anetta Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Rany, nigdy w życiu żadnych transportów :mad::evil_lol::diabloti: Wrr. Czekałam 4 godz. tyle czasu mieli na dojazd do mnie. Aleee nieeeeee, po co przyjeżdżać jak można się spóźnić i mieć w doopie że ktoś gdzieś się spieszy :mad: przyjechali 30 min po umówionej godzinie :angryy: Ja zadowolona że w całości przyjedzie tak jak stoi w sklepie :roll::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Zapakowane jak prezent, tylko wielkiej, czerwonej kokardy brakowało :diabloti: i dawaj bujaj się sam i skręcaj elementy, to nic że śrubki za długie i nie wchodzą w otworki, to nic że trzeba było samemu powiększać wiertarką (dzięki bogu na wiertarkę w chałupie :modla:) dziurki :diabloti: O ilości zepsutych śrubokrętów nie wspomnę :cool1: W pocie czoła udało się sklecić w 3 os. jedno łózko :mdleje::roll: :evil_lol: Zuzol, no taki właśnie, może troche ściemnieć :hmmmm: Taka jest jej mama. [SIZE="1"]Foty dzięki wujkowi Google :evil_lol: A kanapka to taka :multi: Tylko kolor inny. Uwaga-Nowość! :evil_lol: Quote
Alicja Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 A jaki kolorek kanapki ?? a wygodna ;) fajowskie afgany :) Quote
Marta_Ares Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 phi tylko jedno:eviltong: piękne ten afgan, szata niesamowita :loveu: :loveu: wygodna kanapa?? :diabloti: Quote
zuzolandia Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Wowowowow pięknisteeee.............. a powiedz mi ( ze tak se pooffuje;-)) pielegnacja szaty afgana to spory wysiłek? i jaka jest jego struktura -jedwabista? i czy ma ten wredny podszerstek? hihih tak se pytam bo choc sama posiadam długowłosego kudła to jej wlos jest suchy kozi i z niesamowictą produkcja podszerstka przez co kołtuni sie w zawrotnym tempie wrrrrrr kanapka supcioo ...i powtorze pytanko przedmówczyn kolorek jaki???? http://fotoalbum-eu.s3.amazonaws.com/images1/200911/119849/540962/00000002.jpg zmeczony Masajek bidulek ;-) pozdroo!! Quote
Dobcia Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Afgany piękne, takie puchate:loveu: Jakie wielkie poduszki na tej kanapie:cool3: Quote
jamnicze Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 A Masaj nie bawił się z chartami? To w jakim kolorze jest Twoja kanapa? Quote
anetta Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Rany, ale kiepsko się dziś czułam :shake::shake: Miałam w planach pojechać po bazarkowe skarpeteczki i doopa :-( Na dłuższy spacerek nie mogłam wyjść z Uszatym...Po prostu dzień stracony...:shake: Położyłam się myśląc że mi minie, a gdzie tam :angryy: Wzięłam prochy, lepiej mi po nich. Mam nadzieję że się nie rozłoże, arghhh. To nie jesienne foto :eviltong: Z sierpnia jest :eviltong: Jeśli chodzi o kanapkę to jest wygodna, poduchy-fakt są wieelkie. A kolorek...hmmm., nie wiem co to za kolor :evil_lol: Jakiś taki beżowawy, w krateczkę :niewiem: :evil_lol: Zuzole, no, spory :roll::evil_lol: Jakieś 3-4 godz. to zajmuje. Włos jedwabisty, podszerstka niet. Kołtunią się bardzo szybko, trzeba paluszkami starannie rozplątać włosy. Pamiętam jak jesienią, było już ciemno, poszłam z Zygmuntem do parku. Szliśmy alejką i tam pozbierał gałązeczki z krzewów które były poucinane przez ekipię która zajmuje się tym parkiem. Gałązki były porozrzucane po alejkach :diabloti: więc nie musielismy biegać po krzaczorach żeby je pozbierał na łapach. Dodam że te gałązki miały kolce, duże :diabloti: Jak zobaczyłam co się dzieje pod jego podwoziem (bo zaczął sam gmerać między łapami i się drapać, juz wiedziałam że coś tam nie halo) to się za głowę złapałam i spociłam się jak norka wyjmując te wszystkie gałęzie (ffcale nie krótkie) :diabloti: Staliśmy pod latarnią bo tam było jakiekolwiek światło :evil_lol: Nie raz mi się kolec wbił w paluszek :diabloti: Masajek się z nimi nie bawi, baa! oni nawet się nie znają :evil_lol::evil_lol: Ale na pewno nie jest z tego powodu nieszczęśliy :p Z Zygmuntem? nie nie, dwa dorosłe samce, jakoś mi się nie widzi że skoczą sobie w łapki i będzie wielka miłość. Jeden duży, w sumie lubiący wszystkie psy, oprócz ONów:evil_lol: a drugi mały ale za to nie da sobie w kaszę dmuchać. Więc wolę chyba nie ryzykować :lol: A ze szczylami? z gównażerią on się nie bawi :evil_lol::evil_lol: Nie lubi takich szybkich i wszędziewłażących maluchów :evil_lol: Z resztą Tercio ma już swój domek. Mimo że Zygmunta znam już tyle lat to nigdy nie było okazji żeby je zapoznać...kurcze...Właśnie sobie to uświadomiłam :crazyeye: hahahahha Quote
betty_labrador Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Nie rozkładaj nam się Anetko! :loveo: kto bedzie nam robił takie piekne zdjecia Masaja , jak te w sierpniu? Quote
Katerinas Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Charty piękne. Ale roboty przy nich, że hej. :roll: Dla mnie mogłyby mieć taką szatę jak mają jako szczeniaki ;) Takie trochę Alfiki ;) Ja tam wolę Masaja ;) Miłość do cogasów u mnie nie gasnąca. A właśnie sobie śledzę, że w Controversii i w Virgo Vestalis urodziły się cogaski :multi: :multi: Quote
zuzolandia Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Witanko;-) no widze ze długi włos niezaleznie od struktury to praca praca i jeszcze raz praca....... a powiedz mi jeszcze jak z posłuszenstwem? i ogólnie z nauką u afgana? Buziam sie słonecznieee ;-) Quote
anetta Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 No niestety się przeziębiłam, ale już jest po chorobie :lol::lol: Nie mogłam siedzieć w domu bo ktoś musiał psy na spacerki wyprowadzać :evil_lol: Same nie wiedzieć czemu nie chcą się prowadzać :niewiem: Naprawdę są maluszki? :loveu: dawno tam nie byłam. Musze zerknąć i nacieszyć oczy pluszakami :loveu: Z posłuszeństwem u nich bywa różnie :evil_lol: Zygmunta nauczyłam siadać w jeden dzień, niech żyją frole :sweetCyb: Chyba większość psów da się za nie pokroić :evil_lol: Poźniej poszedł już ze swoją pańcią do Boczuli na podstawy PT, takie wiecie, to co jest najbardziej potrzebne. Nauka nie poszła w las. Dobrze mu to wychodzi, nie powiem :p Ale nauka swoją drogą a to co czasami mu odbije w główce to swoją drogą :evil_lol: Kiedyś byłam z nim na spacerku, wszysto pięknie, piesek przychodzi, kabanosy w kieszeniach oczywiście były, a jak! Aż nagle mu się odwidziało :boom: wołałam, machałam torebeczką z kabanosami, phi! a w życiu. Nie zainteresował się :diabloti: Mała panika w oczach, cholera, jak mi gdzieś zwieje (całe szczęście byłam z nim na polach, ulic brak) to bym sobie nie darowała :shake: No to idę w jego stronę, cały czas machając torebką. Ucieka! Nosz kurde bele! Wołam go i idę w drugą stronę oglądając się za siebie. NIC. Nie zainteresował się. Noooo to tak się bawić nie będziemy Zygmusiu :mad: Poszłam za nim, doszedł na jakieś działki przy których się zatrzymał bo coś go tam zainteresowało. I dopiero wtedy mogłam się do niego zbliżyć i zapiąć. Dostał wtedy całą torebkę kabanosów :lol: Bo cóż innego mogłam wtedy zrobić :lol: Ot, cały afgan :p Aaa, jeszcze Rysia, z Rysią nie miałam przygód, ale o aporcie mowa :cool3: Ryszarda jak była mała, tzn. młodsza niż ta tych fotach wcześniejszych, nauczyła się aportować :multi: Najpierw zauważyłam to w domu gdy się z nią bawiłam piłą, mogła biegać w tą i wewte non stop :lol::lol: No to se pomyślałam, spróbujemy na dworzu :cool3: A co! Na dworzu tak łatwo nie jest dla takiego szczyla, zapachy, ludzie, psy, no