Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Doda_']a moniko czy nie mozna ja zaadoptowac? jesli nie.. to nie wiem co robic. Wiem tylko jedno ze powinna zostac zaoperowana NATYCHMIAST.. kurcze, sunia tak bardzo potrzeb uje pomocy, a praacownicy czy wetka o tym w ogole nie mysla :angryy::angryy::angryy:[/quote]

Doda, chore psy nie sa wydawane do adopcji.

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='__Lara'] Ja się tylko boję jednego....żeby znowu nie było, że psa ni wydadzą, nie pozwolą nawet na żadną adopcję, a potem wetka znowu zrobi operację na kredyt...:roll:

Inne propozycje imienia: Kaja, Maja, Kora, Tora, Lisia, Zuzia, Kama...hmmm, ciotki, rzućcie pomysłem jeszcze :p[/quote]

Mam podobne obawy. Wetka uwielbia zycie na kredyt :evil_lol: tfu:angryy:

Wetka daje zycie lub odbiera w zaleznosci od pomyslnego zalatwienia sprawy w "banku" otwartych serc dla psow.

Posted

[quote name='__Lara']no co dusje :loveu::eviltong: trzeba na pewne rzeczy patrzeć realnie, Wanilka jest obecnie w zdecydowanie lepszym stanie niż chow chow, ma już właściwie zapewniony dom, dalsze leczenie, więc czemu nie pomóc psu, który tak naprawdę jest umierający? jasne, że poinformuję wtedy wszystkich ofiarodawców. Może to być narazie na kredyt zrobione, a ew. jak Wanilce się ta kasa już nie przyda to wtedy już w ogóle nie będzie problemu :) tym bardziej, że to ten sam schron. Ja się tylko boję jednego....żeby znowu nie było, że psa ni wydadzą, nie pozwolą nawet na żadną adopcję, a potem wetka znowu zrobi operację na kredyt...:roll:

Inne propozycje imienia: Kaja, Maja, Kora, Tora, Lisia, Zuzia, Kama...hmmm, ciotki, rzućcie pomysłem jeszcze :p

Potem wetka zrobi operację...hm jak zdąży,bo stan suni jest poważny:shake:
A co do imienia,to moze Maja,Majeczka,taka biedna,kochana sunieczka:loveu:

Posted

Dziewczyny, ja narazie chow chow wystawię wyróżnioną, bo i tak za allegro z lutego będę płacić dopiero początek marca, więc albo kasa się już na to uzbiera albo zobaczymy co będzie z kasą Wanilki :)

Posted

Wiecie co, jak płacę za leczenie psa - to mam konstytucyjne prawo wyboru kto go będzie leczył za moje pieniądze i gdzie. I pani weterynarz powinna być szczęśliwa, bo dzięki temu nie naharuje się "po kosztach" za 200 złociszy. A takie - albo u mnie za 200 albo wcale i pies zdechnie - to jest szantaż i wymuszanie. Prawie że rozbójnicze. Regulamin schroniska zabraniający rzekomo (nie wiem, nie czytałam, info z wątku) wydawania chorych psów - nie wymaga dla swojej zmiany i dostosowania do potrzeb i zmieniającej się rzeczywistości bezwzględnej większości w Sejmie. Skoro nie został zmieniony i bezwzględnie sie go egzekwuje - to znaczy, że komuś taki odpowiada z jakichś względów. Komu i z jakich - można dywagować.
Ewa

Posted

[quote name='E-S']Wiecie co, jak płacę za leczenie psa - to mam konstytucyjne prawo wyboru kto go będzie leczył za moje pieniądze i gdzie. I pani weterynarz powinna być szczęśliwa, bo dzięki temu nie naharuje się "po kosztach" za 200 złociszy. A takie - albo u mnie za 200 albo wcale i pies zdechnie - to jest szantaż i wymuszanie. Prawie że rozbójnicze. Regulamin schroniska zabraniający rzekomo (nie wiem, nie czytałam, info z wątku) wydawania chorych psów - nie wymaga dla swojej zmiany i dostosowania do potrzeb i zmieniającej się rzeczywistości bezwzględnej większości w Sejmie. Skoro nie został zmieniony i bezwzględnie sie go egzekwuje - to znaczy, że komuś taki odpowiada z jakichś względów. Komu i z jakich - można dywagować.
Ewa

No własnie,tylko wszyscy wiemy,ze operacje zrobi na koszt schronu,a 200złociszy-do kieszonki,swojej;)

Dokładnie to jest szantaż:angryy::mad:

Posted

[quote name='Renata5']No własnie,tylko wszyscy wiemy,ze operacje zrobi na koszt schronu,a 200złociszy-do kieszonki,swojej;)

Dokładnie to jest szantaż:angryy::mad:

I tak samo było z Wanilką...tylko co my możemy zrobić?

