Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tupadlo napisał(a):
kiedy ten transport? w jakis weekend to ja bym mogla pomoc i zataszczyc z katowic do łodzi na przyklad

ja nie wiem czy coś takiego będzie pasować Pajuni ale poczekamy na jej odpowiedź, mimo wszystko dziękuję bardzo za ofertę pomocy :loveu:

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

może jednak ktoś zakocha się w całej trójce:modla:, pamiętam z wątku Ediego na dogo, że przyjechała jedna pani z Niemiec i adoptowała 3 starsze psy z jednego schroniska i ciągle mi to po głowie chodzi ale wiem, że drugi raz coś takiego coś może być mało realne...

Posted

zniknęło ogłoszenie wyróżnione na ale gratce? w ogóle wszystkie moje ogłoszenia zniknęły :mad: czekam na wyjaśnienia od alegratki

edit. już się pojawiły :lol:

Posted

Co z tym transportem?Wiadomo już coś?Padła dobra propozycja.Tupadlo zaofrowała transport z Katowic do Łodzi.To kawał drogi.Można skorzystać z mapy pomocy dogo i poprosić kogoś o przejęcie psów w Łodzi i przewiezienie dalej.

Posted

dostałam ofertę transportu od Drakula, transport Katowice - miejsce docelowe czyli przytulisko, koszt ok 400zł najbliższy możliwy termin 21.02.09r. (nie stać nas na to :shake:)

zaraz napisze PW do pajuni w sprawie ofert transportu

Posted

diana79 napisał(a):
p.s. nie wiem czy rozliczenia powinny się znajdować w 1-szym poście?
Dobrze by było. Będzie czytelniej :). I wszystkie bieżące ważne informacje też by było dobrze, żebyś wpisywała do pierwszego postu.

Myślę, że warto skorzystać z tego transportu. Możemy się umówić tak, że brakująca kasa pójdzie z katowickiego konta (bo i tak część transportu miała być z niego pokryta), a jak coś jeszcze (po wyjeździe psów) się uzbiera to przelejesz na katowickie konto :).
Jeśli zechcesz skorzystać z transportu Drakuli to napisz koniecznie w tytule, że potrzebne wsparcie finansowe.
Trza by porozsyłać wątek do jak największej liczby dogomaniaków - przez gg i PW z prośbą o chociaż 2 zł.

Posted

mam pierwsze wpłaty na transport z bazarku Taks :loveu:
20zł - KupaP
10zł - Iv_
10zł - Asiol

dziękuje :multi:

p.s. nie wiem czy rozliczenia powinny się znajdować w 1-szym poście?

Posted

Maciaszek dziękuję bardzo :lol:
czekam na odpowiedź pajuni
mam jeszcze pytanie a czy psiaki do tego czasu zostaną zaszczepione?
i czy dostały zastrzyki antykoncepcyjne?

Posted

Pajunia jeżeli udało by się zorganizować transport do Ciebie to czy koszty związane z psami tzn. wyżywienie, wet, i inne były by całkowicie pokrywane przez Twoją Fundację? (chcę się tylko upewnić:oops:) bo jak rozumiem psy mogły by zostać u Ciebie do czasu znalezienia domu a to może trwać bardzo długo :-(
czy sunie zostały by wysterylizowane czy dostawały by zastrzyki antykoncepcyjne?
a jeżeli skorzystać z transportu Drakuli to czy psy mogły by przyjechać 21.02?

Posted

Psiaki są już zaszczepione. Co do zastrzyków, ew. kastracji psa to nic na razie nie zostało zrobione :angryy:. Po raz kolejny zwróciłam uwagę na to, że cieczka lada moment i że mam nadzieję, że nie zaciążą...

Zdjęcia z dzisiaj:

Posted

to czy koszty związane z psami tzn. wyżywienie, wet, i inne były by całkowicie pokrywane przez Twoją Fundację? (chcę się tylko upewnić) bo jak rozumiem psy mogły by zostać u Ciebie do czasu znalezienia domu a to może trwać bardzo długo

Koszty utrzymania beda pokrywane przez nas, jak rowniez ew. koszty weterynaryjne. U nas nie zawsze psy sa kastrowane, zalezy od tego, ile pieniedze mamy, ale cieczkowe sunie sa zawsze odizolowane od psow w cieczkowym pokoju.
Dracule znamy a on doskonale wie, gdzie nasze przytulisko sie znajduje, gdyz czesto tam bywal.
Psiaki mozecie w kazdej chwili przywiezc, tylko, jak pisalam, wazne, aby byly odrobaczone i zaszczepione, i to nie tylko na wscieklizne, ale i na wirusowki. Mamy zbyt duzo psiakow, jak rowniez pare szczeniakow i naprawde boimy sie kazdego ryzyka.
Pozdrawiam

Posted

Pajunia dziekuję za odpowiedź :lol:
psiaki są już zaszczepiona na wirusówki i odrobaczone ale na razie brakuje pieniędzy na transport :shake:
obecnie mamy 40zł z bazarku Taks z mojego będzie ok 40zł i na tym koniec więc transport chyba będzie trzeba przełożyć aż się coś więcej uzbiera :-(

kto może pomóc? każda złotówka się bardzo przyda :modla:

Posted

28.02 - jeszcze nie wiem o której jadę z Katowic do Frankfurtu nad Odrą. To niedaleko Gorzowa, Szczecina. Jakby ktoś mi pożyczył trzy knele małe na drogę to psiaki zabiorę. Ewentualnie jeden duży.
Może ktoś mógłby podjechać do Frankfurtu? Oczywiście po polskiej stronie. Może ja podjadę na Gorzów. Mozę nasz kolega co hotelik w Gorzowie prowadzi nam pomoże i podjedzie?

Ja bym jechała bez żadnej opłaty oczywiście !

Posted

[quote name='amikat']
Może ktoś mógłby podjechać do Frankfurtu? Oczywiście po polskiej stronie. Może ja podjadę na Gorzów. Mozę nasz kolega co hotelik w Gorzowie prowadzi nam pomoże i podjedzie?

Ja bym jechała bez żadnej opłaty oczywiście !

Amikat zapytasz tego kolegi z Gorzowa? on by zawiózł psy bezpośrednio do Pajuni czy trzeba jeszcze jakiegoś połączenia szukać?
tzn nie wiem jak pomóc w szukaniu dalszego transportu :oops:

keneli już szukam http://www.dogomania.pl/forum/f98/kto-moze-pozyczyc-3-male-kenele-1-duzy-131922/#post11822793

Posted

JA do niego zadzwonię. Może on może podjechać do Frankfurtu? A jak nie to ja mu je dowiozę a najwyzej poproszę tylko o 100 zł na paliwo - na ta różnice kilometrów ok?

Bedę wiozła 5 psów bo jadę dużym autem! Jedynie prośba o kenelki na psiaki aktualna - Albo jeden duży.

W Frankfurcie mam być na 15:30 - 16:00 więc wyjeżdżam rano w sobotę i towarzystwo zabieram!

Posted

amikat napisał(a):
JA do niego zadzwonię. Może on może podjechać do Frankfurtu? A jak nie to ja mu je dowiozę a najwyzej poproszę tylko o 100 zł na paliwo - na ta różnice kilometrów ok?

oczywiście :lol: mam nadzieje, że się zgodzi :thumbs:

Posted

przyszły śliczne 3 komplety obroży i smyczy dla psików w od Taks:multi: dziękuję :loveu:

bardzo proszę o rozesłanie prośby o pożyczenie keneli do znajomych :modla:
szkoda aby psiaki straciły taką szansę ze względu na ich brak :-(