Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

TIMON i KABI
Mają po 12 lat

Trafiły w różnych odstępach czasu,ale łączy ich jedno-brak szans,a co najgorsze zagrażają im silniejsze psy...

KABI trafił 3 dni temu,a psy już wyczuły jego słabość,już chciały go wyeliminować,już miał nie żyć.
Obecnie znajduje sie w gabinecie,ale nie może tam pozostać :(

PILNIE POTRZEBNY DT
(BYŁ CHORY, MIAŁ GUZA.ZA TM.A okazało się, że to pies mojej byłej koleżanki z LO)

ONE

Patrząc na niego widzi się sam smutek i cierpienie.W nim nie ma ani troche radości.Jego oczy błagają o pomoc i wypatrują dobrego człowieka,który uwolni go.

Łatwo skreśla się psy z byle powodu tłumacząc sobie, że dla jego dobra powinniśmy mu ulżyć-ulżyć w bólu psychicznym,bo nie widać bólu fizycznego,lecz czy tak naprawde jest?

Czy on nie zasługuje na to,by jego oczy zapłonęły radością?

On ma tylko[SIZE=5] 3 WYJŚCIA-albo znajdzie sie DS czy DT,albo sam sie zabije głodząc się i popadając w depresje,albo jak to często się mówi ulży mu się w cierpieniach,czy pozwoli się godnie umrzeć...

Wiemy, że on tak naprawde chce żyć-to rzeczyywistość schroniskowa spowodowała depresję i apatię, to ta zwykła niemoc i bezradność...

On zasługuje na szanse mimo swoich 12 lat,jest grzeczny,bezproblemowy,akceptuje psy,zgadza się na wszystko,co los przyniesie....jest słaby psychicznie,szybko poddaje sie psom,które to wykorzystują,może dojśc do tragedii :(

Łatwo psa skreślić-trudniej mu pomóc

Teraz gdy wszyscy siedzą w domu,kiedy odpoczywają,on leży na ziemi z oczami wpatrzonymi w noc i czeka...

pytanie-NA CO CZEKA...?

mam nadzieje,że dogomaniacy nie potraktują go,jako ogół schroniskowych psów,tylko jako jednostke-tego jednego,jedynego Timona,któremu trzeba pomóc,którego trzeba uratować...

Potrzebne są ogłoszenia,podnoszenie wątku,potrzebny jest DT,w którym poczułby się bezpieczny,który dałby mu trochę uczucia

TO KABI! JUŻ ZA TM

A TO TIMON

KONTAKT
piankaa@interia.pl
kom.501208670
gg. 2762302

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LUDZIEEEE....smoluszek...czarny,czarnieńki!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Justynko,mogę treść postu wstawić na żywca do allegro?
Zrobię wyróżnione!
Niech ma dwa!
To nie zaszkodzi... a może wypatrzy go ktoś kto też kocha smoluszki?

Zrobię mu też Gumtree...jeśli zgodzisz się na zerżnięcie treści postu! Zgódź się ...proszę!
A jaki kontakt wstawiać w allegro i ogłoszeniach?

Posted

[quote name='zuzlikowa']LUDZIEEEE....smoluszek...czarny,czarnieńki!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Justynko,mogę treść postu wstawić na żywca do allegro?
Zrobię wyróżnione!
Niech ma dwa!
To nie zaszkodzi... a może wypatrzy go ktoś kto też kocha smoluszki?

Zrobię mu też Gumtree...jeśli zgodzisz się na zerżnięcie treści postu! Zgódź się ...proszę!
A jaki kontakt wstawiać w allegro i ogłoszeniach?

Agamika podmieniła allegro Iwanka na Timonka, będzie wyróżnione jeszcze przez 9 dni...mam nadzieje, że do tego czasu znajdzie domek i nie trzeba będzie następnego...

Posted

[quote name='jusstyna85']Agamika podmieniła allegro Iwanka na Timonka, będzie wyróżnione jeszcze przez 9 dni...mam nadzieje, że do tego czasu znajdzie domek i nie trzeba będzie następnego...

Niech się spełni !

A co z ogłoszeniami?

Posted

[quote name='zuzlikowa']:multi:Kontakt już mam!...nie zauważyłam postu...:oops: sory
Fajnie- ja z tym sobie nie radzę!

A tekst mogę wykorzystać!?

Możesz mój wykorzystać,Agamiki z allegro pewnie też :)

dzięki

Posted

[quote name='jusstyna85']dogomaniacy nie zauważają 12-latka :([/QUOTE]

Może i zauwazają,ale nie zdaja sobie sprawy z jego tragicznej sytuacji:shake:
Pewnie myslą..jakos to bedzie...
No pewnie ze jakos bedzie ,tylko jak???:-(

Posted

[quote name='Renata5']Może i zauwazają,zle nie zdaja sobie sprawy z jego tragicznej sytuacji:shake:
Pewnie myslą..jakos to bedzie...
No pewnie ze jakos bedzie ,tylko jak???:-([/quote]

Masz 100 % racje...:(

Posted

Nie wiem co się dzieje!
Napisałam posta i zniknął? Albo mi komp szaleje!:shake:

Robię ogłoszenia!

Jeśli ktoś może zrobić inne niż Gumtree,giełdą ogłoszeń i oddam za darmo...Bardzo proszę!!!! Ja umiem tylko te trzy!:shake:

OGŁOSZENIA pilnie potrzebne!

Posted

dobrze ze pierwszy post uśnięto ,bo bałaganił

ale ze mógł ktoś dać mi znać, bo mi watek z subskrypcji wywaliło przez to :mad:

Timon
ma jednego obserwatora na allegro .. ale jak dotąd ja mam pecha do obserwatorów, i nigdy sie nie odzywają :angryy::shake: