supergoga Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Sama nie wiem, do jakiego domku proponować Kaszmira. Jeszcze mało o nim wiemy. Ale wiemy, że im dłużej będzie w tym schronisku, tym dla niego gorzej. Quote
snuszak Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Nie znamy go dobrze ale jednak cos o nim wiemy, nie lubi innych psow a przynajmniej nie przez kraty, jest bardzo energiczny i nie do domu dla dzieci jak dla mnie na pewno, moze sie zdenerwowac gdy ktos go zlapie nie tak jak trzeba, najlepiej dla ludzi ktorzy miesli juz psy i maja doswiadczenie wtedy bedzie swietnym kompanem Quote
snuszak Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 bylam u kaszmirka, kochany chlopak, tak domaga sie pieszczot chce zwrocic na siebie uwage.... ciekawe jak dlugo, kiedy zgasnie i przestanie miec nadzieje ze ktos go zabierze Quote
eduso Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Kasia - byl chociaz 1 telefon w sprawie Kaszmirka czy nic ? :( Moge go oglosic dzis na allegro ? Quote
snuszak Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 ani jednego telefonu allegro mysle jak najbardziej, Goga zawsze robi fundacyjne ale teraz czasu moze nie miec, trzeba by jakis tekst tez wymyslec Quote
eduso Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Allegro: KASZMIR w typie mini goldena -wielkopolska (581884612) - Aukcje internetowe Allegro Quote
snuszak Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 dzieki Eduso, podam Godze ten wlasnie tekst zeby mozna zrobic inne ogloszenia, nasz pakiecik czyli gratka, fundacyjna i inne Quote
snuszak Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 był jeden telefon w sprawie psiaka, ale mieszkanie w bloku i ludzie do pracy wychodza, 14 letni syn do szkoly, odradziłam to nie dom dla Kaszmira, nie chce by poszedl do adopcji i zaraz musial z niej wracac Quote
snuszak Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Jest opcja domu dla Kaszmira, rozmawiałam przez tel wczoraj, w srode jak uda sie bedzie spotkanie w tej sprawie :cool3: Quote
supergoga Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 Kasiu, czy to ten 2 dziewczyny - studentki, które z Topbą prawdopodobnie rozmawiały w jego sprawie. Bowiem pisały do mnie, że jednak chyba on do bloku się nie nadaje. Czy mamy inną opcję dla psiaka. Oby tylko był. Napisałam do Ciebie meila w sprawie Kory - napisz proszę, kiedy w tym tygodniu i w jakich godzinach mogłabys podejść do schroniska po sunię. Przyjedziemy - postaram się to dograć i przewieziemy ją do Poznania na zabieg i do hotelu. Oby jak najprędzej. Musze ją poznać lepiej - bo interesuje się sunią dom w Danii. Quote
snuszak Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Hmmm chodzi o te dziewczyny, powiedzialam im żeby się dobrze zastanowiły. Powiedziałam dlaczego uważamy, że lepiej aby miał dom z ogrodem. Jednak jedna z nich była gotowa pracowac z psem w razie problemow, twierdziła tez ze maja bardzo grube sciany i sasiadow gdzie ewentualne szczekanie nie powinno stanowic problemow, dzis mialam dostac info czy uda nam sie spotkac w schronisku w srode aby mogly zobaczyc psa, no i dobrze porozmawiac ze mna ale narazie nie dostalam informacji :shake: a nic zapewnialam pomoc jesli zaadoptowalyby kaszmira a bylaby potrzebna moze przemyslaly sprawe i nie chca energicznego psa, ktory potrzebowalby czasu aby nauczyc sie paru podstawowych rzeczy potrzebnych do zycia w bloku, lepiej wczesniej niz po adopcji psa oddawac Quote
supergoga Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 No to zobaczymy, bo umówiły się też na dzisiaj z Pawłem w Buku - poznać Kaśke. Ona bardzo długo już biedna czeka na dom. MOże się jej powiedzie. Czekam na wieści. Jeśli nie - pewnie się skontaktują. Napisałam meila Kasia - w sprawie Kory. Quote
snuszak Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ja tam Kasi bardzo domku zycze - ona czeka i czeka a wspaniala suka jest Kaszmir jakby wyciszal - bylam dzis długo w schronisku i obszczekał mnie tylko na poczatku, pozniej dałam jesc a na koncu jak czekałam an P. Asię zeby jechac z Korą to glaskalam go długo, stał spokojnie w miejscu i nadstawiał mordke, ladna pogoda jest, mozna by chlopa na spacer nad warta zabrac i zobaczyc jak sie zachowuje :cool3: Kaszmir i ty znajdziesz dom! nie martw sie! Quote
supergoga Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Nie pojechała Kasia i nie pojechał rzecz jasna Kaszmir. Do domu pojechała Mrówka. Osoby które przyjechały nie miały doświadczenia i zupełnie nie poradziłyby sobie z większym psem, nie mówiąc o astku. Czyli Kaszmirek szuka domu. Quote
snuszak Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 moze jak dobrze pojdzie i bedzie czas to zabierzemy w tym tygodniu kaszmira na dłuzszy spacer nad warte, beda wtedy nowe ladne fotki i moze cos wiecej sie o psiaku bedzie mozna dowiedziec ;) Quote
snuszak Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Kaszmir byl na dlugim spacerze az padam na twarz :crazyeye: ale psiak super i chyba za bardzo rygorystycznie do niego podchodzilismy napisze pozniej wiecej Quote
eduso Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 To ja napisze pierwsza :) Kaszmir jest pieknym, madrym i z tego co dzisiaj na spacerze widzialysmy - naprawde kochanym psem. Bylysmy z Kasia na ok. 30-40 minutowym spacerze po nadwarcianskich terenach. Kaszmirek nawet zamoczyl lapki w bajorku :) Ale po kolei: Wzielysmy złociaka na kilkumetrowa linke, zeby mogl sie troche wyhasac. jak byla skrócona na ok. 2 metry to troszeczke ciagnal, ale nie jakos strasznie - poza tym to bylo zaraz po wyjsciu z boksu, a jak ją poluzowałyśmy na maksa to chodził sobie grzecznie i nawet sie nas trzymal ! Jak do niego gwizdalysmy to przychodzil zazwyczaj z machającym ogonem i chetnie dawał się miziać. Kaszmir jak na moje oko jest psem bardzo inteligentnym i kontaktowym. Myslalysmy z Kasia, ze Kaszmir bedzie bardzo rozproszony (w koncu to jego pierwszy prawdziwy spacer od dobrych kilku tygodni!), a tymczasem Kaszmirek na ogół zwracał na nas uwagę i nawet momentami przyjmował smakołyki :) ! Oczywiscie nie ma nic za darmo ;) - Kaszmir robił piękne siad i podawał łapkę - co mnie bardzo rozczuliło. Był też moment jak przechodziliśmy obok psa na posesji - tamten ujadał i szczekal na Kaszmira - a Kaszmirek nawet nie warknal i nie szczeknal. Patrzylysmy tez z Kasia jaki ma stosunek do wody - sam nie chcial wejsc, jedynie się napił. Na wrzucony do rozlewiska patyk tez nie zareagował, ale jak Kasia wrzuciła bliziutko brzegu piłeczkę to zamoczył łapki i przyniósł. Kaszmir to młody pies, jak na nasze oko ma ok. 2 lata. Na spacerze ani razu nie szczeknął. Bardzo podobało mi sie, że był kontaktowy i chetnie przyjmował pieszczoty :) Kasia - teraz Twoja kolej na opis naszego przystojniaki. Kaszmir to piekny i madry pies, czekajacy na SWIETNY I KOCHAJACY DOM. Dziewczyny - trzeba sie brac za ogloszenia dla złociaka. Wieczorem wkleje tez zdjecia. Quote
eduso Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Oto dzisiejszy Kaszmirek: A to już po zaprowadzeniu do boksu :( :( : Jutro kolejna porcja zdjęć. Jak długo bedzie sie marnował w schronisku ? :-(:shake::shake::shake::placz: Quote
supergoga Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Kaszmir jest na allegro, ma też kilka innych ogłoszeń. Jutro pozmieniam opisy i wstawię kilka z tych nowych fotek. Teraz więcej o nim wiemy. Quote
snuszak Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Hania juz napisała chyba wszystko :p na zdjeciach widac jaki on piekny, no i fakt dzieki temu długiemu spacerowi lepiej mozemy teraz okreslic zachowanie psiaka, co najbardziej mnie zdziwiło to fakt ze zna komendy siad i podaj łape :loveu: i ze na ta bardzo długa linka nie musiala sie praktycznie napinac jak byla rozwinieta bo Kaszmir biegał sobie niedaleko nas :p na poczatku ocenilismy go za ostro, ze psiak bardzo energiczny i rozkojarzony ale teraz wiemy ze jest inaczej mozna tez ryzykowac dom z innym psem, bo kaszmir ma inny stosunek do psiakow gdy jest dalej od schroniska - przeciez jakby nie popatrzec musi tam walczyc o swoje, kazde poglaskanie i zwrocenie na siebie uwagi on taki piekny, szkoda go, trzeba podmienic zdjecia w ogloszeniach na nowe i pozmieniac troche tekst, nawet myslalasmy czy nie zrobic spotkania kaszmira z moim pako nad warta na neutralnym terenie i zobaczyc jak sie bedzie zachowywac Quote
eduso Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Czyli PRIMO - pozmieniać tekst i wystawić mu nowe ogłoszenia ! SECUNDO - wystawic mu allegro fundacyjne - mysle, ze wtedy bedzie wieksza szansa, ze ktos sie nim zainteresuje (aktualnie jest wystawiony z mojego allegro). I jeszcze kilka wczorajszych fotek: Patrzcie jaki mam długi język. Kaszmir usmiecha się do wszystkich Po zaprowadzeniu do boksu :-(:shake: Jak długo to zlotko będzie jeszcze siedziało samotnie w schroniskowym kojcu ??!! Quote
Recommended Posts