Dobcia Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Tak tu u Was... ziomowo:razz: Co prawda w Warszawie nigdy nie byłam, ale że to biegun zimna to nie wiedziałam:evil_lol: Quote
Marta_Ares Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 u nas sloneczko i 24stopnie:diabloti: http://fotoalbum-eu.s3.amazonaws.com/images1/200911/119849/563280/00000039.jpg uszolek:loveu: :loveu: :loveu: Trzymaj sie kochana!!! po burzy zawsze wychodzi słońce.... Quote
wiq Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 prosimy o jakieś wiosenne zdjęcia Uszatego :) mam nadzieję, że już się lepiej czujesz.... a te buty sprawdzały Wam się? Quote
anetta Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Hej! No faktycznie, wstyd, prawie lato a tu ziimaaa, uhuhuhuhuh :diabloti: [SIZE="1"]U mnie tego słońca już nie będzie.... Buty zdały egzamin, najważniejsze dla mnie było żeby sól nie szczypała. Mam plan. W związku że sezon rowerowy rozpoczęty i co za tym idzie połowy dnia mnie ni mo w chałupie wpadłam na rewelacyjny pomysł :errrr: Sprawie Masajkowi przyczepkę! :drinking: żeby się chłopaczyna nie nudził w domu. Świetny plan, co?:errrr: Ale nie jest to takie proste jakby się mogło wydawać, nu nu nu :lol!: Te dla psów są wielkie, a ja potrzebuje małą i w miarę lekką, co by się nie przemęczyć :eviltong: No i tak szukam, czytam, oglądam.... No i mam/miałam dwie wersje. Obydwie w granicach 6-7 kg, a nie 14 jak te wielkie psiowe. Croozer mini, Super wygląd, super wielkość, super cena :diabloti::diabloti: Ale kij z ceną, ważna długość przyczepki, bo u nas długość ma znaczenie :cool3: Po zmierzeniu wychodzi na to że pies bez głowy będzie w croozerze :diabloti: W sumie mogłabym go upchnąć nogą do środka ale co to za atrakcja :diabloti: w paragraf złożony...Zdjęcia mi nie wystarczają, mało ich w sieci, Szukałam filmów-NIE MA...Ani jednego, nawet pół, nic, null, zero. Kiepsko reklamują, myślę że to dlatego że ona jest nowa (z tego roku) i nikt jej jeszcze nie kupił :lol: A ja w ciemno kupować nie będę. A po drugie, możliwe że nie wszędzie bym się zmieściła, czasami zdarza się jeżdżę wąskimi ścieżkami. Druga to w stylu BOB-a JAK-a, bagażowa jednokołowa. Fajna przyczepka, cenowo ok. Minusy to to że nie ma ochrony przed słońcem, ew. deszczem. Dziś mnie taki deszcze złapał że aż gacie miałam mokre :diabloti: Chyba bym musiała zabawić się w Boba Budowniczego i sklecić budkę. Nie wiem właśnie. [video=youtube;0fVwHej8H-8]http://www.youtube.com/watch?v=0fVwHej8H-8&feature=fvst[/video] Bardziej hardcorowo [video=youtube;tM5AYzkt2aY]http://www.youtube.com/watch?v=tM5AYzkt2aY&feature=related[/video] W sumie to wygrywa bagażowa, ale jeszcze się wstrzymuję. I co wy na to? :evil_lol: Quote
jamnicze Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Wszystko zależy gdzie chcesz jeździć, ale jeśli faktycznie po lasach i bezdrożach, to ta druga będzie chyba praktyczniejsza. Quote
anetta Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 Szaleje :drinking::evil_lol: Z piesem nie ma bo zapomniałam z tego wszystkiego zabrać telefon :/ Dziś był kulminacyjny moment :evil_lol: Zamysł był taki że będę prowadzić rower a on będzie siedzieć w środku, no i tak było, ale że nawet było ok to wsiadłam na rumaka :diabloti: I pojechalismy :multi::multi: kilkadziesiąt metrów po prostej. Fajne uczucie :lol: troche się chwiałam, zupełnie inaczej niż dzień wcześniej gdy jeździłam bez niego. Z samą przyczepką jest super, bardzo lajtowo, prawie nie czuć że jest coś przyczepione. Dopiero poczułam ciężar gdy ten klocek wsiadł do środka :p i zaczął się wiercić. Patent jest taki że uszaty ma założone szele a do nich po bokach (jak dobrze że szelasy mają kółka) ma przyczepione karabińczyki które są połączone z przyczepką. Proste :evil_lol: Teraz wiem że to prowizorka, trzeba wszystko ulepszyć. Kratka którą widać, została założona przezemnie(kupiona w leroyu), ale słabo troche to wypada; łączenia z karabińczykami są za krótkie, jak się położy to ciągnie go z jednej strony i jest mu niewygodnie; chce żeby miał ochronę przed słońcem, żeby mu się mózg nie zagotował; boczki muszą być z mocniejszego materiału, myślałam o cordurze albo brezencie. No, ogólnie