Tarzanka Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Napisałam przecież, że do wtorku będę ją trzymała. Jeśli nadal będzie widziana tylko i wyłącznie moja wina to nie chce mieć psa ani minuty dłużej. Przez kilka dni była u ludzi, którzy chcieli dać jej dom stały. W gości przyszli do nich ludzie z 3 letnim dzieckiem to szczekała na nie pomimo tego, iż ono nawet się nie zbliżyło do niej. W piątek suka gryzła kość i Grażyna - Gisell chciała ją trochę pomiziać to zaczęła warczeć. Do psów nie raz nie dwa rzucała się bez powodu - pisałam o tym. Kota ganiała jak go widziała, a jak była zapięta na smycz to mało ręki nie urwała i ujadała do kota. Do dorosłych łagodna - chyba, że ktoś jej przeszkadzał przy jedzeniu to warczała - na mnie nie warczała mogłam jej dawać i zabierać i było ok. Psu krzywda się u mnie nie dzieje i nie stanie się, bo nie o to chodzi. Ja po prostu boję się o pozostałe zwierzęta, bo nie chce żeby i one straciły życie. Quote
doddy Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Tarzanko, napisz proszę co zrobisz z Gabi jak do 18 dziewczynom nie uda się jej zabrać? Czy przetrzymasz ją w razie co do jutra? I najważniejsze, opisz koniecznie wszystkie sytuacje w których sunia okazała agresję, warkoty itd. Quote
Alicja Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Tarzanka napisał(a):Wariatkowo to może masz ty - nie znasz nie oceniaj Niedojrzała- a może wzburzona, że zwierze na które sie chuchało i dmuchało nagle pożera ci inne zwierze które kochasz? Dziś do 18 - jak dalej będziecie oceniać, że to tylko i wyłącznie moja wina, bo pies który sobie sam potrafi otworzyc drzwi i wyjsc na dwór i dopaść zwierze które nie miało szans na ucieczkę to moja wina tak ?? może i wzburzona ...ale sama wzięłaś psinenikt ci jej nie wciskał j...można to wszystko normalnie załatwić a nie takim textem ... żal kotka bo w niczym winny ... co do drzwi ...u mnie zawsze zamknięte są na zamek :roll: w końcu do czegoś ten wynalazek służy a suczy nic sie nie stanie w zamknięciu Dziś niedziela , myślisz że pomimo starań łatwo znaleźć w ciągu 6 godzin nowe lokum :cool1:...doczytałam ze do wtorku ... Quote
giselle4 Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 agaga21 napisał(a):jeśli nie znajdzie się inne rozwiązanie to jutro po gabunię przyjedzie ania z poznania i zawiezie ją do przyborówka.postara się też załatwić jej miejsce w budynku ale trzeba będzie utrzymywać psinę bo w przyborówku bieda...będzie też trzeba bardzo intensywnie szukać domu. Tarzanka obiecala ja przytrzymac do wtorku. Jezeli nic nie załatwie to bede blagac anie aby mi pomogla i ja zabrała oczywiscie ze pomogę finansowo.Ogłoszenia ma i to duzo a allegro znowu wznowie:-( Pytasz w jakich oklocznosciach warknęła ? gryzła kosc i złapałam ja za pupe i ,,potarmosiłam,, warknęła,:crazyeye: kiedy tak robie naszej \ nie reaguje,mogę jej kosc zabrac z pyska ale tez nie lubi kotow,psow,ptakow i latajacych reklamówek. Quote
agaga21 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 ani wtorek też pasuje...więc jakby co to przekażę namiary na anię. Quote
Nadziejka Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 :shake::-(matkooo ale sie narobilo ...Tarzanko nie miej nienawisci do suni , sa pieski ktore od malego kochaja wszystkie inne zwierzaki , a sa tez takie ktore mimo , ze beda sie razem chowac i mieszkac razem - moga przestac tolerowac inne zwierze! Nikt przecierz nie wie , co ta sunia przezyla wczesniej :shake: do czego glupcom jakims sluzyla :-( a potem wywalona na poniewierke , jesli masz serce to zrozumiesz przeciez . Dziewczyny trzymam mooocno :thumbs:za nowy dt albo Przyborowko ...jesuuu zatkalo mnie juz Quote
michelle04 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=590830159 ODDAM AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIERA - OGŁOSZENIA - OGŁOSZENIA DZIERŻONIÓW - Autogielda.pl ..gwoli ścislości wystawiam ją po raz trzeci... Quote
