mTa Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 roxi-malina ona jest tak podekscytowana tym że mam w ręce nagrodę, że momentami daje dwie na raz, albo daje łapke i od razu wstaje;) ale później jak już dostanie;D i wie że jak powtórzy ze dwa razy to będzie gicior;D Quote
Magda Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Ja przez 4 lata odkąd posiadam swojego psa zauważyłam, że wszystkie smakołyki, karmy suche i mokre kupione w hipermarkecie powodują biegunkę. Wiadomo, różne wyjazdy, nagły brak karmy itp. to trzeba było coś kupić. Zupełnie zrezygnowałam. Wspomniane wcześniej pedigree denta stix - nie dość, że namoczone śliną brudzi wszystko co popadnie, zaczynając od psa i na meblach kończąc, do tego spowodowała bezsenną noc spędzoną na czatowaniu, kiedy pies będzie chciał wyjść na dwór:roll: Miki je suchą karmę rc dla małych ras (ten dla yorków już się przejadł), każde mięso w postaci gotowanej, pierś kurczaka to nawet surową, raz na jakiś czas kupuję puszeczki Animondy i mieszam je z karmą. Czasami zdarzy się, że nie ma niczego ugotowanego to, żeby zjadł chętniej karmę to wkroję mu suchą krakowską (mniam!). Poza posiłkami dostaje twarożek, ugotowane żółtko, jabłko - ogólnie to wszystko to co nadaje się dla psa i jest zdrowe. Stale mamy u siebie produkty firmy MACED - paseczki, kosteczki, dropsy (wszystko obowiązkowo w nagrodę za zjedzenie obiadu), do tego uszy i kabanosy:p Nie dodaję do karm żadnych witamin. Chcę tylko spróbować preparatów na włos, ale zobaczymy. Quote
roxi-malina Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Wielkie dzięki :) I napisz kiedy urzyjesz tych preparatów i jak działają (jak pozytywnie to podaj ich nazwe) ok? Quote
roxi-malina Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Magda napisał(a):Nie ma sprawy;) To dzięki ;) Quote
Skibka Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 A ja mam do Was pytanie. Co sądzicie o smakołykach firmy AS? Kupiłam ostatnio taką pałeczkę z tej firmy i bardzo ją lubi kosztuje więcej niż zwykłe pałki i w składzie ma 95% świeżego mięsa i 5% wołowiny. Chciałabym znać Wasze zdanie o tej firmie bo jak to firma typu Chappi to z tego zrezygnuję. Quote
Balbina. Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Ja mojego yorka karmię suchą karmą royal canin da yorków.Czasami dostanie ugotowana wołowinkę z marchewką,ą czasem wątróbkę z ryżem i marchewką;)Oczywiście codziennie 3-5 dropsików jogurtowych;) Quote
meja Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Mój szkrab zbuntował się i przestał jeść Royal'a, więc przeszliśmy na gotowane jedzonko. Co ciekawe na sam widok (zapach) Royala zwiewa i nawet nie chce podejść:cool1: Dziś kupiłam karmę Nutra Gold i o dziwo Elmisiowi posmakowała, zobaczymy co będzie dalej. A ze smaczków to najlepsze są kosteczki Maced z baraniną, po prostu przepada za nimi (woli je nawet niz mięsko:roll:). Żadnych innych nawet nie tknie, mam całe pudło smaczków, które nadają się do wyrzucenia, więc już nie eksperymentuje i nie kupuję żadnych innych. Quote
Jofka Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Ostatnio Tolek polubił saszetki Rinti.Polecam-same kawałki kurczaka w galaretce z szynką-to jak nie ma czasu na gotowanie:evil_lol: Quote
Balbina. Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Mój ostatnio wcale puszek nie chce:roll:Woli jak ja mu gotuję;) Quote
iwa63 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Postanowiłam,że dzisiaj jadę po moją kruszynkę ,bo jak czytam o waszych psiakach to już się nie mogę doczekać.Miałam czekać aż mi przyjdzie legowisko ale jak dzwoniłam to dopiero pod koniec tygodnia a dla mnie to wieki .Zrobiłam na razie z koca i poduszki i jest ok.:multi:Mam pytanie ? Wczoraj chcialam kupić suchą karmę ROYAL a pani ze sklepu zoo mi odradziła bo że piesek jeszcze za mały i szkoda mu wątroby zaśmiecać chemią i teraz nie wiem kto ma rację.Bo chciałabym go zdrowo odżywiać .Co wy na to? Quote
Kaidar Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 osobiście to mi nawet weterynarz (!!!) polecał Royal... jak będziesz kupowała to kupuj Royal dla szczeniaków... Quote
karkakarka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 moja też dostawała royala... na początek karmiłam ją 5 razy dziennie w małych porcjach, raz royala, raz kaszka z mlekiem raz kurczaczek, albo marchewka tarta, nie pamiętam dokładnie, ale dostałam od hodowcy dokładnie instrukcje jak i czym karmić pszceniaka... po 3 mies już nie podaje się mleka Quote
Kaidar Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 mój ma na stałe dostęp do Royala suchej karmy, na śniadanie ma gotowane kurczaczka z wątróbką i serduszkami... a w ciągu dnia to podje albo marchewkę albo jakiś owoc albo rzodkiewkę albo jakieś inne warzywo.. więc ma urozmaicone.... Quote
Balbina. Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Ja rzadko urozmaicam:cool1: Przed chwilą dostał naleśnika i wcinał.Dziwny pies:cool1: Quote
***Paulina*** Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Ja Kati nie daję Royala bo jej nie smakował i nie chciała jeść:shake: Próbowałam potem Eukanubę, też nie chciała... Pani w zoologicznym poleciła mi karmę Proffilum, kupiłam Kati na spróbowanie i aż własnym oczom nie wierzyłam:crazyeye: Zjadała ładnie suchą karmę bez dodawania niczego:crazyeye::loveu: Dodam że przy Royalu do każdego posiłku musiałam dodawać coś pachnącego żeby w ogóle raczyła podejść do miski:roll: No i od tamtego czasu dostaje karmę Proffilum:loveu: Zjada ładnie, a inne rzeczy dostaje tak po prostu a nie z konieczności:multi: Quote
Balbina. Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Też zastanawiałam się nad profilium ale chyba zostane przy royalu Quote
***Paulina*** Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Balbina12 napisał(a):Też zastanawiałam się nad profilium ale chyba zostane przy royalu Ja też bym dawała Royala, ale z racji tego że Kati go nie lubiła przeszłam na Proffilum... I jak na razie jestem zadowolona:loveu: Quote
rufus295 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 A ja chyba przejdę niebawem na Taste Of The Wild, kupiłem kuzynce dla ONka i Melka młóciła z jego miski że aż miło :lol:(jeszcze Orijen biorę pod uwagę) Quote
karjo2 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 iwa63 napisał(a):Postanowiłam,że dzisiaj jadę po moją kruszynkę ,bo jak czytam o waszych psiakach to już się nie mogę doczekać.Miałam czekać aż mi przyjdzie legowisko ale jak dzwoniłam to dopiero pod koniec tygodnia a dla mnie to wieki .Zrobiłam na razie z koca i poduszki i jest ok.:multi:Mam pytanie ? Wczoraj chcialam kupić suchą karmę ROYAL a pani ze sklepu zoo mi odradziła bo że piesek jeszcze za mały i szkoda mu wątroby zaśmiecać chemią i teraz nie wiem kto ma rację.Bo chciałabym go zdrowo odżywiać .Co wy na to? Pani ma racje, akurat RC dosc bogaty w konserwanty i polepszacze, przy tym drogi niewspolmiernie do zawartosci. Poczytaj w forum Zywienie o rodzajach karm, sposobach zywienia, do dobrych suchych, mokrych, gotowanego do surowizny-Barfu. I trzymaj sie sprzedawczyni, bo rozsadna, zamiast marketing wciskac na sile. Quote
