Jump to content
Dogomania

Jamniczos Kajos ['] & Uszatos Masajos

Recommended Posts

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
Posted

prosimy o jakieś wiosenne zdjęcia Uszatego :)
mam nadzieję, że już się lepiej czujesz....

a te buty sprawdzały Wam się?

Posted

Hej!
No faktycznie, wstyd, prawie lato a tu ziimaaa, uhuhuhuhuh :diabloti:
[SIZE="1"]U mnie tego słońca już nie będzie....

Buty zdały egzamin, najważniejsze dla mnie było żeby sól nie szczypała.

Mam plan. W związku że sezon rowerowy rozpoczęty i co za tym idzie połowy dnia mnie ni mo w chałupie wpadłam na rewelacyjny pomysł :errrr: Sprawie Masajkowi przyczepkę! :drinking: żeby się chłopaczyna nie nudził w domu.

Świetny plan, co?:errrr:
Ale nie jest to takie proste jakby się mogło wydawać, nu nu nu :lol!:
Te dla psów są wielkie, a ja potrzebuje małą i w miarę lekką, co by się nie przemęczyć :eviltong: No i tak szukam, czytam, oglądam....

No i mam/miałam dwie wersje. Obydwie w granicach 6-7 kg, a nie 14 jak te wielkie psiowe.
Croozer mini, Super wygląd, super wielkość, super cena :diabloti::diabloti:

Ale kij z ceną, ważna długość przyczepki, bo u nas długość ma znaczenie :cool3: Po zmierzeniu wychodzi na to że pies bez głowy będzie w croozerze :diabloti: W sumie mogłabym go upchnąć nogą do środka ale co to za atrakcja :diabloti: w paragraf złożony...Zdjęcia mi nie wystarczają, mało ich w sieci, Szukałam filmów-NIE MA...Ani jednego, nawet pół, nic, null, zero. Kiepsko reklamują, myślę że to dlatego że ona jest nowa (z tego roku) i nikt jej jeszcze nie kupił :lol: A ja w ciemno kupować nie będę. A po drugie, możliwe że nie wszędzie bym się zmieściła, czasami zdarza się jeżdżę wąskimi ścieżkami.

Druga to w stylu BOB-a JAK-a, bagażowa jednokołowa.
Fajna przyczepka, cenowo ok. Minusy to to że nie ma ochrony przed słońcem, ew. deszczem. Dziś mnie taki deszcze złapał że aż gacie miałam mokre :diabloti: Chyba bym musiała zabawić się w Boba Budowniczego i sklecić budkę. Nie wiem właśnie.
[video=youtube;0fVwHej8H-8]http://www.youtube.com/watch?v=0fVwHej8H-8&feature=fvst[/video]

Bardziej hardcorowo
[video=youtube;tM5AYzkt2aY]http://www.youtube.com/watch?v=tM5AYzkt2aY&feature=related[/video]

W sumie to wygrywa bagażowa, ale jeszcze się wstrzymuję.
I co wy na to? :evil_lol:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Szaleje

:drinking::evil_lol:

Z piesem nie ma bo zapomniałam z tego wszystkiego zabrać telefon :/ Dziś był kulminacyjny moment :evil_lol: Zamysł był taki że będę prowadzić rower a on będzie siedzieć w środku, no i tak było, ale że nawet było ok to wsiadłam na rumaka :diabloti: I pojechalismy :multi::multi: kilkadziesiąt metrów po prostej. Fajne uczucie :lol: troche się chwiałam, zupełnie inaczej niż dzień wcześniej gdy jeździłam bez niego. Z samą przyczepką jest super, bardzo lajtowo, prawie nie czuć że jest coś przyczepione. Dopiero poczułam ciężar gdy ten klocek wsiadł do środka :p i zaczął się wiercić.
Patent jest taki że uszaty ma założone szele a do nich po bokach (jak dobrze że szelasy mają kółka) ma przyczepione karabińczyki które są połączone z przyczepką. Proste :evil_lol: Teraz wiem że to prowizorka, trzeba wszystko ulepszyć. Kratka którą widać, została założona przezemnie(kupiona w leroyu), ale słabo troche to wypada; łączenia z karabińczykami są za krótkie, jak się położy to ciągnie go z jednej strony i jest mu niewygodnie; chce żeby miał ochronę przed słońcem, żeby mu się mózg nie zagotował; boczki muszą być z mocniejszego materiału, myślałam o cordurze albo brezencie. No, ogólnie jeszcze troche pracy przedemną;) Za rok się wyrobię :evil_lol::evil_lol:
Ale jest super!

