Jump to content
Dogomania

Jamniczos Kajos ['] & Uszatos Masajos

Recommended Posts

Posted

A no weimarka :)

Ciągle zapominałam pokazać co się działo u mnie wieczorem :o

Poruszone i związku z tym mam pytanie, na jakich ustawieniach robi się takie zdjęcia??? Po tych dwóch fotach za cholere nie potrafiłam wrócić do poprzednich ustawnień :roll: :shake:

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Weimerka niezła :cool3: Ale Masaj i tak lepszy, z jakim on poświęceniem to frizbi łapie :loveu: Nie to co moj mądrala :mad:

Co do tych zdjęć to u mnie ich robienie to pełna improwizacja, na ustawieniach się specjalnie nie znam.. Ale chyba żeby się nie rozmazało to musisz ustawić krótki czas naswietlania i duze ISO, znaczy sie czułość... Ale dlaczego to Ci nie powiem, srry ;)

Co do tej pogody to wczoraj było hardocore'owo :roll:
Jak wracałam z Warszawy to przez caaały czas niebo było rozświetlone takimi podłużnymi błyskawicami... Wtf? :crazyeye:

Park Saski jest super :)

Posted

A krótki czas naświetlania to jaki? :oops: Mi to trza kawe na ławe :oops: Najwyzsze ISO mam 1600 ale bardzo nieładne zdjęcia wtedy wychodzą...:shake: No nic, trza próbować.

Nooo, a teraz znowu grzmi i to dośc mocno i się błyska :o Przed chwilą wróciłam ze spacerku i silny wiatr wieje..Strach się bać :scared: ;) Deszczu jeszcze nie ma.

Posted

anetko, mam nadzieję, że się nie pogniewasz :loveu: :loveu: :loveu: ale zrobię mały off-top :oops:

PROSIMY O POMOC !!!!!!!!!!!

Pomorska Fundacja Rottka ma szansę na karmę dla swoich psów, ale potrzeba NAPRAWDĘ DUŻO głosów! Będziemy wdzięczni za oddanie głosu i powiadomienie kogo się da z miłośników zwierząt na głosowanie na „rottkę”. To szansa na karmę dla naszych wielu psów w domach tymczasowych i hotelach!!! Jedna z naszych wolontariuszek (Nick: Joleczka) zgłosiła fundację i daje instrukcję jak głosować:
a więc : wchodzimy na : http://www.krakvet.pl/forum/index.php
REJESTRUJEMY sie- to konieczne
i tutaj :
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=5132 - GŁOSUJEMY

UWAGA:
Regulamin:
1. od dnia 1 kazdego miesiaca, do ok. 16 nalezy zglaszac schroniska ktore wezma udzial w glosowaniu
2. ok. 16 dnia miesiaca zostanie utworzona ankieta, w ktorej bedzie mozliwosc oddawania glosu na zaproponowane schronika
3. schronisko ktore otrzyma najwieksza ilosc glosow otrzyma pomoc w postaci wybranych przez niego produktow zoologicznych (np karm) o wartosci:
-sumy rabatow z ktorych Klienci sklepu Krakvet zrezygnowali na rzecz pomocy schronisku
-kwoty ktora przeznaczy sklep Krakvet jako zapomoge dla schroniska
4. aby miec mozliwosc oddania glosu, nalezy zarejestrowac sie na forum
5. Glosowanie na schroniko/organizacje ktore otrzyma pomoc jest otwarte - kazdy ma prawo wziac w nim udzial.
6. Kazdy uzytkownik ma prawo oddania 1 glosu.
7. Z jednego komputera (1 adresu IP) moze zostac oddany tylko 1 glos.
8. W przypadku stwierdzenia przez administratorow faktu oddawania przez jednego uzytkownia (np o rozych nick-ach) kilku glosow, schronisko na ktore glosy zostaly oddane zostanie z konkursu wycofane.

nie patrzcie, ile głosów brakuje-po prostu GŁOSUJCIE...ziarnko do ziarnka i.....
z góry dziękuję :loveu:

Posted

Śliczne zdjęcia:loveu: Fontanna świetna :loveu:
Burza była niesamowita. U nas była na szczęście tylko kilka minut, potem przewędrowała w stronę centrum. A wczoraj powtórka z rozrywki. Dobrze że nie już słabsza...

Slalom wcale tak źle nie wychodzi ;) Nam dojście do tego etapu zajęło więcej ;)

Posted

O raaanyy, aleeeee jestem padnięta :mdleje: Wróciłam z treningu...:mdleje: Ledwo co żyje :mdleje: Komary mnie pocieły :mad: mimo że Masaj bardzo sie starał żeby było ich jak najmniej :evil_lol: Jestem z niego bardzo dumna :grins: bo na początku perfekcyjnie wchodził w slalom :multi: Chyba dobrze mu zrobiła ta nauka slalomu między nogami ;))))))

Viz, a prosze Cię bardzo :cool3: Tak wyglądała gdy przyszłam wczoraj z Masajem z frisbee :evil_lol: Nie wzruszona że przyszłam :lol:

Kaja się starzeje...i to widać :( Była dziś na szczepieniu. Wetka osłuchała ją i bez problemu słyszała szmery w serduchu :( Czyli pogorszyło się...Jesteśmy umówieni na początek września do kardiologa.

Waszka, Puchu :loveu::loveu:

BBeta, tak mówisz? czyli jak ma byc ustawione? :oops: A statywu ni mom.

Posted

anetta napisał(a):
BBeta, tak mówisz? czyli jak ma byc ustawione? :oops: A statywu ni mom.

Za statyw może posłużyć wszystko, ja często używałam karton soku pomarańczowego :cool3: Chodzi o to żeby nie robić zdjęć z ręki, iso ustawiam max 800, bo potem szumy się robią, co do czasu to najlepiej sobie samemu popróbować, zacznij na przykład od 1/40s, jak zdjęcie wyjdzie za ciemne to wydłuż czas, a jak za jasne to skróć ;)

Posted

anetta napisał(a):
Kaka, niestety w tym miesiącu nie mogę już głosować ;)

looozik...może innym razem :razz:

BTW-bardzo fajne zdjęcia :multi:

Posted

Jestem po rozmowie, przechodzi do nastepnego etapu :multi:
A jak u was?? :)

BBeta, ok, to jeszcze mi powiedz co to jest 1/40s. Domyslam sie że sekundy..? :lol: :oops: Jedno zdjęcie na 40s? :niewiem: hahahaha :oops:

Kaka, teraz trza czekać na wrzesień :)

Słońce odbijało się od Błękitnego Wieżowca :-D

I koniec wycieczki ;)