Jump to content
Dogomania

Jamniczos Kajos ['] & Uszatos Masajos

Recommended Posts

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A propo rowerów i psów :D :evil_lol:
Pies na rowerze

Bo to były zapowiedzi od drugiej strony.
A teraz wróćmy do normalności :diabloti:

Aniołek? nie nie powiedziałabym Były dwa wcielone pręgowane diabły. Jeden się ostał w celu umilenia mi życia :loveu:

Więcej?

Posted (edited)

ale wspaniały przesył z Estonii , rewelacyjnie kamerka ustawiona

Czy ten pan rybołów też przylatuje czy ta bidulka sama tam cały czas siedzi ??

Edited by Alicja
Posted

Mówiłam :cool3:

Zmieniają się raz dziennie; do tej pory myślałam że ten większy to samiec a tu się okazuje że samica jest większa. Dziś cały dzień na jajach siedział samiec, pod wieczór przyleciała żonka.

Jutro wybieram się w podróż na Łotwę, do Rygi :multi: Jadymy na wystawę

• 3 weeks later...
Posted

Hello!

W Rydze było fantastycznie, psy, ludzie, achhh :loveu::loveu: Podróż 10-11h dawała we znaki.
W piątek rano pojechaliśmy na Stare miasto trochę pozwiedzać, (towarzystwo iście międzynarodowe :lol: Ja ze znajomą, dwie szwedki i łotysz :lol:), Łotewskimi taksówkami najeździłam się jak nigdy, nawet w wawce tyle razy w ciągu dnia nie jeździłam :lol: Po południu fru na wystawę która była w hali :mad: A taka piękna była pogoda, a na dodatek okolice super bo nad wodą. Kisiliśmy się w budynku :shake: W sb. z samego rana pobudka (jakoś przeżyłam :diabloti:) i fru na następne szoł. Pod koniec dnia byłam mało co przytomna :evil_lol: Normalnie byłam wykończona psychicznie. Fot z samej wystawy tyle co kot napłakał bo nie miałam czasu, siedziałam na stoisku, więc widziałam tylko to co było obok, czyli dwa ringi :evil_lol: A jak się zwinęłyśmy to siedziałam i cykałam z krzesełka psy na finałach :evil_lol: W sumie to z 95% zdjęć to ze Starego miasta. W ndz. powtórka z tym że krócej.
Wyruszyłyśmy o godz. 15 ich czasu a w domu byłyśmy po 2 w nocy :siara:
Przyjechałam do domu to Masajek taaak się ucieszył, jego reakcja: mamo, mamo, w końcu jesteś, dlaczego mnie zostawiłaś??!!
W ogóle był przygaszony przez ten czas jak mnie nie było.

W lipcu następny wypad :sweetCyb: Tym razem....Szwecja :mdleje: :lol::lol:

A tymczasem ciąg dalszy

:roll::shake: Ludzie sobie znaleźli miejsce...

I to nie jedno...

I następne

Posted

Fajny ten charcik :cool2: ale troszkę już wiekowy chyba czy taka uroda ??

co do zasyfionego lasu ...u nas jest tak samo ..niestety ...ale najgorsze jest to , ze las , nieopodal pobudowane domki jednorodzinne , osiedle oddalone od lasu jakieś 4 km ...ale jak zapytać skad te graty o debile z domków odpowiadają : to blokowe tak syfią . ciekawe kiedy zrobią porządek i będą nakładać kary

Posted

Czy wy wiecie jakie dziwaczne nogi mają Łyski?! :-D Okropne :lol::lol: Wyglądają jak dziecięcy kostium kościotrupa :roflt::roflt::roflt: Tyle razy widziałam te ptaśki a nigdy ich nóg :errrr: Lekko widać na focie

Zygmuncik niestety tak :( 9 latek ma. Jak na afgana to sporo. W młodości pysk miał koloru tak jak on cały. Jest moim drugim synkiem :evil_lol: Znamy się od początku. Nie jeden raz go tu pokazywałam :)
Prostaki, wolą wywalić do lasu i mieć z głowy niż wziąć jakąś ekipę i po sprawie, ale po co płacić, wywlać kasę jak prościej fru do lasu. ku...wa :angryy: A najgorsze że na jednym składowisku był również eternit, a wiadomo że jest od daaaawna zabroniony w budownictwie i tylko specjalne ekipy mogą go usuwać.
Dziś byłam w lesie, też minęłam małe składowisko, pozostałości po samochodzie...

Posted

Piękny park. W czasie oglądania M jak miłość odkryłam że Paweł i ta jego żona wraz z Tango spacerują właśnie po tym parku :lol::lol:

Takich mieszkańców również ma. Mają się doskonale:cool1:

Posted

Fajne te nózie :lol:

a tutaj jaka super rodzinka :)
http://pl.fotoalbum.eu/images1/200911/119849/706689/00000001.jpg

Zygmuncik w pięknym wieku ...tylko najgorsze to że my zdajemy sobie sprawę , ze one pomału będą odchodzić :(. Lady , afganka znajomych zmarła w wieku 10 lat , teraz mają saluki o imieniu Nasim , Ozzy bardzo go lubi , zaś Ledy była koleżanką Harley'ka , tylko mocno go przeżyła .

Co do śmieci to u nas jest akcja :zrób fotę i służby przyjadą posprzątać , jak to działa nie wiem , ale ogłaszali.

Posted

I to jest najgorsze :( i nic nie możemy z tym zrobić.
Mama Zygmunta tez miała 10 lat :(

Oo, to ciekawe z tą akcją :cool3: Sama miałam w głowie że gdzieś to zgłoszę ale nie miałam pojęcia gdzie :niewiem:

Posted

Piękne zdjęcia :)

Mnie ten "ludzki syffff" też wkurza. Niestety wielu jest takich co woli do lasu wywalić niż zapłacić :angryy: A później sami narzekają jak to w Polsce brudno :mad:.

A na wystawie byłaś na stoisku? A już myślałam, że jeden z charcików u Ciebie zamieszka ;)

Posted

[quote name='Alicja']cudne!!!!
http://pl.fotoalbum.eu/images1/200911/119849/706689/00000018.jpg
Dobrze się ustawiło do zdjęcia :lol::lol:

[quote name='jamnicze']Piękne zdjęcia :)

Mnie ten "ludzki syffff" też wkurza. Niestety wielu jest takich co woli do lasu wywalić niż zapłacić :angryy: A później sami narzekają jak to w Polsce brudno :mad:.

A na wystawie byłaś na stoisku? A już myślałam, że jeden z charcików u Ciebie zamieszka ;)
Si.
Hehehe, może kiedyś zagości :cool3:

Konto mi się skończyło do wgrywania zdjęć :( Zastanawiam się czy zakładać nowe czy może macie jakieś swoje polecane?
Na fotoalbumie.eu za darmo jest tylko 25 albumów do 40 zdjęć w jednym albumie...A jak chcesz więcej i bez ograniczeń to wyskakuj z mamony :diabloti: O, i taka jest zabawa z fotoalbumem, shit...Kiedyś wstawiałam na fotosika bo był free i prosty w obsłudze, potem sobie zażyczyli kasę; następnie znalazłam fotoalbum....
Chciałam Rygę wam pokazać ale mam jeszcze jeden album do wykorzystania na foto i Ryga się już nie zmieści, więc będzie Konstancin-Jeziorna.

Posted

Mamy nowego kolegę prawie 4 m-go cardiganka :loveu::loveu::loveu: Nie muszę chyba pisać jak wygląda taki malec corgi? hahhaha jak biegnie to uszy latają z góry do dołu :lol::lol: Masajo go ustawia (aż się boję co będzie jak mały podrośnie), Bimber prawie nic sobie z tym nie robi i go zaczepia do zabawy, a że uszaty nie umie obcować ze szczylami to się wkurza :lol: Wyglądają jak ojciec i syn :lol: Takie maluchy są tak piękne, rozkoszne i rozbrajające że aż ma się ochotę na takiego :diabloti:

Posted

Ja foty trzymam na "Photobucket.com" i jestem zadowolona. Na jednym albumie jest 2500 zdjęć, a mam już założone 3 albumy. Tylko jak się loguję zawsze wchodzi mi na pierwszy album i dopiero z tego mogę wybrać inny, ale to tylko mała niedogodność ;)