Jump to content
Dogomania

Jamniczos Kajos ['] & Uszatos Masajos

Recommended Posts

Posted

Kaja jest naprawdę śliczna! Ciesze się, ze jest w dobrej formie! :multi:
A stan po napojeniu zrzucił mnie z krzesła :megagrin:

anetta napisał(a):
Sluchajcie, jak mysliscie, dobry to jest sklad? :hmmmm:

Białka 24%, Tłuszcz 12%, wartość energetyczna 13,52mj/1kg.
MIĘSO - 31%: mączka drobiowa, mięso z kurczaka, mączka rybna, bulion z mięsa i wątroby
SKŁADNIKI ENERGETYCZNE: tłuszcz drobiowy, ryż, kukurydza, pszenica pełnoziarnista
LEKKI BŁONNIK: wysłodki buraczane, suszona marchew, wyciąg z jabłek
WITAMINY: drożdże piwowarskie, kiełki pszenne, siemię lniane
SKŁĄDNIKI SPECJALNE: świeże jaja, tłuszcz z łososia, Optimin

Średnia, sporo wypełniaczy. Ale to jeszcze zalezy od tego, w jakich to wszystko jest proporcjach. Masz może skład w formie, gdzie składniki są wymienione po kolei? Bo dopiero czytając skład w tej formie możnaby wywnioskowac ile czego jest (panuje zasada, że składniki wymienia się w kolejności, która zależy od ilości danego składnika w karmie. Czyli najpierw to, czego jest nawięcej, potem to, czego jest trochę mniej, itd. Przy czym podstawowe składniki sa wymienione przed żródłem tłuszczu zwierzęcego, to co jest po tłuszczu, to już w śladowych ilościach jest).
Mam nadzieję, że wyjasniłam, a nie zagmatwalam? :lol:

ps. ja karmię burki dośc marną karmą, Britem, ale całkiem nieźle się sprawdza. Niedługo będę im robiła badania kontrolne, więc sprawdzę, czy od środka też na burki dobrze wpływa ;)

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

[SIZE="5"]Witaojcie :multi: :hand:
Stesknilam sie za wami. Taki miec odwyk to po prostu...:mdleje: eee, lepiej nie mowic :lol:

Co u mnie? A wiele sie zmienilo ;)
Moze od poczatku. W tamtym kompie dysk poszedl :wallbash: Wszytskie moje dokumenty, zdjecia itp. poszly w cholere...Jak na razie nikt nie chce sie podjac sparawdzenia czy cos mozna by bylo jeszcze zrobic z tym dyskiem...Moze ktos ze stolycy...??:cool3: Teraz mamy nowego kompa, tzn. uzywany, ale dla nas jest nowy :eviltong: Brat kupil go na gieldzie i jest 4 razy lepszy od tamtego :lol: A co najsmieszniejsze, widzial takiego samego jak my mielismy i...lepiej nie mowic ile za niego chcieli :roflt::roflt: Smiech na sali.

Co u psiakow? Obydwoje maja sie bardzo dobrze :) We wrzesniu bylam z Masajem we Wrocku na zawodach, ale niestety Masu wstal lewa noga :lol: i nic nie zdobylismy. Na Agility na pewno sa jakies foty, jeszcze tam nie wstapilam ;)
Kaja wyglada jak wygladala :lol: Nic sie nie zmienila, ze zdrowkiem wszystko ok. :) Ciesze sie ze foty podobaja sie :biggrina:
Co to fot, mam pare na plycie, musze tylko je przeniesc na kompa.

Pochwale sie ze zdalam poprawkowa maturke w sierpniu :B-fly: :lol:

Pod koniec sierpnia bylam z bratem na weekend w Krakowie na BikeMaratonie. Dla scislosci, to on startowal ;) A ja?...a ja spedzalam caly dzien z...chlopakiem ktorego poznalam, a wlasciwie on mnie poznal :lol::cool1:
Ja kcem do Krakowa.. :placz::placz: Swoja droga, ladne miasto :cool3: hahahah
9.10. zostalam ciocia. Jakie to wzruszajace....:lol: Dziewczynka sie urodzila.

Teklunia, niestety!!! nie bylam na zjezdzie :placz: :placz:

Dla wszytskich :drinking: :drinking:

Posted

ooo tydzień okroglutka jak te siedem dni maleńka :lol:

Moze od poczatku. W tamtym kompie dysk poszedl :wallbash: Wszytskie moje dokumenty, zdjecia itp. poszly w cholere...Jak na razie nikt nie chce sie podjac sparawdzenia czy cos mozna by bylo jeszcze zrobic z tym dyskiem...Moze ktos ze stolycy...??:cool3: Teraz mamy nowego kompa, tzn. uzywany, ale dla nas jest nowy :eviltong: Brat kupil go na gieldzie i jest 4 razy lepszy od tamtego :lol: A co najsmieszniejsze, widzial takiego samego jak my mielismy i...lepiej nie mowic ile za niego chcieli :roflt::roflt: Smiech na sali.
ufff ;)

Posted

anetta napisał(a):
W tamtym kompie dysk poszedl :wallbash: Wszytskie moje dokumenty, zdjecia itp. poszly w cholere...

Łączę się w bólu :shake: Wiem co to znaczy od kiedy zaniknęła moja gotowa praca na podyplomówkę na dwa dni przed oddaniem :diabloti:
Gratuluję zostania ciocią :laola: Jak ma na imię siostrzenica?