Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przepraszam, ze sie wtrące...ale zapewne byłą umowa adopcyjna prawda.....i w takiej umowie powinno być zaznaczone... miedzy innymi o warunkach psa...o jego oddaniu i wszytskich innych wątpliwoscich....czy chcą jej czy nie tak łatwo tego "darowac" chyba nie można...te dwie kolczatki mówia same za siebie...chyba, ze w schronie jej dali....jako bizuterie :(
mam dwa adoptowane kociaki z mojej fundacji...i wyraźnie mam zaznaczone w umowie,z e jeśli sobie nie poradze albo nie wiem okażę się idiotka (mój dopisek) to mogę kota oddac....za to pozbycie sie go w jakikolwiek sposób wiąże sie ze złamaniem umowy i konsekwencjami

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fioneczka napisał(a):
że Nel przyjeczała po Gabi itd ... wiem bo śledziłam wątek
myślałam jednak ze ktoś z Głogowa był na wizycie ... ale nie o to mi chodziło że wyadoptowana bez wizyty tylko o to ze ta sama osoba mogłaby teraz sprawdzić gdzie jest sunia ... ale w domu to napewno jej nie ma :angryy:

zastanawiam się co robić

pewnym jest ze suńka w schronie to Gabi i chyba nie tylko ja jestem tego pewna
czy warto w takim razie isć do tych ludzi ... oni jej nie szukają wiec jej nie chcą, nawet Grażynki nie powiadomili o jej zaginięciu ... temat został przez nich "zlany"

Grażynko o postanowiłyście w sprawie Gabi ... w schronie to ona raczej zostac nie może ... co robić ?

Nie wiem co Wy o tym myślicie,ale ja mam zdecydowanie proste podejście do tej sytuacji!
Ktoś komu zalezałoby na psie stanąłby na głowie,żeby go znaleźć! Wiedziałybyśmy o tym wszystkie...wszyscy!
Nie zrobiono tego,więc nie wyobrażam sobie,by Gabi miała teraz inne wyjście niż szukać nowego domu! Nareszcie domu,który potrafi zadbać o wszystkie jej potrzeby...i te codzienne i te wychowawcze!
A,że nie może zostać w schronisku,to też jest najzupełniej jasne!
Nie pozostaje nic innego niż dt lub hotel! Jednak biorąc pod uwagę wszystkie...uwagi,które były kierowane pod adresem Gabi w trakcie trwania wątku oraz niewiadome jej przejścia od wyadoptowania(brrrrrr- dwie kolczatki na szyi psa:shake:)...myślę,że najlepszym wyjściem byłby hotelik u p.Marka w Bogatyni.Niech suni pomoże ktoś,kto się na tym zna i kto przekaże konkretne wskazówki nt domku jakiego Gabunia potrzebuje.

Może znajdzie sie miejsce dla Gabi?

Posted

fioneczka napisał(a):
wystarczy żeby Grażynka zadzwoniła do Marka i zapytała o miejsce ... jednak pozostaje jeden najistotniejszy problem ... kasa zarówno na hotel jak i na transport

A z tego wynika,że nie ma na co czekać...deklaruję marne 10zł na hotelik dla Gabuni!

Kto jeszcze?
Niech teraz trafi tak dobrze i szczęśliwie jak...:cool3:...wiem,że nie mój,ale jednak mój Zeus!

Posted

Jest jeszcze mały problem ze schronu swarzędzkiego wyciągnięcie jej nie jest takie proste. Jutro będę miała odpowiedź na wszystkie wątpliwości jeżeli nie jest na kwarantannie to dobrze by było wyciągnąć ją jak najszybciej puki nie dostanie świra. Najlepiej jakby ktoś zadzwonił i się dogadał szkoda że właścicielka się nie odezwała bo wtedy łatwiej o zabranie nawet gdyby tyko odebrała a później byście coś postanowiły

Posted

dobrym pomysłem byłoby też żeby ktoś zadzwonił i po prostu podał się za właściciela.. schronisko nie będzie obchodziło czy pies trafi potem od razu do domu czy do Bogatyni, która byłaby póki co najlepszym miejscem dla małej :shake: Wyciągnięcie asta ze Swarzędza nie jest proste niestety.

