Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A czy Cerigen coś załapie od Poświaty ? - można spróbować .. :wink:

Jesuuu,, co wy tam chcecie robic? A fe! :o

Pati, jak muszą ? :roll: Ale moze z Myszakiem pogadać to może nikt, nic nie załapie :roll:

• Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zmiany w Regulaminie Międzynarodowego Championa Piękności (obowiązuje od 1.01.2004)

CACIB rezerwowy (res.CACIB) może zostać przyznany i przekształcony w CACIB na wniosek właściciela psa, który otrzymał res.CACIB lub na wniosek krajowej organizacji kynologicznej, której jest on członkiem, o ile spełnione zostaną następujące warunki:

1. CACIB został przyznany psu, który jest już Międzynarodowym Championem Piękności (tytuł potwierdzony przez FCI).

2. CACIB został przyznany psu, który nie posiada pełnego, trzypokoleniowego rodowodu uznanego przez FCI.

3. CACIB został przyznany psu zbyt młodemu (zgłoszenie do niewłaściwej klasy), aby mógł pretendować do tego tytułu.

4. CACIB został przyznany psu, który w dniu wystawy spełniał warunki do uzyskania tytułu Międzynarodowego Championa Piękności (odpowiednie terminy i ilość przynanych CACIBów). Oznacza to, iż dla ras nie podlegających próbom pracy pies uzyskał 4 CACIB-y od 3 różnych sędziów, w 3 różnych krajach, w minimalnym odstępie 1 rok i 1 dzień, a w przypadku ras poddawanych próbm pracy (użytkowych i myśliwskich) 2 CACIBy od dwóch różnych sędziów w 2 różnych krajach i minimalnym odstępie czasu 1 rok i 1 dzień.

Podania o Międzynarodowy Championat Piękności należy kierować do FCI za pośrednictwem krajowej organizacji kynologicznej (za pośrednictwem Zarządu Głównego ZKwP).

To dla Wojteckiego przede wszystkim, a dla wszystkich niezorientowanych :wink: również.

Posted

PATI alez nic zdroznego robic nie bedziemy 8)

Wojtecki to siem ciesze,bo pisali ze rasa potrzebuje jakies 2godzinny wybiegu codziennie a my codziennie robimy samym wieczorem 3.5h-4h spaceru wolnego,ze nie wspomne o porannym "niebieganym",ehhh ciezkie jest zycie posiadacza psa...Ale za to jakie wypelnione :diabloti: Nie to co u posiadaczy kotow :wink: :lol: :lol:

A tak mi sie wydawalo ze hodowca mi jakiegos bubla sprzedal :icon_roc: :lol: :lol: :lol:

BTW.utwierdzil mnie o tym komentarz na wystawie "Dziecko,nie zblizaj sie do tego psa bo to taka rasa co glaskania nie lubi" :o :lol: :lol: :lol:

Ze tez czlowiek zawsze sie czegos nowego o swoim psie dowie od kogos obcego :nonono2:

Posted

carr, a Ty do tej pory nie wiedziałaś,że ludziska to więcej o nas wiedzą niż my sami :roll: .Pewnie do psów też tę zasadę stosują 8) :wink:

Posted

Wpadam tylko na chwilkę, aby się wyzalić :( Dziś na popołudniowym spacerze, jakaś suka ONa zupełnie bez powodu podbiegła do Salci i rozszarpała jej spory kawałek uda :-? Wet założył sporo szwów, ale najgorsze jest to, że facet od ONki uciekł i nawet nie wiem czy była ona szczepiona na wściekliznę :evil:

Posted

A czy Cerigen coś załapie od Poświaty ? - można spróbować .. :wink:

Jesuuu,, co wy tam chcecie robic? A fe! :o

Hę , trzeba sobie jakoś czas umilać - czekając na swoją kolejkę do oceny.

