Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do Bambaryłka przyjechała dziewczyna z chłopakiem. Choć głównie to dziewczyna ;) znaczy jakby co to pies byłby jej.
Po wspólnym spacerze mam bardzo dobre odczucia :p Dziewczyna wobec Baryłi też :eviltong: Więc po pierwsze, zanim jeszcze wyszliśmy ze schroniska: "ale on jest ładny! ładniejszy niż na zdjęciach! nie rozumiem co to za metoda, żeby go ogłaszać, że najbrzydszy w schronisku?" - czyli jednak co się komu podoba. Bambaryłek zbytnio się nie sprzedawałm, praktycznie brak zainteresowania ludźmi, wypłoszony i nieśmiały. Na chwilę musiałam zostawić ich samych, wracam i "dał mi się pogłaskać!!". Czyli nie zrazili się jego podejściem do świata, była radość z każdego spojrzenia w ich stronę ;) Mają młodego mixa jamnika świrka (też przygarnięty) i chcą spokojnego psa, bo uważają, że dobrze jest łączyć kontrasty. Było sporo konkretnych, rozsądnych pytań. Bambaryłek się spodobał. Dziewczyna studiuje zaocznie i pracuje. Ma wolny poniedziałek i wtorek, stąd decyzja, że przyjedzie po psa w poniedziałek. -TAK, jest decyzja i jesteśmy umówieni na adopcję.
ALE, jak zawsze jest to ale - z ludźmi nigdy nic nie wiadomo, z radością proszę poczekajmy do poniedziałkowego wieczoru. Póki co Bambaryłek prosi o kciuki.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No własnie...bez pospiechu...!

A tak mi sie skojarzylo... kiedys istniały tzw. biura matrymonialne..
Ciekawe czy miałby wziecie ten .."najbrzydszy facet w ofercie.."?
Myslę że tak..grunt to odpowiednia reklama...

Posted

brazowa1 napisał(a):
a "facet o aparycji swinki wietnamskiej"? wzbudzilby Wasze zainteresowanie?:eviltong:

hehe :diabloti:

człowiek niby wie, że ma się jeszcze nie cieszyć, ale.. wiecie, trudno jest :cool3:. no to w poniedziałek godzina W...

a ja wam mówie, że jak bambaryłek się wyluzuje w domu i okaże się ze ma charakter jak jamink swirek, to ja się wcale nie zdziwię... :diabloti:

Posted

Możecie puścić kciuki.

:cunao::cunao::cunao:

Pojechał dziś :laugh2_2::bigcool::sweetCyb:
Oby wszystko było dobrze!

Chłopak miał jeszcze "małego farta" w biurze. Akurat nie było opiekuna rejonu, Morisowa pokazywała innym ludziom innego psa, a bez pracownika lekarz przy adopcji może marudzić. No i się trafił opiekun, spojrzał w kartę, stwierdził, że to nie jego rejon, poszedł sobie, zaraz wrócił i z własnej nieprzymuszonej woli "zrobił" adopcję :crazyeye: A na wieść, że to jest Bambaryłek, powiedział, że go zna :) Tylko nie poznał, bo psisko się zrobiło dwa razy szersze :evil_lol:

Od dziś bohater wątku ma na imię Fiodor :)

Posted

Ja nie wierzyłam, jak po mojej odpowiedzi na e-mail dziewczyna nadal go chciała (nie zniechęcałam, ale i nie zachęcałam). A potem nie wierzyłam, jak przyjechała i nadal go chciała. A dziś widziałam na własne oczy, pomagałam wpakować go do samochodu.

Więc u nas impreza dzisiaj :) Erazm, wpadniesz? :lol:

A, jeszcze jedno. Ponieważ tyle osób zaangażowało się do pomocy, powstały nowe piękne teksty... to poszedł ze starego ogłoszenia ze starym opisem :evil_lol:

Posted

:multi::multi::multi:
tak, Bambaryłek jest na tyle wyjątkowy, że ja biegnę robić adopcję a tu mi Apsa mówi, że już W. z nim wszedł :lol: Takie cuda tylko przy takiej adopcji :eviltong: No i dzięki temu mogłam pójść do innych ludzi, co mnie zaczepili. I za pół godziny była kolejna adopcja :p

iiiiIIIIIIIIIIIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
impra na Natolinie, opijamy dom Bambaryłka!!!!!!!!!!!!!!!!! pewien dogomaniak to nawet kolację robi :cool3: zaraz tam leeeecę :laugh2_2::bigcool::sweetCyb: (tak Apsa, skopiowałam ten zestaw z Twego posta)

Posted

:multi::multi::multi: Dziewczyny zadziwiacie mnie. Tyle psów udaje wam się uratować. Miłej zabawy na Natolinie. A Bambaryłkowi wspaniałego początku nowego życia i cudownych właścicieli na zawsze. :multi: Bardzo się cieszę. Oby więcej naszych paluchowych sierot miało takie wątki z "happy-endem".

Posted

Nawet nie wiecie jak się cieszę, Bambuś ma dom! A wydawało się, że nie znajdzie amatora.. Kurcze, ale gdyby nie ogłoszenia, to nikt by go nie znalazł! Czyli gdyby nie wy :loveu:

Posted

Wielkie poklony dla dziewczyn ktore jezdza do schronu, ktore pokazuja psiaki, maja szanse poznac charakter. W takich okolicznosciach widac jak bardzo niezbedny jest wolontariat:loveu:

Posted

dopiero dootaaarłaaam do domu po imrezce :p było pyszne żarełko :sabber: drobne chlaństewko :chlup: i suuuuper, zakręcony film :laugh2_2:Ale było co świętować :eviltong: Kilka adopcji w jeden weekend, w tym takie cudo jak adopcja Bambaryłka!