Upiór Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Yorkie napisał(a):Ale ja mu nie daję tego jedzenie codziennie, tylko od czasu do czasu. I jakoś nie spotkałam się z przypadkiem, że yorki z mojego otoczenia zdychały, bo właściciele karmili je każdy inną karmą. Żyją długo i szczęśliwie. A w ogóle to co się mnie tak uczepiłaś? Przeszkadza ci, mój pies jeszcze żyje tak karmiony? No to ci mówię, że pożyje jeszcze długo. no to powodzenia, powodzenia mu... tylko ostrzeglam, nic więcej, decyzja oczywiscie do ciebie nalezy:cool1: tylko moim zdaniem mądry czlowiek, lub ten, ktoremu obchodzi jego pies, po dostaniu takiej opinii od kolezanki z forum, przepatrzylby wszystkie tematy dotyczące karmieniu psow w tyle forumow i artykulow ile się daloby, zeby upewnic się, kto ma rację:cool1: ale jeszcze raz powtarzam, ze wlasnie ty zrobisz jak zechcesz, nikomu nic do tego:roll: ;) Quote
daria1 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Trochę przesadzasz Vici odnoszę wrażenie,że pozjadałaś wszystkie rozumy.Czy to charakterystyczne dla ludzi mieszkających na Litwie? Quote
Mynia Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 OWOCE? Jakie owoce dajecie swoim pupilom? Można dawać kiwi pieskom?? Quote
daria1 Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Ja z owoców daję Rosie jabłko,które uwielbia,czasem też zje troszkę banana i bawi się kulką winogrona,ale raczej go nie je.Co do kiwi to nie dawałam,ale chyba nie jest szkodliwe.Ma specyficzny smak i może nie smakować pieskom.Spróbuj:loveu: Quote
Sara_i_Aris Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Ja mojemu daję jabłko i pomarańcze (pomarańcze tylko czasami, częściej jabłko). Quote
Moonek Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Banana od małego choc sporadycznie dostawała kilka kosteczek banana. Pare dni temu jeden plasterek banana postanowia sobe pewnie schować na zaś. Początkowo leżał w kaciku łazienki, ale nie spostrzegłam sie kiedy zniknął i... wieczorkiem okazało się, że mąz odkrył go pod swoja poduszka. :) Quote
melinda:-) Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Ja z owoców daję Rosie jabłko,które uwielbia,czasem też zje troszkę banana i bawi się kulką winogrona nie polecam winogron-czytałm ze sa złe dla psów Quote
Burchardt Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 [quote name='Moonek']Banana od małego choc sporadycznie dostawała kilka kosteczek banana. Pare dni temu jeden plasterek banana postanowia sobe pewnie schować na zaś. Początkowo leżał w kaciku łazienki, ale nie spostrzegłam sie kiedy zniknął i... wieczorkiem okazało się, że mąz odkrył go pod swoja poduszka. :) Fajny prezent. Ja swojemu Tupkowi czasami daję jabłko, kiedyś jadł winogrono, ale czytałam, że szkodzą i już ich nie dostaje. Czereśnie, no cóż jak widać na zdjęciu, raczej do zabawy. Quote
Mynia Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 No właśnie się zastanawiałam nad bananem, ale słyszałam, że lamblie (czy jak sie to paskudztwo nazywa) mogą tam być i są groźne dla psa... Ale to samo jest z człowiekiem, wiec może nie powinno być tak źle? Zreszta końcówki zawsze gróbe odcinam i wyrzycam. To dam też banana, on tak słodko go ciumla :) A co z gruszkami? Dajecie też? Quote
daria1 Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 melinda:-) napisał(a):nie polecam winogron-czytałm ze sa złe dla psów Ale ja nie daję winogron do jedzenia tylko kulkę do zabawy.Zresztą ona jej nie zjada,;) na końcu zabawy ją wyrzucam Quote
Agnieszka0309 Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Witajcie od niedawna jestem szczesliwa posiadaczka malego yoreczka,mam go od trzech tygodni.Na poczatku jadl nawet chetnie sucha karme,ale teraz niestety jak go nie nakarmie z reki,to nie chce jej ruszac,a czasami i nawet karmienie reka nie pomaga:shake: .Boje sie,ze przez to nie bedzie mial wystarczajaco witamin.Prosze,poradzcie jak mam go zachecic do suchej karmy. Pozdrawiam Quote
daria1 Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Agnieszka0309 napisał(a):Witajcie od niedawna jestem szczesliwa posiadaczka malego yoreczka,mam go od trzech tygodni.Na poczatku jadl nawet chetnie sucha karme,ale teraz niestety jak go nie nakarmie z reki,to nie chce jej ruszac,a czasami i nawet karmienie reka nie pomaga:shake: .Boje sie,ze przez to nie bedzie mial wystarczajaco witamin.Prosze,poradzcie jak mam go zachecic do suchej karmy. Pozdrawiam Może spróbuj namoczyć karmę we wodzie,albo dosyp do niej drobno pokrojonego żółtego sera;) Quote
Agnieszka0309 Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Daria tez juz namaczalam,ale wiele to nie pomoglo:shake: Na pomysl z maselkiem jeszcze nie wpadlam:roll: ,sprobuje,moze da sie przekonac.. Quote
Neva Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Moje yorki jedza sucha karmę ROYAL CANIN starter lub junior. To bardzo smaczna karma , nie mam problemów z apetytem moich piesków. Moze sprobuj ta karme. polecam STARTER z firmy ROYAL CANIN. Ja nie radze karmic z reki, bo tak juz pozostanie. Idzie wiosna , dluzsze spacerki i apetyt wzrosnie. Quote
bursztynki Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Neva napisał(a):Moje yorki jedza sucha karmę ROYAL CANIN starter lub junior. To bardzo smaczna karma , nie mam problemów z apetytem moich piesków. Moze sprobuj ta karme. polecam STARTER z firmy ROYAL CANIN. Ja nie radze karmic z reki, bo tak juz pozostanie. Idzie wiosna , dluzsze spacerki i apetyt wzrosnie. :evil_lol: Popieram royal starter to smaczna karma :evil_lol: Quote
Agnieszka0309 Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Ja karmie go od poczatku royalem,ale ostatnio zaczal marudzic :-( Quote
Sylaaaa Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Mam pytanie ad marchewki, którą dodajecie do jedzonka psa. Czy dodajecie marchewkę surową czy gotowaną? Quote
madziasto4 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Ja do jedzenia dodaję gotowaną, natomiast surową to ot tak, do gryzienia. Quote
Hania:) Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Z tego co tu czytam, wiekszosc piesków to takie niejadki - a mój odwrotnie "jadek". On kocha swoją miskę bardziej od Pańci:placz::evil_lol: Oj, będzie tłuścoich, będzie:p Quote
madziasto4 Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Hania:) napisał(a):Z tego co tu czytam, wiekszosc piesków to takie niejadki - a mój odwrotnie "jadek". On kocha swoją miskę bardziej od Pańci:placz::evil_lol: Oj, będzie tłuścoich, będzie:p Haniu, mój Toro też je na potęgę :lol: Mając cały czas w domu Mastera niejadka, kiedy kupiliśmy Torka, który już jako 7 tygodniowe szczenię pchał się do jedzenia niesamowicie, wchodził do miseczki przednimi łapkami i za każdym razem jadł tak, jakby przez miesiąc jedzenia nie widział, to oczy nam wyszły na wierzch :crazyeye: :lol: Quote
Magda Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Wypróbował już ktoś nową Eukanube dla Yorków? Quote
Megula Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Ja widze pierwszy raz eukanube dla yorkow :) Ale i tak nie sprobujemy, chyba ze dostaniemy darmowa probke ;) A kupuje ktos moze taki przysmak? Megi go bardzo lubi :p Quote
Magda Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 No ja się właśnie zastanawiam nad kupnem, bo Royal się Mikiemu przejadł. Słyszałam, że ponoć bardzo dobra. Zamówiłam u nas w sklepie, ale ciekawa jestem czy cały wór przywiozą czy tak jak Royal w małych paczkach. Ulubione przysmaki Mikiego z firmy MACED http://www.krakvet.pl/images/maced/maced_paluszki_baranina_ryz.jpg http://www.krakvet.pl/images/maced/maced_paski_wolowina50.jpg Paseczki i paluszki o smakach: kurczak, wołowina-kurczak, wołowina, baranina-ryż:p Tylko jak patrze na tą cenę to szok! U mnie kosztują 10szt - 4,90. To aż 2zł drożej na opakowaniu:crazyeye: Quote
madziasto4 Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Eukanuba dla yorków, pierwsze widzę :) Może się skusimy :) Quote
Recommended Posts