sonikowa Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Słuchajcie jak to jest z sytuacją Bambaryłka? Czy w związku z tym, że jest na paluchu to jedyne co można robić to ogłaszać go tutaj? Nie chcę nikogo denerwować, w ogóle przepraszam, ale strasznie mi sie podoba chłopak i szkoda go w schronie.. Quote
Erazm Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Chyba na to wyglada, ale niech sie wypowiedza wolontariuszki. Nie bylam tam nigdy, ale wiesc niesie, ze ciezko tam idzie wspolpraca. Tylko mnie zastanawia, ze tak ciezko im pracowac z wolontariuszami, a znam psiaczka malutkiego wydanego( z pelna swiadomoscia warunkow) gdzie napewno nie powinien trafic Quote
APSA Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 [quote name='sonikowa']Słuchajcie jak to jest z sytuacją Bambaryłka? Czy w związku z tym, że jest na paluchu to jedyne co można robić to ogłaszać go tutaj? Nie chcę nikogo denerwować, w ogóle przepraszam, ale strasznie mi sie podoba chłopak i szkoda go w schronie.. Teoretycznie TUTAJ też nie wolno nam go ogłaszać. W sensie nam wolontariuszom :diabloti: Praktycznie jak najbardziej można psa ogłaszać na forach / stronach adopcyjnych / w gazetach / gdziekolwiek. Tylko lepiej nie pisać wprost, że to pies z Palucha i koniecznie podać kontakt do nas, a nie do schroniska (namiary do mnie lub morisowej były gdzieś na wątku). Praktycznie niemożliwe jest fizyczne wyciągnięcie psa na jakąś zewnętrzną akcję, ale wirtualnie - jak najbardziej. W ogóle to z tego, co mi wiadomo, regulamin schroniska nie zabrania osobom zupełnie ze schroniskiem niezwiązanym ogłaszania paluchowych zwierząt :evil_lol: Quote
luka1 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 [quote name='APSA']Teoretycznie TUTAJ też nie wolno nam go ogłaszać. W sensie nam wolontariuszom :diabloti: Świat chyba pierdyknął na łeb!!!! Coś podobnego nie może misie między uszy wcisnąć. Kto takie regulaminy wymysla? Ze sobie zaklnę. :crazyeye: Quote
APSA Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 [quote name='luka1']Świat chyba pierdyknął na łeb!!!! Coś podobnego nie może misie między uszy wcisnąć. Kto takie regulaminy wymysla? Ze sobie zaklnę. :crazyeye: Nie pamiętam regulaminu słowo w słowo (zresztą mógł sie już zmienić), ale generalnie KAŻDĄ promocję psa należy uzgadniać ze schroniskiem. Bez każdorazowego uzgadniania - nie wolno! A że uzgadnianie jest... trudne, to robimy to bez uzgadniania. Ale o tym ciiiii Wg moich wiadomości strona psy.warszawa.pl działa za wiedzą dyrekcji (nie napiszę, że za zgodą, bo nie wiierzę, że dyrektorka się z tym godzi :evil_lol:), istnienie strony morisowej było uzgodnione, może coś jeszcze indywidualnie. Ale ogłaszanie psów na stronach ogłoszeniowych - hańba i herezja! :p A na hasła 'dogomania' i 'allegro' niektórzy pracownicy reagują wręcz alergicznie. Quote
brazowa1 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 APSO,podajmy sobie ręce! Jakbym o naszym schronisku czytała:) rada niesubordynowanej wolontariuszki-olac i robic swoje.Jak bedziesz potrzebowala porad,jak sie wymigać od absurdalnych zakazow,to ciocia brazowa słuzy pomocą :diabloti: partyzantka to moje drugie imie :evil_lol: Quote
Erazm Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Slicznosci, Bambarylek nie jest brzydki:mad: Hmmm, pewnie wszystkiego pisac nie wolno...Trzeba myslec co ze skrzatem zrobic... Quote
sonikowa Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 To co robić? :shake: Do TV go w tej sytuacji nie wepchniemy, w gazecie nie oglosimy... Tylko poczta, że tak powiem, pantoflowa.. A nie można pouśmiechac sie do osoby ze schroniska, która przekazuje Wyborczej zwierzaki do ogloszeń, tych ze zdjęciami, żeby i Bamberka tam wpisała? Quote
Erazm Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 W gazecie mozna, tyle ze z namiarami do wollontariuszki;) Quote
APSA Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 Brązowa, ciekawe, czy inne 'kwiatki' też są wspólne dla naszych schronisk. Żeby nie było, nasze ma opinię najlepszego w Polsce! (bo mamy dyrektorkę potrafiącą sprawiać dobre wrażenie i nie pokazywać niedoskonałości :roll:) Sonikowa - możesz ogłaszać, gdzie chcesz. Tylko raczej nie uda się umieścić go w rubryce "Paluch" - bo to jest uzgadniane ze schroniskiem. Ale jak ktoś ma np. dojście do Mojego Psa, to fajnie byłoby go tam ogłosić. "Pozdrawiam swoich fanów!" Quote
sonikowa Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='APSA']Sonikowa - możesz ogłaszać, gdzie chcesz. Tylko raczej nie uda się umieścić go w rubryce "Paluch" - bo to jest uzgadniane ze schroniskiem. Ale jak ktoś ma np. dojście do Mojego Psa, to fajnie byłoby go tam ogłosić. Jeszcze nie umiem robić ogłoszeń, ale chyba na okoliczność Bamberka się nauczę;-) Quote
wellington Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='sleepingbyday']a konkretnie na urlopie w wietnamie ;) Saigon mozna miec i u siebie w domu (ja tak mam....) :oops: Quote
APSA Posted March 2, 2009 Author Posted March 2, 2009 Erazmowe w piątek się skończyło, a ja jeszcze nie wystawiałam nowego. Więc w tym momencie nie ma. EDIT: ma ode mnie standardowe. I ma świeże gumtree (też standard). Quote
brazowa1 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Będzie dom,ja to czuje.Takich pieskow duzo sie nie widzi,a poza tym,z tego,co napisałas-ma swietny charakter. Quote
Olga132 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Erazm napisał(a):No, tak Polak potrafi mi wysterylizowana z Wegrowa sliczne szczeniaki powila:cool1: Ta jego flegmatycznosc to atut:roll: a tak tylko z czystej ciekawości i sentymentu zapytam (i przy okazji watek sobie zaznaczę)- jaką sunie z Wegrowa mialaś? :) Quote
luka1 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 sprawdzam tylko czy mnie tu nie było :eviltong: Quote
APSA Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Świeże ogłoszenia są na gumtree, kupsprzedaj, adopcje.org.pl, adopcjapsa, ale.gratce i dwukropku (stale jest na allegro, psy.pl i adopcje.org) . Quote
Recommended Posts