Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja psinka uwielbia zjadać chusteczki znalezione na dworzu. Jak tylko widzi coś białego to sie wyrywa od razu żeby pożreć :roll:

Teraz akurat jestem przeziębiona i Emi tylko się kręci jak by tu dorwać chusteczkę.

A ja się zatanawiam w jakim stopniu szkodzą jej zjedzone chuteczki ?

Boje się żeby coś jej sie nie stało jak pożre np dwie na raz.

Oczywiście staram sie jak najbardziej unikać takich sytuacji żeby cokolwiek z ziemi zjadała, ale nie zawsze dopilnuje.

Posted

Do końca nie wiem czy celuloza może zaszkodzić, w bardzo dużych ilościach napewno. Sama mam taki problem z moim psem, też uwielbia chusteczki i papier toaletowy. Może kup Emi zzabawkę, którą będzie mogła rozrywać, rzuć. Najlepiej linę - mój pies taką ma.

Pzdr

Aga

Posted

Witajcie,

nie wiem, czy Was pocieszę, ale z czasem to przechodzi.

Mój pies tak mniej więcej do 16 miesiąca był koszmarną śmieciarą,

a chusteczki najlepiej mu smakowałay zużyte - fuj.

Potem mu przeszło samoczynnie, nie wiedzieć kiedy, chociaż były takie chwile, że przysięgałam, że kagańca mu z pyska nie zdejmę do końca życia - jego lub mojego. :wink:

Pozdrawiam.

Posted
Może kup Emi zzabawkę, którą będzie mogła rozrywać, rzuć. Najlepiej linę - mój pies taką ma.

Pzdr

Aga

Emi ma bardzo dużo różnych zabawek, taką linę oczywiście też :wink:

Ale to chodzi o to, że zużyta chusteczka znaleziona na dworzu to wielki skarb, który trzeba mieć.

Mam na dzieje, że jak będzie większa to też jej przejdzie.

Posted

Dobry ;)

Moja śmietniczka pożera średnio dwie role papieru w tygodniu, kolejne dwie roznosi po domu bo skończyły mi się miejsca w łazience, w których można go ukryć. Wszędzie wsadzi ten swój kinol. Chyba se specjalną kasetę na papier toaletowy załatwię, taką na kluczyk i z szyfrem i wtedy każdy kawałek celulozy będzie moim skarbem :D. Nie wiem, niby ma juz swoje lata ale jakieś to infantylne :-? Czasem żeby ratować papier i tym podobne pozwalam jej wnieść badyl do domu ale zamienia duży pokój w tartak, drzazgi wbijają sie w dywan a potem w stopy i zaraz jak go przemieli pędzi do łazienki po... Najgorsze jest to że widok psa, który wywija jezykiem i robi dziwne miny bo coś mu się tam przykleiło jest tak rozwalający że nawet głos trudno podnieść ze śmiechu :wink:

pozdrowienie

Posted

Muszkieter dla odmiany nie przepuści żadnej wyrzuconej gumy do żucia. Gdyby chodził bez smyczy, to by się zatrzymywał co chwilę i coś żuł. I tylko co chwilę się zastanawiam, czy on coś zwąchał na ziemi, czy dopadł już swój 'przysmak'.

Posted
ale z czasem to przechodzi.

Różnie bywa... Mój Filip aż do późnej starości nie przepuścił żadnej chusteczce porzuconej w domu, na dworze nic nie brał do pyska.

W domu to pół biedy, bo da się upilnować, żeby się chusteczki nie walały... i piesek z żadka ma okazję coś zszamać. Ale na dworze...trzeba psiaka nauczyć, żeby nie jadł nic z ziemi. Moja (13 m-cy) komendę "zostaw" ma opanowaną, nawet jeśli coś próbuje wziąć na dworze, to na moje "zostaw" porzuca zdobycz.

Więc radziłabym przejść na "wychowanie" i poczytać o psach-złodziejach i żarłokach i sposobach oduczania 8)

Chusteczki w nadmiarze z pewnością nie są wskazane w diecie.

Posted

No własnie z tymi komendami jest problem. Cały czas ją ucze i ucze ale ten uparciuch na moją komende "zostaw" reaguje tylko jak chce.

Np w domu nie ma problemu, ale na dworzu przy chusteczce woli skulić uszy i szybko zjeść.

Posted

oho, musze moje psiaki nauczyc "zostaw", jakis szybki prosty sposob na nauke?, bo Figa kuma tylko 'pusc' ale to bardziej np zabawke przy zabawie, a mam niemaly problem z kosciami, bo ludzie wyrzucaja dla psow przez okno... noi psy zra :/ :evil: