Jump to content
Dogomania

Jamniczos Kajos ['] & Uszatos Masajos

Recommended Posts

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Tak, z Kajetka jzu dobrze :angel:
Wczoraj i dzis bylismy na kontroli, wczoraj dostala antybiotyk, troszke kroploweczki i kontrast na ochrone jelit. Dzis juz tylko antybiotyk, jeszcze jutro na antybiotyk idziemy i mysle ze to bedzie wszytsko :)

daga10011@
weci sami nie wiedza co to moze byc... :roll: Jedni mowia ze to cos z watroba a inni ze to moze byc przyczyna jakiegos zatrucia, jakies zaburzenie zoladkowo-jelitowe. Zeby wiedziec co jej naprawde dolegalo trzeba by bylo robic badanie krwi...
Ale Kaja czuje sie dobrze, kupki robi o wiele lepsze niz ostatnio...

A zdjec jeszcze nie dostalam :(

Posted

Ale jest jeden problem, podczas obsluchiwania serca wetka uslyszala jakies szmery :( Trzeba isc do kardiologa.

Hahahah od tych zastrzykow Kaja jest potem tak okropnie na mnie obrazona ze nawet nie chce isc w drodze powrotnej do domu :lol: Idzie jakby chciala a nie mogla :lol: :lol:

Posted

Anetta-moja Kaja tez na antybiotykch byla-i tez sie obraza :lol: .Moje wariaty smietnik rozwlokly i zjadly kosci z kurczaka :evil: -tylko Kajcia to odchorowala-moze Twoja tez cos zjadla i sie zapchala?dobrze,ze juz jest zdrowa-straszne uczucie jak pies choruje-prawda?????????Ja wetom nie ufam do konca i zawsze sie martwie :roll: ...Mam nadzieje,ze z serduszkiem OK u Kajuni

Posted

straszne uczucie jak pies choruje-prawda????????

Ja to w jakis dziwny sposob przezywam :roll: Kiedys jak Kaja chorowala to ja wogole tez bylam jakas taka "chora" :roll: :niewiem: Nawet nie moglam isc do znajomej ktora cos tam wyprawiala u siebie w domu...

A na 15 kwietnia jestesmy umowieni do kardiologa w spraie serca. W sobote miala pobierana krew i byly bardzo dobre wyniki :D Wetka powiedziala ze jak na 11letniego jamnika to bardzo dobrze :D

Posted

Wogole nie mam glowy jesli chodzi o aparat :lol: Nie mam nawet kiedy z nia isc na taki dluzszy spacer i zeby jeszcze bylo slonecznie + oczywiscie musze miec akurat tego dnia aparat :roll: :wink:

Wracaja do kardiologa. Mam juz wyniki.
Kaja ma "poczatkowe stadium niedomykalnosci zastawki dwudzielniej w stadium stabilnym"
Posumowywujac, zostalo to wykryte w poczatkowej fazie i mozna to leczyc, lecz nie mozna wyleczyc...Bedzie dostwac tabletki i krople.
Pan Niziolek powiedzial ze dobrze ze ma to teraz niz jak by miala to w wieku np.7 lat :roll: U mlodeszgo psa jest to bardzej niebezpieczne niz u starszego... :niewiem: Dziwne to to ale tak jest... Powiedzial zeby jej nie zminaic trybu zycia, niech ma tyle samo ruchu co do tej pory.

Posted

Waszka, no nie jest zle, ale moglo byc lepiej gdyby tego nie miala :lol: :lol: :wink: Po co takie cholerstwo wogole jest :P
Arima, dzieki :)
Mamy miec kontrole za 2-3 miechy zaleznie od stanu ogolnego.

Posted

biedna Kajcia.Dobrze,ze wyniki sa takie nienajgorsze- nienajlepsze.Jasne,ze lepiej,zeby nic nie bylo-ale nie jest bardzo zle-i to najwazniejsze.Wyobraz sobie jakby musiala przestac biegac-dla jamnika to bylaby chyba tragedia???????Trzymam kciuki za nastepne badania-i czekamy na foteczki ze spacerkow :D

Posted

HAaha Kaja ma nastepna profesje :cunao: Byla juz jamniczka gorniczka a teraz psem przewodnikiem :cunao: Ciekawe co bedzie nastepne :lol:

Wyobraz sobie jakby musiala przestac biegac-dla jamnika to bylaby chyba tragedia???????

No dla niej tak, jak idziemy do lasu to lata jak opetana :lol: Ona uwielbia chodzic z moimi rodziacami na spacery i wlasnie wtedy biega, biega, biega i.... :D Ja bym nie mogala patrzec jakby nie mogla wyladowac swojej enargii w lesie :roll:

Daga, fotek z Kaja jest naprawde bardzo malo bo ona nie byla z niami tylko kilkanascie metrow dalej od nas kopala dolki pod drzewem :lol: Ona jest wtedy w 7 niebie :wink:

Posted

A mam chyba taka fote gdzie blisko jej jest aparat :lol: Ale to trzeba poczekac az sie zeskanuje :lol: O fotki to trzeba Lazy prosic :D A najlepeij to wejdz na offa do Spotkania w W-wie 8)

Waszka, wlasnie :roll: :wink: Ona ludzi i psy ma gleboko gdzies. Jest tylko ona i JEJ dolek :lol: :lol: