zyzia Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Dzisiaj ktoś wrzucił do mnie na podórko tego wyżłowatego malucha. Cud, że nie zagryzł go mój pies. Maluch bardzo pilnie szuka domu, ja obecnie mam swoich 5 psiaków (same staruszki) i dwa koty. Nie dam już rady w żaden sposób zatrzymać kolejnego. Zwracam się z rozpaczliwym wołaniem o pomoc. Ze względu na mój tryb życia moimi zwierzakami zajmują się rodzice; wybłagałam ich, żeby malec mógł zostać do czasu znalezienia mu domu, ale kompletnie nie będą mieć czasu aby zająć się jego wychowaniem. Maluch jeszcze nie ma imienia, więc piszcie swoje propozycje. Szczeniak jest chudy, ale na szczęście nie zagłodzony, załatwia się w domu, mam nadzieję że szybko uda nam się nad tym zapanować. Narazie nic nie niszczy, ale jest z nami dopiero kilka godzin. Zostawiony sam (bez człowieka, ale z psami) poszedł spać. Jak to szczeniak dość energiczny, moja psia i kocia rodzinka ma go dość. Wersalki, fotele nie są mu obce. Więcej szczegółów o nim będę pisać po obserwacji. Błagam o dom dla tego malucha. Zaraz wstawiam zdjęcia. Ogłoszenia malucha: ****W TYPIE WYŻŁA NIEM. SZCZENIAK 2 mies CZ-WA (552573077) - Aukcje internetowe Allegro [url=http://foranimals.czest.pl/www/zyzio/]Fundacja For Animals - Oddział w Częstochowie Quote
masienka Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 lyzewek?? :loveu: gdzie ciotki od wyzlow? :cool3: Quote
zyzia Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Mam nadzieję że udało mi się zrobić banerek. Narazie tylko taki, jutro jak będę mieć lepsze zdjęcia zrobię nowy Quote
pixie Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 zaraz zawiadamiam tanitkę cioteczke od Lyzefkufff a ze sliczny jest ten Zyzio ! Zyziu:loveu: to fakt sliczniutki, jeszcze malutki ale niebawem duzutki bedzie ...oj bedzie a gdzie on jest? tzn w jakim miescie/ warto dodac w tytule Quote
masienka Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Zyzio :loveu: ladnie go ciocia Pixie ochrzcila Quote
zyzia Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 W górę mały Zyzio. Zyzio teraz mieszka u mnie to są okolice Częstochowy, dokładnie blisko Koziegłów. Dzisiaj zaczęliśmy już naukę, Zyzio co 2 godziny wychodzi na siku, po spacerku myjemy mu łapki. Moje zwierzaki narazie wyszły już z szoku, szczególnie koty. Zaczynają go ćwiczyć. Potem wstawię kolejne zdjęcia ze spacerku, u nas dzisiaj piękna pogoda. Quote
pixie Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Zyzia zabrala sie ostro do pracy nad Zyziem....:eviltong:widze ze efekty beda i to szybciutko:lol: nawet koty zrozumialy ze maluch w potrzebie:roll: Tanitka ciotka wyzelkowa sie z pewnoscia sie pojawi - jest zajeta pewnie w celestynowie.. tylko kogo by tu jeszcze zawiadomic do pomocy przy tym watku no i chlopaka trzeba pokazac bo wyjatkowej urody jest:loveu: ogloszenia tez by sie zdaly jak nic... marcik? oooo marcik bardzo by sie przydala allegro i inne tez allegro moze marci a inne...hmmm moze Rybka bedzie miala "wolne moce przerobowe" moze jakies ogloszonka zrywane? bedzie gdzie rozwiesic? o takie juz do Ciotki lady Swallow bedzie prosba - przeslalaby mailem tylko czy masz drukarke Zyziu? cudny jest Zyzio cudny....a i uczony bedzie chlopak na schwal wspaniali jestescie wszyscy CALA RODZINKA!!!! dziekujemy Wam z calego serca! Quote
zyzia Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 Teraz kolejne zdjęcia Zyźka, potem napiszę o nim. Zdjęcia niestety nie są ze spaceru. Quote
