Scheila Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Nie wiem czy kogos zainteresuje fakt,że sunia już jest po operacji,bo dla mnie to w tym momencie sprawa NAJWAŻNIEJSZA.Psina miała kiedyś wypadek bo ma usuniętą śledzionę i bardzo powiększony pęcherz.Ponadto ma guzek na wątrobie.Jaki to guzek,okaże się po dodatkowym badaniu.Błagam nie szukajcie właściciela! Nikt nie udowodni,ze wyrzucili chorego psa,przecież mógł się zgubić,uciec itp.Ja adoptowałam chowa,którego jakaś bestia przybiła prętem do drzewa w lesie.Schronisko miało przygotowane papiery do prokuratury ale procedura jest taka,ze psiak musi zostać w schronisku do wyjaśnienia sprawy.Mój chow ma tatuaż i ustalenie właściciela nie było by problemem ale gdyby właściciel powiedział,ze psa mu ukradziono albo się zgubił to pies trafił by do niego z powrotem,więc ja zrezygnowałam z poszukiwań i skoncentrowałam się na leczeniu psa i ratowaniu jego psychiki,bo była to jedna wielka kupka nieszczęścia.Sunia ma szanse jeszcze trochę pożyć i potrzebny jest jej dom,w którym będzie miała zapewnioną dobrą opiekę i spokój.Bardzo proszę skoncentrujmy się na tym! Quote
wilczek007 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 bardzo dziekuje za wiadomośc o chowusi;)...Biedaczka... Quote
__Lara Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 To super,że sunia jest już po operacji!!! i że wszystko jak narazie w porządku! a co z tym guzem? Quote
ARKA Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 A w jakim wieku jest sunia, wiadomo? To chyba nie jest ogolnie dobrze,:shake: czyli na CITO domek! Quote
Scheila Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Ona ok.5 lat.Mam nadzieję,ze ten guzek jest tylko jeden i niezłosliwy.Dzisiaj nie mozna było tego stwierdzić,będzie miała dodatkowe badania. Quote
dusje Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Ciekawa jestem jak sie czuje sunieczka? Moze ktos napisze wiecej. Scheila, masz racje, moze powinien powstac osobny watek, ale nie zapominaj tez o losie innych chorych psow - zwyklych kundelkow. Chow miala wiele szczescia, bo jest chow i ma swoich wielbicieli ktorzy szybko zorganizowali na jej operacje finanse. Kundelki musza dlugo czekac na taka pomoc. Tych w schronisku jest zdecydowana wiekszosc. Quote
wilczek007 Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 ...ja słyszałam od p.wet ze sunia ma 7 latek:roll:...na własne ucho...Lecz ze wzgledów technicznych nie dam rady sie dowiedzieć jak sie czuje:-(...jak monika sie pojawi to moze cos sie dowie... Quote
ARKA Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 __Lara napisał(a):Aha, czyli znowu nie wiemy ile pies ma lat...to się coraz bardziej ciekawe robi, znowu dwie wersje.... :roll: wiedzialam,ze tak bedzie,ze sie do tego przyczepisz. Dziewczyno, zastanow sie czy jakikolwiek wet potrafi okreslic dokladnie wiek psa i ktokoliwek-pies to nie kon;) Jak widac sunia jest w wieku srednim i nie o wiek teraz chodzi tylko o jej zdrowie, guz i DOM. Dla kogos, kto zaoopiekuje sia tą sunia, nie bedzie mialo znaczenia czy ma 5 czy 7 lat. Quote
__Lara Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Wpłaty dla suni chow chow: Renata5 10zł Bonka2 10zł Just_celej 10zł Razem: 30zł Suma została przelana na spłacenie sterylizacji Miłusi. Dziekujemy ofiarodawcom :loveu: Moniko, proszę, zamieść to w pierwszym poście. Quote
monika55 Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 Udalo sie wejsc na Dogo. Chow chow jest jak wiecie po operacji, jednak wyniki badan nie sa dobre. Sunia sie juz mamy nie interesowac.Opieke nad nia przejmuje forum chow chow.Dziekuje wobec tego wszystkim. Quote
dusje Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 monika55 napisał(a):Udalo sie wejsc na Dogo. Chow chow jest jak wiecie po operacji, jednak wyniki badan nie sa dobre. Sunia sie juz mamy nie interesowac.Opieke nad nia przejmuje forum chow chow.Dziekuje wobec tego wszystkim. Powodzenia suniu :multi: Zamykamy???????? uffff :evil_lol: Metoda "morda w kubel"ma jednak swoje zalety ;), myslcie ludzie, myslcie :evil_lol: Quote
dusje Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 ARKA napisał(a):A w jakim wieku jest sunia, wiadomo? To chyba nie jest ogolnie dobrze,:shake: czyli na CITO domek! A po co na CITO? przeciez znajduje sie pod doskonala i fachowa opieka. Chorych psow sie nie wydaje, tak mowi regulamin i odnosi sie do wszystkich psow w tym schronie, chyba ze sie myle.....:roll: Forsa utorowala droge do szczescia? A co z pozostalymi psami niezrzeszonymi w zwiazkach ? W avatarze - Wanilka, pamietasz o niej? Quote
bonia Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 monika55 napisał(a):Udalo sie wejsc na Dogo. Chow chow jest jak wiecie po operacji, jednak wyniki badan nie sa dobre. Sunia sie juz mamy nie interesowac.Opieke nad nia przejmuje forum chow chow.Dziekuje wobec tego wszystkim. Witam, dlaczego macie się już nie interesować? bardzo nam zależy na waszej pomocy ,forum chow chow jest daleko a wy kochane dziewczyny jesteście blisko na miejscu i zawsze macie oko na bidulke. Pozdrawiam Arlena Quote
monika55 Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 To jest decyzja p wet. Bez zgody schroniska nie wolno nam oglaszac psow i szukac im domow. Przykro mi. Takie sa decyzje. Moge pomoc w robieniu ogloszen jesli uzyskasz zgode schronu. Quote
dusje Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 [quote name='bonia']Witam, dlaczego macie się już nie interesować? bardzo nam zależy na waszej pomocy ,forum chow chow jest daleko a wy kochane dziewczyny jesteście blisko na miejscu i zawsze macie oko na bidulke. Pozdrawiam Arlena Mylisz sie, zbyt entuzjastycznie podchodzisz do tematu :evil_lol: Chow jest oplacona i ma specjalne wzgledy.........;) O Wanilke trwa przetarg, choc nie plynie w niej elyty krew.............. Ma pecha :roll: Zostala "wybranka" pani doktor........Jest zakladniczka, moze ma szanse na uwolnienie ale kto to tak naprawde wie???? Negocjacje zakonczyly sie porazka. Nic dziwnego, Arka nie nadaje sie do tej roli, co juz niejednokrotnie udowodnila. Zapraszamy na watek zakladniczki. Potrzebny DT, sunia po zabiegu szuka ciepłego DT!!.. Quote
ARKA Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 [quote name='__Lara']Wpłaty dla suni chow chow: Renata5 10zł Bonka2 10zł Just_celej 10zł Razem: 30zł Suma została przelana na spłacenie sterylizacji Miłusi. Dziekujemy ofiarodawcom :loveu: Moniko, proszę, zamieść to w pierwszym poście. A jakim prawem Ty decydujesz? Pieniądze zbierane na chaw-chaw powinny pojsc tam, kto sunia bedzie sie opiekowal,dalej. Poniewaz klub chaw-chaw zajal sie sunia i wynika,ze beda sie dalej zajmowac wiec badz uprzejma suni PIENIADZE, przekaz tam gdzie byc powinny!! Quote
Szamanka Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Czy to mają być jakieś żarty ?? Co wy robicie z tego wątku ?? Bo wg mnie to jeden wielki śmietnik...:angryy: Co to za głupie dyskusje, które z sunią chow-chow i jej zdrowiem mają nie wiele wspólnego..? Wstydźcie się.. Mowa jest o wpłatach na sunię chow-chow, a pieniądze idą gdzie? Gdzie są dokładne rozliczenia moje panie? Dlaczego post nr 1 nie jest zmodyfikowany i dokładnie rozliczony ? Każdy kto zbiera poprzez forum jakiekolwiek pieniądze ma dokonać dokładnego rozliczenia, ma przedstawić wszystkie wpłaty, wypłaty, skany dowodów księgowych itd. Obowiązuje to wszystkich użytkowników robiących tutaj jakiekolwiek zbiórki. Czekam na takie rozliczenie. Dokładne. Szanujmy siebie nawzajem. Szamanka Quote