A kolejka w Krakowie będzie baaardzooo dłuuuuuugaaaaaaa 8)

Posted
Zmiany w Regulaminie Międzynarodowego Championa Piękności (obowiązuje od 1.01.2004)

CACIB rezerwowy (res.CACIB) może zostać przyznany i przekształcony w CACIB na wniosek właściciela psa, który otrzymał res.CACIB lub na wniosek krajowej organizacji kynologicznej, której jest on członkiem, o ile spełnione zostaną następujące warunki:

1. CACIB został przyznany psu, który jest już Międzynarodowym Championem Piękności (tytuł potwierdzony przez FCI).

2. CACIB został przyznany psu, który nie posiada pełnego, trzypokoleniowego rodowodu uznanego przez FCI.

3. CACIB został przyznany psu zbyt młodemu (zgłoszenie do niewłaściwej klasy), aby mógł pretendować do tego tytułu.

4. CACIB został przyznany psu, który w dniu wystawy spełniał warunki do uzyskania tytułu Międzynarodowego Championa Piękności (odpowiednie terminy i ilość przynanych CACIBów). Oznacza to, iż dla ras nie podlegających próbom pracy pies uzyskał 4 CACIB-y od 3 różnych sędziów, w 3 różnych krajach, w minimalnym odstępie 1 rok i 1 dzień, a w przypadku ras poddawanych próbm pracy (użytkowych i myśliwskich) 2 CACIBy od dwóch różnych sędziów w 2 różnych krajach i minimalnym odstępie czasu 1 rok i 1 dzień.

Podania o Międzynarodowy Championat Piękności należy kierować do FCI za pośrednictwem krajowej organizacji kynologicznej (za pośrednictwem Zarządu Głównego ZKwP).

To dla Wojteckiego przede wszystkim, a dla wszystkich niezorientowanych :wink: również.

Kika,

jesteś wielka !! :wink:

Wielkie dzięki :D

Posted
PATI alez nic zdroznego robic nie bedziemy 8)

noo , na razie to chyba nie wiemy co nas tam spotka ... :lol:

Wojtecki to siem ciesze,bo pisali ze rasa potrzebuje jakies 2godzinny wybiegu codziennie a my codziennie robimy samym wieczorem 3.5h-4h spaceru wolnego,ze nie wspomne o porannym "niebieganym",ehhh ciezkie jest zycie posiadacza psa...Ale za to jakie wypelnione :diabloti:

Oj tak,tak - zwłaszcza jak się jeszcze co tydzień jeździ na wystawy :wink:

Nie to co u posiadaczy kotow :wink: :lol: :lol:

koty to dranie są .... (jak mawiał jeden z prześmiewców ) :D

A tak mi sie wydawalo ze hodowca mi jakiegos bubla sprzedal :icon_roc: :lol: :lol: :lol:

BTW.utwierdzil mnie o tym komentarz na wystawie "Dziecko,nie zblizaj sie do tego psa bo to taka rasa co glaskania nie lubi" :o :lol: :lol: :lol:

no widzisz - jeszcze jak pies jest kudłaty to na pewno bubel :wink:

Ze tez czlowiek zawsze sie czegos nowego o swoim psie dowie od kogos obcego :nonono2:

potwierdzam - bo np. o Poświacie ktoś nie tak dawno temu powiedział

że - tu zacytuję : "patrzcie jaki piękny wyżeł " :lol:

a w zeszłym tygodniu , jadąc windą z naszą sąsiadką (sąsiadka zna Poświatę z widzenia już ponad rok !) - sąsiadka najpierw grzecznie zapytała - "jaka to rasa ?" a po usłyszeniu odpowiedzi - orzekła, że jej

się wydawało że to dog :o :wink: :lol: :D

Ręce opadają z majtkami 8)

Posted
Dobra - wiem,że jestem wielka, ale ostatnio trochę schudłam, więc jestem trochę mniejsza 8) :wink: :wink:

pomimo chudości szczapy - dalej pozostaniesz wielka 8)

Posted
Wpadam tylko na chwilkę, aby się wyzalić :( Dziś na popołudniowym spacerze, jakaś suka ONa zupełnie bez powodu podbiegła do Salci i rozszarpała jej spory kawałek uda :-? Wet założył sporo szwów, ale najgorsze jest to, że facet od ONki uciekł i nawet nie wiem czy była ona szczepiona na wściekliznę :evil:

a to sq... , a co powiedział wet ? :(

czy kazał przyjść z Salcią na jakąś kontrolę ? :-?

życzymy zdrówka !!! :wink:

Posted

Aniu a jak ow pies wygladal ? Jesli zadbany to jest szansa,ze szczepiony i to spora szansa.....Na wscieklizne rzadko,ktory nie jest szczepiony....Inna para butow to szczepienia przeciw parwo.,nos.,itp....