Posted

Kateczka napisał(a):
no ok....ale co z właścicielem...ktoś rozmawiał?? zostawicie to tak...trudno stało się znajdziemy nowy dom :-(

z włascicielem a własciwie facetem właścicielki rozmawiała Giselle ... no i ten idzie w zaparte że sunia w domu jest :angryy: ... myślałam żeby ktoś miejscowy albo z okolicy sprawdził faceta

przydałoby sie żeby Grażynka wypowiedziała się co dalej planuje z sunią ... bo wyciągnięcie jej to jedno a kasa na hotel to drugie

jesssu co z tą małą będzie :-( ... wiedzac co działo się kiedy przed adopcją była w schronie :placz: to ta mała tam umrze :placz: jeśli nie znajdzie sie kasa na hotel

Posted

Kateczka napisał(a):
no ok....ale co z właścicielem...ktoś rozmawiał?? zostawicie to tak...trudno stało się znajdziemy nowy dom :-(

Giselka rozmawiała...co zrobią dalej,nie wiem!Ale myślę,że nie zostawi tego tak.
Teraz jednak najważniejsza jest Gabi...i tu giselka szuka rozwiązania.
Niestety nie ma od wczoraj dogo:shake:...wiem jednak,że od rana już zaczęła działać.

Czy może jej ktoś pomóc...ktoś z okolic Poznania i schroniska w Swarzędzu?...dajcie znać...podam na pw nr giselki!

Posted

Giselka smsowała rano...nie ma dogo:-(...i chyba nie ma jej w domu...szuka sposobu na pomoc Gabuni...

Deklaracje stałe na Gabi:
_zuzlikowa...10zł
_Kateczka...10zł
----------------------
razem 20zł

Niestety fioneczka ma rację...Gabi nie może zostać w schronisku!
A jeśli przyjrzycie się jej prawej łapce,to już zaczęła się wygryzać,albo pokaleczyła się...wygląda to jak rana...:-(

Bardzo prosimy o pomoc dla Gabuni...

Posted

Czy może jej ktoś pomóc...ktoś z okolic Poznania i schroniska w Swarzędzu?...dajcie znać...podam na pw nr giselki!

Jeśli chodzi o Poznań to z Saintem możemy pomóc.. Pod warunkiem, że po dzisiejszym dniu będziemy mieć dalej wstęp na teren schronu..

Posted

Linka napisał(a):
Jeśli chodzi o Poznań to z Saintem możemy pomóc.. Pod warunkiem, że po dzisiejszym dniu będziemy mieć dalej wstęp na teren schronu..

Linko...wysyłam Ci nr telefonu giselki...możesz się z nią skontaktować?
Nie wiem,co giselka teraz robi,ale będzie jej potrzebna każda pomoc i spokojne racjonalne podejście do sprawy!

Posted

no ok...ja się mogę jakoś zadeklarować jestem na miejscu...tylko szczerze nie bardzo wiem co mam zrobić...do domu nie wezmę bo mam psa i dwa koty....i niestety chwilowo beznadziejne warunki finansowe....
z ta dyszką to daję nawet 3 ale czy w tym miesiącu dam radę wiecej to nie obiecuję....
dziewczyny, czy była umowa adopcyjna?? bo jeśli tak to macie chyba prawo skontrolowac sytuacje prawda??!!
jestem dostępna dziś i od środy do piątku...później koniec urlopu i praca :(

Posted

Kateczka napisał(a):
no ok...ja się mogę jakoś zadeklarować jestem na miejscu...tylko szczerze nie bardzo wiem co mam zrobić...do domu nie wezmę bo mam psa i dwa koty....i niestety chwilowo beznadziejne warunki finansowe....
z ta dyszką to daję nawet 3 ale czy w tym miesiącu dam radę wiecej to nie obiecuję....
dziewczyny, czy była umowa adopcyjna?? bo jeśli tak to macie chyba prawo skontrolowac sytuacje prawda??!!
jestem dostępna dziś i od środy do piątku...później koniec urlopu i praca :(