jeszcze troche pracy przedemną;) Za rok się wyrobię :evil_lol::evil_lol: Ale jest super! Mam zaległości zdjęciowe. Na początku wycieczka na mazury! Byłam na podlasiu :loveu::loveu: (niestety bez Masajka; pojechanie w takie miejsce bez psa to jak grzech ;) ) Dokładnie we wsi Macharce. Piękna okolica, jeziorko prawie pod samym domkiem. Cudnie. A że to w miare blisko z Litwą to tam taż byłam :multi: W Druskiennikach w Parku wodnym. Było fantastycznie :lol::lol::lol: Zjeżdżalnie 200 m. :evil_lol: dżakuzi, bicze wodne itp. Była adrenalina i emocje. Obok naszego domu była rodzinka bocianów, mój limit na zachwycanie się bocianami został wyczerpany do następnego roku :lol: Miały gniazdo dosłownie za siatką. Quote
anetta Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Dogo się popsuło i nie dało mi szans :diabloti: Nasze jezioro, Serwy się zwie jak dobrze pamiętam Serwy z bliska :loveu::loveu: Quote
anetta Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Ostatnia seria i.....wybywam na działeczkę :multi: Quote
wiq Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Mazury mają swój niepowtarzalny urok :) szkoda, że bez piesa:P ja też zawsze cierpię jak bez nich gdzieś jadę :evil_lol: patent rowerowy bardzo ciekawy, już Was nic nie powstrzyma! :evil_lol: Quote
Alicja Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 :loveu: fantastyczne te foty z Podlasia ...ale myślę że Masajski Ci nie wybaczy że pojechalaś bez niego ;) Poproszę fotę z załadunkiem ;) http://img215.imageshack.us/img215/9871/zdjcie0243y.jpg Quote
taxelina Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 http://fotoalbum-eu.s3.amazonaws.com/images1/200911/119849/623039/00000005.jpg Cudne ale i inne tez! uzywalas jakies filtra? Quote
puchu Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Piękne okolica. Aż mi się zachciało tam pojechać ;) Super patent z przyczepką :D Quote
anetta Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Użądliła mnie sukinosa/pszczoła, nie wiem bo jej nie widziałam nawet :mad: w szyje :mad: Już wiem że nie jestem uczulona. Pierwszy raz coś mnie dziabnęło. Żądło sama se wyjęłam :grins: [quote name='wiq']Mazury mają swój niepowtarzalny urok :) szkoda, że bez piesa:P ja też zawsze cierpię jak bez nich gdzieś jadę :evil_lol: patent rowerowy bardzo ciekawy, już Was nic nie powstrzyma! :evil_lol: Niestety musiał zostać, gdyby nie ten wyjazd do Druskiennik to zapewne bym go zabrała. Może jeszcze nas powstrzymac jego strach :evil_lol: [quote name='Alicja']:loveu: fantastyczne te foty z Podlasia ...ale myślę że Masajski Ci nie wybaczy że pojechalaś bez niego ;) Poproszę fotę z załadunkiem ;) http://img215.imageshack.us/img215/9871/zdjcie0243y.jpg Wytłumaczyłam mu :lol: Na to trzeba będzie poczekać do weekendu. Jak pogoda będzie. [quote name='deer_1987']http://fotoalbum-eu.s3.amazonaws.com/images1/200911/119849/623039/00000005.jpg Cudne ale i inne tez! uzywalas jakies filtra? Nie :p [quote name='puchu']Piękne okolica. Aż mi się zachciało tam pojechać ;) Super patent z przyczepką :D Adres chcesz? :evil_lol: Dzięki :lol: Nasza chałupka. [SIZE="1"]Fajnie mieć taki domek...achhh, się rozmarzyłam hihihihh :evil_lol: takiej ilości kiełbasek to nie zjedliśmy nigdy. Obiad-kiełbachy z grilla, kolacja-kiełbachy z ognicha, następny dzień, obiad kiełbachy, kolacja kiełbachy :evil_lol: Zmieniały się tylko miejsca skąd je jedliśmy :lol::lol: I tak 4 dni :diabloti: 4 dnia wszyscy mieli dość:errrr: Quote
puchu Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Dzisiaj jest jakiś zły dzień. Szczurzątko użądliła pszczoła w łapkę :( Adres poproszę, ale skorzystam pewnie jak będzie trochę mniej komarów ;) Nie ma problemu z zabranie psa? Quote
anetta Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 Ouuu :( Ale nic jej nie jest? Postaram się o namiary. Co do psa to nie mam pojęcia, ale wydaje mi się że nie. Obok nas byli z psem ale czy wynajmowali domek od tego samego gościa co my to ni wim. Widok z balkonu, przed naszą działką jest jeszcze jedna a za nią już jeziorko :) I bociany oraz ufajdany daszek na biało, włącznie z roślinkami :evil_lol: Nie dał rady złapać ostrości :shake: Quote
Recommended Posts