Ja proponuję tak: jak najszybciej skontaktować się z wetką, powiedzieć, że możemy psa zabrać i go leczyć, ustalić pewne warunki.

Posted

[quote name='wilczek007']czyli powiedziec wet. żeby operacje w pn robiła?....czy jak to w koncu?...

Tak wilczku, natychmiast! niech na nic nie czeka! jeśli inaczej się nie da to trudno, nie zmienimy jednym psem wszystkich przepisów....opłacimy tą operację.

Posted

wilczek, stop!!!! zmiana planów!!! nigdzie nie dzwoń!!!

eh, zamieszanie, jeszcze dogo tak chodzi, że szok...the server is too busy, bla bla bla....try again later :evil_lol:

Posted

[quote name='wilczek007']oki przeczytałam;)...co sie porobiło???

Nic sie nie porobilo:lol: Pani dr M. ma mozliwosc prezentacji swojego STOWARZYSZENIA na forum dogo, jest tutaj mile widziana.

Po zapoznaniu dogomaniakow z dzialalnoscia Stowarzyszenia i dotychczas zrealizowanymi projektami, mozemy mowic o jakiejkolwiek pomocy dla psow z JZ.

Jesli stowarzyszenie cierpi na brak funduszy potrzebnych do leczenia chorych psow, dlaczego nie prosi o pomoc innych zaprzyjaznionych i bogatszych organizacji??????

Moze Arka zechce ratowac watpliwa reputacje tego stowarzyszenia i udzieli KREDYTU ?
Udzielala sie aktywnie na watku Wanilki, wiec????????

Ja tez moge zalozyc stowarzyszenie, podac nr konta i prosic o wplaty......Wiem, ze stane sie obiektem drwin i spekulacji.......

Jak sie czuje Pani dr M. i jej stowarzyszenie?

Czy kiedykolwiek otrzymamy satysfakcjonujaca nas odpowiedz????

Na marginesie, czy schronisko zadalo sobie trud odszukania wlascicieli suni? Brakuje mi tutaj lizodupnego programu TV Kanon z "elokwentna" dziennikarka, i biezacych relacji co do meritum..................

http://portal.tvkanon.pl/program/ogladaj/502/one-tez-potrzebuja-milosci-cz2.tv Polecam!!!!

Piekna relacja pt: co pieskowi potrzeba? Na marginesie, w programie przedstawiona jest sunia sznaucia lub buwierka'Suzi..... Byla zarezerwowana przez monike55 i 23 Grudnia 2008 miala opuscic schron...z Monika..... W dniu odbioru oznajmiono Monice, ze sunia znalazla swoich wlascicieli, podczas gdy tak naprawde zostala przez nich oddana do schronu. Co stalo sie z sunia?????? W schronie jej nie ma!!!!!!!!! ogladaj film i wyciagaj wnioski!!!!!!!

Czy ktokolwiek obejrzal sunie chow pod katem tatuazu??????

Zgarnac z ulicy mozna kazdego i wszystko co sie rusza;

dzialanosc strazy miejskiej, policji itd. ma za zadanie ustalic dane osobowe nawet menela z 3 promilami we krwi.

Jak wyglada ich dzialalnosc w stosunku do zgarnietych z ulicy psow?

Jakie czynnosci podejmuje schronisko, by ustalic wlasciciela psa?

Czy schronisko dysponuje czytnikiem do chipow? Czy podejmuje jakiekolwiek starania w celu ustalenia wlasciciela psa, a jesli tak- to jak to robi???

Na zakonczenie : Pani dr H. M. nie jest osoba godna zaufania. Trzyma psa kwalifikujacego sie do natychmiastowej operacji i uzaleznia jej wykonanie od otrzymania kasy!!!!!!

Czy chcemy jej zaplacic za operacje? Czy mozemy jej ufac??? Nieznane sa nam wyniki z histopatologii Wanilki, bo takich nie bylo!!!!!!!

Uwierzycie wetce, ze tym razem beda?????? Ja , nie.

Skandal!!!!! A wszystko to szyte grubymi .........

Ps. Szanowna Pani M.,

Wystawy z ciuchami od Diora kusza, na naszych bazarkach nie znajdzie Pani nic godnego jej uwagi......

Handlujemy sercem, droga Pani..... i w ten sposob pozyskujemy srodki na ratowanie psow.

Pani zalozyla jakies tam stowarzyszenie ku chwale Ojczyzny i co?

Prosze brac przyklad z dogomaniackich bazarkow... to nie boli, zapewniam.

Czlowiek uczy sie przez cale zycie............

Juz na zakonczenie: Nie pozwolmy wetce decydowac o zyciu i smierci. ..... Skladala przysiege.......czy pamieta o niej?????

Ta kobieta jest wybrana i powolana na stanowisko schroniskowego weta, ale nie jest niezastapiona !!!!