Kateczko...w związku z tym,że giselka nie ma dostępu do dogo...można się z nią skontaktować telefonicznie.Nie wiem niestety na czym mogłaby polegać pomoc- tu trzeba by koniecznie skontaktować sie bezpośrednio z giselką.Podać Ci jej nr telefonu?:oops:

Posted

Dzwoniłam do Wschowy co prawda ni powiedziano mi od kiedy tam była ale poinformowano mnie że w okolicach są domki rekreacyjne, w których odpoczywają mieszkańcy z okolic Głogowa
a po za tym skoro właściciel widzi zamieszanie na temat jego psa to czemu się jeszcze nie odezwał jeżeli jest to niech potwierdzi jeżeli nie chce niech powie i problem jeden z głowy i nie będzie domysłów

Posted

Kateczka napisał(a):
linka powiedzcie co zamierzacie zrobić?? przydam się na coś??

póki co głowe zaprząta nam troche inne psie nieszczęście, ale Gabi też oczywiście w miare możliwości pomożemy.. rzecz w tym, że to nie nam decydować co dalej z sunią.. Wysłałam giselle4 wiadomość, ma mój numer telefonu i jak zapadną jakieś konketne decyzje to będziemy działać. Zdaje sobie sprawe z tego, że to wszystko nie jest proste i nie może być pochopną decyzją, bo chociażby znalezienie 400zł miesięcznie na Bogatynie samo w sobie do najłatwiejszych nie należy.
Dzwoniła do mnie dzisiaj pani z Piły. Szukają psa od zeszłego roku, dzieci dorosłe, dom, ogród, żadnych zwierząt.. będę przedstawiała im psiaki. Pomyślałam o Gabi, ale nie znam dokładnie całej jej historii.. szkolenie będzie konieczne?

Posted

Linka napisał(a):
póki co głowe zaprząta nam troche inne psie nieszczęście, ale Gabi też oczywiście w miare możliwości pomożemy.. rzecz w tym, że to nie nam decydować co dalej z sunią.. Wysłałam giselle4 wiadomość, ma mój numer telefonu i jak zapadną jakieś konketne decyzje to będziemy działać. Zdaje sobie sprawe z tego, że to wszystko nie jest proste i nie może być pochopną decyzją, bo chociażby znalezienie 400zł miesięcznie na Bogatynie samo w sobie do najłatwiejszych nie należy.
Dzwoniła do mnie dzisiaj pani z Piły. Szukają psa od zeszłego roku, dzieci dorosłe, dom, ogród, żadnych zwierząt.. będę przedstawiała im psiaki. Pomyślałam o Gabi, ale nie znam dokładnie całej jej historii.. szkolenie będzie konieczne?

z tego co sie orientuję Gabi nie jest typem baranka ... nie lubi kotów - tego jestem pewna, ale chyba wszyscy o tym wiedzą a najlepiej Tarzanka
qrcze Gabi była u niej na tymczasie wiec poproszę żeby o niej wiecej napisała
z tego co pisała Nel to Gabi ma jakieś uprzedzenie do dzieci ... był temu poświecony osobny watek
mam nadzieję ze nic nie pokręciłam

Posted

ja się dodzwonic nie mogę ale jakby co to piszcie...
wydaje mi się,z e pieniadze jakoś się zawsze znajdą...tylko mnie aż coś ściska jak pomyśle, ze jej "opiekunom" to ujdzie na sucho...za same kolczatki rozwaliłabym głowę:angryy:

Posted

...nareszcie jestem
pozniej przeczytam wszystko co napisałyscie....
GABI NIE LUBI KOTOW I MALUTKICH DZIECI
DLACZEGO? nie wiem:shake:
kocha ludzi,jest łagodna i skoczna ,nie lubi kaganca...wyciera pyszczkiem o nogi człowieka aby jego zdjąc .
Ogłonie Gabi to jeszcze dziecko,jak była u nas to wet okreslił ja do roku
pol roku adopcji to jeszcze młodzik:crazyeye:
Lubi spacery i sie bawic...nie lubi byc sama w boksie bez ludzi....gryzie łapy:-(