Skibka Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 g@l@xy napisał(a):yhy a krowy piją mleko zeby dawać mleko? ;) No nie, ale to nie ja wymyśliłam tylko to zalecenia weta i tego przestrzegamy. Quote
tigrunia Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 roxi-malina napisał(a):A co mają do tego wilki? York to pies i czytałam że czasami warto dodać kropelke (bo to tak jak ty byś piła cały czas wode bez żadnych herbat, soków itp.) Jesteś niezawodna :mdleje: :diabloti: A tak w nawiązaniu do Twojego pytania to wiesz.. na pewno kropelka kompotu nie zaszkodzi tylko po co ?? :crazyeye: Pies to nie człowiek więc nie porównuj .. psiakowi woda smakuje i nie narzeka ale jak masz ochotę .. :p Quote
***Paulina*** Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Tylko gorzej będzie jak mu zasmakuje woda z np. sokiem a zwykłej wody nie będzie chciał pić...:shake: Quote
Chefrenek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 tigrunia napisał(a):Jesteś niezawodna :mdleje: :diabloti: Mnie też to powaliło. Ciekawe jak roxi-malina żywi i poi swojego labka?:cool3::cool3::cool3: Quote
Chefrenek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 tigrunia napisał(a):Może czekolada do karmy ? Co by lepiej smakowało i z chęcią zajadał ? :loveu: :diabloti: Ciii bo jak nie to jeszcze to zrobi.:diabloti: Quote
tigrunia Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Może czekolada do karmy ? Co by lepiej smakowało i z chęcią zajadał ? :loveu: :diabloti: Quote
***Paulina*** Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Jak już o czekoladzie wspomniałyście to co sądzicie o czekoladach dla psów które można kupić w zoologiku??? Quote
tigrunia Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Chefrenek napisał(a):Ciii bo jak nie to jeszcze to zrobi.:diabloti: :roflt::roflt::roflt: Quote
roxi-malina Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Nie no aż tak walnięta nie jestem :evil_lol: A mojego labka żywie normalnie :): karma, troche gotowanego jedzonka (mama gotuje nie ja wiedz nie wiem co tam wżuca ale chyba jakąś marchew, makaron czy ryż i mięsko) NORMALNA woda i jakieś tam smakołyki (np. kosć) :) A o tym kompocie to przeczytałam na jakies str. że jak yorczek jest wybredny i nie chce wody to warto mu dodać kropelkę kompotu tak dla smaku :) Quote
czarna_roza Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 ROXI-MALINA jeżeli twoj psiaczek nie będzie chciał pić wody to na cała miske wody jak dodasz mu krople kompotu lub soku to nic się nie stanie ;/ a co do zywienia i wychowania to jest twoja indywidualna sprawa :) twoj piesek twoj wybór ;) a tak na marginesie to ile twoja psinka ma miesiecy? POZDRÓWKA...:evil_lol: Quote
Chefrenek Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 czarna_roza napisał(a):ROXI-MALINA jeżeli twoj psiaczek nie będzie chciał pić wody to na cała miske wody jak dodasz mu krople kompotu lub soku to nic się nie stanie ;/ a co do zywienia i wychowania to jest twoja indywidualna sprawa :) twoj piesek twoj wybór ;) a tak na marginesie to ile twoja psinka ma miesiecy? POZDRÓWKA...:evil_lol: Ludzie nie udzielajcie takich rad. :mdleje: Quote
***Paulina*** Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 czarna_roza napisał(a):a tak na marginesie to ile twoja psinka ma miesiecy? Ona jeszcze nie ma yorka;) Kupuje dopiero na wiosnę;) Quote
roxi-malina Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 No yorka jeszcze nie mam ale mam labka który ma 3 lata i to właśnie o jego żywieniu pisałam :) Chefrenek przesadzasz naprawdę przesadzasz piszesz tak jak ja bym gówno wiedziała o psach i o tym jak je żywić (i sie mylisz!) Quote
Chefrenek Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 roxi-malina napisał(a):jak ja bym gówno wiedziała o psach i o tym jak je żywić (i sie mylisz!) Bo to właśnie wynika z Twoich postów. Zadajesz pytania z kosmosu a wystarczy logicznie pomyśleć.:razz: Quote
mTa Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 a można dawać rodzynki?:> :oops: ok już znalazłam artykuł w którym pisze:" Bardzo popularne w naszych domach rodzynki mogą być w większych ilościach silnie toksyczne dla psów. U kotów być może też, ale nie zostało to potwierdzone. Nie została jeszcze zidentyfikowana substancja odpowiedzialna za wywołanie objawów zatrucia. Wiadomo jednak, że działa drażniąco na przewód pokarmowy i jest toksyczna dla nerek. Dawka toksyczna wynosi 11,5 grama rodzynek na kilogram masy ciała. " Quote
Visenna Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 mTa napisał(a):a można dawać rodzynki?:> :oops: ok już znalazłam artykuł w którym pisze:" Bardzo popularne w naszych domach rodzynki mogą być w większych ilościach silnie toksyczne dla psów. U kotów być może też, ale nie zostało to potwierdzone. Nie została jeszcze zidentyfikowana substancja odpowiedzialna za wywołanie objawów zatrucia. Wiadomo jednak, że działa drażniąco na przewód pokarmowy i jest toksyczna dla nerek. Dawka toksyczna wynosi 11,5 grama rodzynek na kilogram masy ciała. " I trzymaj się tego artykułu. Nie mozna! Z wyżej przytoczonego przez Ciebie powodu. roxi-malina Co znaczy ze York jest wybredny i nie chce pić wody? Nie chce, bo po prostu nie jest spragniony. Zostawia sie takiego psa w spokoju, albo lepiej, zabiera na dwór żeby się porządnie wybiegał i wtedy na pewno sie napije, jak nie dziś, to jutro. Przecież woda to najważniejszy składnik diety psa, jesli pies nie chce pic przez dwa dni sam z siebie, to znaczy ze albo pije gdzieś indziej (nie wiem, na dworzu z kałuzy, w łazieńce oblizuje cieknącą rurę, dostaje np owoce które zawierają wodę) albo jest zwyczajnie chory i trzeba lecieć do weta! Nie ma czegoś takiego jak wybredny York który nie pije wody - to tak jakby napisać ze wybredny York nie oddycha tym powietrzem, bo woli takie z zapachem cytrynowym:). Jak pies będzie spragniony to się napije tej wody, na 100%! Quote
danani Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Visenna napisał(a): to tak jakby napisać ze wybredny York nie oddycha tym powietrzem, bo woli takie z zapachem cytrynowym:) :grin: :grin::grin: Quote
***Paulina*** Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 mTa napisał(a):rodzynek nie dostaje:) a jabłka?:> Ja mojej jabłko daje, normalne i czasami też jej gotuję... Lubi oby dwie wersje:) Quote
mTa Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 ***Paulina*** bo chce ją nauczyć kilku rzeczy np. siadania i dawania łapki i potrzebuję jakaś przekąskę, a ona ni elubi tych przysmaków psich:> i szukam alternatywnego rozwiązania;d a jabłka chrupie z chęcią;) Quote
Visenna Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Jabłka jak najbardziej, jesli psy lubią :) Moje lubią, nawet suszone Quote
***Paulina*** Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 mTa napisał(a):***Paulina*** bo chce ją nauczyć kilku rzeczy np. siadania i dawania łapki i potrzebuję jakaś przekąskę, a ona ni elubi tych przysmaków psich:> i szukam alternatywnego rozwiązania;d a jabłka chrupie z chęcią;) Siad to łatwo pójdzie... Ale przy dawaniu łapki ja nie dawałam jej smakołyków bo jak widziała smakołyk to już łapki nie chciała i nie chce podać:) Quote
***Paulina*** Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 mTa napisał(a): ***Paulina*** a mnie się udało z łapką, czasami nawet daje dwie na raz;P i ciągle wpatrzona jest w jabłko:D A u mnie to już w ogóle nie potrzeba smakołyków do wykonywania poleceń... Oczywiście czasami jej daje ale nie za każdym razem:) Quote
mTa Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Visenna w tym artykule co jest o tych rodzynkach co go cytowałam, pisało jeszcze że w ogóle suszek nie wolno dawać ;( ***Paulina*** a mnie się udało z łapką, czasami nawet daje dwie na raz;P i ciągle wpatrzona jest w jabłko:D Quote
roxi-malina Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Ooo to masz szczęście :) bo jak ja chciałam nauczyć mojego psa podawania łapy to jak coś miałam w ręce to ona zamiast podać łape kładła sie i czołgała sie (gdybyście widzieli jak ona sie czołga:evil_lol:) ale później sie nauczyła (na szczęście) ale najczęściej podaje łape jak chce przeprosić:) Quote
Recommended Posts