meja Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 rufus295 napisał(a):A ja chyba przejdę niebawem na Taste Of The Wild, kupiłem kuzynce dla ONka i Melka młóciła z jego miski że aż miło :lol:(jeszcze Orijen biorę pod uwagę) Bardzo mnie interesuje ta karma, duzo o niej czytałam, ale nie mogę znaleźć nigdzie opini. Czy ktoś jeszcze testował tę karmę lub ma jakies doświadczenia? Quote
rufus295 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Tutaj kilka opinii: 12/08/2009 - Karolina KrawczykŚwitna karma ;) Moja sunia zajadała się nia , obecnie zamawiamy tę karmę drugi raz ;) Polecam !06/08/2009 - Sylwia KotulskaMój pies je tę karmę ponad rok. Robiłam mu badania - profilaktycznie, wszystkie wyniki były w normie (łącznie z wątrobą i nerkami). Myślę więc, że karma jest ok.13/06/2009 - Piotr SmykMieszane odczucia (opinie odnoszą się do wszystkich karm Taste of the Wild). Karma ma ciekawy skład - ale brak zbóż (jako wypełniacza) w tym przypadku oznacza ziemniaki (w różnych formach); moje psiaki oceniły smak na 'doskonały' - ale one praktycznie wszystko tak oceniają stąd ich wiarygodność nie powinna być wiążąca; moją główną wątpliwością jest udział w tej karmie produktów wędzonych/smażonych, które odpowiadają za smak/aromat - natomiast ich walory zdrowotne są dla mnie podejrzane. Testowałem dwa smaki Taste of the Wild - w/w oraz Wetlands Canine Formula - każdy około miesiąca - na krótką metę: żadnych negatywnych efektów; analiza składu/lektura przesądziła jednak o rezygnacji z 'testu długodystansowego'. OCENA 3/5 nie przesądza jakości karmy, która budzi moją niepewność - konkrety powyżej.06/06/2009 - Barbara JakubowskaSuper smaczna, może służyć jako nagroda! Zero problemów trawiennych. Oczywiście wprowadzana stopniowo!31/03/2009 - Magdalena KubinskaKarma bardzo smakowita dla psów, sierś zaczęła pięknie b łyszcze, kupki malutkie, a pieski szczęśliwe.18/02/2009 - Sylwia KotulskaPróbowaliśmy wiele karm, każdą musiałam dosmaczać, bo mam psa niejadka. I wreszcie znalazłam karmę, którą moje kochane zwierzę zjada ze smakiem. Serdecznie polecam, sierść jest lśniąca, a kupki małe.17/02/2009 - Jagna WęgrzynekKarma jakościowo bardzo dobra, wielkość idealna dla wszystkich psów, ale niezbyt chętnie zjadana przez moje psy (yorki, maltańczyki). Wybredniejsze wcale jej nie chcą.15/01/2009 - Joanna LipowskaKarma bardzo wysokiej jakości,bez wypełniaczy w formie zbóż!!!! Doskonały skład, wielkość granulek jak 2 grosze ,bardzo małe stolce, żadnych gazów,ekonomiczna w skarmianiu-alternatywa dla ORIJENA który jest droższy.Karma godna polecenia i z najwyższej półki!!!!07/07/2009 - Dorota CisowskaU nas ta karma spisuje się znakomicie. Moja uczulona na kilka rzeczy labradorka ma się po niej świetnie, jest zdrowa, ma piękną sierść i brak objawów alergii. W dodatku bardzo jej smakuje, a dostaje ją już od kilku dobrych miesięcy.03/07/2009 - Violetta TomczakMojemu psu smakuje. Wreszcie zaczęła jeść i nie ma zaparć. Quote
Kaidar Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 mojemu smakuje tylko Royal.. kupiłam mu dla szczeniąt innej firmy suchą karmę ale tylko jednego groszka i więcej nie chciał jeść... Quote
karjo2 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Troche o Taste: http://www.dogomania.pl/forum/f1040/totw-czy-wolfsblut-124542/#post12284032 Quote
Recommended Posts