Tarzanka Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Michelle 3 ci raz ją wystawiasz allegro jest na 6 dni - nie wiem na ile dni były tamte ale jeśli też na 6 dni to 3x6=18 dni a 9.03 zaczął się drugi miesiąc jak jest poza schronem czyli cały czas ogłoszeń nie ma. Ewa nie czuję żadnej nienawiści po prostu nie dam rady dłużej jej karmiĆ głaskaĆ itp. nie po tym co się stało... Jeszcze wczoraj głaskałam kota, a teraz już go nie ma. Od rana serce dosłownie mi pęka, nie tak wyobrażałam sobie tą niedzielę... Alicja jakim tekstem? Tym, że nazwałam ją jak nazwałam? A może powiesz mi jakbyś nazwała psa, który spowodował śmierĆ Twojego pupila? Jakbyś się czuła gdybyś dopiero odeszła od zwierzęcia, które usnęło na Twoich rękach, które kochałaś i miałabyś opowiedzieĆ, że zwierze któremu okazałaś serce doprowadziło do jego śmierci? Co do zamykania drzwi na zamek... Ciekawe czy wychodząc z domu ze skrzynką w ręku po drewno zamykałabyś za sobą drzwi na zamek tylko i wyłącznie po to by za chwile idąc z ciężką skrzynką zatrzymywaĆ się i mocowaĆ z zamkiem? Quote
michelle04 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Gwoli scisłości: napisałaś, że NIKT nie zrobił małej ogłoszeń tylko TY.... Cytuje"ja bralam psa zeby byl oglaszany a nigdzie ogloszen nie widac dopiero jak sama porobilam to byly"... Masz prawo być zła, wściekła, rozgoryczona...ale trzymajmy sie faktów i skierujmy swoje działania na jak najszybsze znalezienie małej domu... Quote
michelle04 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Zamieściłam Gabi na Dzierżoniowskiej Dobie oraz na Wrocławskim Gumtree, jesli ktoś może pomóc w ogłaszaniu niuńki to baardzo proszę o pomoc. Quote
arjuna Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 bardzo proszę Panie z Dzierżoniowa z Azylu, by dokładniej przeswietlały domy tymczasowe i stałe szczególnie gdy chodzi o terrriery typu bull. Większość z nich nie toleruje innych zwierząt, często maja problemy wychowawcze-nadają sie jedynie do domów, ktore potrafią przewidzieć tego typu sytuacje i ew. odizolowac agresora.. Nie ma co demonizować suki, zrobiła to, co jest zgodne z jej naturą;teraz Wasza głowa w tym, by już nigdy nie stworzyć jej nowych możliwosci do zagryzania. Co do Przyborówka: mają dobre chęci, super, że chcą przyjać suczkę,. jednak z uwagi na duże przepełnienie nie wiem, czy szybkie znalezienie domu będzie szybko możliwe. Jakie będą koszty trzymania suki w budynku? Quote
giselle4 Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 Nr referencyjny ogłoszenia Amstaffka Gabi szuka domu na : 115419741 Quote
agaga21 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 arjuna, ania która zaoferowała pomoc w zawiezieniu suni do przyborówka nie pracuje tam, ona czasem po prostu zawozi psom jedzenie do pani wandy.powiedziała że jeśli nic innego się nie znajdzie to wtedy weźmie gabi.wie, że pani wanda jej nie odmówi ale ania nawet nie pomyślała żeby zostawić sukę tam i tyle.ma być zapewnione conajmniej wyżywienie i opieka lekarska w razie potrzeby bo tam się n ie przelewa, poza tym sunia musiała by być intensywnie ogłaszana...na takiej to by było zasadzie. jak ania się z panią wandą dogada-nie wnikam.wiem że ania jest odpowiedzialna i ja nie miałabym obaw powieżyć jej nawet mojego psa. Quote
giselle4 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 agaga21 napisał(a):arjuna, ania która zaoferowała pomoc w zawiezieniu suni do przyborówka nie pracuje tam, ona czasem po prostu zawozi psom jedzenie do pani wandy.powiedziała że jeśli nic innego się nie znajdzie to wtedy weźmie gabi.wie, że pani wanda jej nie odmówi ale ania nawet nie pomyślała żeby zostawić sukę tam i tyle.ma być zapewnione conajmniej wyżywienie i opieka lekarska w razie potrzeby bo tam się n ie przelewa, poza tym sunia musiała by być intensywnie ogłaszana...na takiej to by było zasadzie. jak ania się z panią wandą dogada-nie wnikam.wiem że ania jest odpowiedzialna i ja nie miałabym obaw powieżyć jej nawet mojego psa. Rozumiem i dziekuej odpowiem wieczorem teraz jede do hotelikow zapytac czy ktos przyjmie na cito jeszcze pare telefonów do Pani od namiarów Moniki i do hoteliku z trenerem chociaz tam pewnie koszty ogromne..... zapytam tez pare osob moze dom na miesięc sie znajdzie do czasu adopcji a wczesniej sterylki:-( Quote
