Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Mam pewne wątpliwości dotyczące mojego pieska. Ma 9 tygodni. U mnie w domu jest od 6 dni. Je suchą karmę, piej wodę z mlekiem.
Piesek jest mało ruchliwy, szybko nudza go zabawki i zabawy z domownikami. Przesypia ok 3/4 dnia i całą noc. Na dworze trochę pobiega i siada. Co może byc powodem takiego zachowania?
Szwagierka ma sznacucerkę 10 tygodniową i to jest wulkan energii, ciągle biega, skacze, wszystko gryzie.
Kiedy oba szczeniaki są razem to się bawią. Ale mój piesek szybciej się męczy i traci ochotę na zabawę.
Poradźcie co robic? Zaczynam się niepokoic.

Posted

Witam ,może twój piesio nie ma 9 tygodni? ,może jest młodszy i za wcześnie zabrany od matki, Czy od samego początku był taki spokojny?, może to po prostu nowe otoczenie tak na niego wpływa. Na pewno warto aby zobaczył go wet i skontaktuj się z hodowcą. Wydaje mi się że połączenie mleka z wodą to zły pomysł. Ja radze konsultację z wetem.

Posted

Chyba to jednak nowe otoczenie, bo od kilku dni jest lepiej. Piesek fajnie się bawi, normalnie je i już nie jest taki apatyczny :D Strasznie się cieszę, że nabrał humoru :) Wciąż dużo śpi, zwłaszcza popołudniu ale to chyba nie jest źle. Do wet jedziemy w środę na odrobaczanie to popytam jeszcze co i jak. Dziękuję.