Wafelek Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 Do końca terminu zgłoszeń jeszcze tylko 2 tygodnie - zapraszamy do zgłaszania się! :-) A do zgłoszonych zawodników: - zainteresowanych piątkowym treningiem na hali - chętnych do pomocy przy zawodach bardzo prosimy o wypełnienie niniejszej ankiety: Zawody - ankieta Quote
Alusia Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 JA przepraszam ze o to pytam ale ponoć głupota nie boli...:roll:ale nigdy nie wiem jak z tym jest a więc czy zgłoszenia można wysyłać jeszcze :roll:15.03 do 24:00 czy do 14-15.03.09 ???:oops::oops::oops: Quote
Wafelek Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 Zgłoszenia są przyjmowane do dnia 15 marca włącznie. Bardzo prosimy również o dokonywanie w tym terminie opłat (przelewem na podany numer konta), czyli do 15 marca włącznie. Dodatkowa informacja: UWAGA!!! Osoby prywatne lub firmy, które jeszcze chciałyby umieścić swoją reklamę w katalogu lub w formie baneru na stadionie prosimy o jak najszybszy (do 15tego marca) kontakt z biurem ZK oddziału Bytom mail: zkwp_bytom@op.pl Quote
Wafelek Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Kilka słów na temat hali i miejsca rozgrywania zawodów: Hala jest otoczona z każdej strony wysoką bandą (lub ścianą;), zatem ring będzie całkowicie oddzielony od innych psów i widzów. Za bandą jest trybuna dla publiczności. Wejścia do obiektu są dwa: główne, z parkingu, duży hol z szatniami (takie na kurtki;), tam też najprawdopodobniej będą stoiska handlowe, i tylko od przodu jest dojście na trybuny. Od tyłu jest mniejsze wejście (szatnie, zaplecze techniczne). Na zewnątrz jest duuuuży park wzdłuż rzeki (ale nie radzę kąpać w niej psów, chociaż... kaczki tam mają się dobrze;-) ). Boisko z trybunami, na którym rozgrywane będzie IPO jest wzdłuż tego parku, za stadionem też jest park, nawet z jakimś stawem (ale nie wiem, jak on wygląda). Pomiędzy boiskiem a halą jest hotelik z restauracją/bufetem. Tutaj jest mapka tego terenu z maps.google w wersji zdjęcia lotniczego. Quote
zakla Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Czy tam bedzie miejsce dosyc ciche na psa w klatce? (czyli ze na klatke z psem). Quote
Felki Ghandi i Jazz Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Wygląda na to, że desantujemy się do Bytomia:multi: Quote
Wafelek Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 Felki Ghandi i Jazz napisał(a):Wygląda na to, że desantujemy się do Bytomia:multi: Cieszę się :-) Co do miejsca na psa - chcemy wygospodarować miejsca na klatki z psami, tak, żeby nie były przy ringu, ale czy będzie ono ciche... to już zależy od samych psów w tych klatkach ;-) Quote
Aussie Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Na zawodach łąckich funkcjonuje coś takiego jak "cichy pokój" ;-) Quote
PATIszon Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Tam sie to nazywa "Szatnią milczków" zdaje sie. Ok zglosilam sie wreszcie. O malo co nie zapomnialam.... Quote
CHI Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 PATIszon napisał(a): Ok zglosilam sie wreszcie. O malo co nie zapomnialam.... A ja pamiętam - tylko się jeszcze zastanawiam czy dam radę... Głównie finansowo :-( na Puchar Ras zgłosiłam 2 psy.... Muszę siąść i się podliczyć...:-( Quote
Luzia15 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 My może pojedziemy.:evil_lol: Jeszcze zobaczymy. :evil_lol::evil_lol: Quote
Wafelek Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 CHI napisał(a):A ja pamiętam - tylko się jeszcze zastanawiam czy dam radę... Głównie finansowo :-( na Puchar Ras zgłosiłam 2 psy.... Muszę siąść i się podliczyć...:-( Gocha, przyjeżdżaj do nas, dasz radę... no bo jak to tak... zawody bez TAAAKIEGO bulteriera??:-) i, i... bez jedynego w swoim rodzaju boksera....?? ps. i Aries podrósł już na tyle, że nie będę się bała, że Funia go stratuje ;-) Quote
CHI Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Bożenka, ech... No i jeszcze mam Diuka... I oby jak najdłużej... Staruszek przeżywa i wyjazdy i zostawianie go w zaprzyjaźnionym domu... i mam zawsze zgryza co robić... Quote
Aussie Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Szukam transportu z Warszawy dla siebie i moich suczek, ewentualnie dla samej Asti (bezproblemowa). Quote
Junka Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 :bigcry:A ja sie właśnie dowiedziałam, ze mam wolny termin i się nie zgłosiłam :angryy: To by były pierwsze zawody w tym roku, nastepne będe miała dopiero w maju jak sie uda :( Quote
Alusia Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Ja będę jako widz... Okazało się że mam transport ale za późno ...:angryy::-( Quote
