Jump to content
Dogomania

Którą z wymiennionych karm polecicie ?  

76 members have voted

1. 1. Którą z wymiennionych karm polecicie ?

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ariedale napisał(a):
Wiem, wiem ale za nic nie chce się utuczyć:placz:Taki tadek-niejadek:-(

Znam ten ból moj też nie chce nic jeść!!! RC już w ogóle prawie nie je...jakieś 20g dziennie może

Posted

Jofka napisał(a):
Znam ten ból moj też nie chce nic jeść!!! RC już w ogóle prawie nie je...jakieś 20g dziennie może

a moze warto pomyslec o drugim jedzeniu dla psa, no bywa przeciez tak, ze jakas tam sucha karma wylącznie nie smakuje dla psa

Posted

tigrunia napisał(a):
Jofka bo Ty go dokarmiasz! Pilnuj żeby dostawał tylko RC i nic innego aż zrozumie , ze jak nie zje tego co ma w misce to będzie głodny chodził! Musisz być stanowcza :cool3:

Wiem masz racjcę!!! Ale mi go szkoda,bo nic nie ja cały dzień i piszczy jak ja np wyjmuje szyneczke...to wtedy i mu dam troszkę

Posted

Vici i Jeannie napisał(a):
a moze warto pomyslec o drugim jedzeniu dla psa, no bywa przeciez tak, ze jakas tam sucha karma wylącznie nie smakuje dla psa

Zawsze ją lubił!:lol::lol:

Posted

Mojej Pipi też czasem odbija z jedzeniem ale mam sposób zawsze wołam Some i wtedy strasze Pipi, że Soma jej to zje:lol: to Pipi z tej zazdrości zjada wsio:lol: a Somie nieraz się do gardła rzuca :-oby tamta nie zjadła jej nawet okruszka:p

czyli na Tadka niejadka najlepszy sposób to kupic drugiego psa;)

Posted

Jessi od środy ma niesamowity apetyt!! Zjada cały swój dzienny przydział a nawet troszkę więcej! :multi::multi: Może jeszcze mi urośnie troszkę :multi::multi:
Aaa.. i kupilam jej te ciasteczka eukanuby (Ibi - nie dostalam nic od was :shake: ) tylko tam jest ich tyle, że nie wiem kiedy ona to zje! :shake: I wcale nie chce tego jeść jak są za duże kawałeczki. Muszę jej to siekać na bardzo, bardzo drobniutko i wtedy zajada :)

Posted

Jofka napisał(a):
Wiem masz racjcę!!! Ale mi go szkoda,bo nic nie ja cały dzień i piszczy jak ja np wyjmuje szyneczke...to wtedy i mu dam troszkę

i oto podstawowy blad - nie wolno psu wymuszac niczego piszczeniem - jak raz zobaczy ze to dziala pozniej bedzie o byle co wymuszal - a szynka to tragedia - pozniej nic nie bedzie chcial jesc - tylko czekal na wymuszenie na tobie tego poprzez piszczenie - ja jestem stanowcza 0 moj zrobil strajk 3 dniowy - 4 dnia jadl byle co aby sie najesc - dziala to - a rozpieszczanie szkodzi....

Posted

Tak Jofka - speedy ma rację! Ja też Jessi nie rozpieszczam z jedzeniem. Parę dni temu dałam jej troch śmietany do jedzonka, bo już cały dzień nic nie jadła ale poza tym to raczej jej nie rozpieszczam.

Posted

"a szynka to tragedia - pozniej nic nie bedzie chcial jesc - tylko czekal na wymuszenie na tobie tego poprzez piszczenie - ja jestem stanowcza 0 moj zrobil strajk 3 dniowy - 4 dnia jadl byle co aby sie najesc - dziala to - a rozpieszczanie szkodzi...."

A to ciekawe, u mnie na lekcjach yorki i inne małe pieski rabią szynkę, ser żółty, parówki, kabanosy, rybki i co tam ktory kocha i.... nie tylko im to nie szkodzi na "psyche", ale raczej pomaga...

Wyszalany i zajęty intelektualnie york jest po prostu głodny - i nie ma potem kłopotow z pożarciem obiadu.
:lol:

Posted

Berek napisał(a):
A to ciekawe, u mnie na lekcjach yorki i inne małe pieski rabią szynkę, ser żółty, parówki, kabanosy, rybki i co tam ktory kocha i.... nie tylko im to nie szkodzi na "psyche", ale raczej pomaga...

Wyszalany i zajęty intelektualnie york jest po prostu głodny - i nie ma potem kłopotow z pożarciem obiadu.
:lol:

moj jest tak wyszalaby chyba za 5 yorkow - ale jest tez czasami wybredny - bo jak cos nowego dostanie - to pozniej na to czeka - i w tym jest wlasnie problem - co innego jak jest na powietrzu w parku czy w gosciach z reki je nawet ta sama karme co w domu jej tknac nie chce - wiadomo - ze jak psa sie przeciagnie 10 km - to normalne ze zje wszystko bez problemu - ale kto bedzie latal z psem 10 kilosow przed jedzeniem - moim zdaniem pies ma swoje pory jedzenia - i samo to juz powinno wyregulowac mu trawienie - zeby jadl o stalych godzinach to co mu daje wlasciciel - i bez marudzen - a co do szynki i innych kabanosow - jestem na NIE za duzo chemii w nich - nawet malemu dziecku nie wolno podawac tego bo za duzo chemii- a york to zwierzak o delikatnym brzuszku - wiec predzej czy pozniej te kabanoski dadza o sobie znac ....:p
dziekuje tak sadze i zdania nie zmienie....:p:cool1:

Posted

a i jeszcze jedno - teraz jesli sie zdecyduje na szkolenie :crazyeye: odrazu sie spytam czym treser karmi moje zwierze :cool3: bo na kabanosy i parowki w zyciu sie nie zgodze :shake:

Posted

Speddy na takim szkoleniu treser nie karmi niczyich zwierzaczków tylko kazdy sam to robi.Treser jest od tego aby pokazac jak nalezy postepowac z psem aby robił to co chcemy nie trenuje psa sam.No chyba ze zdarzaja sie uparte jednostki to wtedy aby przywołac delikwenta do porzadku sam pokazuje psu o co chodzi reszte robi własciciel.

• 4 weeks later...
Posted

Mam pytanko co do mięsa.Moje koty dostają świeżą wołowinkę,serca wołowe lub drobiowe i gdy nasza Majeczka(takie imię wymyślił mój mąż)tylko wyczuje mięsko aż piszczy tylko nie jestem pewna czy może je jeść.Raz dostała troszke i nic jej nie było a strasznie smakowało.Czy York może dostawać świeżą wołowinkę?Czy tylko gotowaną?Taka nie bardzo jej smakuje!mam jeszcze pytanie co do suchej karmy.Maja dostaje Royala dla szczeniaków Yorka.Wedle opakowania powinna zjadać 50g ale daje jej mniej bo dostaje też inne rzeczy takie jak marchewke gotowaną,twaróg,serek,ryż z kurczakiem i warzywami.Czy dostając inne posiłki poza suchym musi zjeść całą dzienną porcje?Mała ma 10 tygodni i waży 1,3kg to chyba nie jest mało a wręcz przeciwnie myśle że to sporo.Proszę o radę.

Posted

Ja tez mojej daje royal canin, tylko jeszcze do tego gotuje jej kurczaczka(nozki:lol:) kroje drobniutko i mieszam z karma. Wcina, aż jej sie uszy trzesa :)