Kika gratuluje :drinking:

Czyli juz nie mam szans sie na serniczek zalapac ? :wink: i bardzo dobrze,bo nie bedzie mnie przynajmniej kusic 8)

Posted

Kika gratuluje :drinking:

Czyli juz nie mam szans sie na serniczek zalapac ? :wink: i bardzo dobrze,bo nie bedzie mnie przynajmniej kusic 8)

Będę kusić, będę!!!!

A jak nie serniczek, to coś innego wymyślę - znam swietny przepis na ciastko-deser "cappucino"-też może być :turn-l:

Posted

Och, jak ja Wam zazdroszczę :x .

Mój mąż jak zwykle zostawi mnie z dzieciakami w domu i pojedzie balować sam :( . Proszę tam wspomnieć mnie mile i wypić :beerchug: moje zdrówko.

Posted

Mój mąż jak zwykle zostawi mnie z dzieciakami w domu i pojedzie balować sam :( . Proszę tam wspomnieć mnie mile i wypić :beerchug: moje zdrówko.

Poświatowska Ty jakąś karę masz 8) czy co????????.Siadaj z Wojteckim do auta i przyjeżdżaj do Krakowa. Dzieciom kupimy lody, będziemy z nimi spacerować, itp, itd.

Wyprawa do Krakowa to nie na koniec świata.

Posted

Pośladek Salmy ma się całkiem dobrze :) Wprawdzie zbiera się tam trochę ropy, ale lekarz powiedział ze to normalne, poza tym jutro idziemy na antybiotyk więc powiem Wam jak idzie leczenie. Na szczęście najprawdapodobniej Salcia będzie mogła pojechać ze mną i moimi znajomymi w czwartek na Ślężę :D

Posted

Poświatowska Ty jakąś karę masz 8) czy co????????.Siadaj z Wojteckim do auta i przyjeżdżaj do Krakowa. Dzieciom kupimy lody, będziemy z nimi spacerować, itp, itd.

No owszemwyprawa do Krakowa to nie na koniec świata, ale dla potforków może być męcząca, szczególnie wyjazd bladym świtem.

Poza tym skoro Wojtecki szuka pomocy w robieniu zdjęć tzn. że nie bierze pod uwagę ciągania się z całą gromadą. Albo uważa że mu przynosimy pecha, bo jedyna wystawa na której źle poszło to warszawska, gdzie bylismy wszyscy razem.

Z pozostałych wracał z laurami.

Posted

a czy ktos mi nie obiecal,ze jesli zglosze Szczurka do krakowa to sie poznamy ? :hmmmm: Nie umiem sobie tylko przypomniec kto :hmmmm:

zostaw Wojteckiego z dziecmi i przyjedz Ty 8)

Posted
shelley, my chyba nie miałyśmy okazji się poznać, a więc witam :wink: Możesz powiedzieć cos o swoim dalmaśku, bo niestety mam spore braki na forum :oops:

Tak wlasciwie to nie moj dalmasiek tylko Kiki, w sumie nasz wspolny bo prawie zawsze jestesmy razem na wystawach :D

Posted

No owszemwyprawa do Krakowa to nie na koniec świata, ale dla potforków może być męcząca, szczególnie wyjazd bladym świtem.

Poza tym skoro Wojtecki szuka pomocy w robieniu zdjęć tzn. że nie bierze pod uwagę ciągania się z całą gromadą. Albo uważa że mu przynosimy pecha, bo jedyna wystawa na której źle poszło to warszawska, gdzie bylismy wszyscy razem.

Z pozostałych wracał z laurami.

Beata ja sie moge zajac dzieciakami :), dzieci raczej mnie lubia :), a poza tym Kika mowila duzo milych rzeczy o tobie wiec chcialabym Cie poznac :)

Posted
a czy ktos mi nie obiecal,ze jesli zglosze Szczurka do krakowa to sie poznamy ? :hmmmm: Nie umiem sobie tylko przypomniec kto :hmmmm:

zostaw Wojteckiego z dziecmi i przyjedz Ty 8)

Myśl Puchatku, myśl :hmmmm: . Ja też nie moge sobie przypomnieć kto :shocked!:!

Wojteckiego nie moge zostawić bo to on lata po ringu i się prezentuje, a jeszcze na dodatek jest kierowcą