AgaCzips Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 Ciężko mi się wypowiedzieć na ten temat bo daje mu różności: owoce, kiełbaski,herbatniki,biszkopty. To zależy czy jestem w domku czy na powietrzu. Quote
rzaba Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 wielkie dzięki. domniemam, że nagrodą może być wszystko, co tylko nie jest zwykłą codzienną karmą:) bardzo mnie to cieszy,bo nie jestem zwolenniczką kupnych cukierków i czekoladek. chociaż małe grzeszki od czasu do czasu, chyba nie zaskzodzą:) pozdrawiam rzaba :multi: Quote
Daga_i_Oskar Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Kochani, a ja sie chcialam zapytac, czy firma IAMS ma w swojej ofercie sucha karme dla Yorkow, albo ogolnie dla pieskow malych ras?? Ja niestety mam tylko z tej firmy kosteczki ktorymi Oskarek zajada sie na okraglo i tak sobie pomyslalam, ze jak mu te kosteczki tak smakuja to moze i suche by mu smakowalo ?? Tylko problem jest w tym ze nigdzie tej firmy nie moge znalezc, a jak juz maja w swojej sprzedarzy to tylko dla kotow :(:( Jezeli ktos bedzie cos wiedzial na ten temat to prosze dac mi znac Pozdrawiamy Quote
Marca_Besi Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 Daga Z tego co wiem to firma Stopa produkuje Iams, który jest dla kotów, a dla psów właśnie Eukanube. Tu masz ich strone: http://www.stopa.com.pl/ O, zauważyłam, że Eukanuba też jest dla kotów. A Iams tylko dla kotów. Albo wiesz Daga, przywiozę Ci do Katowic troszkę Bento Kronen, które je Besi, to czego nie było u Ciebie w sklepie zoologicznym. I może to posmakuje Oskarkowi. Quote
grygy Posted March 15, 2005 Posted March 15, 2005 No właśnie to jest tak rozbite, że Iams jest dla kotów, bo przed tem kupowałem to Quote
Daga_i_Oskar Posted March 16, 2005 Posted March 16, 2005 No własnie u nas jest to rozbite na te 2 firmy, ale myslalam ze moze jednak ... Oskarek te kosteczki dostal od babci ze Stanow, wiec chyba bede sie jej musiala spytac czy tam jest cos takiego produkowane, ale dzieki za odpowiedzi ;) Marcelko Kochanie, jezeli moglabys mi przywiezc na probe kilka ziarenek tego co je Besunia to byłabym bardzo wdzieczna Buziaki Quote
Justka&Figa Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Czy ktoś wie coś więcej o karmie bento Kronen mini? ja podaję ją od tygodnia czyli od dnia w ktorym Figa trafiła do nas. poleciła mi ja Pani od której ja brałam, ale tu nic nie piuszecie o tej karmie......martwi mnie to, za to forum jest żywą rekamą Royala :D i co jeszcze podawać maluchowi????? boże do tego moja tak mało je...może to przez tę karmę, ale chyba nie może być zła, skoro chodowca ją poleca.. napiszcie proszę co o tym sądzicie i czy wogóle słyszałyście coś o tej karmie Quote
Daga_i_Oskar Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Justynko ta karme podaje Marcela swojej besuni i bardzo sobie ja chwalila. Moj takze zje ale tak z 3-4 kuleczki haha, raczej nie traktuje tego jako suchego, a jakos przysmak, a karmimy go naturalne gotwanym :) i bardzo mu smakuje :) Quote
Marca_Besi Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Justka&Figa Dokładnie, jak mówiła Dagusia. Jestem bardzo zadowolona z Bento Kronen. Besi je Lamb&Rice, Adult. Quote
Justka&Figa Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 ufff, to ciesze się bardzo, bo Figa bardzo ja lubi. ale jak już pisałam ten temat powinien sponsorować Royal Canin :jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie: zamierzam wprowadzić jej też troszkę gotowanego i może do gryzienia te uszy, choć opinie są o nich raczej przykre.... :lol: Quote
Milka&Feniks Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Justynko mój pies jest tylko na suchej karmie.Nie dostaje nic wiecej(no czasem jest wyjątek ale bardzo,bardzo rzadko)Dobra karma zawiera wszystko co jest potrzebne psu i nie ma potrzeby go dokarmiać.Uważaj z tym innym jedzonkiem,które chcesz wprowadzic Swojej suni bo jak pozna "lepsze smaki" moze nie chciec w ogóle jeść suchego :wink: :roll: Quote
Justka&Figa Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 no masz rację, wiesz myslałam o takich 'przegryzkach' do scierania ząbków i 'zabicia czasu' :D no na razie moja niunia jest jeszcze malutka, więc dostane tylko suchą a w przyszłości zobaczymy. Quote
Happy Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 Moje psy jedzą Royala i jestem zadowolona. Kiedy miałam tylko Dustina był wielki problem z jego karmieniem. Nic nie chciał jeść. Tylko gotowane i to do pyszczka. Bardzo często wszystko zwracał. Gdy zjawiła się u nas Ofra poczuł rywalizację i wcina jak dziki Royala. Skończyły się moje problemy. Justka mojej koleżanki pies je bento i jest z tej karmy bardzo zadowolona. Quote
Justka&Figa Posted March 28, 2005 Posted March 28, 2005 ciesze się bardzo, myślę po prostu, że ta karma jest dość mało znana i dlatego mało osób nią karmi swe psiuńki. tak naprawdę to w Łodzi nigdzie jej nie ma a ja ją kupiłam od chodowcy. zresztą kupiłam kilo więc mi na miesiąc wystarczy :lol: Quote
Beata-Daisy Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 WITAM JEZELI CHODZI O DAISY TO MALA JE ROYAL CANIN I MIESKO Z KURCZACZKA Z RYZEM OD CZASU DO CZASU JAKIES PRZYSMACZKI POZDRAWIAM.. Quote
Daga_i_Oskar Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Happy napisał(a):Moje psy jedzą Royala i jestem zadowolona. Kiedy miałam tylko Dustina był wielki problem z jego karmieniem. Nic nie chciał jeść. Tylko gotowane i to do pyszczka. Bardzo często wszystko zwracał. Gdy zjawiła się u nas Ofra poczuł rywalizację i wcina jak dziki Royala. Skończyły się moje problemy. Justka mojej koleżanki pies je bento i jest z tej karmy bardzo zadowolona. Gabi haha jak tak czyta o Twoim Dustinie to śmiac mi sie chce, ze z takiego niejadka zrobił sie mały łąkomczuszek. Mój tez suchego nie ruszy wiec musimy poyslec nad 2gim piesiem, moze podziała na niego tak samo jak Twoja Ofra hihi :) Zobaczymy ;) Quote
K@si@ Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Toffi nie przepada za suchom karmom ale jak już musi to zje Royala czasami jak jesteśmy u babci podkradnie Tinie(standardowemu jamnikowi)Pedigrie dla psów dorosłych co prawda nad jedną kostką męczy się pięć minut ale zje i mu smakuje.A poza tym Toffikowi się gotuje płuca,serce lub wątrobe wszystko cielęce a je to z ryżem.To jest tak jakby podsawa jego posiłku do do tego lubi startą marchewkę,starte jabłko lub danie z Gerbera.Ostatnio jadł makaron z białym serem i mu bardzo smakowało. Quote
Yorkies Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 A moje psiaki ostatnio wcianają chętnie Hill'sa Adult... i jestem zadowolona bo karma jest dobrze skomponwoana ma wiele witamin i co najważniejsze psy ją chętnie jedzą... :wink: :D pozdrawiam :fadein: Quote
Justka&Figa Posted March 29, 2005 Posted March 29, 2005 Hmmm a może mieszać karmę... to znaczy jeden miesiąc Royal a drugi Bento Kronen.........nie wiem co o tym myślicie?? Quote
Justka&Figa Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Marcelko gdzie kupujesz Bento dla Besi, chodzi mi konkretnie o to czy w Krakowie łatwo ja dostać?? bo w Łodzi strasznie trudno a właściwie jest nie do zdobycia, ja już objechałam wszystkie poważniejsze saklepy i hurtownie z karmami dla zwierząt i nigdzie nie ma. ja ja kupuje oo chodowcy wiec właściwie nie mam problemu ale dlaczego jest tak mało powszechna i skad ty sie o niej dowiedziałaś?? Quote
Marca_Besi Posted April 1, 2005 Posted April 1, 2005 Hmm.. ja nie mam problemu z kupowaniem. Kupuję w takim jednym sklepie w Krakowie. I tam właśnie pan polecił mi tą karmę. Quote
Legolas Posted April 2, 2005 Posted April 2, 2005 Co myślicie o karmie Bilomill? Mama chce zmienić naszym pieskom, i się zastanawia, czy ta jest dobra. Quote
kropelka Posted April 6, 2005 Posted April 6, 2005 Ja niestety nie mam jeszcze yorczka ale za to Rubik'a- yorka mojego znajomego traktruje jak własne maleństwo.Szczerze mówiąc jest on dosyć wybredny w jedzonku.... Raz dziennie dostaje jedzonko składajace sie z mięska kurczaka do tego ryż i troche gotowanej marchewki,czasem nawet tego nie chce jeść.Niedawno miał nawet taki okres że nic praktycznie nie jadł.Wtedy próbowaliśmy go troszke oszukiwałć i jedzonko mieszaliśmy z jego przysmakiem-takimi małymi kabanosikami dla piesków o różnych smakach Vitakraft - beef-stick, ale spryciarz jeden brał papu do pyszczka,odzielał mieśko i ryż od przysmaku,zjadał przysmak a reszte wypluwał... :) Co do suchej karmy to też nie za bardzo jada,tylko od czasu do czasy w niewielkich ilościach. Ale za to Rubik musze powiedzieć że ostatnio dziennie zjada całą niedużą surową marchewke,i mozna nawet powiedzieć ze wsuwa zą mu się uszka trzęsą :D Pozdrawiam Kropelka Quote
Magda Posted April 9, 2005 Posted April 9, 2005 A ja mam do was takie pytanko, moj miki je od tygodnia Royala dla yorków, je raz dziennie bo jej bardzo nie lubi i je tylko wtedy, kiedy jest głodny :x dziś zrobiłam mu rosołek i dostał porcyjke o 19. Zaczelam go robic dopiero od dzisiaj i bedzie go dostawal juz zawsze. Ale teraz jak mam to robić? np. rano dam mu sucha karme Royala a wieczorem rosolek? A znajac mikiego to bedzie czekal do wieczora( bo posilek lepszy :D ). A musi tez jesc Royala bo jak gdzies wyjedziemy to nie bede mu gotowac. Pytam bo nie wiem co mam zrobic, prosze o odpowiedź :) :) Quote
Ola&Kika Posted April 9, 2005 Posted April 9, 2005 Madziu, Proponuję nie podawac rosołku codziennie, a jedynie od czasu do czasu :wink: Tak jak napisałaś psiak może nie jesc chrupek, bo wiadomo, że rosołek lepiej smakuje :wink: Do suchego się w końcu przyzwyczai(moja psica robiła takie fochy jak Miki, teraz je ok. 2 razy dziennie z trzęsącymi się uszami :wink: )- a jeśli nie, proponuję wypróbowac royalka adult, większośc pisała, że lepiej smakuje ich yoreczkom :) Dodatkowy problem przy wyjazdach..no, chyba, że ktoś ma jakiś dobry sposób na przekonanie psiaka do jedzenie suchotek przy jednoczesnej mozliwości wcinania smacznego rosołku :wink: ? Quote
Recommended Posts