Jump to content
Dogomania

Którą z wymiennionych karm polecicie ?  

76 members have voted

1. 1. Którą z wymiennionych karm polecicie ?

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

roxi-malina napisał(a):
A co mają do tego wilki?
York to pies i czytałam że czasami warto dodać kropelke (bo to tak jak ty byś piła cały czas wode bez żadnych herbat, soków itp.)

Jesteś niezawodna :mdleje: :diabloti:

A tak w nawiązaniu do Twojego pytania to wiesz.. na pewno kropelka kompotu nie zaszkodzi tylko po co ?? :crazyeye: Pies to nie człowiek więc nie porównuj .. psiakowi woda smakuje i nie narzeka ale jak masz ochotę .. :p

Posted

Nie no aż tak walnięta nie jestem :evil_lol:
A mojego labka żywie normalnie :):
karma, troche gotowanego jedzonka (mama gotuje nie ja wiedz nie wiem co tam wżuca ale chyba jakąś marchew, makaron czy ryż i mięsko) NORMALNA woda i jakieś tam smakołyki (np. kosć) :)
A o tym kompocie to przeczytałam na jakies str. że jak yorczek jest wybredny i nie chce wody to warto mu dodać kropelkę kompotu tak dla smaku :)

Posted

ROXI-MALINA jeżeli twoj psiaczek nie będzie chciał pić wody to na cała miske wody jak dodasz mu krople kompotu lub soku to nic się nie stanie ;/ a co do zywienia i wychowania to jest twoja indywidualna sprawa :) twoj piesek twoj wybór ;) a tak na marginesie to ile twoja psinka ma miesiecy? POZDRÓWKA...:evil_lol:

Posted

czarna_roza napisał(a):
ROXI-MALINA jeżeli twoj psiaczek nie będzie chciał pić wody to na cała miske wody jak dodasz mu krople kompotu lub soku to nic się nie stanie ;/ a co do zywienia i wychowania to jest twoja indywidualna sprawa :) twoj piesek twoj wybór ;) a tak na marginesie to ile twoja psinka ma miesiecy? POZDRÓWKA...:evil_lol:

Ludzie nie udzielajcie takich rad. :mdleje:

Posted

No yorka jeszcze nie mam ale mam labka który ma 3 lata i to właśnie o jego żywieniu pisałam :)
Chefrenek przesadzasz naprawdę przesadzasz piszesz tak jak ja bym gówno wiedziała o psach i o tym jak je żywić (i sie mylisz!)

Posted

roxi-malina napisał(a):
jak ja bym gówno wiedziała o psach i o tym jak je żywić (i sie mylisz!)

Bo to właśnie wynika z Twoich postów. Zadajesz pytania z kosmosu a wystarczy logicznie pomyśleć.:razz:

Posted

a można dawać rodzynki?:> :oops:

ok już znalazłam artykuł w którym pisze:" Bardzo popularne w naszych domach rodzynki mogą być w większych ilościach silnie toksyczne dla psów. U kotów być może też, ale nie zostało to potwierdzone. Nie została jeszcze zidentyfikowana substancja odpowiedzialna za wywołanie objawów zatrucia. Wiadomo jednak, że działa drażniąco na przewód pokarmowy i jest toksyczna dla nerek.

Dawka toksyczna wynosi 11,5 grama rodzynek na kilogram masy ciała. "

Posted

mTa napisał(a):
a można dawać rodzynki?:> :oops:

ok już znalazłam artykuł w którym pisze:" Bardzo popularne w naszych domach rodzynki mogą być w większych ilościach silnie toksyczne dla psów. U kotów być może też, ale nie zostało to potwierdzone. Nie została jeszcze zidentyfikowana substancja odpowiedzialna za wywołanie objawów zatrucia. Wiadomo jednak, że działa drażniąco na przewód pokarmowy i jest toksyczna dla nerek.

Dawka toksyczna wynosi 11,5 grama rodzynek na kilogram masy ciała. "

I trzymaj się tego artykułu. Nie mozna! Z wyżej przytoczonego przez Ciebie powodu.

roxi-malina Co znaczy ze York jest wybredny i nie chce pić wody? Nie chce, bo po prostu nie jest spragniony. Zostawia sie takiego psa w spokoju, albo lepiej, zabiera na dwór żeby się porządnie wybiegał i wtedy na pewno sie napije, jak nie dziś, to jutro. Przecież woda to najważniejszy składnik diety psa, jesli pies nie chce pic przez dwa dni sam z siebie, to znaczy ze albo pije gdzieś indziej (nie wiem, na dworzu z kałuzy, w łazieńce oblizuje cieknącą rurę, dostaje np owoce które zawierają wodę) albo jest zwyczajnie chory i trzeba lecieć do weta! Nie ma czegoś takiego jak wybredny York który nie pije wody - to tak jakby napisać ze wybredny York nie oddycha tym powietrzem, bo woli takie z zapachem cytrynowym:). Jak pies będzie spragniony to się napije tej wody, na 100%!

Posted

***Paulina*** bo chce ją nauczyć kilku rzeczy np. siadania i dawania łapki i potrzebuję jakaś przekąskę, a ona ni elubi tych przysmaków psich:> i szukam alternatywnego rozwiązania;d a jabłka chrupie z chęcią;)

Posted

mTa napisał(a):
***Paulina*** bo chce ją nauczyć kilku rzeczy np. siadania i dawania łapki i potrzebuję jakaś przekąskę, a ona ni elubi tych przysmaków psich:> i szukam alternatywnego rozwiązania;d a jabłka chrupie z chęcią;)

Siad to łatwo pójdzie... Ale przy dawaniu łapki ja nie dawałam jej smakołyków bo jak widziała smakołyk to już łapki nie chciała i nie chce podać:)

Posted

mTa napisał(a):

***Paulina*** a mnie się udało z łapką, czasami nawet daje dwie na raz;P i ciągle wpatrzona jest w jabłko:D

A u mnie to już w ogóle nie potrzeba smakołyków do wykonywania poleceń... Oczywiście czasami jej daje ale nie za każdym razem:)

Posted

Visenna w tym artykule co jest o tych rodzynkach co go cytowałam, pisało jeszcze że w ogóle suszek nie wolno dawać ;(

***Paulina*** a mnie się udało z łapką, czasami nawet daje dwie na raz;P i ciągle wpatrzona jest w jabłko:D

Posted

Ooo to masz szczęście :) bo jak ja chciałam nauczyć mojego psa podawania łapy to jak coś miałam w ręce to ona zamiast podać łape kładła sie i czołgała sie (gdybyście widzieli jak ona sie czołga:evil_lol:) ale później sie nauczyła (na szczęście) ale najczęściej podaje łape jak chce przeprosić:)