Jump to content
Dogomania

Jamniczos Kajos ['] & Uszatos Masajos

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asia & Ginger']http://i25.tinypic.com/i5oq50.jpg
Dokładnie taką samą mam cebulę. :cool3: Ale nie chce zakwitnąć. :mad:

Ja też mam cytryny, mandarynki, pomarańcze, grapefruity. :cool3:
Ale mam tego tak dużo, że nie wiem, które drzewko jest które. :roll: :evil_lol:
To masz całą oranżerię:crazyeye::lol::razz:

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziękuje wam za życzonka :loveu:
Dla was też mam :loveu::loveu:

[quote name='Asia & Ginger']http://i25.tinypic.com/i5oq50.jpg
Dokładnie taką samą mam cebulę. :cool3: Ale nie chce zakwitnąć. :mad:

http://img186.imageshack.us/img186/3931/dscf9959zwc0.jpg
Śliczny króliczek wielkanocny. :loveu: :loveu: :loveu:

Ja też mam cytryny, mandarynki, pomarańcze, grapefruity. :cool3:
Ale mam tego tak dużo, że nie wiem, które drzewko jest które. :roll: :evil_lol:
Co do cebuli...pewnie jej nie dopieszczasz :evil_lol::evil_lol::lol: Mi zakwita co roku :multi:

:evil_lol::evil_lol: Powinnaś poprzyklejać karteczki z opisem co jest co. Ale teraz już za późno:diabloti: Chyba że zakwitnie :evil_lol: Ale z tego co widze jakoś im się nie spieszy :diabloti:

[quote name='Matusz']Anetta, ta cytryna to drzewko, rośnie w doniczce :eviltong::eviltong:a na niej cytryny:diabloti::diabloti:
:diabloti::diabloti:

[quote name='Dobcia']Śliczny króliczek:loveu: hehehe akurat na Wielkanoc:lol:
Tak, dokładnie. Ojciec powiedział mniej więcej to samo :diabloti:
Ale masz zajefajny av!

Posted

Ja też nie, cocerek mi zrobiła :)
Dziękuje.

Zapomniałam wam powiedzieć że ten królik w ogóle nie śpi :crazyeye: Buszuje w nocy i nie daje spać :mad: :evil_lol: I cały czas je i je i je:crazyeye:
Kto ma ochote na pasztecik?:diabloti::evil_lol:

Posted

anetta napisał(a):
Co do cebuli...pewnie jej nie dopieszczasz :evil_lol::evil_lol::lol: Mi zakwita co roku :multi:

:evil_lol::evil_lol: Powinnaś poprzyklejać karteczki z opisem co jest co. Ale teraz już za późno:diabloti: Chyba że zakwitnie :evil_lol: Ale z tego co widze jakoś im się nie spieszy :diabloti:

No może i nie dopieszczam tej cebuli. Muszę ją chyba przesadzić do większej doniczki. :roll:

A cytrusy "własnej roboty" mogą kwitnąć i owocować dopiero po kilkunastu latach, więc jeszcze trochę sobie poczekam. :cool1:

Posted

Hej, troche posprzątałam w domu i teraz latam sobie po blożkach żeby się odprężyć :p
Ale jeszcze wszystkiego nie zrobiłam :(
Dziękuje za życzonka!

[quote name='Bzikowa']Bzik reflektuje na pasztecik!:evil_lol:
Ja nie bardzo

Super grafika, Kaja wykluwająca się z jajka
Bzik, zapraszam :bigok:

Też mi się podoba :lol::lol:

[quote name='Asia & Ginger']No może i nie dopieszczam tej cebuli. Muszę ją chyba przesadzić do większej doniczki.

A cytrusy "własnej roboty" mogą kwitnąć i owocować dopiero po kilkunastu latach, więc jeszcze trochę sobie poczekam. :cool1:
Spróbuj, może to coś da. Moja akurat jest w małej :hmmmm:

Eeee, to nie dla mnie, nie miałabym cierpliwości :evil_lol::evil_lol:

[quote name='agaciaaa']Witamy :) My też z życzeniami ;)
http://images32.fotosik.pl/187/ebd0ca1cd9ecf572.jpg
Dziękuje.
:lol: Sara też w jajcu :evil_lol:

[quote name='deer_1987']Myslalam ze to Twoj kroliczek ;)

ja nie moge wyzyskac dobrych stosunkow jamnik-krolik :(
Nie, nie. Jak już bym miała się decydować to tylko zwisłouchy :loveu: Taki jak Twój :loveu: Ale i tak świnki są fajniejsze :eviltong:

Kaja na początku też była źle nastawiona do świnek, ale później się przyzwyczaiła do tego stopnia że swiniaki mogły biegać obok niej :loveu: Fajnie to wyglądało ;)

