Jagienka Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Dziadunio słodki... cioteczki nie macie w okolicy jakiegoś DT? Może coś z mapy dogo z okolic, przeciez taki malutek stareńki nie zajmie duzo miejsca... no może w sercu... Quote
pixie Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='mru']o boże boże boże..! mru dzieki wielkie za pomoc!!! tyle luda juz w watku! i ogloszenia juz ruszylas.. a ja spokojnie powedrowalam do apteki i po zakupy... bardzo Ci dziekuje ! Mru jestes jak zwykle N I E Z A W O D N A !!!!!:loveu: Promyczek szczescia...:lol: piekne imie..Dziadzio dostal na stare lata...i tekst piekny super! Quote
kikou Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 [quote name='majqa']Wyrok za wiek nie mieści mi się w pale...:-([/quote] w naszym schronisku przeciez w samym styczniu uspili kilka zdrowych, fajnych psiakow i to nawt siedmiolatki... u nas psy starsze niz 5-7 lat nie zagrzewają miejsca dluzej niz kilka miesięcy.... w tej chwili oprocz Promyka jest kilka w kolejce Quote
kikou Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 to moze zastanowmy sie czy gdyby znalazl sie jakis dt czy Promyk ma szanse na jakies finansowe deklaracje stale?? Quote
majqa Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='kikou']Aga ja dzwonilam dzisiaj i ustalilam z Lidka ze poczekaja minimum tydzien.. Dziękuję Kikou! Zaraz, ekhm...wyprawiam swoją lepszą połowę w objęcia Morfeusza (niech nie widzi, że ja znów przed kompem :evil_lol:) i siadam do tekstu. Trzymaj się maluchu. :-( Gdzieś umknęło moje pytanie, ponawiam, jakiej on jest wielkości? 1 yorka, czy 1, 5 yorka (ot, miara jaką sobie umyśliłam ;)). Quote
Isadora7 Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='majqa']Dziękuję Kikou! Zaraz, ekhm...wyprawiam swoją lepszą połowę w objęcia Morfeusza (niech nie widzi, że ja znów przed kompem :evil_lol:) i siadam do tekstu. Trzymaj się maluchu. :-( Gdzieś umknęło moje pytanie, ponawiam, jakiej on jest wielkości? 1 yorka, czy 1, 5 yorka (ot, miara jaką sobie umyśliłam ;)). Nie zapomnij szczęki wyjąć (wybacz nie mogłam sie powstrzymać):evil_lol::evil_lol::evil_lol: A ty dziadeczku pręż dumnie pierś, musi się znaleźć ratunek. Quote
iwa77 Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 To ja odpowiem " moją miarą " - jest taki wielkością mniej więcej jak pudelek średni .... Quote
asika5 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Promyczku nie trać nadziei, jestem pewna, że dana ci będzie szansa odejść w godny sposób. Trzymaj się:placz: kochany Quote
majqa Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Wyścig z eutanazją! Nie pozwólcie uśpić tego cuda! Ma umrzeć. Koniec. Kropka. Ma odejść. Taką decyzję podjął człowiek. Niech nie zabiera powietrza, przestrzeni młodszym. Ot, droga twardej selekcji. Czas, by ograniczone środki finansowe przeznaczyć na stworzenia, jakie z racji wieku zapewnią szybszą cyrkulację schroniskową. Tak wygląda twarda rzeczywistość, w której dźwięk bicia konkretnego serca winien zamilknąć. Nie jest istotne, że to serce pragnie bić z naturalnej woli życia. Bez znaczenia pozostaje fakt, iż czujący i myślący czterołapek nie spodziewa się, że klamka zapadła i lada moment do jego boksu wejdzie człowiek, który zamiast miski z jedzeniem beznamiętnie zanurzy dłonie w sierść, bynajmniej nie po to, by pogłaskać. Miękka przeszkoda zostanie odgarnięta, po niej nastapią dwa ukłucia, pomiędzy nimi wręcz metafizycznie zwolni czas, z nim oddech, do ostatniego tchnienia. To będzie koniec Promyczka, psa, którego bezdomność i stojąca za nią jakaś podła, przyprawiająca o dreszcz przeszłość, przywiodła do psiej samotni. Wyrok eutanazji, nie wizja (!!!), a konkretny wyrok, ma swoje jedno uzasadnienie - wiek. Ten cudny, mały kudłaczek, łagodny wobec innych zwierząt, wtulający się w nie, gdy nadchodzi chłód nocy, łaknący bliskości człowieka i ufnie wpatrujący się w jego oczy, ZOSTANIE UKARANY ZA STAROŚĆ, do jakiej go zaszeregowano. Wpisując mu w dokumentację schroniskową 20 lat, na podstawie śladów siwizny, zaklepano dla niego gratisowe miejsce w kolejce śmierci. Promyczek zasiadł w pierwszym wagoniku, szyny się zwężają z każdą godziną. To ogłoszenie jest dramatyczną próbą zaapelowania do Państwa o ratunek, o powstrzymanie tego przejawu okrucieństwa!!! Jeśli kolejka Promyczka wjedzie w swój tunel przeznaczenia i usłyszymy jej pożegnalny gwizd, nie będzie już drogi odwrotu. Nie skazujmy delikatnego, wciąż uroczego, starszego psiego pana na przejście w nieznane, którego my sami tak bardzo się boimy. Czemu z taką łatwością wyprawiamy tam inne, zależne od nas istoty??????????? Szanujemy własne życie, kurczowo się go trzymamy, wygłaszamy slogany o poszanowaniu wszelkich żywych istnień i...kolorycie jesieni życia... Nie prosimy o nic więcej ponad uszanowanie tego, tym razem tego jednego, skazanego na naszą łaskę, psiego życia!!!! Osoby zainteresowane pomocą Promyczkowi proszone są o kontakt z Panią Iwoną, dzwoniąc na numer 0 - 605 546 486 lub pisząc na adres mailowy psyiwy@gmail.com Quote