Wafelek Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 Nowe informacje: 1) pewnie co poniektórzy już zauważyli na liście zgłoszeń, że jakiś czas temu zostały przydzielone numery startowe - wszystkich pechowców (czyt. tych, którzy mają nie taki numer jaki by chcieli) zapewniam, że odbyło się to na drodze losowania (oczywiście za wyjątkiem osób biegających w jednej klasie lub sąsiednich klasach z dwoma psami) 2) możemy w końcu ze 100% pewnością napisać, że wykładziną będzie tzw.sztuczna trawa - dokładnie ta, która jest używana na wystawie w Katowicach w "Spodku" na ringu honorowym, na której były zawody flyballu i frisbee 3) podajemy już szczegółowy program zawodów: PIĄTEK od 18:30 rejestracja zawodników 19:00 – 21:00 treningi (szczegółowy grafik treningów prześlemy zgłoszonym na trening zawodnikom mailowo) SOBOTA 8:00-9:00 rejestracja zawodników 9:00 OTWARCIE ZAWODÓW Biegi zawodników: - agility 0 (sobotnie) - egzaminy A1 - egzaminy A2 - egzaminy A3 - agility 0 (sobotnio-niedzielne) 12:30 PRZERWA 13:30 Biegi zawodników: - agility open - jumping 0 (sobotni) - jumping open 17:00 Sobotnie podsumowanie – dyplomy, nagrody, medale... NIEDZIELA 8:00-8:30 rejestracja zawodników 8:30 Biegi zawodników: egzaminy A1 egzaminy A2 egzaminy A3 agility 0 (niedzielne) agility open 12:15 PRZERWA 13:00 Biegi zawodników: jumping 0 (sobotnio-niedzielny) jumping open jumping 0 (niedzielny) 16:30 ZAMKNIĘCIE ZAWODÓW (oczywiście: organizatorzy dopełnią wszelkich starań, aby program nie uległ zmianom, lecz zastrzegają sobie możliwość zmian - zwłaszcza tych czasowych ;-) ) Quote
Mokka Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Wafelek napisał(a): 1) pewnie co poniektórzy już zauważyli na liście zgłoszeń, że jakiś czas temu zostały przydzielone numery startowe - wszystkich pechowców (czyt. tych, którzy mają nie taki numer jaki by chcieli) zapewniam, że odbyło się to na drodze losowania (oczywiście za wyjątkiem osób biegających w jednej klasie lub sąsiednich klasach z dwoma psami) Ale ja tu widzę pewną niedogodność, bo Sajko ma z Bezą numer 36, czyli ostatni w MA2, a w MA3 jest tylko jeden Drago, w związku z czym w openach wypadają tuż po sobie. Quote
Wafelek Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 Mokka napisał(a):Ale ja tu widzę pewną niedogodność, bo Sajko ma z Bezą numer 36, czyli ostatni w MA2, a w MA3 jest tylko jeden Drago, w związku z czym w openach wypadają tuż po sobie. Dzięki za uwagę! Quote
Magda i Saga Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Myślę, że Ania Makosz (nr 73 i 74) w S3 i Beata Banaszak(nr 68 i 69) w L3 chętnie miałyby chwilę na odsapkę Quote
FRODKA Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 No to też mają chwilę na odsapkę ,czyli pomiędzy ich biegami jest bieg 2 innych psów. Quote
Wafelek Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 [quote name='Magda i Saga']Myślę, że Ania Makosz (nr 73 i 74) w S3 i Beata Banaszak(nr 68 i 69) w L3 chętnie miałyby chwilę na odsapkę Numery startowe to te w pozycji "numary startowe", całkiem po prawej ;-) [quote name='Napisał [B']FRODKA ] No to też mają chwilę na odsapkę ,czyli pomiędzy ich biegami jest bieg 2 innych psów. Mają więcej czasu, tylko excelowa formuła kłamała w internetowej wersji ;-) Już to poprawiłam na tak, jak powinno być- jeszcze raz, dzięki za uwagi. Quote
Wafelek Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 [quote name='Mokka']Chciałabym tylko nieśmiało dodać, że odstęp 2 psów to dla jednego przewodnika może być za mało. Haniu, spokojnie - wiemy o tym. Nie zauważyłam, że nie wstawiłam w tym miejscu ręcznie numeru, jak mamy w dokumentach u siebie, tylko była rozciągnięta formuła excela. Co nie zmienia faktu, że ja i tak nie widzę tych 2 psów między kolejnymi przebiegami Ani i Beaty ;).Nie ma i nie będzie :diabloti: Wyjaśniłam już Ani (Sajkowskiej) na maila, a tobie jeszcze raz dziękuję za czujność. A na przyszłość - byłabym wdzięczna o wysyłanie tego rodzaju uwag do mnie na priv, żeby nie zaśmiecać tak strasznie tego wątku deliberacjami na temat numerów startowych... ;-) Quote
Mokka Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 FRODKA napisał(a):No to też mają chwilę na odsapkę ,czyli pomiędzy ich biegami jest bieg 2 innych psów. Tego nie rozumiem :roll:. Chciałabym tylko nieśmiało dodać, że odstęp 2 psów to dla jednego przewodnika może być za mało. Psa, z którym się biegło należy odstawić na miejsce, wyciągnąć następnego, rozgrzać, doprowadzić na start. 2-3 minuty to trochę krótko. Co nie zmienia faktu, że ja i tak nie widzę tych 2 psów między kolejnymi przebiegami Ani i Beaty ;). Quote
Recommended Posts