jayo Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Skontaktowala sie z nami Pani, ktora z powodu wyjazdu chce oddac mopsa, 2,5-letniego, z hodowli, ale bez papierow (sic!), wykastrowanego. Chce go oddac w dobre rece - mam wrazenie, ze lepsze niz swoje wlasne ..:oops: A oto chlopak: Psiak ma czas do poczatku marca. Quote
Bella1 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 I pewnie szybko znajdzie się dla niego domek jest sliczny, jak ja kocham te plaskate mordki Quote
netti1 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 czy kawaler ma DT?mam kilka osób czekających niecierpliwie na buldozka lub mopsa. Quote
zebra12 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Szukam psiaka do 3 dzieci... W sumie suczki, ale kastrat to prawie to samo :) Ważne, zeby gabaryty były małe :) Quote
Jaaga Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Mops do dzieci sprawdza się rewelacyjnie. Moja sunia nigdy nie ma dość zabaw. Szybciej dzieci się zmęczą, niż ona :eviltong:. Polecam tą rasę. Poza tym dla dziecka taki tłuściutki, masywny, pomarszczony pies z zakręconym ogonkiem jest nielada frajdą. Quote
Nel_a Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Jakiś czas temu widziałam info na wiZOOż że komuś się marzy taki piesek- przekazałam info o tym psiaku :) Oby znalazł kochający dom :) Quote
zebra12 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Ja jestem z Krakowa. Dzieci mam w wieku: 12,9 i 2 latka. A jakieś nawyki, przyzwyczajenia psa? Zostaje sam w domu bez problemów? Utrzymuje czystość? Quote
jayo Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 [quote name='Zebrrra']Szukam psiaka do 3 dzieci... W sumie suczki, ale kastrat to prawie to samo :) Ważne, zeby gabaryty były małe :)[/quote] [quote name='Zebrrra']Mam kilkutygodniową chihuahuę. Ma dokładnie 11 tygodni. Waży 92 deko. Mam więc pytanie: czy to dużo czy mało? Każdy mówi mi co innego. Poza tym ma lekki tyłozgryz. Co z tym zrobić?[/quote] [quote name='Zebrrra']Witam! Moja suczka westi ma 4,5 roku. Po ostatnim porodzie, który był ciężki i z udziałem weterynarza, Astra dostaje cieczkę co 4 miesiące. Do tego próbowałam ja już dwukrotnie kryć i nie zachodzi w ciąże. Podczas cieczki jest niespokojna i wyje, wcześniej tak nie robiła. Co jej może być? Do tej pory rodziła dwa razy i miała po dwa szczeniaczki. Za drugim razem szczenie się zaklinowało w pochwie i musiało być z powrotem wepchnięte ręcznie do macicy, po czym ponownie się wstawiło i urodziło się przyduszone. Teraz jednak te cieczki mnie niepokoją i puste krycia. Czy ona jest chora?[/quote] Zebrrra - zapytam - czy poprzednie pieski tez masz jeszcze? I jaka hodowle? Bo nie wiem, po co Ci kolejny w typie rasy i to jeszcze wykastrowany... Quote
jayo Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 [quote name='netti1']czy kawaler ma DT?mam kilka osób czekających niecierpliwie na buldozka lub mopsa.[/quote] kawaler jeszcze jest u wlasicieli - ma czas do poczatku marca jak pisalam w pierwszym poscie. Quote
andzia69 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Jayo - tu masz chyba częściową odp. na twoje pytanie:razz: http://www.dogomania.pl/forum/11708149-post139.html Quote
zebra12 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Tak, już o tym pisałam. A poza tym moja hodowla to JEDNA suczka hodowlana z rodowodem, po wystawach, zarejestrowana w ZK. Miła dwa razy po 2 młode. Tyle. W moim mieszkaniu, które ma 36 metrów nie zmieściło by się więcej psów, a szalona nie jestem. Suczki już nie mam od przeszło 3 lat, bo mi ją skardziono. Od 2005 roku nie mam psów, poza maluszkiem śmieciuszkiem, którego miałam przez kilka dni na odkarmieniu. Chi była sunia koleżanki, którą miałam u siebie podczas remontu jej domu - około 2 miesięcy. Aż głupio, ze trzeba się tak spowiadać. Dodam, ze nie rozmnażam i nie rozmnażałam nigdy zwierząt nierasowych! Należę do Związku Kynologiczgo. Choć, przepraszam, rozmnażałam chomiki, gdy miałam 12 lat. Wtedy też miałam pudelka... A psiaka dla siebie już znalazłam. Już zdecydowałam się na sunię - kundelkę wysterylizowaną :) Zadowolone? ;) A gdybym miała zamiar oszukiwać (choć nie wiem po co) to założyłabym nowe konto, a nie właziła na stare i szukała pół dnia hasła :P Quote
jayo Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 [quote name='Zebrrra']Tak, już o tym pisałam. A poza tym moja hodowla to JEDNA suczka hodowlana z rodowodem, po wystawach, zarejestrowana w ZK. Miła dwa razy po 2 młode. Tyle. W moim mieszkaniu, które ma 36 metrów nie zmieściło by się więcej psów, a szalona nie jestem. Suczki już nie mam od przeszło 3 lat, bo mi ją skardziono. Od 2005 roku nie mam psów, poza maluszkiem śmieciuszkiem, którego miałam przez kilka dni na odkarmieniu. Chi była sunia koleżanki, którą miałam u siebie podczas remontu jej domu - około 2 miesięcy. Aż głupio, ze trzeba się tak spowiadać. Dodam, ze nie rozmnażam i nie rozmnażałam nigdy zwierząt nierasowych! Należę do Związku Kynologiczgo. Choć, przepraszam, rozmnażałam chomiki, gdy miałam 12 lat. Wtedy też miałam pudelka... A psiaka dla siebie już znalazłam. Już zdecydowałam się na sunię - kundelkę wysterylizowaną :) Zadowolone? ;) A gdybym miała zamiar oszukiwać (choć nie wiem po co) to założyłabym nowe konto, a nie właziła na stare i szukała pół dnia hasła :P[/quote] Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz :-) Ale jesli na dogo bywasz, to pewnie nie raz widzialas dziwne posty i dziwne sytuacje. A ja nie widze nic zlego w sprawdzaniu, co potencjalny domek mial do powiedzenia przez ostatnie pare lat. Nie ma powodu do bycia urazonym, nieprawdaz? ;) Gratuluje zreszta wytrwalosci na tym forum :-) Kundelki rulezz :evil_lol: Quote
zebra12 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Ja się przeciez uśmiecham :p Dobrze, że trzymacie rękę na pulsie. Ale jak spradzić dom osoby, która tu nie bywa? Quote
jayo Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 [quote name='Zebrrra']Ja się przeciez uśmiecham :p Dobrze, że trzymacie rękę na pulsie. Ale jak spradzić dom osoby, która tu nie bywa?[/quote] Przepytac i pojechac na wizyte przedadopcyjna. Choc i to na koniec bez uzywania intuicji nie daje rezultatu. A czesto jej nie sluchamy, bo jakos nam niezrecznie odmawiac ludziom wydajacym sie w porzadku, choc odczucie mowi co innego :-( Quote
jayo Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Domek z forum mopsiarzy juz prawie na widnokregu :-) czekamy tylko jeszcze na spotkanie adopcyjne. Jesli sie uda - bedziemy miec wiesci w tym tygodniu. Quote
filifionka Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 wezmę chętnie małego, od dawna szukam mopsika lub buldożka. Boski jest! Quote
Aasiaa Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Niestety już za późno bo Mikuś od wczoraj jest u mnie :multi: Dziewczyny znakomicie go przyjely. Na spacerach Mikus to wulkan energii i on przewodzi. Natomiast w domu chyba jest troche przerazony/zaskoczony ze mozna szczekac i biec do drzwi za kazdym razem jak cos stuknie. Patrzy troche jak na wariatki na moje dziewuchy. Noc spokojna, spal na fotelu. Quote
iwonamaj Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Dużo szczęścia i radości dal całej Rodzinki!!!:loveu: Quote
jayo Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 I ja sie ciesze, ze psiak juz trafil do tak fajnego domu - do pary rozpieszczonych cudownie panienek :-) Asiu, dziekujemy :loveu::loveu: Quote
wandula Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Asia tak się cieszę, że Mikuś trafił pod Twoje skrzydła.:multi:Wiem jak bardzo kochasz mopsy i jak doskonale się nimi opiekujesz. Gratuluję synka rodzynka;).Buziaki dla całej gromadki:loveu: Quote
Recommended Posts