florida_blue Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 ladySwallow napisał(a):Florida, prześlij mi cały tekst, ja wystawię. ja mialam taki: [FONT=Verdana]Zyziek - pies żywioł, non stop zabawa, tylko patrzy co tu spocić. W ciągu dnia 5 minutowe drzemki, zero spania. Zaczyna pomału dobierać się do gryzienia różnych rzeczy. Jutro wyruszam na zakupy w celu zaopatrzenia Zyźka w gryzaki.[/FONT] [FONT=Verdana]Do wyuczonego malca daleko nam dalekoooo. Na razie dywany czekają na swój lepszy czas, ale jesteśmy cierpliwi. Wychodzimy co godzinę, wracamy i załatwiamy się w zaciszu domu, ale już na wieczornym spacerze udało się. [/FONT] [FONT=Verdana]Trochę współczuję rodzicom od poniedziałku, kiedy mnie praktycznie nie będzie wcale w domu.[/FONT] [FONT=Verdana]Mały Zyziek nie odstępuje ludzi, w zabawie jest niezmordowany, uścisk szczęki ma niesamowity, mnie nie udało się ani raz odebrać mu piłeczki, nawet jak wkładałam mu palce do pyszczka.[/FONT] [FONT=Verdana]Na spacerze kompletnie nie słucha (jak każdy szczeniak), dlatego bardzo szybko wróciliśmy, nie miałam ochoty ryzykować jego zaginięcia.[/FONT] [FONT=Verdana]Kupię mu obróżkę i smycz i zacznę go pomalutku przyzwyczajać.[/FONT] [FONT=Verdana]Zyziek to typowy kanapowiec, wszystko najchętniej robiłby tam.[/FONT] [FONT=Verdana]A charakterek Zyzio to będzie miał, oj będzie miał. W kasze dmuchać chłopak sobie nie pozwoli, ale kilkakrotnie powiedziane dość stanowczo i dobitnie „nie wolno” skutkuje. Oczywiście za chwilę znów próba, może tym razem baba odpuści.[/FONT] [FONT=Verdana]Na dworze spotkanie z moim psiakiem, który ma dość mocno rozwinięty instynkt mordercy. Mój Porto w kojcu, Zyziek z drugiej strony kojca i oboje żwawo zabrali się do obszczekiwania i docierania do siebie. Ani jeden nie odpuścił.[/FONT] [FONT=Verdana]W zabawie zaborczy, Lunia (bokserka) chciała z nim tarmosić piłkę to naszczekał na nią i odeszła.[/FONT] [FONT=Verdana]Mój kochany zwierzyniec bardzo cierpliwy, podziwiam ich, bo oni to już spokoju potrzebują, a tu taki mały, którego wszędzie pełno albo i jeszcze więcej.[/FONT] KONTAKT :508 032 840 Beata Quote
zyzia Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 U nas zwierzaki dopadł wirus, wszystkie jak jeden takie koszmarne rozwolnienie ... ale na szczęście sytuacja już opanowana. Narazie tylko biedne na kleikach ryżowych, które je bardzo w zęby kole. Zyzio, ach ten Zyzio, nie wiem czemu jeszcze kolejka się nie ustawiała po niego. Jest świetnym psiakiem, zabawa i nauka już bardzo fajnie wygląda. Fajnie już reaguje na nie wolno, nie gryź, idź do siebie. Oczywiście wciąż testuje na ile to jest prawda, ale jak na szczeniaka jest połuszny. Nie potrafi tylko opanować emocji podczas witania i podgryza. Podryza również wtedy kiedy jest zazdrosny o inne zwierzaki. Z załatwianiem narazie różnie bywa, ale w końcu to mały brzdąc i tyle na raz musi się uczyć. Jak już ktoś wypatrzy go ... oj już dzisiaj wiem, że nie będzie nam łatwo... Quote
zyzia Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 Bardzo wszystkim dziękuję za zaangażowanie w ogłaszanie Zyzia i za pomoc jaką nam okazujecie :Rose::Rose::Rose: Quote
pixie Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 oto portretowa para niczym zdjecie slubne a moze takie na allegro dostawic...? zielonooki Zyzio Quote
tomcug Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Zyziol zawojuje serca przyszłego domku tak, jak zawojował Twoje, Zyziu. Tylko gdzie ten domek? Quote
pixie Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 czy ma jakichs obserwatorow? piekny zielonooki Zyzio? Quote
tomcug Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Ale fajowy banerek. Kto ma miejsce niech wkleja. Quote
LadyS Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Allegro - przepraszam za opóźnienie w wystawieniu :oops: Zyzio - mały prawie wyżeł szuka dobrego domku (563907859) - Aukcje internetowe Allegro Quote
zyzia Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 U nas czas sobie biegnie, Zyziek pomalutku robi postępy. Już coraz więcej można od niego wyegzekwować. Maluch do głupiutkich nie należy, doskonale wie na co może sobie pozwalać i u kogo. Niestety w sprawie Zyzia nie miałam nawet jednego telefonu. :shake: Quote
florida_blue Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 podaj jeszcze raz swój numer .... do mnie wydzwaniają ludzie :/ i [SIZE="5"]prosimy o zmiane numeru w ogłoszeniach na aktualny , bo w ten sposób mały domku nie znajdzie ... Quote
tomcug Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Ja podawałam nr , który był na Allegro Zyzia :oops: ****W TYPIE WYŻŁA NIEM. SZCZENIAK 2 mies CZ-WA (552573077) - Aukcje internetowe Allegro Quote
zyzia Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Mój numer telefonu 508 032 840. MAil b.a@poczta.onet.pl Uaktualniłam też pierwszy post właśnie o mój numer tel. i mail. ladySwallow twoje ogłoszenie na allegro zostało usunięte, przed chwilą sprawdzałam linka. Florida Blue już jest podawany Twój numer tel. i mail, to może niech tak zostanie, oczywiście jeśli Ci to nie przeszkadza. Jeśli dane kontaktowe mają być zmienione to dane powyżej. [quote name='florida_blue']podaj jeszcze raz swój numer .... do mnie wydzwaniają ludzie :/ Czy możesz napisać mi coś więcej na temat tych domków, czy są to konkretne propozycje. Jeśli chcesz to mogę też zadzwonić do Ciebie, żeby dowiedzieć się o szczegóły. Zyzio właśnie śpi... Quote
florida_blue Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='zyzia']Mój numer telefonu 508 032 840. MAil b.a@poczta.onet.pl Uaktualniłam też pierwszy post właśnie o mój numer tel. i mail. ladySwallow twoje ogłoszenie na allegro zostało usunięte, przed chwilą sprawdzałam linka. Florida Blue już jest podawany Twój numer tel. i mail, to może niech tak zostanie, oczywiście jeśli Ci to nie przeszkadza. Jeśli dane kontaktowe mają być zmienione to dane powyżej. Czy możesz napisać mi coś więcej na temat tych domków, czy są to konkretne propozycje. Jeśli chcesz to mogę też zadzwonić do Ciebie, żeby dowiedzieć się o szczegóły. Zyzio właśnie śpi... nie napisze ci nic, bo dzwoniących od razu odsyłam do Ciebie .... a skoro do ciebie nikt nie dzwoni , myslałam ze mam błędny numer... wstawie u siebie zaraz i zapisze sobie w telefonie :) ostatnio dzwonił młody facet, chciał pieska do domku z ogródkiem, dwuletnie dziecko.... pytał czy zyziek sie bedzie nadawał. :roll: ja tak srednio entuzjastycznie podchodze do domków z małymi dziecmi jesli chodzi o adopcję szczeniąt... bo szczeniak uszczypnie, bo przewróci, wyrwie ciasteczko.... Quote
zyzia Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Niestety do mnie już nikt nie zadzwonił. No to na razie czekamy. Ja sama nie wiem jak podchodzę do domu z dziećmi, z jednej strony boję się dokładnie tego samego co Florida, a z drugiej u nas codziennie jest mój siostrzeniec, gdyby kiedyś GoniaP i Pani Wanda nie dały nam szansy... Chyba wolę dom bez dzieci, ale... Ech te ale... Quote
zyzia Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 [quote name='tomcug']Ja podawałam nr , który był na Allegro Zyzia :oops: ****W TYPIE WYŻŁA NIEM. SZCZENIAK 2 mies CZ-WA (552573077) - Aukcje internetowe Allegro Tomcug czy mogę Cię pięknie prosić w wolnej chwili o zmianę danych kontaktowych na moje. Na stronie Foranimals Florida uaktualniła na moje, więc może żeby uniknąć bałaganu... Quote
florida_blue Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 juz powinna kolejka stać po Zyziola... Quote
tomcug Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Gdzie się dało to pozmieniałam. Niestety, niektórych ogłoszeń nie można edytować ani usunąć, bo tak byłoby najprościej (i wystawić nowe). Florida_blue, musisz się przygotować na to, że jednak część ludzi do Ciebie będzie dzwonić, o ile w ogóle będą jakieś telefony. :shake: Quote
florida_blue Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 do mnie dzwoniły 3 osoby, jakis dziadek, pozniej mlody chlopak i ostatnio ten z dwuletnim dzieckiem. i zadna z nich nie zadzwonila do zyzia.... Quote
tomcug Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 florida_blue napisał(a):do mnie dzwoniły 3 osoby, jakis dziadek, pozniej mlody chlopak i ostatnio ten z dwuletnim dzieckiem. i zadna z nich nie zadzwonila do zyzia.... No to nie za ciekawie. :shake: Quote
LadyS Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Nie przychodzą mi powiadomienia, a na mailu nie widziałam, że usunęli... Nie mam pojęcia, na jakiej podstawie, skoro druga aukcja ONki podobna i wisi... No nic, wystawie jeszcze raz. To który nr mam wstawić w aukcji? Quote
Recommended Posts