Jump to content
Dogomania

Którą z wymiennionych karm polecicie ?  

76 members have voted

1. 1. Którą z wymiennionych karm polecicie ?

Recommended Posts

Posted

Każdy właściciel robi inaczej, ale możesz zrobić, np:
do 6 miesięcy - 3 posiłki
do roku - 2 posiłki
od 13 miesiąca - 1 posiłek

Na opakowaniu jest podana ilość, ale na podstawie obserwacji sama w końcu zdecydujesz ile wystarczy małemu. Jak szybko zje to dodaj jeszcze łyżeczkę, a jeśli po jedzeniu zwymiotuje to zmniejsz porcje, albo rozłóż w czasie. Ja przez jakiś czas miałam problemy z określeniem jedzenia...

Mój ma już 3,5roku i dostaje jeden posiłek ok. 16:00 a tak przez cały czas ma suchą karmę, którą je gdy ma ochote.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Magda_Miki napisał(a):

Na opakowaniu jest podana ilość, ale na podstawie obserwacji sama w końcu zdecydujesz ile wystarczy małemu. Jak szybko zje to dodaj jeszcze łyżeczkę, a jeśli po jedzeniu zwymiotuje to zmniejsz porcje, albo rozłóż w czasie. Ja przez jakiś czas miałam problemy z określeniem jedzenia...

Tak zrobię, dzięki :kiss_2:

Posted

[quote name='Kasiko']Dostałam suchą karmę z hodowli bez oryginalnego opakowania....

A dajesz mu RC junior dla yorków czy zwykły junior?

Tu jest tabelka dla RC York junior

Posted

ROYAL CANIN MINI JUNIOR
czyli dziennie powinien dostać coś pomiędzy 55 a 75 gram suchej karmy.
Po 7 miesiącach/roku bedzie mógł jeść ROYAL CANIN MINI YORKSHIRE?

Posted

Kasiko napisał(a):
ROYAL CANIN MINI JUNIOR
czyli dziennie powinien dostać coś pomiędzy 55 a 75 gram suchej karmy.
Po 7 miesiącach/roku bedzie mógł jeść ROYAL CANIN MINI YORKSHIRE?

RC junior dla yorków można podawać do ukończenia 10 miesięcy, więc już możesz. Po skończeniu 10 miesiąca podaje się zwykły RC dla yorków;)

Posted

Kochane tak czytam te wszystkie posty dotyczące żywienia Yorków i martwię się, że źle odżywiam mojego Antosia. Antoś ma 10 tygodni i hodowca, od którgo Go kupiłam kazał mi rano i popołudniu podawać mu ryż z mięskiem i marchewką, a suche RC dla Yorków JUNIOR ma być w miseczce cały czas, czasami sobie coś tam chrupnie czasami mniej, a czasami kilka chrupków, za to sniadanie i obiadek zjada błyskawicznie.
Czy mój Antoś nie dostaje za mało ?? Jak Wy dokładnie żywiłyście swoje Yorki w 10 tygodniu ??

Posted

"czasami sobie coś tam chrupnie czasami mniej, a czasami kilka chrupków"

Czasem więcej miało być, a czasem tylko kilka chrupków :eviltong::eviltong:

Posted

Malga napisał(a):
Kochane tak czytam te wszystkie posty dotyczące żywienia Yorków i martwię się, że źle odżywiam mojego Antosia. Antoś ma 10 tygodni i hodowca, od którgo Go kupiłam kazał mi rano i popołudniu podawać mu ryż z mięskiem i marchewką, a suche RC dla Yorków JUNIOR ma być w miseczce cały czas, czasami sobie coś tam chrupnie czasami mniej, a czasami kilka chrupków, za to sniadanie i obiadek zjada błyskawicznie.
Czy mój Antoś nie dostaje za mało ?? Jak Wy dokładnie żywiłyście swoje Yorki w 10 tygodniu ??

Tolka ja od 8 tygodnia karmilam tylko RC junior i zajadal sie tym az szok!!!! i wyrosl na pieknoszka slicznego teraz nie lubi za bardzo

Posted

Mój Ofi dzisiaj pierwszy raz zjadł suchą karmę i po takim obiadku dostał kompletnej głupawki :lol: Miał tyle energii w sobie, biegał po całym pokoju z zabawkami i wygłupiał się :-)
To pokazało mi, że żywienie jest bardzo ważne, ma wpływ na samopoczucie psa. Dobrze zbilansowana karma zapewnia mu energię i wszystkie niezbędne składniki do wzrostu.

Posted

Antoś też ma mnóstwo energii, lata jak głupek, mówimy że ma powerka hehe =] Jak sie rozszaleje to dopiero przestanie jak się maksymalnie zmęczy i padnie (czyt. usypia) :lol:

Posted

Kasiko napisał(a):
Mój Ofi dzisiaj pierwszy raz zjadł suchą karmę i po takim obiadku dostał kompletnej głupawki :lol: Miał tyle energii w sobie, biegał po całym pokoju z zabawkami i wygłupiał się :-)
To pokazało mi, że żywienie jest bardzo ważne, ma wpływ na samopoczucie psa. Dobrze zbilansowana karma zapewnia mu energię i wszystkie niezbędne składniki do wzrostu.

Tak z tym się zgadzam . Najważniejsza dobra karma

Posted

Malga napisał(a):
Antoś też ma mnóstwo energii, lata jak głupek, mówimy że ma powerka hehe =] Jak sie rozszaleje to dopiero przestanie jak się maksymalnie zmęczy i padnie (czyt. usypia) :lol:

Dokładnie, jakby był na jakimś dopalaczu :lol:

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Czesc Wam! ostatnio zmienilam mojej suni karme z royala na domowe tzn kurczak,ryz marchweka itp(poniewaz w ogole nie chciala jesc suchej karmy) ale nie zawsze jest czas zeby ugotowac jedzenie albo po prostu nie wszedzie bede zabierac garnek z juz przygotowanym :) dlatego mysle ze czasem moglabym jej dawac cos "mokrego"
i tu moje pytanie jaka wedlug Was jest najlepsza karma z puszki/saszetki?
z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam

Posted

Ja swoją 3 miesięczną Boni karmię Nutra Nuggets rozmoczony w letniej wodzie.Dodaję również gotowaną marchewkę,drobniutki makaron,ryż a także drobniutko posiekane gotowane mięsko ,biały serek .Poza tym jabłuszko i surowa tarta marchewka .

Posted

bajaderka55 napisał(a):
Dodaję również gotowaną marchewkę,drobniutki makaron,ryż a także drobniutko posiekane gotowane mięsko ,biały serek .Poza tym jabłuszko i surowa tarta marchewka .

Och aż zgłodniałam...:oops::evil_lol:

Posted

Doradźcie prosze -- może ktos tez mial taki problem. Mój 5- miesięczny Nero nie bardzo chce jesc tzn po 2 dniach gotowanego jedzenia sie juz nudzi i nie chce go jesc. Saszetki zje 1/2 ale tylko peedegre o puszkach nie ma w ogole mowy. I suchego tez nie chce chyba ze trochę pedeegre. kupowałam juz chyba wszystkie suche karmy (RC, Eukanube, Purine itp). Widze ze lepiej mu smakują saszetki i puszki ale u mnie w sklepach można dostać tylko peedeegre a nie bardzo chciałabym go tym karmic -- co polecacie z tego typu karm.