Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na wiosne tata obiecał mi kupić maltańczyka ,tatko nie ma nic przeciwko lecz mama ma jedno ale i to ale u niej oznacze że jak będzie piesek to nigdzie nie bende jeździć :-(jestem zła i jak ją mam przekonać na kupno ???czy przez inernet pezpiecznie jest kupić psa ???czy ktoś może mnie oszykać ????:mad:kocham te pieski :loveu: jestem szczęśliwa że będe go mieć i że przynajmiej tatko za mnią stoi???? za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje!!!:cool1:

Posted

Po pierwsze co znaczy kupić psa przez internet!?
Nigdy ale to nigdy nie kupuj psa drogą internetową, to nie zabawka i nie rzecz...
Po drugie, jeśli chcesz mieć psa zdrowego i bez problemów, psychicznyh i fizycznych, to zakup psa z hodowli z rodowodem. Na forum na pewno znajda się osoby które polecą Ci sprawdzoną hodowle.
Jeśli będziesz chciała zaoszczędzić za kupnie psa, z wielkim prawdopodobieństwem, potem wydasz na jego leczenie. W każdym wątku tego typu, chyba każdy dogomaniak Ci to powie.

Więc nie bądź w gorącej wodzie kąpana, i rozważ bardzo dobrze tą decyzję.

Mając psa też można wyjechać na wczasy, jest z tym trochę więcej kłopotu, ale obecnie jest coraz więcej miejsc gdzie można przyjechać z psami ;)

Jeśli to twój pierwszy psiak, a z twojego opisu wnioskuję że tak, to dokładnie wszystkiego się dowiedz na temat danej rasy.
Psiak to nei wydatek jednego rzędu, trzeba kupowac karmę, szczepić odrobaczać, kiedy choruje trzeba go leczyć, i przede wszystkim TRZEBA MIEĆ DLA PSIAKA WIELE CZASU! Psiak nie moze bezczynnie siedzieć jak pluszak na kanapie ;)

Życzę Ci dokonania właściwej decyzji i wiele radości z posiadania psiaka! :)