Magda Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Każdy właściciel robi inaczej, ale możesz zrobić, np: do 6 miesięcy - 3 posiłki do roku - 2 posiłki od 13 miesiąca - 1 posiłek Na opakowaniu jest podana ilość, ale na podstawie obserwacji sama w końcu zdecydujesz ile wystarczy małemu. Jak szybko zje to dodaj jeszcze łyżeczkę, a jeśli po jedzeniu zwymiotuje to zmniejsz porcje, albo rozłóż w czasie. Ja przez jakiś czas miałam problemy z określeniem jedzenia... Mój ma już 3,5roku i dostaje jeden posiłek ok. 16:00 a tak przez cały czas ma suchą karmę, którą je gdy ma ochote. Quote
Kasiko Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Dostałam suchą karmę z hodowli bez oryginalnego opakowania.... Quote
Kasiko Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Magda_Miki napisał(a): Na opakowaniu jest podana ilość, ale na podstawie obserwacji sama w końcu zdecydujesz ile wystarczy małemu. Jak szybko zje to dodaj jeszcze łyżeczkę, a jeśli po jedzeniu zwymiotuje to zmniejsz porcje, albo rozłóż w czasie. Ja przez jakiś czas miałam problemy z określeniem jedzenia... Tak zrobię, dzięki :kiss_2: Quote
Magda Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 [quote name='Kasiko']Dostałam suchą karmę z hodowli bez oryginalnego opakowania.... A dajesz mu RC junior dla yorków czy zwykły junior? Tu jest tabelka dla RC York junior Quote
Kasiko Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 ROYAL CANIN MINI JUNIOR czyli dziennie powinien dostać coś pomiędzy 55 a 75 gram suchej karmy. Po 7 miesiącach/roku bedzie mógł jeść ROYAL CANIN MINI YORKSHIRE? Quote
Magda Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Kasiko napisał(a):ROYAL CANIN MINI JUNIOR czyli dziennie powinien dostać coś pomiędzy 55 a 75 gram suchej karmy. Po 7 miesiącach/roku bedzie mógł jeść ROYAL CANIN MINI YORKSHIRE? RC junior dla yorków można podawać do ukończenia 10 miesięcy, więc już możesz. Po skończeniu 10 miesiąca podaje się zwykły RC dla yorków;) Quote
Kasiko Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 On ma dopiero 4 miesiące ;-) Aaaaaaaaa, niedoczytałam. Jest RC junior dla yorków! Quote
Malga Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Kochane tak czytam te wszystkie posty dotyczące żywienia Yorków i martwię się, że źle odżywiam mojego Antosia. Antoś ma 10 tygodni i hodowca, od którgo Go kupiłam kazał mi rano i popołudniu podawać mu ryż z mięskiem i marchewką, a suche RC dla Yorków JUNIOR ma być w miseczce cały czas, czasami sobie coś tam chrupnie czasami mniej, a czasami kilka chrupków, za to sniadanie i obiadek zjada błyskawicznie. Czy mój Antoś nie dostaje za mało ?? Jak Wy dokładnie żywiłyście swoje Yorki w 10 tygodniu ?? Quote
Malga Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 "czasami sobie coś tam chrupnie czasami mniej, a czasami kilka chrupków" Czasem więcej miało być, a czasem tylko kilka chrupków :eviltong::eviltong: Quote
Jofka Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Malga napisał(a):Kochane tak czytam te wszystkie posty dotyczące żywienia Yorków i martwię się, że źle odżywiam mojego Antosia. Antoś ma 10 tygodni i hodowca, od którgo Go kupiłam kazał mi rano i popołudniu podawać mu ryż z mięskiem i marchewką, a suche RC dla Yorków JUNIOR ma być w miseczce cały czas, czasami sobie coś tam chrupnie czasami mniej, a czasami kilka chrupków, za to sniadanie i obiadek zjada błyskawicznie. Czy mój Antoś nie dostaje za mało ?? Jak Wy dokładnie żywiłyście swoje Yorki w 10 tygodniu ?? Tolka ja od 8 tygodnia karmilam tylko RC junior i zajadal sie tym az szok!!!! i wyrosl na pieknoszka slicznego teraz nie lubi za bardzo Quote