wiecie o so cho. Dorwałam kijaszka, Ryśka na 15 m. lince i sukces! Nic ją nie interesowało oprócz kijka, wooow :multi: Gdyby aport był pociągnięty aż to dziś, tak żeby jej się utrwaliło w tej afgańskiej główce, z Ryśki byłby niezły aporter :cool3: A żeby nie było tak mrocznie to to są też afgany :multi: Aiden po prostu wymiata :multi: Miałam wielkie oczy i banana jak zobaczyłam go po raz pierwszy. Co ten pies wyprawia i z jaką chęcią, łatwością i zaangażowaniem to aż serce rośnie :loveu: [video=youtube;3ZjiWkXgq2Y]http://www.youtube.com/watch?v=3ZjiWkXgq2Y&feature=player_embedded[/video] [video=youtube;GacA2WMK_kA]http://www.youtube.com/watch?v=GacA2WMK_kA&feature=player_embedded[/video] I reszta dla chętnych. http://www.aquaafghans.com/Videos.asp Quote
zuzolandia Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee boskieeeeeeeeeeeeeeee ...........!!!!! Quote
puchu Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Ja chce takiego charta! Choć lepiej gdyby to był Cp albo azawakh ;) Quote
taxelina Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 to jeszcze takie [video=youtube;P9Fyey4D5hg]http://www.youtube.com/watch?v=P9Fyey4D5hg&feature=player_embedded[/video] Quote
puchu Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Już wiem co będziemy robić w zimowe wieczory :D Quote
anetta Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Aachhh, fantastyczny terrrierek :loveu: Aż banana miałam jak oglądałam. Super, super!! Co za pogodaaa :placz: Fatalnie, padało cały dzień :shake: A jak butów nie mam na taką pogodę...Siedze na allegro i oglądam, oglądam, oglądam. I co??? Mam juz kwadratową głowę :huh: nie mam już siły :flaming: A podobno kupowanie na allegro to takie proste i przyjemne :diabloti: Macie kalosze?? Polecacie coś? Dziś na molosach czytałam baaardzo pozytywne opinie o kaloszach Alaska, nie są piękne ale lekkie i ciepłe, nawet dziewczyny pisały że ostatniej zimy nie czuły zimna w stópki :cool1: Te które nawet mogą być z wyglądu i z ceny są krótkie, a te które mi się podobają to cena....ehm...no. :cool1: I bądź tu człowieku mądry. No i Uszaty też za bardzo nie jest zadowolony z deszczu, mimo że zazwyczaj mu wisi i powiewa że pada to jednak po kilkunastu minutach widzę zrezygnowanie :evil_lol: Myślę czy by mu nie sprawić sexi wdzianka :knuje: Tak dla przekoru pogodzie :D Quote
Alicja Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 ale jęzor ;) http://fotoalbum-eu.s3.amazonaws.com/images1/200911/119849/552791/00000001.jpg Ja kaloszki mam takie krótkie za kostkę ze skarpetką z polaru z pianką , ale generalnie zimą pomykam w glanach i jeszcze nie przemokłam . Quote
NightQueen Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Ja mam takie KLIK i sprawdzają się genialnie na mokradłach gdzie często chodzę ;) tyle że nie są ocieplane, ale dla mnie to akurat jest plus Quote
Katerinas Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 http://fotoalbum-eu.s3.amazonaws.com/images1/200911/119849/552791/00000001.jpg :lol: Jaki czysty ozorek ; W kaloszkach nie poradzę, bo nie mam... Quote
Mudik Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Te Alaska kaloszki ma Ula Aussikowa i sobie bardzo chwali, zastanawiam się nad nimi... Quote
Cola Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 czy ta trawa to jesienna?? http://fotoalbum-eu.s3.amazonaws.com/images1/200911/119849/552791/00000003.jpg Co do kaloszy..khm..ja jako takich prawdziwych kaloszy nie mam i nie używam...ale na mokre tereny leśne i śnieg używałam mniej więcej takich http://allegro.pl/zankomite-sniegowce-sznurowane-wysokie-41-i1323353047.html sprawdzały się rewelacyjnie, nigdy nie zmarzłam w stopy :) Quote
Recommended Posts