Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Skontaktowala sie z nami Pani, ktora z powodu wyjazdu chce oddac mopsa, 2,5-letniego, z hodowli, ale bez papierow (sic!), wykastrowanego.
Chce go oddac w dobre rece - mam wrazenie, ze lepsze niz swoje wlasne ..:oops:

A oto chlopak:

Psiak ma czas do poczatku marca.

Posted

Mops do dzieci sprawdza się rewelacyjnie. Moja sunia nigdy nie ma dość zabaw. Szybciej dzieci się zmęczą, niż ona :eviltong:. Polecam tą rasę. Poza tym dla dziecka taki tłuściutki, masywny, pomarszczony pies z zakręconym ogonkiem jest nielada frajdą.

Posted

[quote name='Zebrrra']Szukam psiaka do 3 dzieci...
W sumie suczki, ale kastrat to prawie to samo :)
Ważne, zeby gabaryty były małe :)[/quote]

[quote name='Zebrrra']Mam kilkutygodniową chihuahuę. Ma dokładnie 11 tygodni. Waży 92 deko. Mam więc pytanie: czy to dużo czy mało? Każdy mówi mi co innego. Poza tym ma lekki tyłozgryz. Co z tym zrobić?[/quote]

[quote name='Zebrrra']Witam!
Moja suczka westi ma 4,5 roku. Po ostatnim porodzie, który był ciężki i z udziałem weterynarza, Astra dostaje cieczkę co 4 miesiące. Do tego próbowałam ja już dwukrotnie kryć i nie zachodzi w ciąże. Podczas cieczki jest niespokojna i wyje, wcześniej tak nie robiła. Co jej może być? Do tej pory rodziła dwa razy i miała po dwa szczeniaczki. Za drugim razem szczenie się zaklinowało w pochwie i musiało być z powrotem wepchnięte ręcznie do macicy, po czym ponownie się wstawiło i urodziło się przyduszone. Teraz jednak te cieczki mnie niepokoją i puste krycia. Czy ona jest chora?[/quote]

Zebrrra - zapytam - czy poprzednie pieski tez masz jeszcze? I jaka hodowle? Bo nie wiem, po co Ci kolejny w typie rasy i to jeszcze wykastrowany...

Posted

[quote name='netti1']czy kawaler ma DT?mam kilka osób czekających niecierpliwie na buldozka lub mopsa.[/quote]

kawaler jeszcze jest u wlasicieli - ma czas do poczatku marca jak pisalam w pierwszym poscie.

Posted

Tak, już o tym pisałam. A poza tym moja hodowla to JEDNA suczka hodowlana z rodowodem, po wystawach, zarejestrowana w ZK. Miła dwa razy po 2 młode. Tyle. W moim mieszkaniu, które ma 36 metrów nie zmieściło by się więcej psów, a szalona nie jestem. Suczki już nie mam od przeszło 3 lat, bo mi ją skardziono. Od 2005 roku nie mam psów, poza maluszkiem śmieciuszkiem, którego miałam przez kilka dni na odkarmieniu.
Chi była sunia koleżanki, którą miałam u siebie podczas remontu jej domu - około 2 miesięcy.
Aż głupio, ze trzeba się tak spowiadać.
Dodam, ze nie rozmnażam i nie rozmnażałam nigdy zwierząt nierasowych! Należę do Związku Kynologiczgo.
Choć, przepraszam, rozmnażałam chomiki, gdy miałam 12 lat. Wtedy też miałam pudelka...
A psiaka dla siebie już znalazłam. Już zdecydowałam się na sunię - kundelkę wysterylizowaną :)
Zadowolone? ;)
A gdybym miała zamiar oszukiwać (choć nie wiem po co) to założyłabym nowe konto, a nie właziła na stare i szukała pół dnia hasła :P

Posted

[quote name='Zebrrra']Tak, już o tym pisałam. A poza tym moja hodowla to JEDNA suczka hodowlana z rodowodem, po wystawach, zarejestrowana w ZK. Miła dwa razy po 2 młode. Tyle. W moim mieszkaniu, które ma 36 metrów nie zmieściło by się więcej psów, a szalona nie jestem. Suczki już nie mam od przeszło 3 lat, bo mi ją skardziono. Od 2005 roku nie mam psów, poza maluszkiem śmieciuszkiem, którego miałam przez kilka dni na odkarmieniu.
Chi była sunia koleżanki, którą miałam u siebie podczas remontu jej domu - około 2 miesięcy.
Aż głupio, ze trzeba się tak spowiadać.
Dodam, ze nie rozmnażam i nie rozmnażałam nigdy zwierząt nierasowych! Należę do Związku Kynologiczgo.
Choć, przepraszam, rozmnażałam chomiki, gdy miałam 12 lat. Wtedy też miałam pudelka...
A psiaka dla siebie już znalazłam. Już zdecydowałam się na sunię - kundelkę wysterylizowaną :)
Zadowolone? ;)
A gdybym miała zamiar oszukiwać (choć nie wiem po co) to założyłabym nowe konto, a nie właziła na stare i szukała pół dnia hasła :P[/quote]

Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz :-)
Ale jesli na dogo bywasz, to pewnie nie raz widzialas dziwne posty i dziwne sytuacje. A ja nie widze nic zlego w sprawdzaniu, co potencjalny domek mial do powiedzenia przez ostatnie pare lat. Nie ma powodu do bycia urazonym, nieprawdaz? ;) Gratuluje zreszta wytrwalosci na tym forum :-)

Kundelki rulezz :evil_lol:

Posted

[quote name='Zebrrra']Ja się przeciez uśmiecham :p
Dobrze, że trzymacie rękę na pulsie. Ale jak spradzić dom osoby, która tu nie bywa?[/quote]

Przepytac i pojechac na wizyte przedadopcyjna. Choc i to na koniec bez uzywania intuicji nie daje rezultatu.
A czesto jej nie sluchamy, bo jakos nam niezrecznie odmawiac ludziom wydajacym sie w porzadku, choc odczucie mowi co innego :-(

Posted

Domek z forum mopsiarzy juz prawie na widnokregu :-) czekamy tylko jeszcze na spotkanie adopcyjne.
Jesli sie uda - bedziemy miec wiesci w tym tygodniu.

Posted

Niestety już za późno bo Mikuś od wczoraj jest u mnie :multi:

Dziewczyny znakomicie go przyjely. Na spacerach Mikus to wulkan energii i on przewodzi. Natomiast w domu chyba jest troche przerazony/zaskoczony ze mozna szczekac i biec do drzwi za kazdym razem jak cos stuknie. Patrzy troche jak na wariatki na moje dziewuchy. Noc spokojna, spal na fotelu.

• 4 weeks later...
Posted

Asia tak się cieszę, że Mikuś trafił pod Twoje skrzydła.:multi:Wiem jak bardzo kochasz mopsy i jak doskonale się nimi opiekujesz.
Gratuluję synka rodzynka;).Buziaki dla całej gromadki:loveu: