Upiór Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 >.Niunia.<;9111099 napisał(a):Mam pytanko co do mięsa.Moje koty dostają świeżą wołowinkę,serca wołowe lub drobiowe i gdy nasza Majeczka(takie imię wymyślił mój mąż)tylko wyczuje mięsko aż piszczy tylko nie jestem pewna czy może je jeść.Raz dostała troszke i nic jej nie było a strasznie smakowało.Czy York może dostawać świeżą wołowinkę?Czy tylko gotowaną?Taka nie bardzo jej smakuje!mam jeszcze pytanie co do suchej karmy.Maja dostaje Royala dla szczeniaków Yorka.Wedle opakowania powinna zjadać 50g ale daje jej mniej bo dostaje też inne rzeczy takie jak marchewke gotowaną,twaróg,serek,ryż z kurczakiem i warzywami.Czy dostając inne posiłki poza suchym musi zjeść całą dzienną porcje?Mała ma 10 tygodni i waży 1,3kg to chyba nie jest mało a wręcz przeciwnie myśle że to sporo.Proszę o radę. moje Jeannie jest na Barfie, tzn. je tylko surowe mięso, mięso z kosciami, warzywa, owoce itd. :p Quote
tigrunia Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 A ja moją Jessinę nakarmiłam surową wołowinką i wymiotowała całą noc :-( A dałam jej na prawdę malutko Quote
anmi0 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 A czy mozna yorkowi dac kość?? jak tak to z czego>?? bo slyszlaam cos ze z kurczaka nie mozna ... ?? Quote
Upiór Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 tigrunia napisał(a):A ja moją Jessinę nakarmiłam surową wołowinką i wymiotowała całą noc :-( A dałam jej na prawdę malutko bo twoja je suchą karmą, a moja tylko BARF, kiedys tez jadla suche, ale bardzo dla niej szkodzilo, chociaz kupolam najlepsze i najdrozsze, czula ona bardzo jest, ciągle muszę dbac o nią... anmi0 napisał(a):A czy mozna yorkowi dac kość?? jak tak to z czego>?? bo slyszlaam cos ze z kurczaka nie mozna ... ?? nie gotowane kosci mozna, nawet trzeba, tylko powtarzam - jak pies jest na specjalnym karmieniu, a nie na suchym Quote
Kaladan Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Czy York może dostawać świeżą wołowinkę? Moja Didi razem z kotem wcina trochę surowej, świeżej wołowinki i to od małego i nic jej nie jest. Za to pamiętajcie żeby surowego mięsa z kurczaka nie dawać. Quote
Jofka Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Ja czasami daje mojemu Misiowi takie danka dla kota sheba. Nie wiem czy dobrze robie,ale chce mu czasem cos urozmaicic, a nie zawsze mam czas na gotowanie kurczaczka.RC juz nie zawsze mu smakuje. Stwierdziłam,że jest ok to jedzonko bez soli dodatkow i naprawde dobre skladniki. Misiu bardzo to lubi. Quote
dzasta Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Jofka w skelpach ZOO są dostępne różne takie fajne dania i puszeczki dla psów i tak jak Sheba dla kotów są zdrowe, bez sztucznych dodatków z dużą zawartością mięsa. Bardzo smakują pieskom i są dla nich odpowiednio zbilansowane :eviltong: Quote
Jofka Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 dzasta napisał(a):Jofka w skelpach ZOO są dostępne różne takie fajne dania i puszeczki dla psów i tak jak Sheba dla kotów są zdrowe, bez sztucznych dodatków z dużą zawartością mięsa. Bardzo smakują pieskom i są dla nich odpowiednio zbilansowane :eviltong: Wiem wiem ale to tylko Cesar a wokól mnie są takie zoo sklepy że na półce leży jedna puszeczka 2 3 max i jakos nie mam zaufania,że to świeże i w ogóle. Raz kupiłam jak byłam w innym miescie, smakowalo mu, ale woli shebe. Daje mu RC takze wszystkie potrzebne skladniki bierze z tej karmy. Quote
dzasta Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 No u nas też nie zawsze duży wybór jest nawet w tych wielkich sklepach. Dlatego często zamawiamy w Internecie. Ja akurat miałam na myśli Animonde i jej produkty z dużą zawartościa mięsa bo Cesar to mnei jakoś nie przekonuje :shake: Mój pies też podjada kocie i żyje i nawet ma się bardzo dobrze :evil_lol: Chociaż wiele osób jest przeciwnych dawaniu psom kociej karmy i odwrotnie. Głaski dla Tolka :loveu: Quote
Jofka Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 dzasta napisał(a):No u nas też nie zawsze duży wybór jest nawet w tych wielkich sklepach. Dlatego często zamawiamy w Internecie. Ja akurat miałam na myśli Animonde i jej produkty z dużą zawartościa mięsa bo Cesar to mnei jakoś nie przekonuje :shake: Mój pies też podjada kocie i żyje i nawet ma się bardzo dobrze :evil_lol: Chociaż wiele osób jest przeciwnych dawaniu psom kociej karmy i odwrotnie. Głaski dla Tolka :loveu: Dziękujemy:loveu: W sumie to nie wiem dlaczego są przeciwni!!! W skladzie nie ma nic oprocz skladnikow takich jakbym sama cos mu zrobila z domowego jedzonka bez soli i innych przypraw jak dla mnie ok. Zwlaszcza,ze nie ma duzego wyboru Quote