Nadziejka Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 :calus:Giselko trzymajcie sie mocno:thumbs: pomalu sie wszystko uspokoi , wierzmy w to !! Quote
zuzlikowa Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 arjuna napisał(a):bardzo proszę Panie z Dzierżoniowa z Azylu, by dokładniej przeswietlały domy tymczasowe i stałe szczególnie gdy chodzi o terrriery typu bull. Większość z nich nie toleruje innych zwierząt, często maja problemy wychowawcze-nadają sie jedynie do domów, ktore potrafią przewidzieć tego typu sytuacje i ew. odizolowac agresora.. Nie ma co demonizować suki, zrobiła to, co jest zgodne z jej naturą;teraz Wasza głowa w tym, by już nigdy nie stworzyć jej nowych możliwosci do zagryzania. I to jest bezsprzeczny fakt! Trzymam kciuki,żeby wszystko udało się załatwić! Quote
Nadziejka Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 :ghost_2::Cool!:Zuzliczku - trzymam z toba ! Giselciu buziaki od naszej paki:buzi: Quote
giselle4 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 ...telefonuje i wysylam maile za godzinke napisze jak z hotelikiem mam juz wstepnie obietnice ze będzie ale musze wszystko dograc....no i za miesiąc zaplacić:oops: troche cieżko bedzie i czarno to widze ale cos wymysle mam nadzieje. Quote
monika083 Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 giselle4 napisał(a):...telefonuje i wysylam maile za godzinke napisze jak z hotelikiem mam juz wstepnie obietnice ze będzie ale musze wszystko dograc....no i za miesiąc zaplacić:oops: troche cieżko bedzie i czarno to widze ale cos wymysle mam nadzieje. a pod tym numerem nadal nikt sie nieodzywa ? bo mi tez juz nie odpisali ... ile hotelik bedzie kosztowal ?? Quote
giselle4 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 monika083 napisał(a):a pod tym numerem nadal nikt sie nieodzywa ? bo mi tez juz nie odpisali ... ile hotelik bedzie kosztowal ?? Moniczka nikt nie odbiera:shake: jesze będę telefonowac hotelik ?wszystko ustale za godzinkę tak kazał Pan....niech tak będzie;) Mysle ze zaraz jakis bazarek wystawie.... albo i dwa..... wszystkim dziekuje za dobre słowo, adresy hotelikow i za obietnice pomocy przy Gabi Dzisiaj juz jest troche lepiej ...nie szaleje:shake: Quote
zuzlikowa Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Na razie nie mogę inaczej pomóc...tylko wspierając!:loveu: Masz rację Ewuś...mocno ściskamy!:buzi: Quote
fioneczka Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 giselle4 napisał(a):...telefonuje i wysylam maile za godzinke napisze jak z hotelikiem mam juz wstepnie obietnice ze będzie ale musze wszystko dograc....no i za miesiąc zaplacić:oops: troche cieżko bedzie i czarno to widze ale cos wymysle mam nadzieje. i co ustalone ? Quote
agaga21 Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 wiem że jest trudna i napięta sytuacja ale nie zapomnijcie w razie czego dokładnie prześwietlić potencjalnych domków! pamiętajcie że gabi nie jest wysterylizowana jeszcze. Quote
monika083 Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 664315852 czy to numer do Grazynki .jest w oglkoszeniach ? mam potencjalny domek dla malej..w glogowie ale by po nia przyjechali Quote
zuzlikowa Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 monika083 napisał(a):664315852 czy to numer do Grazynki .jest w oglkoszeniach ? mam potencjalny domek dla malej..w glogowie ale by po nia przyjechali Trzymam mocno kciuki za domek!!!! Moniko,a ten domek doświadczony? Co wie o Gabi? Quote
Recommended Posts