zyzia Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 wrrrr jak nie dogo rano szwankowało to teraz ImageShack. Pojawię się później. Quote
masienka Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 ale glupolek :loveu: czy ja dobrze widze czy oczy mnie myla, ze on podnosi lapke do sikania? :crazyeye: Quote
zyzia Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 [quote name='masienka']ale glupolek :loveu: czy ja dobrze widze czy oczy mnie myla, ze on podnosi lapke do sikania? :crazyeye:[/quote] bardzo dobrze widzisz Masienka, Zaczął naśladować Kaja i Lakiego. Teraz w domu nie tylko podłogi mokre, nogi od stołów też. Quote
pixie Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Lady Swallow obiecala zrywane ogloszenia napisalam do Rybki z prosba o ogloszenia i do marcik no i czekamy na tanitke, co ona wymysli dzieki Kochana Rodzinko za tyle dobrych wiesci!!!! wspaniali ludzie oby takich wiecej na tym szarym swiecie! Quote
zyzia Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 [quote name='pixie']Zyzia zabrala sie ostro do pracy nad Zyziem....:eviltong:widze ze efekty beda i to szybciutko:lol:[/quote] Musiałam, od poniedziałku rodzice praktycznie sami z nim zostają, oby twe słowa jak najszybciej się spełniły z tym szybciutko :cool3: [quote name='pixie']wspaniali jestescie wszyscy CALA RODZINKA!!!! dziekujemy Wam z calego serca![/quote] Pixie chcielibyśmy, wszyscy mieliśmy ochotę zamknąć oczy i liczyć na cud, że mały zniknie. Taka była nasza reakcja. Dopiero po czasie myślenie, dla wielu nieracjonalne. Quote
zyzia Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 [FONT=Verdana]Wreszcie maleństwo śpi, uffff.[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Zyziek - pies żywioł, non stop zabawa, tylko patrzy co tu spocić. W ciągu dnia 5 minutowe drzemki, zero spania. Zaczyna pomału dobierać się do gryzienia różnych rzeczy. Jutro wyruszam na zakupy w celu zaopatrzenia Zyźka w gryzaki.[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Do wyuczonego malca daleko nam dalekoooo. Na razie dywany czekają na swój lepszy czas, ale jesteśmy cierpliwi. Wychodzimy co godzinę, wracamy i załatwiamy się w zaciszu domu, ale już na wieczornym spacerze udało się. [/FONT] [FONT=Verdana]Trochę współczuję rodzicom od poniedziałku, kiedy mnie praktycznie nie będzie wcale w domu.[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Mały Zyziek nie odstępuje ludzi, w zabawie jest niezmordowany, uścisk szczęki ma niesamowity, mnie nie udało się ani raz odebrać mu piłeczki, nawet jak wkładałam mu palce do pyszczka.[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Na spacerze kompletnie nie słucha (jak każdy szczeniak), dlatego bardzo szybko wróciliśmy, nie miałam ochoty ryzykować jego zaginięcia.[/FONT] [FONT=Verdana]Kupię mu obróżkę i smycz i zacznę go pomalutku przyzwyczajać.[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Zyziek to typowy kanapowiec, wszystko najchętniej robiłby tam.[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]A charakterek Zyzio to będzie miał, oj będzie miał. W kasze dmuchać chłopak sobie nie pozwoli, ale kilkakrotnie powiedziane dość stanowczo i dobitnie „nie wolno” skutkuje. Oczywiście za chwilę znów próba, może tym razem baba odpuści.[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Na dworze spotkanie z moim psiakiem, który ma dość mocno rozwinięty instynkt mordercy. Mój Porto w kojcu, Zyziek z drugiej strony kojca i oboje żwawo zabrali się do obszczekiwania i docierania do siebie. Ani jeden nie odpuścił.[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]W zabawie zaborczy, Lunia (bokserka) chciała z nim tarmosić piłkę to naszczekał na nią i odeszła.[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Mój kochany zwierzyniec bardzo cierpliwy, podziwiam ich, bo oni to już spokoju potrzebują, a tu taki mały, którego wszędzie pełno albo i jeszcze więcej.[/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
masienka Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 ooo wow! ale cfffaniak z niego wyrosnie :crazyeye::p Quote
GoniaP Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Śliczny ten Zyzio Zyziu :loveu: Będę mu kibicować i mieć go na uwadze. Quote
Rybka_39 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Jestem. Zrobiłam alegratkę, do kogo dac kontakt? Quote
zyzia Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Ślicznie wszystkim dziękuję za pomoc :loveu: Namiary na mnie Beata Adamus 508 032 840 Quote
zyzia Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Pixie co do wydruku plakatów to tylko czarno-biale, niestety do koloru nie mam dostępu. rozwieszac mam gdzie. U siebie na wsi na pewno nie, ale w Częstochowie i okolicach. Proszę też o dobre rady, jeśli chodzi o pytania do ewentualnych zainteresowanych. To jest moja pierwsza adopcja, więc kompletnie nie mam doświadczenia, zawsze stałam po tej drugiej stronie Troszkę nauczyłam się na dogo, ale to kropla w morzu. Zyziek ze względu na dzisiejszą pogodę duuużoooo śpi. I niechętnie wystawia dooopinke na siku. Quote
pixie Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='zyzia']Pixie co do wydruku plakatów to tylko czarno-biale, niestety do koloru nie mam dostępu. rozwieszac mam gdzie. U siebie na wsi na pewno nie, ale w Częstochowie i okolicach. Proszę też o dobre rady, jeśli chodzi o pytania do ewentualnych zainteresowanych. To jest moja pierwsza adopcja, więc kompletnie nie mam doświadczenia, zawsze stałam po tej drugiej stronie Troszkę nauczyłam się na dogo, ale to kropla w morzu. Zyziek ze względu na dzisiejszą pogodę duuużoooo śpi. I niechętnie wystawia dooopinke na siku. ABC ADOPCJI PRZEZ DOGO, w zarysie!VADEMECUM ADOPCYJNE jak ustrzec sie przed bledami - Dogomania Forum poczytaj w wolnej chwili kopalnia informacji, rad, pytan... a domek w razie czego przeswietla jak trzeba bedzie na wizycie przedaopcyjnej "spece' dogo te wizyte trzeba zapowiadac, mowic o kastracji koniecznej i ze bedzie wymagane zobowiazanie na pismie o dokonaniu jej gdy maly tylko straci swoje mleczniaki pytac czy byl juz pies w domu czy sa inne zwierzeta.. czy sa dzieci...jesli male to moga byc np za male ..widze ze masz malucha...niebawem wyzel urosnie o tym tez trzeba pamietac poza tym to rasa wymagajaca spacerow, czy osoba bedzie jej mogla zapewnic dosc ruchu no i a jak bedzie niszczyl to co..a jak bedzie sikal w domu to co / chodzi o jak najwiecej takze pytan hmmm odstraszajacych i jakie beda odpowiedzi.../ jakie warunki oferuja czy maja pieniadze na ew chorobe...co z psem w czasie wakacji...oj duzo tego i tak na chybcika pisze ale zaraz podesle znakomicie przygotowany zestaw z jakiegos watku etc etc z pewnoscia najbardziej pomocna bedzie Tanitka wielbicielka i specjalistka od wyzlow aha propobuje podac adres mailowy w ogloszeniu/ach , latwiej spytac,a na podstawie odpowiedzi p[owstabnie kanwa do pytan kontrolnych przy wizycie przedaopcyjnej zaprosze zaraz do watku florida blue:loveu: i truskawke :loveu: z Czestochowy beda pomocne z pewnoscia! specjalistki adopcyjne!:lol: Quote
Recommended Posts