Kasiko Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Mój Ofi dzisiaj pierwszy raz zjadł suchą karmę i po takim obiadku dostał kompletnej głupawki :lol: Miał tyle energii w sobie, biegał po całym pokoju z zabawkami i wygłupiał się :-) To pokazało mi, że żywienie jest bardzo ważne, ma wpływ na samopoczucie psa. Dobrze zbilansowana karma zapewnia mu energię i wszystkie niezbędne składniki do wzrostu. Quote
Malga Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Antoś też ma mnóstwo energii, lata jak głupek, mówimy że ma powerka hehe =] Jak sie rozszaleje to dopiero przestanie jak się maksymalnie zmęczy i padnie (czyt. usypia) :lol: Quote
Neva Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Kasiko napisał(a):Mój Ofi dzisiaj pierwszy raz zjadł suchą karmę i po takim obiadku dostał kompletnej głupawki :lol: Miał tyle energii w sobie, biegał po całym pokoju z zabawkami i wygłupiał się :-) To pokazało mi, że żywienie jest bardzo ważne, ma wpływ na samopoczucie psa. Dobrze zbilansowana karma zapewnia mu energię i wszystkie niezbędne składniki do wzrostu. Tak z tym się zgadzam . Najważniejsza dobra karma Quote
Kasiko Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Malga napisał(a):Antoś też ma mnóstwo energii, lata jak głupek, mówimy że ma powerka hehe =] Jak sie rozszaleje to dopiero przestanie jak się maksymalnie zmęczy i padnie (czyt. usypia) :lol: Dokładnie, jakby był na jakimś dopalaczu :lol: Quote
Malga Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Dokładnie tak !! :lol: Taki maly lobuz z Niego. Teraz powoli zaczyna mu stawac drugie uszko juz sie nie moge doczekac :evil_lol: Quote
Just_York Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Ja dla małego Yorkshire Terriera polecam karmy: Royal Canin, Nutra Nuggets, Eukanuba. Ewentualnie Pedigree,ale ja karmię Nikusia RC. Quote
chemicalo Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Nikusia_94 napisał(a): Ewentualnie Pedigree. :wallbash::wallbash::wallbash: pedigree jeśli nie przeszkadzają ci białe kupki. Quote
Dzia Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Czesc Wam! ostatnio zmienilam mojej suni karme z royala na domowe tzn kurczak,ryz marchweka itp(poniewaz w ogole nie chciala jesc suchej karmy) ale nie zawsze jest czas zeby ugotowac jedzenie albo po prostu nie wszedzie bede zabierac garnek z juz przygotowanym :) dlatego mysle ze czasem moglabym jej dawac cos "mokrego" i tu moje pytanie jaka wedlug Was jest najlepsza karma z puszki/saszetki? z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam Quote
bajaderka55 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Ja swoją 3 miesięczną Boni karmię Nutra Nuggets rozmoczony w letniej wodzie.Dodaję również gotowaną marchewkę,drobniutki makaron,ryż a także drobniutko posiekane gotowane mięsko ,biały serek .Poza tym jabłuszko i surowa tarta marchewka . Quote
madziasto4 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 bajaderka55 napisał(a):Dodaję również gotowaną marchewkę,drobniutki makaron,ryż a także drobniutko posiekane gotowane mięsko ,biały serek .Poza tym jabłuszko i surowa tarta marchewka . Och aż zgłodniałam...:oops::evil_lol: Quote
zetka73 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Doradźcie prosze -- może ktos tez mial taki problem. Mój 5- miesięczny Nero nie bardzo chce jesc tzn po 2 dniach gotowanego jedzenia sie juz nudzi i nie chce go jesc. Saszetki zje 1/2 ale tylko peedegre o puszkach nie ma w ogole mowy. I suchego tez nie chce chyba ze trochę pedeegre. kupowałam juz chyba wszystkie suche karmy (RC, Eukanube, Purine itp). Widze ze lepiej mu smakują saszetki i puszki ale u mnie w sklepach można dostać tylko peedeegre a nie bardzo chciałabym go tym karmic -- co polecacie z tego typu karm. Quote
Chefrenek Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Zetka poszukaj w necie np. na www.krakvet.pl tam masz mnóstwo różnych karm i mokrych i suchych. Wszystko dowiozą Ci do domu. ;) Ja jak zwykle animonda - paszteciki i gran carno w puszce. ;) Quote
Recommended Posts