Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ello for all xD Więc tak...! Mojemu psu strasznie śmierdzi z mordki... Dejzusia (Dejzusia-mój piesek) ma około 3/4 latka i jak chce się ją przytulić to ok ale kiedy ziewnie... masakra..! Szukałam jakieś odświerzacze czy jakieś inne rzeczy... nic nie ma .... Moze wy mi pomożecie...? Sama nie wiem :-(:-( Jeśli ktoś coś wie prosze o pomoc!!!:) HELP! xD

Posted

[quote name='Dyzia']Ello for all xD Więc tak...! Mojemu psu strasznie śmierdzi z mordki... Dejzusia (Dejzusia-mój piesek) ma około 3/4 latka i jak chce się ją przytulić to ok ale kiedy ziewnie... masakra..! Szukałam jakieś odświerzacze czy jakieś inne rzeczy... nic nie ma .... Moze wy mi pomożecie...? Sama nie wiem :-(:-( Jeśli ktoś coś wie prosze o pomoc!!!:) HELP! xD[/quote]

Najlepiej idź do weta, żeby sprawdził od czego ten zapaszek jest... a jeśli ma sporo kamienia na zębach to cza go usunąć, a jak nie od zębów to tym prędzej do weta...

Posted

czy piesek ma widoczny kamień nazębny? czy widać zmiany na dziąsełkach? jeśli tak to sprawa zębów- wet usuwa kamień pod narkozą. jeśli nie zapach może być od żołądka-może to też być wina karmy-problemów z trawieniem.

• 3 months later...
Posted

są takie zabawki sznury pachnące miętą tak zabardzo tego nie czuć ale jak pies gryzie to podobno psu pachnie z pysia kupiłam kiedyś tą zabawka mojej koleżance dla psa nawet nie wiedziałam ze to jakoś pachnie a ona powiedziała ze jej pieskowi pachnie z pysia mieta i na opkaowaniu faktycznie pisało :eviltong::loveu::loveu::loveu:

Posted

Mam podobny problem ze swoim psiakiem, jest przygarnięty więc nie wiem czym wcześniej go karmiono ale u weta byłam, kamień jest b.mały więc powiedział że nie ma sensu go usuwać tylko żeby miał możliwośc ścierania sobie czymś twardym. Najgorsze że nie chce jeśc suchej karmy i to jest podobno też przyczyną że od miękkiego jedzenia tak wania z pyska. Ponadto kupiłam u weta spray do pyska "Deodent" którym należy psikać zęby i dziąsła. Niestety mój psiak nie toleruje tych zabiegów i czyszczę je szczoteczką popsikaną tym preparatem jednak nie widzę żadnych zmian.:crazyeye:

Posted

Przyczyną moze być właśnie ten kamień nazębny. wiele psów i tak ma nieprzyjemny zapach z pyszczka, a zwłaszcza jamniki :evil_lol:
A czy ten smrodek jest aż tak męczacy, zeby go nie przetrzymać?

Posted

malagos napisał(a):
Przyczyną moze być właśnie ten kamień nazębny. wiele psów i tak ma nieprzyjemny zapach z pyszczka, a zwłaszcza jamniki :evil_lol:
A czy ten smrodek jest aż tak męczacy, zeby go nie przetrzymać?

Jest niesamowity !!!
Pies będzie leżał w drugim końcu pokoju i jak zacznie lizać np. łapę to juz wtedy czuć jak wania. Ehh...

• 2 months later...
Posted

no i nadal problem :Help_2:
stosowanie Deodent - bez rezultatów :flop:
stosowanie pasty dla psów - rezultat chwilowy :flop:

psu nadal "ciągnie" z pyska jak nie wiem :shock: nie powinno się psa kąpać często bo to zakłóca jego powłokę sierści czy cuś takiego ale jak go nie wykąpię 1 raz w tygodniu to nie da się wytrzymać :wallbash: bo jak się tak wyliże tym swoim smrodkiem to my w domu padamy ale nie jak muchy bo muchy to się wtedy zlatują
TRAGEDIA

Posted

agni napisał(a):

psu nadal "ciągnie" z pyska jak nie wiem :shock:

Poszłabym jak najszybciej do lekarza i zrobiła psu badania. (morfologia, nerki, ukł. pokarmowy itd)
To moze byc objaw powaznego schorzenia.

Posted

z tymi kąpielami, że raz w roku itd. to mit;) wiadomo co za dużo to niezdrowo - ale ja moje kudłacze czasem kąpie co tydzień- szczególnie jak jest plucha i nic im nie jest;) podstawa porządne kosmetyki z górnej półki..

Posted

Witam. Od lat zajmuję sie pielęgnacją psów. Żadne odświeżacze ani pachnące zabawki nie rozwiążą problemy. Psu trzeba po prostu myć zęby miękką szczoteczką i specjalną pastą dla psów. Na początku polecam szczoteczkę gumową, zakładaną na palec - psy to nawet lubia bo ona delikatnie masuje a pasta do zębów może być smaczna. Trzeba być stanowczym ale przyjaznym i delikatnym to pies szybko zaakceptyje te zabiegi. Kamień należy usunąć i z powodzeniem można to z grubsza zrobić samemu, beż weta i bez żadnej narkozy, która może psu zwłaszcza w starszym wieku bardzo zaszkodzić. Proszę spróbować, kamień lekko odpada i to wcale nie boli. Ja to robię i uczę swoich klientów. Zęby należy myć psu co trzeci dzień, bo co trzeci dzień nowa warstwa osadu twardnieje i przywiera do zębów w postaci śmierdzącej płytki.

Posted

No zgadzam się z vege , o zdrowie całego pieska trzeba dbać i nie bardzo polecam ufać badaniu weta tylko przez oględziny i obmacanie. Gdy jest podejrzenie, że coś jest nie tak ze zdrowiem to trzeba pobrać krew i sprawdzić czy nie ma cukrzycy, czy z nerkami i z wątrobą jest ok, ale ząbki też trzeba myć i to ma byc pieszczota i przyjemność, żeby pies czuł, że to z mił,ości a nie jakieś maltretowanie.