Balbina. Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 ja baaardo polecam hillsa-ma tłuściutkie, fajne krokieciki i mój pies od kilku dni pożera z prędkością światła!;) Quote
kiniaaa Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Ja karmię od początku royalem, był taki etap, że w ogóle nie chciał jeść, to kupiłam mu acane i orijen. Na acane nawet nie spojrzał, orijen na początku pożerał aż mu się uszy trząsły, ale po jakimś czasie zapał osłabł. Teraz najchętniej i tak zjada tego royala więc na razie przy nim zostajemy. A smakołyki- kosteczki Maceda, paski wołowinowe Nature's Gift, dropsy z Trixie i kości Power Bone. Te ostatnie to pożera w kilka min :evil_lol: Quote
Katasza Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Co do wcześniejszego żywienia to moje maluchy też kiedyś były na Royalu, następnie przeszliśmy okres domowego żarcia, przerwany przez moment karmieniem karmą wegańską Ami i teraz ponownie czynią mi wielką łaskę jedząc Acanę :P Spróbowaliśmy z surowym mięskiem, szczeniory zajadały się jak nigdy, tylko Reks powąchał i z obrzydzeniem odszedł od miski. Książę... :roll: Quote
Balbina. Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 My byliśmy najpierw na royalu.Potem Purina,potem acana ale to tylko 1 mały woreczek.Potem wróciłam do royala.Potem dawałam acanę,potem orijena.Potem BARF i orijena, potem samego orijena,potem gotowane i acanę,potem orijena,potem royala a teraz hills k.d i jest ok.;)wkońcu Quote
Princess_York Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Wow Balbina można się pogubić :evil_lol: My od zawsze jesteśmy na royalu + kurczak z ryżem i marchewką :) Quote
Balbina. Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 no można.Ja najlepiej oceniam hillsa ale dobry był też royal i purina:lol:.Acana dla małych ras tez nieźle natomiast orijen-porażka:angryy: Quote
Fiolka_130 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 czemu orijen porażka? moja po Royalu miała lupież a teraz czytałam że to jest rakotwórcze (jakiś konswrwant w tej karmie) Quote
Balbina. Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 bo miał ciagłe biegunki...Wiesz madi-tak można by się wszystkiego czepnąć.Tak samo acana moze coś dodawać a my nawet o tym nie wiemy...a łupież-cóż,z pewnoscia reakcja na kurczaka zresztą dość częsta przy tym rodzaju mięsa... Quote
Fiolka_130 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 no wiadomo , pisze co słyszałam :P ale dla mnie RC zdecydowanie za drogi jak na taka jakość ;) Quote
Chefrenek Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Fiolka_130 napisał(a):czemu orijen porażka? moja po Royalu miała lupież a teraz czytałam że to jest rakotwórcze (jakiś konswrwant w tej karmie) BHT i BHA... Quote
Mawe Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 My zaczęliśmy od RC - jak u hodowcy, potem była Acana a teraz jest josere dlas małych ras i podkradana z uwielbieniem josera Festival, którą karmię moje ON'ki. Quote
Princess_York Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Kurczę skoro rakotwórcze to może na jakąś inna by przejść ? .. Quote
Fiolka_130 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 ja karmie teraz tym moją http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/karma_lukullus Quote
Princess_York Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Ale to jest mokre .. A ja wole unikać mokrego ,bo kamień szybciej nachodzi na zęby :-D . Quote
Fiolka_130 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 nie na dole jest sucha :P zle pokazałam http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/karma_lukullus/158184 Quote
*Agnieszka* Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Wiola i co chwalisz sobie tą karmę??ja chciałam spróbować ale mokrej jako dosmaczacza...obecnie jesteśmy na animondzie. Quote
Fiolka_130 Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 ja daje z tego suchą ogólnie kończymy opakowanie 1.5 kg i Madi nadal smakuje ;) krokiety sa duże (co lubie bo mała gryzie) no i nic się nie dzieje. puszke tez mamy z tego czasem i tez jest ok :D Madi wszystkie puszki lubi Animonde Rocco... Quote
Balbina. Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 ja karmię obecnie karmę 130 zł za 5 kg.wychodzi 26 zl za kg.;) Quote
Katasza Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Od tygodnia mamy kosteczki MACED, psiaczki pokochały je od pierwszego posmakowania i jeszcze się nie znudziły :) Quote
Balbina. Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 mój też je kocha.Wszystkie smaki ale najbardziej z łososiem.Wie chłopak co dobre;) Quote
Katasza Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 My jak na razie mamy z chlorofilem, ale w następnej kolejności przetestuje łososiowe :) Quote
Balbina. Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 myślałam nad tymi z chlorofilem.Smakują?Dawkowanie takie samo czy jakies ograniczenia są? ;) Quote
Katasza Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Smakują, a przynajmniej bardziej niż ciasteczka z Boscha które mieli do tej pory. Nie ma żadnych ograniczeń, ja łamię każdą na trzy i podaję jako nagrody przy nauce "sztuczek" ;). Quote
ania90 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Ja karmie Bobiego : royal canin - sucha karma (dziennie) animonda - mieso z puszki (dziennie) lolo pets - ciastka (od czasu do czasu) maced - mieso suszone (od czasu do czasu) vitakraft - kabanosy (od czasu do czasu) Quote
wendi09 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 royal canin - sucha mieszam z animonda - mieso z puszki Quote
Recommended Posts