zyzia Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 Kilka słów wstępu. Wychowanie Zyzia - niestety oprócz sukcesów są również porażki, do największej z nich zaliczam brak zachowania czystości Zyzia w mieszkaniu :angryy: Nie wiem już jak mam z nim pracować, żeby wreszcie wbił sobie, że do takich spraw to jest podwórko, on zupełnie o tym zapomina, przychodzi i od razu potrafi nasikać. Oczywiście nie zawsze, ale jest to dość częste. Ale za to do największych sukcesów, które wprawiają mnie w wielką radość jest zaakceptowanie Zyzia przez mojego podwórkowego "mordercę" (niestety na swoim koncie ma zagryzienie kury i jakiegoś łasicowatego zwierzaka, mocne pogryzienie suczki, ech... dalej nie wymieniam, za to za dziećmi wskoczyłby w ogień) Pracowałam z nimi intensywnie, ale efekt jest dla mnie wielkim sukcesem, najbardziej ze względu na Porta. Do dnia dzisiejszego nie potrafi zaakceptować moich domowników. W miarę dobrze jest jak idą razem na spacer, Porto na smyczy pod kontrolą, niestety na "swoim terenie" już tak fajnie nie jest. A jak Porto z Zyziem się zaprzyjaźnili post niżej Quote
zyzia Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 I tak przyjaźń trwa już od kilku dni :loveu: Quote
florida_blue Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 zyzia napisał(a): cudny jest..............:loveu: Quote
masienka Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 chlopak juz od dawna w domku powinien dupinke grzac... w swoim domku Quote
GrubbaRybba Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Zaglądam na ten watek od czasu do czasu i nie mogę uwierzyć, że Zyziek nadal szuka domu. Czy on ma jakieś ogłoszenia? PS - Moim zdaniem on terierkowaty jest, nie wyżłowaty. Quote
florida_blue Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 jaki terierowaty ??? z tym mlecznoczekoladoworudawym odcieniem sierści ? wyżelek i już :) a pyszczek ma przecudny...:loveu: napewno wyrosnie na wspanialego psa :loveu: ale że domku nie ma - w to nie mogę uwierzyć !!!!!!!!!!!!!! Quote
tomcug Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Przecudny jest, tylko nikt jakoś nie zauważa tego. :shake: Quote
florida_blue Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 tomcug - a ty co ? spac nie mozesz ? o piatej rano w necie buszujesz ? Quote
tomcug Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 A żebyś wiedziała. :diabloti: Dzisiaj odwoziłam do nowego domku mojego pierwszego w życiu tymczasowicza. Nie spałam całą noc, już strasznie tęsknię. :-( Quote
zyzia Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 ... wiem, że jeśli kiedyś Zyzio zostanie zaadoptowany to będzie to ten dzień, gdzie czarna rozpacz z wielkim szczęściem będą mną targać... Quote
tomcug Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Masz to jak w banku. Z jednej strony radość, bo psina w końcu w swoim własnym domu, z drugiej pustka i tęsknota. :-( Quote
zyzia Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Ogłoszenia ma i nawet ostatnio rozdzwonił się telefon (w ciągu 4 dni aż trzy telefony), ale nie za bardzo miałam z kim rozmawiać :shake: I tak Zyzio wciąż szuka swego jedynego najlepszego domu. Quote
GoniaP Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Zyziu, ta adopcja zagraniczna odpada... Mały jest na stronie schroniska w Gaju, na stronie Emira, i pamiętam o nim podczas moich adopcyjnych rozmów. Niestety ostatnio adopcje stoją w miejscu (na gg dostałam wiadomość o jakiejś klątwie rzuconej na mnie, więc może w tym rzecz ;) ) W schroniskach pełno "rasowych" i młodych psów... Może ludzi dopadł kryzys??? Ja już powoli rozkładam ręce, a tak bardzo chciałabym Ci pomóc... Quote
zyzia Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 GoniuP pomagasz mi i dobrze wiesz o tym za co serdecznie dziękuję. Ja też czasem rozkładam ręcę, ale zawsze twierdzę, że nic nie dzieje się bez przyczyny. A klątwa :evil_lol: ludzie to już nie wiedzą co wymyślić. Dobrze, że już minęły czasy palenia czarownic... Ech... Quote
Cockermaniaczka Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 :placz: jakim cudem on jeszcze nie ma swojego domku??Ma allegro?? On jest cudny:loveu:Zacalowac bym go mogla:loveu: Quote
florida_blue Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 z tą gwiazdeczką na nosku jest przepięknym psiakiem ! Quote
rita60 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='GrubbaRybba PS - Moim zdaniem on terierkowaty jest, nie wyżłowaty.[/quote'] Moim tez:razz:ale jest sliczny,taki do zacałowania:multi:pokazuj swoj sliczny brazowy pycholek malenki. Quote
Recommended Posts