Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przeczytałam i serce posypało się na tysiąc kawałeczków:placz: życie jest tak niesprawiedliwe:shake: może jakiś domek na wsi..może ktoś z dogomaniaków może rodzinkę zabrać do siebie:shake:

Posted

[quote name='magda222']Podnoszę sierotki :-( Jak się czuje ich Pan? :-([/quote]

z tego co moja mama się dowiedziała od sąsiadów pan tylko bezwładnie leży i bardzo krzyczy po nocach :-( nie wiem czy z bólu czy z rozpaczy czy z jednego i drugiego, leży sam i umiera, sąsiedzi się w ogóle nie interesują nim, ale mam nadzieję że ktoś z opieki chodzi do niego...
dożyć takiego wieku i umierać samotnie w męczarniach koszmar jakiś, nawet nie potrafię o tym myśleć :shake:

Posted

ja tez myślałam, że może jakaś fundacja niemiecka by mogła pomóc bo u nas będzie ciężko, choć tez mam nadzieję, że może ktoś się zlituje i zabierze wszystkie do siebie do domku, one nie potrzebują wiele, mieszkały w małym mieszkaniu, pokój z kuchnią, małe nieogrodzone podwórko im wystarczało, nigdzie same się nie oddalały od domku :shake:
ja nie mam pojęcia gdzie szukać jakiś fundacji niemieckiej ale może warto spróbować...

Posted

[quote name='diana79']leży sam i umiera, sąsiedzi się w ogóle nie interesują nim, ale mam nadzieję że ktoś z opieki chodzi do niego...
dożyć takiego wieku i umierać samotnie w męczarniach koszmar jakiś, nawet nie potrafię o tym myśleć :shake:[/quote]

tak to bywa w bogobojnym, religijnym narodzie :angryy:

Posted

Biedny człowiek... :-(

[quote name='diana79']ja nie mam pojęcia gdzie szukać jakiś fundacji niemieckiej ale może warto spróbować...[/quote]Napisz do Amikat, AisaK, pajunia, hanka456. Coś podpowiedzą, doradzą, moze same z fundacją się skontaktują :).

Posted

[quote name='maciaszek']Biedny człowiek... :-(

Napisz do Amikat, AisaK, pajunia, hanka456. Coś podpowiedzą, doradzą, moze same z fundacją się skontaktują :).[/QUOTE]

dziękuję bardzo :lol: poczekam, jeszcze parę dni, może się ktoś odezwie z ogłoszeń, jeżeli nie to napiszę do nich

Posted

Diana79,pisz do amikat i innych dziewczyn od razu a jak odezwie się ktoś z ogłoszenia to super!Najlepiej szukać na kilku frontach,bo domki niestety nie ustawiają się w kolejce po psy :-( Nawet te w Dojczach ;)

Posted

Oby jak najszybciej udało się wyciągnąć psiaki ze schronu :-(
A już szczytem szczęścia byłoby gdyby poszły razem w jedno miejsce...
Choć trochę umniejszyłoby to ich tragedię :-(

Posted

Diano, czarno widze znalezienie domu dla nich razem.:placz: To raczej nierealne, chyba, ze cud by sie zdarzyl. Ale mozliwe jest wszystko.
Jak one sie z innymi psiakami dogaduja? Czy mozna je do wiekszego stada dac ?

Posted

pajunia napisał(a):
Diano, czarno widze znalezienie domu dla nich razem.:placz: To raczej nierealne, chyba, ze cud by sie zdarzyl. Ale mozliwe jest wszystko.
Jak one sie z innymi psiakami dogaduja? Czy mozna je do wiekszego stada dac ?

wiem, ze musiałby się chyba cud zdarzyć ale może przynajmniej sunie by mogły gdzieś razem trafić
nie wiem jak one by sobie w stadzie poradziły, zapytam dziewczyn, które jeżdżą do schronu jak one obecnie z innymi psami się dogadują bo z tego co ja wiem to one raczej miały mały kontakt z innymi psami, zawsze się tylko razem trzymały, były wolno puszczane i jak jakiś pies się pojawił to czasem przeganiały jak się narzucał, jak były osobno to raczej nie interesowały się psami, może tylko pies jak jakąś sunie zobaczył ;)
Żabka czasem odganiała inne psy broniąc swoich dzieci, ale nigdy nie słyszałam aby się pogryzły z innymi psami, ale mogę tego oczywiście nie wiedzieć bo to są tylko moje spostrzeżenia i mojej mamy, która mieszka niedaleko, a od sąsiadów raczej nie idzie się niczego dowiedzieć :shake:

Posted

Diano, dostałam Twój sms. Nie pojechałam jednak do schronu, ale podejrzewam, że niewiele bym się dowiedziała. Psiaki siedzą w boksie same. Psy z sąsiedniego boksu kompletnie ignorują. Ale nie wiem czy to jest miarodajne, bo są potwornie wystraszone. Jak odżyją to nie wiem jak się będą zachowywać...

Posted

maciaszek napisał(a):
Diano, dostałam Twój sms. Nie pojechałam jednak do schronu, ale podejrzewam, że niewiele bym się dowiedziała. Psiaki siedzą w boksie same. Psy z sąsiedniego boksu kompletnie ignorują. Ale nie wiem czy to jest miarodajne, bo są potwornie wystraszone. Jak odżyją to nie wiem jak się będą zachowywać...

dziękuję za informację :lol:
więc trudno powiedzieć jak by się stadzie zachowywały, one całe życie w jednym domu z panem, który sam mieszkał :-( większość czasu w domu siedziały, na spacer tylko na kilka minut, w lecie na trochę dłużej...

Posted

magda222 napisał(a):
Wyobrażam sobie co czują te psy :-( :-( :-(
Czy ich Pan wie,że są w schronisku?Jak on się czuje?

nie wiem czy on zdaję sobie sprawę z tego co się dzieje i nawet nie wiem czy ich pan jeszcze żyje :shake:

Posted

właśnie się dowiedziałam, z katowickiego wątku, że psiaki siedzą razem w boksie (wcześniej myślałam, że pies jest osobno) a sunie nie są wysterylizowane, oby tylko nie zaszły w ciążę, ostatnio w czerwcu miały zastrzyk antykoncepcyjny ale to już jest 7 miesięcy :shake:

Posted

Diano, bedziemy je tutaj oglaszali, moze akurat ktos sie znajdzie, kto im trzem razem dom da. Druga sprawa, jesli zorganizujecie transport do nas, to je przejmiemy w naszej fundacji. Ale nie jestesmy w stanie po nie przyjechac.