majawn Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Chyba wreszcie powinnam założyć galerię mojej Kellusiastej. Kelly jest m. in. psem-poszukiwaczem - specjalizuje sie w ratowaniu zaginionych rękawiczek. Tej zimy uratowała od niechybnego zamarznięcia aż trzy rożne rękawiczki! W tym jedną o której zaginięciu nie było wiadomo, ale Kelly dzielnie podjęła poszukiwania na własną łapę, po to by móc po kilku minutach przynieść zasypaną ledwo żywą rękawiczkę. Poniżej pokazuję poszukiwania ćwiczebne, w roli pozoranta rękawiczka skórzana, brązowa. Sygnał do poszukiwań: Kelly złapała bezpośredni zapach i już nie idzie po tropie: Zadanie mimo dużej odległości okazało się łatwe: Teraz tylko trzeba delikatnie w pychol wziąć omdlałą rękawiczkę; I przynieść do właścicielki: Poza tym jest namiętnym łapaczem krążka: http://i242.photobucket.com/albums/ff276/majawn/P12703941.jpg http://i242.photobucket.com/albums/ff276/majawn/P12703551.jpg http://i242.photobucket.com/albums/ff276/majawn/P12705031.jpg Fotki zostały zamienione na linki, ponieważ było ich za wiele w jednym poście. Patrz: regulamin. Mod Azir Quote
Kinia Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Ciesze sie, że macie galerie na dogo:) Gratuluję wspaniałej poszukiwaczki zagubionych rękawiczek:loveu: Śliczna jest Quote
Marta & Figa Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 śliczna i mądra Kellunia :loveu: ja czekam na pasterskie zdjęcia:oops: Quote
majawn Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Kinia, Dziękuję w imieniu mojej pięknoty :loveu:. Marta, Ja też :cool1:. Dzisiaj po dłuuuugiej przerwie zrobiłyśmy pasienie wreszcie. Więc może coś będzie nie długo :multi: Maja Quote
Kinia Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Mam pytanie:oops: Byłyście w Brennej w zeszłym roku? Quote
majawn Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Byłyśmy! :multi: ************************ Rok temu: A tu pies pasterski koło pasnika - sam nie zje i owcom nie da ;) Wzrok pastuszkowaty: hopsa hopsa: leniuch: Maja Quote
majawn Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 Dodaję trochę fotek, a dokładnie 5, bo mod nie śpi i jest czujny jak ważka :p Dzisiaj słońce pięknie świeciło i Kelly szalała z radości w śniegu :D . A śniegu jak widać mamy dużo :twisted: Zamyślony border: Border w pozycji polującej: Border w pozycji szalejącej: Quote
Kinia Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 To jest dużo śniegu? U nas jest 3 razy więcej :evil_lol: Fajne zdjęcia Quote
majawn Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 Kinia, A czemu pytałaś o Brennę? akira, Marta, Klaudia, Dziękuję :D cd. poprzednich zdjęć: Border w pozycji "Robimy Pocztówke z Shepherds Green" :D Niby kawałek plastiku a jaka radocha: Quote
Kinia Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Pytałam o Brenną bo byłam i tak mi się wydawało, że Wy też byłyście;) Świetne zdjęcia frisbowe:) Quote
Luzia15 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Psiak naprawdę ładny. Zazdroszczę bordera :razz: Pozdrawiamy! P.S. U nas tez tyle śniegu! :evil_lol: Quote
majawn Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Marysia i Luzia , Dziekuję :loveu: Dzisiaj cz.1 Szukanie wertykalne! :D Zostawiam Kelly jakieś 30 m. Chowam patyczek na drzewku. Kelly leci i przy drzewku znajduje bezpośredni zapach. O, już zauwazyla ,ze jest na górze: Ale jak się do tego dostać: Gdzie jest patyczek wskazuje strzałka: Ciężka sprawa: cdn (bo tylko 5 zdjęc mogę a mod czujny jak ważka ;) Quote
majawn Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Mam nadzieję, ze mod mnie nie zje za post pod postem, ale musze jakoś tę historyjkę skonczyć :oops: Trzeba pomyśleć, bo myślenie dźwignią handlu: Strategiczny ruch: Łapiemy gałązkę: Ściągamy: Jest!: Mój Gieniuś! :mrgreen: Quote
Kinia Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Brawa dla Kelly :multi: mądra dziewczynka Quote
Dynamique Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Kelly :loveu: Tutaj melduje sie Dynamique z forum o BC :cool3: Śliczna Kellowata :evil_lol: Quote
Kustraa. Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 jejku jak ja kocham Border Collie . :loveu: to jest najpiękniejsza rasa na świecie . wspaniałe psy ,zapraszam do mnie . ( ; http://www.dogomania.pl/forum/f553/mika-mika-mika-kochane-moje-333-a-147690/ Quote
Recommended Posts