Jump to content
Dogomania

Którą z wymiennionych karm polecicie ?  

76 members have voted

1. 1. Którą z wymiennionych karm polecicie ?

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bblue']Vici i Jeannie - skoro już rozmawiamy z osobą, która jest w temacie, to spytam co myślisz o karmie Orijen?

Ja nabylam swego czasu tę karmę-dobrze, że nie za dużo...
U nas była istna tragedia. Dawalam ją przez parę dni, a przez ok. tydzień nie mogłam psa doprowadzić do równowagi. Brzuszek napięty, bardzo cierpiał, nie dał się dotknąć-nawet ogonek miał opuszczony, co normalnie mu się nie zdarza.
A skusiłam się, bo miała być taka dobra i pożywna-bez węglowodanów itd.
Także u nas się kompletnie nie sprawdziła. A daję mu nie tylko RC, bo po jakimś czasie przestaje ją jeść. Po żadnej karmie nie miał takich sensacji.
Ten skład, a jest zupełnie inny, niż pozostałych karm-jak dla mojego psiaka-odpada zdecydowanie.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A wszyscy mówią, że taka dobra :mad:
Chciałam kupić, ale po tym co piszesz to chyba się wstrzymam... Mój taki delikatny brzuszek ma i musze uważać, co mu daje do jedzenia. Chociaż jak się czekolady nażarł to nic mu nie było :diabloti:

Posted

mam problem i nie wiem gdzie go napisac - moj york ciagle ssie zabawke - znaczy 2 razy w ciagu dnia :roll: sama nie wiem czy to przez to , ze zabkuje czy przez to ze moze ma chorobe sieroca - bo przy tym jak ssie ta zabawke to porusza lapkami - plisssss prosze o pomoc

Posted

Bblue napisał(a):
A wszyscy mówią, że taka dobra :mad:
Chciałam kupić, ale po tym co piszesz to chyba się wstrzymam... Mój taki delikatny brzuszek ma i musze uważać, co mu daje do jedzenia. Chociaż jak się czekolady nażarł to nic mu nie było :diabloti:

Mój wet powiedział,że ta karma jest dla wielu psów uczulająca!!! nie wiem dlaczego... jak już dajesz RC to po co zmieniać?? jak już żołądeczek się przyzwyczaił to bez sensu....a w te bajki o RC nie wierze,bo mam nad sobą autorytet weterynarza z największej kliniki w moim wojewodztwie i są naprawdę znakomici z prestizem...

Posted

Jofka napisał(a):
Mój wet powiedział,że ta karma jest dla wielu psów uczulająca!!! nie wiem dlaczego... jak już dajesz RC to po co zmieniać?? jak już żołądeczek się przyzwyczaił to bez sensu....a w te bajki o RC nie wierze,bo mam nad sobą autorytet weterynarza z największej kliniki w moim wojewodztwie i są naprawdę znakomici z prestizem...

Tylko, że od kiedy daje mu RC dla yorków to mamy problem z łupieżem...
Na początku myślałam, że to może wina szamponu, ale zmieniłam go i dalej to samo.
Chodziaż RC wcina jak nic innego...

Posted

Bblue napisał(a):
Tylko, że od kiedy daje mu RC dla yorków to mamy problem z łupieżem...
Na początku myślałam, że to może wina szamponu, ale zmieniłam go i dalej to samo.
Chodziaż RC wcina jak nic innego...

mysle,ze RC nie powoduje łupieżu...może to jeszcze pozostałości po tamtym szamponie nie wiem....ja mam szampon na łupież behapnera

Posted

Ja mojemu co worek zmieniam karmę, bo pod koniec widzę, że mu się nudzi.
Po żadnej nie miał sensacji, tylko po Orijenie (chociaż, żeby było śmieszniej, to ona bardzo mu smakowała-chyba ze względu na dużą ilość mięcha). Jadł już RC-nie tylko dla yorków (teraz mamy RC Mini Beauty), Purinę ProPlan, Hillsa, BentoCronen, Boscha (średnio chętnie) i było ok.
Tak naprawdę to my do końca nie wiemy, co w tych karmach jest i dlatego mu zmieniam.

Posted

2 miesiące i jeszcze pozostałości po szamponie...chyba nie.
Teraz jest na gotowanym i jakby się poprawiło, no ale z tym gotowaniem to ciężko jest jak gdzieś wyjedziemy. Do ferii chciałabym go przestawić na karmę.

Posted

Bblue napisał(a):
2 miesiące i jeszcze pozostałości po szamponie...chyba nie.
Teraz jest na gotowanym i jakby się poprawiło, no ale z tym gotowaniem to ciężko jest jak gdzieś wyjedziemy. Do ferii chciałabym go przestawić na karmę.

Powinno być ok...kup mu szampon na łupież i tyle...a co do karmy to stopniowo sie przyzywczai

Posted

Czesc!
Karmi ktos swoje maluchy moze karma ADVANCE? Ja kiedys karmiłam ją Megi i przyznam ze była bardzo dobra :) Chcialabym zakupic teraz z tej firmy karme dla dorosłych psów, ale niestety chyba nie ma jej w Polsce, chociaz istnieje strona hurtowni tej karmy. Wczesniej dla szczeniakow karme mialam z Czech- o taką:

Kurcze karma naprawde była fajna..
Slyszeliscie o tej karmie?
Vici i Jeannie moze Ty slyszalas?

Posted

Acana jest bardzo przyzwoitą karmą. Jest to kanadyjska karma, w której szczególny nacisk położony jest na czystość ekologiczną komponentów. Jak wiadomo, kanadyjczycy, naród bogaty i mądry mają hopla na punkcie czystości środowiska, a co za tym idzie cenią sobie dobre odżywianie zarówno siebie, jak i swoich pupilków. Do tego stopnia, że np do karmy z łososiem wykorzystywana jest jedynie dzika ryba z gorskich potoków, żadnych upasionych sztucznie hodowlanych ryb. Osobiście polecam z czystym sumieniem. Wielu wśród moich klientów z powodzeniem karmi swoje psy Acaną.

A ja mam pytanie do karmiacych swe pociechy royalem york junior. Jak mają się kupki Waszych piesków. Bo jednak ja porównując wyniki do karmy mini junior royal zauważyłam, że kupy są luzniejsze. Czy to tylko u mojego Krisa?

Posted

My karmimy o początku Royalem dla Yorka juniorka i wszystko w jak najlepszym porządku.Karma bardzo jej smakuje i kupki są ładne.Jeszcze nigdy nie miała lużnych.

Posted

Ja od paru dni karmię Jessi royalem dla Yorków juniorów ale szczerze mówiąc nei zwracałam uwagi na kupki ostatnio .. :oops:
Na początku nie chciała jesc i korzystał na tym kot, który mógł jeść tą karmę miskami :p ale już się przyzwyczaiła i wcina tak samo jak poprzednią :cool3:

Posted

Moje koty też tylko czekają aż Majka zje i wpadają w jej miskę a Maja za to chętnie wyjada kocią Nutro i dla tego koty jedzą na pralce.Teraz kończy nam się Royal dla Yorka i myślę o kupieniu mini junior Royala ale nie wiem czy to dobry pomysł.Która z nich ma większe granulki?

Posted

>.Niunia.<;9169189 napisał(a):
Moje koty też tylko czekają aż Majka zje i wpadają w jej miskę a Maja za to chętnie wyjada kocią Nutro i dla tego koty jedzą na pralce.Teraz kończy nam się Royal dla Yorka i myślę o kupieniu mini junior Royala ale nie wiem czy to dobry pomysł.Która z nich ma większe granulki?

Mini junior ma wieksze granulki. Jessi caly czas ja zajadala i bardzo jej smakowala :cool3: Teraz probujemy RC dla Yorkow juniorow

Posted

tigrunia napisał(a):
Ja od paru dni karmię Jessi royalem dla Yorków juniorów ale szczerze mówiąc nei zwracałam uwagi na kupki ostatnio .. :oops:
Na początku nie chciała jesc i korzystał na tym kot, który mógł jeść tą karmę miskami :p ale już się przyzwyczaiła i wcina tak samo jak poprzednią :cool3:

Tigrunia to Ty masz koty???:crazyeye:

Posted

tigrunia napisał(a):
Mini junior ma wieksze granulki. Jessi caly czas ja zajadala i bardzo jej smakowala :cool3: Teraz probujemy RC dla Yorkow juniorow

RC dla junorów jest od ilu miesiecy??? Ja Tolkowi daje RC junior dla małych psów, wiem że dla yorków jest dopiero od 10 miesiaca no i teraz mini te....

Posted

Jofka napisał(a):
RC dla junorów jest od ilu miesiecy??? Ja Tolkowi daje RC junior dla małych psów, wiem że dla yorków jest dopiero od 10 miesiaca no i teraz mini te....

Chyba do ilu .. ? Są Jofka nowe chrupki RC dla Yorków juniorów do 10 m-ca życia

Posted

tigrunia napisał(a):
Chyba do ilu .. ? Są Jofka nowe chrupki RC dla Yorków juniorów do 10 m-ca życia

nie no RC Yorkshire Terrier to jest od 10 miesiąca mam książeczkę!!!
a o RC dla yorków nie slyszałam...
teraz weszła ta mini może mu kupię,bo tej dla psów ras małych to nie bardzo wcina,a już się opakowanie konczy...chociaz nie wiem czy mu zmieniac

Posted

Jofka napisał(a):
nie no RC Yorkshire Terrier to jest od 10 miesiąca mam książeczkę!!!
a o RC dla yorków nie slyszałam...
teraz weszła ta mini może mu kupię,bo tej dla psów ras małych to nie bardzo wcina,a już się opakowanie konczy...chociaz nie wiem czy mu zmieniac

Kurcze Jofka.. chyba się nie dogadamy!
Jest RC dla Yorków juniorów do 10 m-ca i RC dla Yorków od 10 m-ca

Posted

tigrunia napisał(a):
Kurcze Jofka.. chyba się nie dogadamy!
Jest RC dla Yorków juniorów do 10 m-ca i RC dla Yorków od 10 m-ca

no tak tak o to mi chodzi
a Ty Jessi dajesz ten do 10 i jak jest, to jest ta nowosc czy to juz dlugo jest??

Posted

Jofka napisał(a):
no tak tak o to mi chodzi
a Ty Jessi dajesz ten do 10 i jak jest, to jest ta nowosc czy to juz dlugo jest??

To jest nowosc.. od niedawna. Granulki sa mniejsze i w ogole sa inne w smaku (domyslam sie:p ) i zapachu (to wyczułam akurat). Jessi na początku nie chciała ich jeść, ale juz jej zasmakowało :)

Posted

tigrunia napisał(a):
To jest nowosc.. od niedawna. Granulki sa mniejsze i w ogole sa inne w smaku (domyslam sie:p ) i zapachu (to wyczułam akurat). Jessi na początku nie chciała ich jeść, ale juz jej zasmakowało :)

Moze kupie,ale w sklepie internetowym w ktorym kupuje nie ma jej jeszcze:shake: