Jump to content
Dogomania

Jamniczos Kajos ['] & Uszatos Masajos

Recommended Posts

Posted

:errrr:

Widok z naszego tarasu na jezioro. Na dole to jest właśnie ta druga działka, z trampoliną do naszego użytu. Skakałam!! Hhahhaaha, świetne sprawa :lol::lol::lol: Szło się obok huśtawki, przez ogródek i już była woda.

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Za domem było całkiem dużo miejsca, do gry w badmintona, do pieczenia, do siedzenia przy ognichu jak i do siedzenia pod dachem gdyby był deszcz

Nasza willa :cool3:

Ogród, Masajo prowadzi was do wody :lol: A teraz zauważyłam, tam daleko stoi przechylony rowerek wodny i jeszcze jakaś łódeczka do góry dnem:evil_lol:

I jesteśmy

Mała przerwa bo mi się przypomniało coś :biggrina: Moja dzisiejsza wycieczka rowerowa.
Dziś jak co poniektórzy wiedzą nad Wawą przeszła nawałnica tak że zalało pewne dzielnice (np. na trasie AK samochody zalane po dachy... anyway) i tak się złożyło że uczestniczyłam w niej na rowerze :lol::lol:
Już wyjechałam z Kampionosu i miałam już jechać do domu aż tu nagle jak nie lunęło :lol: Nie miałam się gdzie schować więc jadę a tu coraz bardziej i bardziej leje :lol: Zanim dojechałam do pierwszego przystanku do byłam przemoczona do suchej nitki :diabloti: To był jakiś armagedon :mdleje: :lol: Już było mi wsio ryba i tak byłam cała przemoczona do majtek :diabloti: więc postanowiłam że nie będę się zatrzymywać i pojadę. Deszcz i burza zrobiły swoje i chciałam przeczekać na przystanku, chociaż zajebiście się jedzie w ścianie wody :loveu::evil_lol: Stoję, stoję, myślałam że zaraz minie albo zelżeje a tu doopa. Zjadłam sobie pasztecika, czekam dalej, chyba z 30 min tam stałam. W końcu nie wytrzymałam bo ileż można, zdeczka zimno mi się zrobiło, i się wkurzyłam i pojechałam w ten deszcz i burzę :diabloti: Od razu się rozgrzałam, mogłam od razu jechać bez tego postoju. Najlepsze czekało mnie później :evil_lol: Już się nie bawiłam w jazdę po ścieżce tylko jak najszybckiej dojechać do domu i jechałam na początku po chodniku. Jadę i widzę spod czapki na tyle ile mi deszcz pozwalał, robiło się coraz ciekawiej. Wjechałam w jezioro na parkingu które się zrobiło :mdleje: Hard core to był. Nie widziałam gdzie jadę bo głowę miałam do dołu bo deszcz mi w oczy bił :lol: Rany, no mówię wam. Wody było tyle że koła samochodów były zalane do połowy. Jak się zorientowałam gdzie wjechałam to było za późno, wszędzie woda i tak jechałam bajorem, świetnie było :evil_lol: Szkoda że zdjęcia nikt mi nie zrobił hahahhaha. Trochę ciężko się kręci w takie wodzie. Mogłam oczywiście zejść i prowadzić ale jakoś mi to nie przyszło do głowy :diabloti: Mózg wysyłał inne impulsy, uciekać jak najszybciej :lol: Niezły fun by był gdyby ten parking miał dziury (nigdy przez niego nie przejeżdżałam bo ścieżka jest po drugiej stronie ulicy i zawsze ścieżką jadę) wpadłabym w dziurę i wyryła facjatą, cała bym się pod wodą znalazła :lol::lol::lol: A obok był przystanek ze studentami bo na WACie w weekendy są zajęcia :eviltong: Tak zasuwałam że 15 min. i byłam w domu. Uffff

Posted

http://www.allegaleria.pl/images/zhy9fcpdmqss9otmog99.jpg

nie zebym się śmiała :evil_lol::evil_lol::evil_lol:...........ale.........powstrzymac się nie mogłam i prawie oplułam ekran :lol:

Zajefajne miejsce z tego co widze na fociszach jak sie nazywa to lokum???
Przejazdzki w burzodeszczu współczuwam......i podziwiam za odwagę ...ja bym sie pewnie nie ruszyła z tego przystanku bojąc się ze podczas pedalowania prosto w lejącą się wode zgubie soczewki kontaktowe i wtedy byłaby katastrofa bo ja niemal ślepa jestem bez nich :diabloti::diabloti:....

czekam na ciąg dalszy :cool3: fotek

Posted

Taki śmiechowy był to go obstrykałam :diabloti: Siedział sobie z pańciostwem przy fontannach.

Byliśmy w Pelniku, niecałe 20 km. od Ostródy.

Zuzole, hahaha, zapewne byś zgubiła gdybyś wpadła do tego jezioringu :diabloti: (połączenie jeziora z parkingiem :evil_lol: właśnie to wymyśliłam :lol:). Sama miałam stracha.

Żarełko zamówione, na pół roku mam spokój :lol::lol::lol:

Alfa vel Reksio, została adoptowana z Psa za Zakrętem, jeśli dobrze pamiętam. Masaj ją toleruje ale miłości nie ma, ALEEE, gdy inny pies do niej uderza to Masaj się wkurza i przegania :evil_lol: Normalnie pies ogrodnika. Jest mega, mega szybka, długonoga, prawdziwy przecinak, na agi by była zaje! We fresbee też super, bo jest lekka i skoczna.

futro pani od domu jak mniemam

Posted

Bianka, zgadza się, pięknie tam, pięknie :)

Udało mi się go zachęcić do wejścia :evil_lol: Miał grunt pod łapiszami i wsio jasne

oooo :cool3:

Z balkonu

C.d.n.
:seeyeah:

Posted

Reksio to debeściak :lol:

To jest chyba pierwsze zdjęcie w jego życiu zrobione z tej perspektywy :lol:

Popłynęliśmy na wyspę...a tam...:evil_lol:

....grząsko i trawa po kolana hahahhahahaha

Posted

Okolice naszej wiochy :p

Najlepsze było gdy szłam już tą dróżką do domu i przy którejś bramie stała sobie jakaś babcia i mówi że pieski to się na smyczy wyprowadza :diabloti: :cool1: Ot co! na wsi pełna kulturka.

Posted

Aneta bardzo ładne zdjęcia! a wiocha przepiękna! moje klimaty ! :) uwielbiam w takich okolicach spacerować... a co do tarzania się to moja jest masochistką bo bierze do pyska kamien wypluwa i się na nim tarza :D :D może to jakiś rodzaj masażu?:)

Posted

jedyny zachód który był w czasie naszego pobytu :lol::lol:

koniec cz. I :siara::drinking:wypad do Gdańska będzie....no już nie dziś :diabloti:

Żaba, no ja też lubię takie wiochy, oj bardzo :loveu: i jeszcze jak jest jeziorko to mmmmmm. A wiesz że Masajo też lubi tak robić, ale zamiast kamienia to zabawkę podkłada :evil_lol: Po prostu sprawia im to przyjemność :lol: