saana Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Witam Mam pewne wątpliwości dotyczące mojego pieska. Ma 9 tygodni. U mnie w domu jest od 6 dni. Je suchą karmę, piej wodę z mlekiem. Piesek jest mało ruchliwy, szybko nudza go zabawki i zabawy z domownikami. Przesypia ok 3/4 dnia i całą noc. Na dworze trochę pobiega i siada. Co może byc powodem takiego zachowania? Szwagierka ma sznacucerkę 10 tygodniową i to jest wulkan energii, ciągle biega, skacze, wszystko gryzie. Kiedy oba szczeniaki są razem to się bawią. Ale mój piesek szybciej się męczy i traci ochotę na zabawę. Poradźcie co robic? Zaczynam się niepokoic. Quote
123mariszka Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Uważam, że powinnaś pójść do weterynarza i to jemu przedstwaić całą sytuację, która niepokoi Ciebie. Z jakiej hodowli kupiłaś swojego sznaucerka? Quote
Lilanines Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Witam ,może twój piesio nie ma 9 tygodni? ,może jest młodszy i za wcześnie zabrany od matki, Czy od samego początku był taki spokojny?, może to po prostu nowe otoczenie tak na niego wpływa. Na pewno warto aby zobaczył go wet i skontaktuj się z hodowcą. Wydaje mi się że połączenie mleka z wodą to zły pomysł. Ja radze konsultację z wetem. Quote
saana Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Chyba to jednak nowe otoczenie, bo od kilku dni jest lepiej. Piesek fajnie się bawi, normalnie je i już nie jest taki apatyczny :D Strasznie się cieszę, że nabrał humoru :) Wciąż dużo śpi, zwłaszcza popołudniu ale to chyba nie jest źle. Do wet jedziemy w środę na odrobaczanie to popytam jeszcze co i jak. Dziękuję. Quote
karol Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 U mnie było podobnie, trochę potrwało jak się do nas przyzwyczaił. Po paru dniach było już normalnie jak "przystało na sznaucera". Quote
saana Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 Dlaczego nie dawac mu mleka? Od początku mieszam mu mleko z odrobiną wody. Czemu nie można? Quote
karol Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Tutaj jest napisane, można czy nie można. Czy pies może pić mleko? - Dorota Sumińska - Onet.pl Pies Ja osobiście nie podawałem. Quote
Recommended Posts