Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kilka słów wstępu.

Wychowanie Zyzia - niestety oprócz sukcesów są również porażki, do największej z nich zaliczam brak zachowania czystości Zyzia w mieszkaniu :angryy:

Nie wiem już jak mam z nim pracować, żeby wreszcie wbił sobie, że do takich spraw to jest podwórko, on zupełnie o tym zapomina, przychodzi i od razu potrafi nasikać. Oczywiście nie zawsze, ale jest to dość częste.

Ale za to do największych sukcesów, które wprawiają mnie w wielką radość jest zaakceptowanie Zyzia przez mojego podwórkowego "mordercę" (niestety na swoim koncie ma zagryzienie kury i jakiegoś łasicowatego zwierzaka, mocne pogryzienie suczki, ech... dalej nie wymieniam, za to za dziećmi wskoczyłby w ogień)

Pracowałam z nimi intensywnie, ale efekt jest dla mnie wielkim sukcesem, najbardziej ze względu na Porta. Do dnia dzisiejszego nie potrafi zaakceptować moich domowników. W miarę dobrze jest jak idą razem na spacer, Porto na smyczy pod kontrolą, niestety na "swoim terenie" już tak fajnie nie jest.

A jak Porto z Zyziem się zaprzyjaźnili post niżej

Posted

jaki terierowaty ??? z tym mlecznoczekoladoworudawym odcieniem sierści ? wyżelek i już :)

a pyszczek ma przecudny...:loveu: napewno wyrosnie na wspanialego psa :loveu:

ale że domku nie ma - w to nie mogę uwierzyć !!!!!!!!!!!!!!

Posted

A żebyś wiedziała. :diabloti:
Dzisiaj odwoziłam do nowego domku mojego pierwszego w życiu tymczasowicza. Nie spałam całą noc, już strasznie tęsknię. :-(

Posted

... wiem, że jeśli kiedyś Zyzio zostanie zaadoptowany to będzie to ten dzień, gdzie czarna rozpacz z wielkim szczęściem będą mną targać...

Posted

Ogłoszenia ma i nawet ostatnio rozdzwonił się telefon (w ciągu 4 dni aż trzy telefony), ale nie za bardzo miałam z kim rozmawiać :shake:

I tak Zyzio wciąż szuka swego jedynego najlepszego domu.

Posted

Zyziu, ta adopcja zagraniczna odpada... Mały jest na stronie schroniska w Gaju, na stronie Emira, i pamiętam o nim podczas moich adopcyjnych rozmów.
Niestety ostatnio adopcje stoją w miejscu (na gg dostałam wiadomość o jakiejś klątwie rzuconej na mnie, więc może w tym rzecz ;) )
W schroniskach pełno "rasowych" i młodych psów... Może ludzi dopadł kryzys??? Ja już powoli rozkładam ręce, a tak bardzo chciałabym Ci pomóc...

Posted

GoniuP pomagasz mi i dobrze wiesz o tym za co serdecznie dziękuję.
Ja też czasem rozkładam ręcę, ale zawsze twierdzę, że nic nie dzieje się bez przyczyny.

A klątwa :evil_lol: ludzie to już nie wiedzą co wymyślić.

Dobrze, że już minęły czasy palenia czarownic...

Ech...

Posted

[quote name='GrubbaRybba

PS - Moim zdaniem on terierkowaty jest, nie wyżłowaty.[/quote']

Moim tez:razz:ale jest sliczny,taki do zacałowania:multi:pokazuj swoj sliczny brazowy pycholek malenki.