anetta Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 A no weimarka :) Ciągle zapominałam pokazać co się działo u mnie wieczorem :o Poruszone i związku z tym mam pytanie, na jakich ustawieniach robi się takie zdjęcia??? Po tych dwóch fotach za cholere nie potrafiłam wrócić do poprzednich ustawnień :roll: :shake: Quote
g_o_n_i_a Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Aneto, jestem naprawde pod wrażeniem tych ostatnich fotek :loveu: Te fontanny :iloveyou: I frisbee :klacz: Ach to jest niesamowite! http://images24.fotosik.pl/64/96c4f6b7586b15c9.jpg Quote
Bzikowa Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Weimerka niezła :cool3: Ale Masaj i tak lepszy, z jakim on poświęceniem to frizbi łapie :loveu: Nie to co moj mądrala :mad: Co do tych zdjęć to u mnie ich robienie to pełna improwizacja, na ustawieniach się specjalnie nie znam.. Ale chyba żeby się nie rozmazało to musisz ustawić krótki czas naswietlania i duze ISO, znaczy sie czułość... Ale dlaczego to Ci nie powiem, srry ;) Co do tej pogody to wczoraj było hardocore'owo :roll: Jak wracałam z Warszawy to przez caaały czas niebo było rozświetlone takimi podłużnymi błyskawicami... Wtf? :crazyeye: Park Saski jest super :) Quote
anetta Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 A krótki czas naświetlania to jaki? :oops: Mi to trza kawe na ławe :oops: Najwyzsze ISO mam 1600 ale bardzo nieładne zdjęcia wtedy wychodzą...:shake: No nic, trza próbować. Nooo, a teraz znowu grzmi i to dośc mocno i się błyska :o Przed chwilą wróciłam ze spacerku i silny wiatr wieje..Strach się bać :scared: ;) Deszczu jeszcze nie ma. Quote
Ka-ka Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 anetko, mam nadzieję, że się nie pogniewasz :loveu: :loveu: :loveu: ale zrobię mały off-top :oops: PROSIMY O POMOC !!!!!!!!!!! Pomorska Fundacja Rottka ma szansę na karmę dla swoich psów, ale potrzeba NAPRAWDĘ DUŻO głosów! Będziemy wdzięczni za oddanie głosu i powiadomienie kogo się da z miłośników zwierząt na głosowanie na „rottkę”. To szansa na karmę dla naszych wielu psów w domach tymczasowych i hotelach!!! Jedna z naszych wolontariuszek (Nick: Joleczka) zgłosiła fundację i daje instrukcję jak głosować: a więc : wchodzimy na : http://www.krakvet.pl/forum/index.php REJESTRUJEMY sie- to konieczne i tutaj : http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=5132 - GŁOSUJEMY UWAGA: Regulamin: 1. od dnia 1 kazdego miesiaca, do ok. 16 nalezy zglaszac schroniska ktore wezma udzial w glosowaniu 2. ok. 16 dnia miesiaca zostanie utworzona ankieta, w ktorej bedzie mozliwosc oddawania glosu na zaproponowane schronika 3. schronisko ktore otrzyma najwieksza ilosc glosow otrzyma pomoc w postaci wybranych przez niego produktow zoologicznych (np karm) o wartosci: -sumy rabatow z ktorych Klienci sklepu Krakvet zrezygnowali na rzecz pomocy schronisku -kwoty ktora przeznaczy sklep Krakvet jako zapomoge dla schroniska 4. aby miec mozliwosc oddania glosu, nalezy zarejestrowac sie na forum 5. Glosowanie na schroniko/organizacje ktore otrzyma pomoc jest otwarte - kazdy ma prawo wziac w nim udzial. 6. Kazdy uzytkownik ma prawo oddania 1 glosu. 7. Z jednego komputera (1 adresu IP) moze zostac oddany tylko 1 glos. 8. W przypadku stwierdzenia przez administratorow faktu oddawania przez jednego uzytkownia (np o rozych nick-ach) kilku glosow, schronisko na ktore glosy zostaly oddane zostanie z konkursu wycofane. nie patrzcie, ile głosów brakuje-po prostu GŁOSUJCIE...ziarnko do ziarnka i..... z góry dziękuję :loveu: Quote
anetta Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Kaka, niestety w tym miesiącu nie mogę już głosować ;) :evil_lol: Quote
anetta Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 :loveu: Wtrafiłam na jakąś sesje :cool3: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 http://images26.fotosik.pl/63/ab7f2c50196956dc.jpg Zalążek Krakowa w Warszawie ;) Quote
Matusz Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 pani Kaczka dba o higienę osobistą :diabloti::loveu: Quote
anetta Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Pinczerka, a wiesz ze tak samo pomyslałam ;) Pieczona kaczka :diabloti: A tu dwie jeszcze żywe :lol: Ciekawe drzewo :roll: Quote
Viz Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Fotki cudne, ale gdzie moja agilitowa inspiracja - Kajka? :loveu: :loveu: :loveu: Quote
malawaszka Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 suuuper fotki :klacz: ta zamrożona fontanna :mdleje: WOW!!!:loveu: Quote
BBeta Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 an_bzik napisał(a):krótki czas naswietlania Chyba raczej długi :roll: A żeby zdjęcie wyszło nie poruszone potrzebny jest statyw Quote
puchu Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Śliczne zdjęcia:loveu: Fontanna świetna :loveu: Burza była niesamowita. U nas była na szczęście tylko kilka minut, potem przewędrowała w stronę centrum. A wczoraj powtórka z rozrywki. Dobrze że nie już słabsza... Slalom wcale tak źle nie wychodzi ;) Nam dojście do tego etapu zajęło więcej ;) Quote
anetta Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 O raaanyy, aleeeee jestem padnięta :mdleje: Wróciłam z treningu...:mdleje: Ledwo co żyje :mdleje: Komary mnie pocieły :mad: mimo że Masaj bardzo sie starał żeby było ich jak najmniej :evil_lol: Jestem z niego bardzo dumna :grins: bo na początku perfekcyjnie wchodził w slalom :multi: Chyba dobrze mu zrobiła ta nauka slalomu między nogami ;)))))) Viz, a prosze Cię bardzo :cool3: Tak wyglądała gdy przyszłam wczoraj z Masajem z frisbee :evil_lol: Nie wzruszona że przyszłam :lol: Kaja się starzeje...i to widać :( Była dziś na szczepieniu. Wetka osłuchała ją i bez problemu słyszała szmery w serduchu :( Czyli pogorszyło się...Jesteśmy umówieni na początek września do kardiologa. Waszka, Puchu :loveu::loveu: BBeta, tak mówisz? czyli jak ma byc ustawione? :oops: A statywu ni mom. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 http://images21.fotosik.pl/377/b8c26f18bbe60888.jpg Cóż za zrelaksowany pies :loveu: Trzymamy kciuki za Kaję - i tak jest dzielna sunia z niej :loveu: Quote
BBeta Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 anetta napisał(a):BBeta, tak mówisz? czyli jak ma byc ustawione? :oops: A statywu ni mom. Za statyw może posłużyć wszystko, ja często używałam karton soku pomarańczowego :cool3: Chodzi o to żeby nie robić zdjęć z ręki, iso ustawiam max 800, bo potem szumy się robią, co do czasu to najlepiej sobie samemu popróbować, zacznij na przykład od 1/40s, jak zdjęcie wyjdzie za ciemne to wydłuż czas, a jak za jasne to skróć ;) Quote
Viz Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Haaa moja ulubienica! :loveu: Jakie pozy artystyczne. :lol: Buziole dla Kajki! Quote
Ka-ka Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 anetta napisał(a):Kaka, niestety w tym miesiącu nie mogę już głosować ;) looozik...może innym razem :razz: BTW-bardzo fajne zdjęcia :multi: Quote
anetta Posted August 24, 2007 Author Posted August 24, 2007 Jestem po rozmowie, przechodzi do nastepnego etapu :multi: A jak u was?? :) BBeta, ok, to jeszcze mi powiedz co to jest 1/40s. Domyslam sie że sekundy..? :lol: :oops: Jedno zdjęcie na 40s? :niewiem: hahahaha :oops: Kaka, teraz trza czekać na wrzesień :) Słońce odbijało się od Błękitnego Wieżowca :-D I koniec wycieczki ;) Quote
puchu Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 Też się dostałyśmy :) Właśnie się zabieram za wybieranie zdjęć... Quote
Matusz Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 jakiego etapu?? do czego??? napisz coś jaśniej:p Quote
Recommended Posts