Wstyd!!! Pani M., w cywilizowanych panstwach EU , staruszki psy ciesza sie znakomita opieka. Przebywaja w schroniskowych hospicjach az do smierci..... Ich zycie i jestestwo zalezy od ludzi...ludzi dobrej woli i ich empatii.......

Ma Pani cos do powiedzenia???????
Jednym z zalozonych przez stowarzyszenie celow, jest edukacja mlodych ludzi........

Czy mowi im Pani o bezpodstawnym usypianiu psow??????

Pani jest okrutna, pojecie empatii jest Pani obce... a jednak pragnie Pani edukowac mlodziez.............

Polecam dresiarzy, kapitalny material do resocjazlizacji.... moga poprzec Pani dzialania badz sprzeciwic sie ....

Pani osobiscie radze zasiegnac porady u dr Phil.... wyleczy skutecznie..........

Pani leczy suke chow doraznie!!!! Paracetamol??????

Nawiedzona???? Pani ma nie tylko problemy natury finansowej.....

Zadamy wydania psa chow chow natychmiast.Zadamy wydania Wanilki.... Koniec z szantazem, stawianiem nam warunkow!!!!

Myslec nalezy czasami .. droga Pani, bo myslenie nie boli.....

Odmowa wydania Wanilki nie pozostanie bez echa.....to samo, jesli idzie i chow chow.............Decyzja nalezy do Pani.....

Posted

Jedna pani zalogowala sie na dogo bo przeczytala watek sunki i chcialaby wplacic pieniazki, nie za bardzo sie zna na dogomanii wiec napisala mi priva, komu ma wplacic pieniazki?

priv od niej;

Chcialabym prosic o numer konta ,nazwe banku,kod koniecznie tez kod Swift,wazny dla przesylek z zagranicznego banku do Polski,na ktpry moglabym wyslac pieniadze na operacji dla suni Chow Chow na ropomacicze.
Niestety pieniadze beda szly przelewem okolo trzech dni ,przykro mi,ale dopiero teraz zauwazylam ten watek.

Wszsytkie te informacje prosze mi przeslac na priva,poniewaz nie umiem za bardzo korzystac z profilu dogomanii,zarejestrowalam sie przed chwila i nie mam pewnosci,czy uda mi sie odnalezc potrzebne infoermacje,a sprawa jest jak widze bardzo pilna

Moj adres mailowy

Czekam na potrzebne informacje i dam znac,natychmiast po przeslaniu pieniazkow

Asia

Posted

Witam ,na koncie chow-clubu sa juz pieniążki na operacje chowki ,nie mamy z nikim kontaktu, tez tak naprawde nie wiemy kto pilotuje tą sprawe czekam na jakiś numer telefonu i namiar na weterynarza który ma operować chowke,Pozdrawiam Arlena
mój gg 8303145
tel.603765330

Posted

[quote name='bonia']Witam ,na koncie chow-clubu sa juz pieniążki na operacje chowki ,nie mamy z nikim kontaktu, tez tak naprawde nie wiemy kto pilotuje tą sprawe czekam na jakiś numer telefonu i namiar na weterynarza który ma operować chowke,Pozdrawiam Arlena
mój gg 8303145
tel.603765330[/quote]

Super :D ja też mam już sponsora, ale widzę, że będzie zbędny :) tylko co z pieniążkami z allegro? Moniko, podaj im swój namiar na siebie, albo wilczek.

Posted

Pieniądze czekają,czas ucieka a my nie wiemy komu je wpłacić i zero konkretów.Klub chow zebrał pieniądze w kilka godzin.Pieniądze z bazarku będą jeszcze potrzebne-od przybytku głowa nie boli;) Na pewno po operacji potrzebna będzie lepsza karma,zeby sunia szybciej wróciła do zdrowia.Mam nadzieję,ze doczeka operacji.

Posted

dusje, jak bedziesz tak krakała o nie wydaniu Wanilki to naprawde jej nam nie wydadzą teraz, a przeciez nie ma takiego powodu, tylko niech jej te szwy sciagnie weter.;). Dzwoniłam do schroniska.Chowusia gorzej sie ponoć nie czuje, nawet troche zjadła. Jakies leki dostaje, antybiotyki...jutro mam nadzieje ja juz zobacze;)

Posted

[quote name='Scheila']Ja próbowałam zadzwonić ale telefon był wyłączony[/quote]
gdie próbowałas dzwonic?do schronu o chowusie? stary tel maja zepsuty. na pw moge podac prawidłowy... ale nic nie wskóracie, jestem pewna.:shake:...

Posted

[quote name='__Lara']Komu podać konto? dziewczyny, tzn. że kasa jest jeszcze potrzebna rozumiem?[/quote]

komu jaka kasa? przeciez do p. wet podałam na 1 stronie a wiem ze jeszcze Lara cos zbierała...pogubiłam sie...