[quote name='Dobcia']Króliki maja to do siebie, że muszą jeść cały czas, ale za to małe porcje

Wesołych Świąt
Ooo, i to by wszystko wyjaśniało :)

[quote name='diabelkowa']hehe a masajek sie do jajeczka nie zmiescil :(
To nie ja robiłam karteczke :)))

Dziś mu zmieniałam ściółke, więc wypuściłam go żeby pobiegał sobie po pokoju. I wtedy zauważyłam że pod ogonem ma kawał zbitej koopy, splątaną z sierścią :shake::shake: Musiał to mieć, bo to nie jest możliwe żeby w ciągu dwóch dni mu się to zrobiło :roll: Na szczęście załatwia się normalnie i sioo i koo jest ok. Żeby to usunąć to trzeba kurcze maszynką pojechać, bo nożyczkami to kiepsko widze...
Nic nowego mu nie dawałam do jedzenia, tylko kawałek jabłka :niewiem:

Posted

Wydaje sie, że ma bardzo delikatne miękkie futerko, a wtedy królikom bardzo łatwo robią się 'dredy' koło ogona, ale też czasem pod szyją, nad ogonem i w takich trudno dostępnych zakamarkach;) Moim sie robiły czasem nawet wtedy, kiedy np. zapomniałam je wyczesać. Najlepiej właśnie ciachnąć to nożyczkami, bo futerko szybko odrasta, a jak by sie to zostawiło to może dojść do zapalenia skóry.
;)

Posted

anetta napisał(a):

Bzik, zapraszam :bigok:

pozwolisz, że on sam upichci sobie pasztet :evil_lol:

Królik jest naprawdę śliczny tylko wygląda na troszkę przestraszonego... Czy on jest skądś uratowany? Jaka jest jego historia?
A może to ja się mylę i króliki po prostu mają taki wytrzeszcz:diabloti:

Posted

[quote name='Dobcia']Wydaje sie, że ma bardzo delikatne miękkie futerko, a wtedy królikom bardzo łatwo robią się 'dredy' koło ogona, ale też czasem pod szyją, nad ogonem i w takich trudno dostępnych zakamarkach;) Moim sie robiły czasem nawet wtedy, kiedy np. zapomniałam je wyczesać. Najlepiej właśnie ciachnąć to nożyczkami, bo futerko szybko odrasta, a jak by sie to zostawiło to może dojść do zapalenia skóry.
;)
Tak, właśnie on ma taką delikatną sierść. Trociny się do niego przyczepiają. W przyszłości trzeba będzie sporo czasu poświęcić na szczotkowanie. Szybko się kołtuni :shake:
Tylko nożyczkami będzie ciężko bo to to ruchliwe strasznie i się wyrywa :shake:

[quote name='Bzikowa']pozwolisz, że on sam upichci sobie pasztet :evil_lol:

Królik jest naprawdę śliczny tylko wygląda na troszkę przestraszonego... Czy on jest skądś uratowany? Jaka jest jego historia?
A może to ja się mylę i króliki po prostu mają taki wytrzeszcz:diabloti:
Pozwole :p

Przestraszony? eee nie :)
Został zabrany z meliny razem z innym królikiem, samiczką bez ucha.
Znalazłam wątek APSY, gdzie są foty i info o nich.
TU, TU

Kaja spadła z łóżka, aż ją usłyszałam jak zadudniło a jestem dwa pokoje dalej :roll: :mdleje: Na szczęście nic się nie stało....uff

Posted

[quote name='anetta']Tak, właśnie on ma taką delikatną sierść. Trociny się do niego przyczepiają. W przyszłości trzeba będzie sporo czasu poświęcić na szczotkowanie. Szybko się kołtuni :shake:
Tylko nożyczkami będzie ciężko bo to to ruchliwe strasznie i się wyrywa :shake:

Pozwole :p

Przestraszony? eee nie :)
Został zabrany z meliny razem z innym królikiem, samiczką bez ucha.
Znalazłam wątek APSY, gdzie są foty i info o nich.
TU, TU

Kaja spadła z łóżka, aż ją usłyszałam jak zadudniło a jestem dwa pokoje dalej :roll: :mdleje: Na szczęście nic się nie stało....uff
Jejku dobrze,że juz ok,śniła o lataniu czy jak?
Wyślę PW o króliku

Posted

W galerii Bonnie & Warki czytalam, że chciałabyś bannerek bez tła, a że Basia jak widać nie ma czasu...przyszłam z mini prezentem na Wielkanoc :)
Przepraszam, że tyle wersji, ale nie wiedziałam, czego oczekujesz...:lol: