Tengusia Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Piekna blekitna amstaffka, 25 stycznia trafila do naszego schroniska. Ktos podrzucil ja przez plot do jednej z katowickich firm, jako ze powarkiwala na osoby chcace je zlapac - zadzwonili oni po schronisko. Pan Waldek ze schroniska w Katowicach przyjechal i bez wiekszych problemow zabral sunie do schronu. Suke mialam okazje obejrzec na zywo, nie ma w niej cienia agresji do czlowieka, bardzo oddana kazdemu kogo widzi, przytulasna, calusna, skoczna. Wiemy ze skacze rowniez po dzieciach wiec szukamy albo domu bez malych dzieci albo domu u osoby ktore bedzie w stanie pokazac suni jak nalezy okazywac radosc i nie koniecznie trzeba przy tym lapy z ziemi dzwigac. Do psow wykazuje zainteresowanie ale nie rzuca sie na nie, nie warczy ... zbyt krotko z nia bylam zeby na 100% stwierdzic czy dogada sie z innym psem mysle jednak ze sa na to duze szanse. Potrafi isc przy nodze, jak jej sie pokaze to rowniez ladnie siada, mysle ze jest mloda i wszystkiego mozna ja jeszcze nauczyc !!! Wiek suki to mysle jakies 2 moze 3 latka choc ja wogole sie na tym nie znam :eviltong: kontakt w sprawie adopcji ze mna 662 243 881 (bardzo prosze w godzinach popoludniowych) Quote
basiagk Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Kto wyrzuca takie cuda?!:angryy: Chciałabym taką:loveu: Quote
amikat Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 a moze przywieźć Ci ???? hhhehhhe DZIĘKI DOMINICZKO ZA LINK. NA CIEBIE ZAWSZE MOZNA LICZYC Quote
andzia69 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 wiecie co.................................ja juz nie mam sił:-( Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 błękitna....uwielbiam takie....ale ręce opadają od wysypu astów:placz: Quote
Jenny19 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Ogłoszenia: alegratka eoferty giełdaogłoszeń adopcje.org 4łapy.pl kupsprzedaj.pl kupiepsa.pl ogłoszenia24polska.pl polskastrefa.eu przygarnijzwierzaka.pl dwukropek.pl ojej.pl bono-polska.pl pineska.pl animalia.pl wegetarianie.pl gumtree petworld najpewniej.pl rozgłos.net petsy.pl adopcjapsa.pl interpress.net mamoferte.pl czerwone forum astów Quote
maciaszek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 A to ona już zakończyła kwarantannę? Chyba nie... Powinna ją skończyć 8 lutego. Quote
amikat Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Tak - 8 lutego kończy kwarantannę - ale domku szukać trzeba juz dziś. Zadbam o to żeby ja już starylizowali. Ja jutro jestem na brynowie - poproszę o to! Quote
agaga21 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 AMSTAFF młoda, błękitna suczka do adopcji (548747632) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. Quote
Tengusia Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 agaga21, jenny19 dzieki wielkie za ogloszenia oby oby cos daly :modla: Quote
amikat Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Czarujcie dziewczyn..... telefony milczą... niech zaczną dzwonić! Quote
amikat Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Przepraszam za offa ale to ważne : http://www.dogomania.pl/forum/f96/jamniko-rottek-zaginal-ponoc-siemianowice-slaskie-119583/index16.html [FONT=Verdana]Proszę uważać na parę pseudowolontariuszy z Siemianowic Śląskich. Małgorzata D (na forum rottka jako sacha50, SaraD i nie wiadomo jeszcze jako kto), urodzona w 1983 roku, fragment nr tel. 781777XXX, fragment nr GG 53423XX, oraz jej TZ Przemek. Ludzie ci mają w tej chwili 2 własne suki rottweilerki. Wzięli na tymczas psa, którego zgubili po kilku dniach, pies na szczęście został odnaleziony dzięki pomocy wolontariuszy. Niestety trafił do nich następny pies, który również zaginął i dotąd się nie odnalazł. Osoby te nie poinformowały nikogo, co więcej po jakimś czasie Małgorzata…. napisala na Forum, że pies musi od niej zniknąć, gdyż Przemek wybiera się do szpitala, dlatego prosi o pomoc i natychmiastowe zabranie psa, zagroziła oddaniem do schroniska, a po kilku godzinach napisała, ze psa uśpiła, bo nagle, po kilku miesiącach pobytu u nich stał się agresywny. Potem wycofała się z tego i stwierdziła że pies jednak uciekł. Nie zostało to zgłoszone przez nią ani na SM ani na policję. Obecnie sprawa ta została przekazana do prokuratury w Siemianowicach Śląskich.[/FONT] [FONT=Verdana]Mamy potwierdzone informacje, ze te osoby znów biorą kolejne psy na tak zwane tymczasy, kontaktując się z różnymi fundacjami, forami adopcyjnymi i udając miłośników psów proponują pomoc – uważajcie proszę na nich, bo nie wiadomo jakie mają zamiary i co może stać się z psami. Nie dawajcie im psów! Wiemy tylko o kilku, które u nich zaginęły w niewyjaśnionych okolicznościach. Dodatkowo nie mają ku temu warunków mieszkaniowych – zajmują razem z psami maleńką kawalerkę.[/FONT] Quote
Tengusia Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 zalozylam jej watek na niebieskim Quote
agaga21 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 dostałam maila w sprawie suni od pani która ma dziecko i półrocznego asta.pisze że ze skakaniem sobie poradzi, ma dzwonić jutro do tengusi....:cool3: Quote
agaga21 Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 tengusiu...nic nie piszesz więc pewnie nie dzwoniła...?:-( Quote
Tengusia Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 [quote name='agaga21']tengusiu...nic nie piszesz więc pewnie nie dzwoniła...?:-([/quote] nie pisze bo nawet nie mialam wczoraj okazji by wejsc tu na dluzej niz szybkie 5 minut, pani wczoraj dzwonila i rozmawialysmy sobie dlugo i przyjemnie ... wszystko zdaje sie byc ok jest tylko jedno duze ALE pani ma dwa psiaki w domciu jeden jakis taki malec co ledwo od ziemi odrasta a drugi szczenior asta 5 miesiecy, z mojej strony jest obawa co bedzie jesli nasza sierota okaze sie agresywna do psow a tak byc moze ? pani mieszka Grudziadzu (jesli nic nie pomylilam) wiec to jest kawal drogi a na przykladzie Bono obawiam sie tego ze suke bedzie trzeba brac spowrotem :shake: pani odezwala sie do mnie na dogo dzisiaj po pracy ja zagadam i bedziemy myslec co dalej ;) Quote
agaga21 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 to trzeba by sukę porządnie przetestować... Quote
agaga21 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 tengusiu, zerknij tu: http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-rodzila-rodzila-gdy-sie-zuzyla-schron-wspaniala-astka-127912/index6.html#post11767020 czy to nie ta sama pani pyta o mamuśkę? Quote
Alicja Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 ............................................. Quote
Recommended Posts