Magda Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Ja też straciłam zaufanie do Cesara po kilkukrotnych biegunkach. Animonde polecam jako dodatek do karmy i urozmaicenie. Kiedyś czytałam, że psy nie powinny jeść kociej karmy, ale nie pamiętam dlaczego... może chodzi o skład? Może też o to, że koty muszą usuwać włosy z jelit. Jak znajdę to wkleję;) Quote
Jofka Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Magda_Miki napisał(a):Ja też straciłam zaufanie do Cesara po kilkukrotnych biegunkach. Animonde polecam jako dodatek do karmy i urozmaicenie. Kiedyś czytałam, że psy nie powinny jeść kociej karmy, ale nie pamiętam dlaczego... może chodzi o skład? Może też o to, że koty muszą usuwać włosy z jelit. Jak znajdę to wkleję;) Właśnie patrzyłam w necie na tą karmę Animonde,ale te puszki są za duże...Misiowi daje tylko troche a taka pucha to chyba z 2 tyg by stała i się psuła...kuszace jest te 98 procent miesa,ale za duze sa :crazyeye: Quote
tigrunia Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Jofka to kupmy na spółe ;) Jessi z Tolkiem się podzielą taką jedną puszeczką i będzie akurat :loveu: Quote
tigrunia Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Znalazłam nową karmę Jofka dla naszych psiaków :multi: http://www.krakvet.pl/royal-canin-mini-yorkshire-terrier-junior-05kg-puszeczka-karme-gratis-p-10684.html Royal dla Yorków- Juniorów Quote
Ramona Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Mój maluch jada MINI JUNIOR WETERYNARY ROYALA ;) Quote
Jofka Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 [quote name='tigrunia']Znalazłam nową karmę Jofka dla naszych psiaków :multi: http://www.krakvet.pl/royal-canin-mini-yorkshire-terrier-junior-05kg-puszeczka-karme-gratis-p-10684.html Royal dla Yorków- Juniorów Ok może być na spółę!!!;) To wygląda na suchą karmę,a to jest takie mięcho?????:crazyeye::crazyeye: Quote
roszczyk Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 [quote name='tigrunia']Znalazłam nową karmę Jofka dla naszych psiaków :multi: http://www.krakvet.pl/royal-canin-mini-yorkshire-terrier-junior-05kg-puszeczka-karme-gratis-p-10684.html Royal dla Yorków- Juniorów Fajna promocja.. przecenili z 18,49 na 18,39.... ale i tak nie skorzystam... bo ta karmę kupuje za 17,50 ;] I to bez kosztów przesyłki... ;] Quote
tigrunia Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Jofka napisał(a):Ok może być na spółę!!!;) To wygląda na suchą karmę,a to jest takie mięcho?????:crazyeye::crazyeye: Jofka ale ta karma jst tez w małych pudełeczkach i puszkach 400gram a ten Royal to jakis nowy - sucha karma dla młodych Yorczków :lol: roszczyk napisał(a):Fajna promocja.. przecenili z 18,49 na 18,39.... ale i tak nie skorzystam... bo ta karmę kupuje za 17,50 ;] I to bez kosztów przesyłki... ;] A gdzie kupujesz tą karmę ? Bo ja kupuje w CH Glinki i oni tam jeszcze tego nie mają :shake: Quote
Kaladan Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Bo to nowa karma i nie wszędzie ją już mają. W większości sklepów nic o niej nie wiedzą. Wczoraj kupiłam jeszcze Royala tradycyjnie - dla szczeniaków małych ras, ale następny już będzie ten dla szczeniąt yorków :) Didi co prawda ma już 11 miesięcy ale nie lubi tych większych granulek więc trzymamy się karm szczenięcych. Quote
Jofka Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Aaaa to nowa karma!!!! nie wiedziałam o niej!! Ja czekam na 10 miesiac Tolinka wtedy kupię mu ta dla yorczków:cool3: Quote
Kaladan Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Ta nowa jest dla yorków poniżej 10 miesiąca życia właśnie :) Quote
Jofka Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Kaladan napisał(a):Ta nowa jest dla yorków poniżej 10 miesiąca życia właśnie :) Wiem wiem tylko,że ja już mu daje dla juniorków Royala i nie chcę mu już zmieniać, to bez sensu dopiero zmienię jak będzie miał 10 miesięcy. O to mi chodziło:lol::lol: Quote
roszczyk Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 tigrunia napisał(a):A gdzie kupujesz tą karmę ? Bo ja kupuje w CH Glinki i oni tam jeszcze tego nie mają :shake: Na Tatrzańskim, na rynku. Są dwa zoologiczne jeden u góry i na dole... to na tym u góry.... powiem ci że szybko schodzą :P Ale jak coś to koleś może zamówić (zresztą zapewne to robi na bieżąco). Quote
tigrunia Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Kupiłam! :multi: Do Galerii pojechałam specjalnie .. Dostałam też puszkę, ale zapłaciłam 19,99 :p I tą Animonde też kupiłam w takim malutkim pudełeczku 3,50 około. Quote
Magda Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 [quote name='tigrunia']Kupiłam! :multi: Do Galerii pojechałam specjalnie .. Dostałam też puszkę, ale zapłaciłam 19,99 :p I tą Animonde też kupiłam w takim malutkim pudełeczku 3,50 około. To i tak taniej niż u nas:razz: Quote
Recommended Posts