__Lara Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Przeciez napisalam rozliczenie wyzej, prosilam monike o umieszczenie w pierwszym poscie, wiec nie rozumiem? Dostałyśmy informację, że pieniądze na operacje są, na karmę specjalistyczną też są i że mają być w związku z tym przekazane na inne psy z JZ, dlatego przekazałam je dla Miłusi, z JZ. Quote
Szamanka Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Po pierwsze: na każdym innym wątku gdzie zbierano pieniądze a okazały się niepotrzebne na ten cel - odbywała się dyskusja na jaki inny cel darczyńcy chcieliby je przekazać. Tutaj tego nie zauważyłam. Po drugie: stwierdzenie, że "pieniądze zostały przelane na ....", to troszkę za mało. Czy mogłabyś wkleić skan przelewu? Ewentualnie przesłać do mnie na PW. Chciałabym wam uświadomić, że obracanie cudzymi pieniędzmi, to poważne i odpowiedzialne zadanie. Wiele sytuacji, które miały miejsce na forum wymaga od was i od nas moderatorów zaangażowania, współpracy, ale też obopólnego zaufania. Dlatego właśnie wymagane są rozliczenia. Quote
wilczek007 Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Larciu masz coć takiego?...sorki ale to jest ważne. Quote
Rybka_39 Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Bosz znowu się żrą, nie wnikam. Na co jest potrzebna kasa dokładniej? Jakiego rzędu to kwota? Quote
monika55 Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 Spokojnie wyjasniam co nastepuje : Pieniadze podobno w sumie 400zl zostaly zebrane przez Forum chow chow i przelane wprost do p wet. Mnie o tym nie informowano. Mnie tez nic nie wplacano. Jakie sa ich rozliczenia ja nie wiem. Nie zbieralam zadnych pieniedzy, nie widzialam rachunkow. Mamy sie sprawa nie interesowac. Pisze to po raz nty. WOŁAMI mam pisac?? Nikt mnie nie informowal. Dajcie juz spokoj. Ktos robi ferment, nam sie obrywa. To z mojej strony. Lara chyba tez juz wytlumaczyla. Ja sie wycofuje z prowadzenia watku. Jezeli nikt mnie nie zastapi to prosze o zamkniecie. Quote
Szamanka Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 W takim razie ja tylko poproszę o ostateczne rozliczenie, a wtedy wątek zamknę. Quote
__Lara Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 [quote name='Szamanka']Po pierwsze: na każdym innym wątku gdzie zbierano pieniądze a okazały się niepotrzebne na ten cel - odbywała się dyskusja na jaki inny cel darczyńcy chcieliby je przekazać. Tutaj tego nie zauważyłam. Po drugie: stwierdzenie, że "pieniądze zostały przelane na ....", to troszkę za mało. Czy mogłabyś wkleić skan przelewu? Ewentualnie przesłać do mnie na PW. Chciałabym wam uświadomić, że obracanie cudzymi pieniędzmi, to poważne i odpowiedzialne zadanie. Wiele sytuacji, które miały miejsce na forum wymaga od was i od nas moderatorów zaangażowania, współpracy, ale też obopólnego zaufania. Dlatego właśnie wymagane są rozliczenia. Dobrze, następnym razem zapytam. Jeśli komuś coś nie pasuje to mogę z własnych pieniędzy przelać z powrotem te 30zł. Uznałam, że to inny pies z Jastrzębia i są na cito potrzebne pieniądze, zresztą pisałam o tym na wątku Miłusi, tam są praktycznie podobne osoby co na tym wątku i nie było sprzeciwu, dlatego uznałam to za zgodę. Będę pamiętać żeby następnym razem pytać się dokładnie. Tylko nie wiem co jak ktoś nie udzieli odpowiedzi? i kto ma jej udzielić? wszyscy, tzn kto? Co do skanu przelewu...był robiony na komputerze, internetem, mogę ewentualnie wydrukować i zrobić skan. Quote
Scheila Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Bardzo dobrze zrobiłaś,że przekazałaś te pieniądze na pomoc innemu psiakowi.Na forum chow chow ja jestem skarbnikiem i dokładnie rozliczam się z zebranych pieniędzy na swoim forum.Dziewczyny mam świetne kubki z fotkami psów różnych ras i chętnie przekazałabym je na bazarek dla potrzebujących pomocy psiaków.Jeśli się przydadzą proszę o wiadomość na pw. Quote
Recommended Posts