Jump to content
Dogomania

Jamniczos Kajos ['] & Uszatos Masajos

Recommended Posts

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

:hand:
Wrócilismy...wczoraj późnym wieczorem.
Było zajebiście :lol::lol:
Super obóz.
Od razu mówie, nie udało mi się zataszczyć małego na kajak. Za to pancia owszem popływała sobie :evil_lol:
Pogoda dopisała.

Zdjęć troszkę mam, się robią :evil_lol::diabloti: Jutro powstawiam :diabloti: Dziś mam lenia :evil_lol: To był tydzień ciężkiej pracy z psem.

Słabo mi się robi na samą myśl ile mam do nadrabiania :roll::mdleje:

EKG Kaji było, ok jak na tyle lat ile ma. Wet powiedział że nawet starsze psy mają usuwany kamień. Jeszcze krew do pobrania.

Posted

dobrze że wróciłyście , czekamy na zdjęcia oczywiście :)

anetta napisał(a):

EKG Kaji było, ok jak na tyle lat ile ma. Wet powiedział że nawet starsze psy mają usuwany kamień. Jeszcze krew do pobrania.

kiedy będziecie usuwać ?Trzymam kciuki . my musimy się zastanowić bo z zębami Biany jest coraz gorzej a ona ma dopiero 2 lata :(

Posted

Świetnie,że EKG ok! Rudzia Bianka, nie czekaj potem bedzie tylko gorzej.Niektóre psy mają większą inne mniejszą skłonność do kamienia, to sprawa osobnicza. Mój Vic ma z tym problemy, przez kamień już stracił dwa zęby(ma 6 lat prawie) jego matka ma prawie 11, a zęby jak młody pies(prawie bez kamienia i nigdy nie maiła zdejmowanego, no kilka zębów ma ułamanych ale to insza sprawa). Pamiętaj ,żeby po zdjęciu kamienia myc zęby psu. Osad na zębach mineralizuje się po 48 godzinach, więc najlepiej to robić co drugi dzień. ja się staram codziennie, a że moje nie lubia szczotkowania zębów to odkryłam poleconą mi przez znajomą pastę enzymatyczną OROZYME, nie wymaga szczotkowania nakładasz tylko odp do masy psa ilośc pod fale i już .Pies sam ją rozprowadza językiem i śliną, na prawdę polecam szczerze

Posted

Foty zrobione :lol::mdleje:

Nie obyło się bez strat, wróciłam biedniejsza o jedno freesbe i sznur z bazarku. Talerzyk przeboleje bo sobie odkupie, ale ten sznur :placz: Był idealny dla Masaja. Utonął w jeziorze :cool1: Podobno był on dodawany do jakiejś karmy, nie pamiętam nazwy...Może ktoś kojarzy??

Mudik, byliśmy w Kleszczynie koło Rypina. Jakieś 25 min. do Golubia-Dobrzynia :)))) Byłam na zamku. Co się później okazało w domu, byłam tam jak miałam ok. 2 lat :evil_lol: Troszke się zmieniło od tamtego czasu, porównałam sobie zdjęcia :evil_lol:

Rudzia, tak jak pisze Mudik, im szybciej tym lepiej. Nie wiem jeszcze kiedy, najpierw muszą jej pobrać krew. Masa ma 6 lat i bardzo malutko kamienia więc coś w tym musi być że jednym więcej się odkłada a innym mniej.
Mudik, gdzie można tę pastę dostać? W sierpniowym PP była reklama płynu do higieny jamy gębowej :evil_lol: dla psów, wystarczy dodać do wody i to wszystko :o Szukałam w necie ale nic konkretnego na ten temat nie znalazłam...:shake: Nazwya się VET AQUADENT.

Dzień przyjazdu. Wtrafliśmy na wieczorny zachód. Od razu dodam że to był nasz widok z domkowego tarasu :cool3:

A tak widziany o poranku.

Posted

Można kupić np w zoologicznym u naszej trenerki Eli,ale od moich klientów, którym tę pastę polecałam wiem,że mało który sklep zoo wie co to za pasta,ale podobno w necie jakiś prowadzi, myślę,ze jak zoologiczny dobry to zgodzi się sprowadzic na zamówienie,jeśli jej nie ma na stanie.

EDIT: zapomniałam napisać widoki cudneee:-D najbardziej mi sie widok o zachodzie podoba i ten z gałązkami wierzby na górze zdjęcia.

Posted

Mudik, to był ten sam obóz, na którym i ja byłam :eviltong:
Co więcej, mieszkałam w tym samym domku i siedziałam na tym samym tarasie :evil_lol:
Czekam na więcej zdjęć! Te są jak zwykle śliczne :loveu:
I kciuki za Kajusię!

Posted

Mudik, ile to to kosztuje?

Aussie, też robiłaś to wstawiaj :cool1:

Oj, pięknie, pięknie. Okolice super.

Nuudaaa :lol:

Zwiedzanie łódeczki też było

Kolory u was są ok??