nescca Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 co za okrucienstwo.....Majguś....tekst wyciskacz łez. Quote
gonia66 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Jestem..a Majqa jak zwykle niezawodna dziewczyna...oj...ta Twoja lepsza polowa będzie chciala slonej zapłaty za te "wypady do kompa"- wszak "komp"- to "on"....:eviltong: Quote
Lionees Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Promyczek póki co na: - psy.pl - ale.gratka.pl - adopcje.org - 4lapy.pl - kupiepsa.pl - czworonogi.eu - przygarnijzwierzaka.pl - przygarnij.pl - bono-polska.pl - animalia.pl - petworld.pl - adopcjapsa.pl - petsy.pl - e-zwierzak.pl - schronisko24.pl A ja dodałam go na: http://www.adopcje.8p.pl/dodajpsauser.php?imie=Teo%9C-Promyczek&id=193 Darmowe ogłoszenia drobne, praca, mieszkania, sprzedam, towarzyskie, Polska, Anglia, Świat: Warszawa Dodaj bezpłatne ogłoszenie Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Warszawa Ogłoszenia Autogielda.pl - Ogłoszenia motoryzacyjne, ogłoszenia nieruchomości, oferty pracy, turystyka :: Sprzedam - Kupię - Zamienię :: Samochody, motocykle, mieszkania, domy Ogłoszenia drobne. Aleokazja.pl. Darmowe ogłoszenia - praca, nieruchomości, zwierzęta http://www.pupile.com/ogloszenia/dodaj.asp?step=1 Anonse, Ogłoszenia, Darmowe Anonse, Praca, Ogłoszenia Praca Nieruchomości I Inne Quote
Lionees Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='kikou']w naszym schronisku przeciez w samym styczniu uspili kilka zdrowych, fajnych psiakow i to nawt siedmiolatki... u nas psy starsze niz 5-7 lat nie zagrzewają miejsca dluzej niz kilka miesięcy.... w tej chwili oprocz Promyka jest kilka w kolejce O mamo!!!:placz::placz::placz: Quote
Isadora7 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='basia0607']Czy wygramy z czasem ?[/quote] Nawet nie pytaj, musimy wierzyć do końca. Quote
Charly Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 wstawilam tekst Majgi- jesli mam cos kolorystycznie zmienic, czy czcionkę zmniejszyc, zwiększyc. przerwę gdzie indziej zrobić itd itd piszcie. PROMYK-WYŚCIG Z EUTANAZJĄ (550587300) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Rybka_39 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Ja zrobilam mu kilka ogłoszeń w tym alegratkę...:roll: Quote
pixie Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 reasumujac, gdzie juz sa ogloszenia alegratka allegro czy jeszcze gdzies ? Quote
Charly Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Renata5']Promyczek póki co na: - psy.pl - ale.gratka.pl - adopcje.org - 4lapy.pl - kupiepsa.pl - czworonogi.eu - przygarnijzwierzaka.pl - przygarnij.pl - bono-polska.pl - animalia.pl - petworld.pl - adopcjapsa.pl - petsy.pl - e-zwierzak.pl - schronisko24.pl A ja dodałam go na: http://www.adopcje.8p.pl/dodajpsauser.php?imie=Teo%9C-Promyczek&id=193 Darmowe ogłoszenia drobne, praca, mieszkania, sprzedam, towarzyskie, Polska, Anglia, Świat: Warszawa Dodaj bezpłatne ogłoszenie Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Warszawa Ogłoszenia Autogielda.pl - Ogłoszenia motoryzacyjne, ogłoszenia nieruchomości, oferty pracy, turystyka :: Sprzedam - Kupię - Zamienię :: Samochody, motocykle, mieszkania, domy Ogłoszenia drobne. Aleokazja.pl. Darmowe ogłoszenia - praca, nieruchomości, zwierzęta http://www.pupile.com/ogloszenia/dodaj.asp?step=1 Anonse, Ogłoszenia, Darmowe Anonse, Praca, Ogłoszenia Praca Nieruchomości I Inne tutaj:-o:loveu: Quote
iwa77 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Wróciłam ze schroniska , mam zdjęcia Promyczka - KOMU mogę przesłać aby wstawił .Mi resetuje połączenie z Imageshack. Quote
Jagienka Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='iwa77']Wróciłam ze schroniska , mam zdjęcia Promyczka - KOMU mogę przesłać aby wstawił .Mi resetuje połączenie z Imageshack.[/quote] Wyślij na jagnas[at]gmail.com Quote
black_cat Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Majqa, bardzo fajny tekst napisalas. Na pewno pomoze pieskowi. :razz::razz: Quote
Recommended Posts