Mam zaległości zdjęciowe. Na początku wycieczka na mazury!
Byłam na podlasiu :loveu::loveu: (niestety bez Masajka; pojechanie w takie miejsce bez psa to jak grzech ;) ) Dokładnie we wsi Macharce. Piękna okolica, jeziorko prawie pod samym domkiem. Cudnie. A że to w miare blisko z Litwą to tam taż byłam :multi: W Druskiennikach w Parku wodnym. Było fantastycznie :lol::lol::lol: Zjeżdżalnie 200 m. :evil_lol: dżakuzi, bicze wodne itp. Była adrenalina i emocje.

Obok naszego domu była rodzinka bocianów, mój limit na zachwycanie się bocianami został wyczerpany do następnego roku :lol:
Miały gniazdo dosłownie za siatką.

Posted

Mazury mają swój niepowtarzalny urok :)
szkoda, że bez piesa:P ja też zawsze cierpię jak bez nich gdzieś jadę :evil_lol:

patent rowerowy bardzo ciekawy, już Was nic nie powstrzyma! :evil_lol:

Posted

Użądliła mnie sukinosa/pszczoła, nie wiem bo jej nie widziałam nawet :mad: w szyje :mad: Już wiem że nie jestem uczulona. Pierwszy raz coś mnie dziabnęło.
Żądło sama se wyjęłam :grins:

[quote name='wiq']Mazury mają swój niepowtarzalny urok :)
szkoda, że bez piesa:P ja też zawsze cierpię jak bez nich gdzieś jadę :evil_lol:

patent rowerowy bardzo ciekawy, już Was nic nie powstrzyma! :evil_lol:
Niestety musiał zostać, gdyby nie ten wyjazd do Druskiennik to zapewne bym go zabrała.

Może jeszcze nas powstrzymac jego strach :evil_lol:

[quote name='Alicja']:loveu: fantastyczne te foty z Podlasia ...ale myślę że Masajski Ci nie wybaczy że pojechalaś bez niego ;)

Poproszę fotę z załadunkiem ;)
http://img215.imageshack.us/img215/9871/zdjcie0243y.jpg
Wytłumaczyłam mu :lol:

Na to trzeba będzie poczekać do weekendu. Jak pogoda będzie.

[quote name='deer_1987']http://fotoalbum-eu.s3.amazonaws.com/images1/200911/119849/623039/00000005.jpg
Cudne ale i inne tez! uzywalas jakies filtra?
Nie :p

[quote name='puchu']Piękne okolica. Aż mi się zachciało tam pojechać ;)

Super patent z przyczepką :D
Adres chcesz? :evil_lol:

Dzięki :lol:

Nasza chałupka. [SIZE="1"]Fajnie mieć taki domek...achhh, się rozmarzyłam hihihihh

:evil_lol: takiej ilości kiełbasek to nie zjedliśmy nigdy. Obiad-kiełbachy z grilla, kolacja-kiełbachy z ognicha, następny dzień, obiad kiełbachy, kolacja kiełbachy :evil_lol: Zmieniały się tylko miejsca skąd je jedliśmy :lol::lol: I tak 4 dni :diabloti: 4 dnia wszyscy mieli dość:errrr:

Posted

Dzisiaj jest jakiś zły dzień. Szczurzątko użądliła pszczoła w łapkę :(

Adres poproszę, ale skorzystam pewnie jak będzie trochę mniej komarów ;) Nie ma problemu z zabranie psa?

Posted

Ouuu :( Ale nic jej nie jest?
Postaram się o namiary. Co do psa to nie mam pojęcia, ale wydaje mi się że nie. Obok nas byli z psem ale czy wynajmowali domek od tego samego gościa co my to ni wim.

Widok z balkonu, przed naszą działką jest jeszcze jedna a za nią już jeziorko :) I bociany oraz ufajdany daszek na biało, włącznie z roślinkami :evil_lol:

Nie dał rady złapać ostrości :shake: