Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maszka na dogomani pierwszy raz pojawila sie w tym watku:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaczki-z-dzialek-z-nory-czekaja-na-domki-128916/index5.html
Stwierdzilam, ze dorosla do swojego wlasnego ;)

Masza:
10 tygodniowa dziewczynka. Efekt bezmyślego rozmnażania. Urodziła się na działkach, tam była dokarmiana. Kiedy skończyła 6 tygodni razem z całym rodzeństwem trafiła do schroniska. Rozpoczęło się poszukiwanie odpowiedzialnych opiekunów. Masza pierwsza znalazła swoich ludzi. Przemiła pani, miłośniczka zwierząt, z uroczym synkiem. Zabrali malutką, deklarowali odpowiedzialną miłość, dom do końca etc.

Maszka w wieku 6 tygodni:

Przez pierwsze dni ok, chociaż Maszeńka rozchorowała się, potem telefony że dobrze, że cudna. Potem, że znowu ma biegunkę, że tyle sprzątania, że mąż niezadowolony... Mimo wszystko wierzyłam, że będzie dobrze, że stan psinki się unormuje, wspierałam, słuchałam, radziłam. Niestety nie było dobrze. Pewnego dnia obudził mnie telefon o 5 rano (przecież osoby zajmujące się pomocą zwierzętom nie śpią), że Masza zostanie oddana do schroniska. Nie ma zmiłuj się, zniknęły zachwyty i deklaracje o miłości. Pies ma odejść, najchętniej natychmiast. Pani odwiozła malutką o 8 rano, nie uroniła ani jednej łzy. Piesek się zepsuł, trzeba oddać. Jak mebel na gwarancji. Maszeńka była bardzo przestraszona, popiskiwała, szukała swojej rodziny. W końcu zasnęła. Nie miałam serca zostawić jej samej w zimnym, schroniskowym boksie. Jest w domu tymczasowym. Okazało się, że piesek jest zdrowy, biegunki brak, nie wiemy, jakich oczekiwań nie spełnił, ale na pewno powodem oddania nie był jego stan zdrowia. Masza jest energicznym szczeniaczkiem, lubi się bawić, przytulać. Jest urocza i rozkoszna. Patrzy w człowieka ufnie, rezolutnymi oczkami. Nie sposób się nie zakochać. Szukamy jej odpowiedzialnych ludzi, którzy jej drugi raz nie zawiodą. Masza jest zaszczepiona, odrobaczona i zachipowana. Będzie niewielkim pieskiem.
Teraz Maszka wygląda tak:

Taka jestem rezolutna ;)

Taka słodka :loveu:

Szukamy jej dobrego, odpowiedzialnego domu.

Posted

[quote name='Poker']Przecudna słodycz:loveu:, durni ludzie :angryy:, dziecko im nie robiło w pieluchy tylko pewnie od razu do klopa :diabloti:[/QUOTE]
Wydaje mi się, że nie o żadne kupy, czy siki chodzilo. :roll: Po prostu przeliczyli sie ze swoimi mozliwosciami. Zaplacil piesek.

Posted

To straszne, ja zawsze przeżywam katusze jak wydaje jakiegos psiaka.
I do końca nikomu nie ufam. Idzie zwariować..

Maszeńka jest śliczna i ma takie mądre oczki

Posted

[quote name='malagos']Może tę pania wpisac na Czarne kwiatki? :shake:[/QUOTE]
Już jest wpisana. Sprawia świetne wrazenie, tym gorzej dla zwierzaków.

Posted

Maszenka bedzie dzisiaj drugi raz szczepiona :) Apetyt jej dopisuje, temperament też. Obudziła mnie dzisiaj o 6 tej rano, gotowa do zabawy ;)

Posted

[quote name='antin']dlaczego te wszystkie biedaki sa tak daleko od elblaga??:placz:ona jest przesliczna, a ja nie mam transportu[/quote]

nie ma co płakać:lol:. w elbląskim schronisku ponad 100 psów i kilkanascie szczeniakow czeka na nowy dom

sorry za OT

Posted

[quote name='Charly']nie ma co płakać:lol:. w elbląskim schronisku ponad 100 psów i kilkanascie szczeniakow czeka na nowy dom

sorry za OT[/quote]
Wien
dzis tam byłam, ale jak czytam od tych biedakach, to serce mi peka

Posted

[quote name='xmartix']a ma zrobione zdjęcie jak stoi?

Maszka jest z Opola?

Maszka jest z Opola, ale do Wroclawia spokojnie możemy dojechać :)
A zdjęcie:

Posted

Maszeńka dokazuje razem z resztą psiarni i tycinkiem :) Przepada także za zabawami z kociastymi :evil_lol: Molestowaniu otoczenia nie ma końca :evil_lol: Jej braciszek, Keri jest od wczoraj w nowym domu :multi: Mam nadzieję, że dobrze trafił, po historii Maszy juz niczego nie jestem pewna.:roll: