Janis Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Maszka na dogomani pierwszy raz pojawila sie w tym watku: http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaczki-z-dzialek-z-nory-czekaja-na-domki-128916/index5.html Stwierdzilam, ze dorosla do swojego wlasnego ;) Masza: 10 tygodniowa dziewczynka. Efekt bezmyślego rozmnażania. Urodziła się na działkach, tam była dokarmiana. Kiedy skończyła 6 tygodni razem z całym rodzeństwem trafiła do schroniska. Rozpoczęło się poszukiwanie odpowiedzialnych opiekunów. Masza pierwsza znalazła swoich ludzi. Przemiła pani, miłośniczka zwierząt, z uroczym synkiem. Zabrali malutką, deklarowali odpowiedzialną miłość, dom do końca etc. Maszka w wieku 6 tygodni: Przez pierwsze dni ok, chociaż Maszeńka rozchorowała się, potem telefony że dobrze, że cudna. Potem, że znowu ma biegunkę, że tyle sprzątania, że mąż niezadowolony... Mimo wszystko wierzyłam, że będzie dobrze, że stan psinki się unormuje, wspierałam, słuchałam, radziłam. Niestety nie było dobrze. Pewnego dnia obudził mnie telefon o 5 rano (przecież osoby zajmujące się pomocą zwierzętom nie śpią), że Masza zostanie oddana do schroniska. Nie ma zmiłuj się, zniknęły zachwyty i deklaracje o miłości. Pies ma odejść, najchętniej natychmiast. Pani odwiozła malutką o 8 rano, nie uroniła ani jednej łzy. Piesek się zepsuł, trzeba oddać. Jak mebel na gwarancji. Maszeńka była bardzo przestraszona, popiskiwała, szukała swojej rodziny. W końcu zasnęła. Nie miałam serca zostawić jej samej w zimnym, schroniskowym boksie. Jest w domu tymczasowym. Okazało się, że piesek jest zdrowy, biegunki brak, nie wiemy, jakich oczekiwań nie spełnił, ale na pewno powodem oddania nie był jego stan zdrowia. Masza jest energicznym szczeniaczkiem, lubi się bawić, przytulać. Jest urocza i rozkoszna. Patrzy w człowieka ufnie, rezolutnymi oczkami. Nie sposób się nie zakochać. Szukamy jej odpowiedzialnych ludzi, którzy jej drugi raz nie zawiodą. Masza jest zaszczepiona, odrobaczona i zachipowana. Będzie niewielkim pieskiem. Teraz Maszka wygląda tak: Taka jestem rezolutna ;) Taka słodka :loveu: Szukamy jej dobrego, odpowiedzialnego domu. Quote
Maupa4 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Usunięto pierwszy post - wątek "wrócił do właściciela". Quote
Janis Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 [quote name='Poker']Przecudna słodycz:loveu:, durni ludzie :angryy:, dziecko im nie robiło w pieluchy tylko pewnie od razu do klopa :diabloti:[/QUOTE] Wydaje mi się, że nie o żadne kupy, czy siki chodzilo. :roll: Po prostu przeliczyli sie ze swoimi mozliwosciami. Zaplacil piesek. Quote
Basia i Barni Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='malagos']Może tę pania wpisac na Czarne kwiatki? :shake:[/quote] no koniecznie - biedna mała na szczęście jeszcze nie rozumie jacy potrafią byc ludzie Quote
beka Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 To straszne, ja zawsze przeżywam katusze jak wydaje jakiegos psiaka. I do końca nikomu nie ufam. Idzie zwariować.. Maszeńka jest śliczna i ma takie mądre oczki Quote
malagos Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Może tę pania wpisac na Czarne kwiatki? :shake: Quote
Janis Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 [quote name='malagos']Może tę pania wpisac na Czarne kwiatki? :shake:[/QUOTE] Już jest wpisana. Sprawia świetne wrazenie, tym gorzej dla zwierzaków. Quote
malagos Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 szkoda...Co nie zmienia faktu, ze szukamy domku dla malizny! Quote
Janis Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Maszenka rosnie jak na drozdzach, domku dalej brak :-( Quote
MartynaP Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 śliczna :loveu: a tych durnych ludzi to :mad: Quote
majku33krakow Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='malagos']Może tę pania wpisac na Czarne kwiatki? :shake:[/quote] malagos ,koniecznie wpisz! Quote
Janis Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Maszenka bedzie dzisiaj drugi raz szczepiona :) Apetyt jej dopisuje, temperament też. Obudziła mnie dzisiaj o 6 tej rano, gotowa do zabawy ;) Quote
xmartix Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 jaka jest Maszeńka na wielkość?? będzie chyba mała co? mam pana co chce przygarnąć szczeniaka docelowo małego, jest z Wrocławia Quote
antin Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 dlaczego te wszystkie biedaki sa tak daleko od elblaga??:placz:ona jest przesliczna, a ja nie mam transportu Quote
xmartix Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 a ma zrobione zdjęcie jak stoi? Maszka jest z Opola? Quote
Janis Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Maszka docelowo nie będzie duża, nie jest jednak ratlerkiem ;) Jej mama z tego, co się orientuję byla niewielkim pieskiem. Quote
Charly Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='antin']dlaczego te wszystkie biedaki sa tak daleko od elblaga??:placz:ona jest przesliczna, a ja nie mam transportu[/quote] nie ma co płakać:lol:. w elbląskim schronisku ponad 100 psów i kilkanascie szczeniakow czeka na nowy dom sorry za OT Quote
antin Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='Charly']nie ma co płakać:lol:. w elbląskim schronisku ponad 100 psów i kilkanascie szczeniakow czeka na nowy dom sorry za OT[/quote] Wien dzis tam byłam, ale jak czytam od tych biedakach, to serce mi peka Quote
Janis Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 [quote name='xmartix']a ma zrobione zdjęcie jak stoi? Maszka jest z Opola? Maszka jest z Opola, ale do Wroclawia spokojnie możemy dojechać :) A zdjęcie: Quote
Janis Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Maszeńka dokazuje razem z resztą psiarni i tycinkiem :) Przepada także za zabawami z kociastymi :evil_lol: Molestowaniu otoczenia nie ma końca :evil_lol: Jej braciszek, Keri jest od wczoraj w nowym domu :multi: Mam nadzieję, że dobrze trafił, po historii Maszy juz niczego nie jestem pewna.:roll: Quote
Janis Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Nikt do nas nie zagląda :( Gdzie się podziały wszystkie cioteczki :placz: Quote
Janis Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Biedna Maszeńka, nigdzie nie wzbudza entuzjazmu :placz: Quote
Frotka Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Przepiękna :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts