Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Schronisko w Krotoszynie
Przebywa tu pies w typie rasy staffordshire terier. Został znaleziony w centrum miasta, prawdopodobnie ktoś go wyrzucił. Psu daliśmy imię Pręgus. Ma około 4-5 lat. Jest w schronisku już kilka miesięcy i nikt o niego nie pyta. Jak nie znajdzie się chętny na Pręgusa, to zostanie uśpiony :-( Pies nie wykazuje cienia agresji w stosunku do człowieka. Jest niesamowicie energiczny i uwielbia zabawę. Ładnie chodzi na smyczy. Ma tylko problem ze stawami, lekkie skrzywienie. Na początku miał też chorobę skóry, teraz jest dużo lepiej. Strasznie marznie w schronisku.
http://www.dogomania.pl/forum/f28/bulowate-do-adopcji-jeden-watek-dla-wszystkich-aktualizacje-str-1-post-1-2-5-8-a-22803/index471.html

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właściwie tylko dlatego, że nikt go nie chce i ze względu na specyfikę rasy. Tylko, że Pręgus jest łagodny. Nie toleruje innych psów, ale do ludzi merda ogonkiem.

Posted

[quote name='Tengusia']wg mnie i jego mordki to on ma cos wspolnego z sharpkiem no powiedzcie sami :loveu:

jenny skoro juz tu jestes to moze jakies ogloszonka :grins:

[FONT=Arial]dokładnie mixik sharpkowy jakowyś [/FONT]

Posted

Magda możesz podać namiary na kogoś,kto prowadzi adopcję Pręguska? ( najlepiej telefon i email) Muszę mieć namiary do ogłoszeń.Czy on w schronisku został albo będzie wykastrowany?

edit:
założyłam mu wątki na niebieskim i czerwonym forum
niebieskie
czerwone

Posted

Praktycznie to nikt nie prowadzi jego sprawy. Ja 3 miesiące temu założyłam stronę schroniska w Krotoszynie i praktycznie tylko ja się nim przejmuję. Do schroniska nie ma co dzwonić, bo pracownik jest dość nieprzyjemny i zależy mu tylko na pozbyciu się psa, a gdzie on trafi, to już go nie obchodzi.
Schronisko nie ma nawet weterynarz, nikt psów nie ogląda, więc o sterylizacji tym bardziej nie ma mowy.

Posted

to na dobry początek pręgusa na dogo, banerek jest podlinkowany:

a to kod do wklejenia w sygnaturę, jesli ktoś woli w ten sposób:

[noparse][/noparse]

powodzenia piesku, obyś tu był jak najkrócej...

Posted

Mam nadzieję, że się uda, bo w schronisku chcą się go pozbyć.... jeszcze wydadzą byle komu :-( No, ale jeszcze się nie poddaję i będę o biedaka walczyć :mad:

Posted

Żadnych nowych wieści. Byłam dzisiaj w schronisku, Pręgus siedział smutny w kojcu. Oczywiście jak się do niego wejdzie zaczyna szaleć z radości.
Doszedł w końcu zamówiony dla niego kubraczek.... ale niestety za mały.
Do czasu aż dojdzie większy, będzie marzł:-( Biedna psina... już tak długo czeka, a on przecież taki pocieszny...

Posted

magda a podawałaś arjunie wymiary czy ten kubrak był na oko mierzony? w kubraczkowym wątku jest fotka wykroju z zaznaczonymi istotnymi wymiarami, najlepiej zmierzyć psa i podać te wymiary szyjącej osobie, będzie na wymiar...

Posted

Ustalałyśmy rozmiar... ale psa nie mierzyłam. Pręgus jest niski, ale niestety krępy... niezły z niego mięśniak :razz:. No i teraz kundelek paraduje w kubraczku. Muszę zamówić nowy... tylko najpierw pojadę z miarą do schroniska.

• 2 weeks later...
Posted

Pręgus dostał śliczny kubraczek :multi:. Roznosi go energia, cały czas chce się bawić, uwielbia aportować..... tylko, że nikt o niego nie pyta a on się tak stara zwrócić na siebie uwagę...

Prawda, że śliczny z niego chłopak !!!