Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

izzie1983 napisał(a):
Wiesz co Sally? Kiedyś chyba był taki wątek. Ktoś szukał właśnie takiej słodkiej pokraki. Nie mam do niego linka ale nazywał się jakoś: Ogólny wątek uroczych pokrak. Coś w tym stylu.

Był? Muszę poszukać... Dzięki za inf. :loveu:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może APSA założy nowy :-) Jest w sumie wolontariuszem specjalnej grupy do zadań specjalnych :evil_lol: Im pies bardziej nieadopcyjny tym bardziej może liczyć na jej serce i czas...
I ma takich cud więcej choćby Hariettę...

Posted

alicjazar napisał(a):
(...) Po wizycie u psiego fryzjera Fiodor nie przypomina już świnki, tylko owieczkę. (...)

To jest najpiękniejsza owieczka, jaką widziałam!!! :lol:

Posted

Publicznie obiecuję, że będzie jeszcze lepiej. ;) Teraz pracujemy nad rozruszaniem i odchudzeniem Fiodorka. Mój ojciec zadeklarował się, że będzie się odchudzał razem z nim. Póki co, codziennie wieczorem razem biegają. :D

Mam chyba szczęście do żab zmieniających się w królewicza. Gacek jest owocem romansu jamniczycy z bardzo brzydkim, drobnym niskopodłogowym kundelkiem. W miocie były najróżniejszej wielkości i koloru pieski. Wzięliśmy najbrzydszego i najmniejszego- z niedomykającą się, krótką mordką, wyglądał jak nietoperz. I co się okazało? Po pozbyciu się nicieni zaczął szybko rosnąć, jest piękny i łudząco przypomina jamnika. :]

Zamiast 2 pokrak, mamy 2 cudne psy. (I stosunkowo grzeczne).

Posted

alicjazar napisał(a):
Zamiast 2 pokrak, mamy 2 cudne psy. (I stosunkowo grzeczne).

A one wspaniałych opiekunków (stosunkowo grzecznych ;)). :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='Selenga']

głowa jakby bambaryłka, ale reszta :crazyeye:?

wygląda jak składanka dwóch psów teraz :evil_lol:.

fiodor jest piękny i kohniec dyskusji.

co dow wątku uroczych pokrak. właśnie postulowałam, zeby zrobić adopcyjny, przenieść go i jakos kkoordynować do kupy, ale niestety - być moze założycielka nie miała możliwości.
jestem baaardzo za założeniem takiego wątku na PwP!
można im razem robić ogłoszenia allegro, można im założyc równolegle prifil na n-k.

Posted

Zapewniam, że to nie fotomontaż. :) Osobiście uważam, że wygląda całkiem zgrabnie w nowej fryzurze. Fiodor ma taką unikalną sierść- tylko końcówki włosów są czarne- sierść i podszerstek są jasne. Fryzjerka powiedziała, że przypomina jej owczarka niemieckiego (pod względem sierści). Stopniowo kolor się wyrówna. Na zimę Fiodor Bambaryłkowski :) znów będzie czarny. Zresztą fryzjerka powiedziała, że przy regularnym trymowaniu i dbaniu o sierść, nie trzeba będzie go strzyc (ewentualnie tak jak teraz- na lato). Teraz nie było wyjścia. On chyba nigdy w życiu nie był trymowany, sierść wypadała mu garściami, nie szło jej rozczesać. Już nie mówiąc o tym, że strasznie dyszał od gorąca- przecież do tej pory mieszkał w budce pod gołym niebem. W mieszkaniu jest dużo cieplej nawet przy otwartym oknie.

Właśnie śpią, umordowane po spacerze. :)

Posted
Posted

medytacja w wykonaniu fiodora bambaryłowskiego, herbu pastowany kaban:

nie, ja normalnie nie moge, on wygląda jak zawinięty w jakis podloszulek, nogi też ma poprzednie, nie tylko głowę! możecie mu dorysowac takie czarne szwy na okrętkę - wokół szyi i nóg - będzie wyglądał jak frankensztajn :diabloti:

Posted

ale pogardilwa mina :evil_lol:. eee tam, wszak pisałam, że "fiodor jest piękny i kohniec dyskusji", wyższa konieczność czy też nie, f. bambaryłkowski rulez.

nic nie poradzę, ze nie mam słitaśnych skojarzeń. ale za to poprawne :ylsuper:

Posted

No Nie...sleeping.....!!!

Z tym frankensteinem to mocno przesadziłaś....:mad::mad::mad:

To nie było miłe ani poprawne.....:nono:

Posted

Bez przesady. :) Nie gniewamy się. ;)
Przecież Fiodor ma swój wygląd głęboko w swoim czarnym nosku. :) I to jest najważniejsze. Oraz to, że nie jest mu gorąco i podoba się swojej pani. Bo przecież jest MÓJ. :loveu:

Posted

[quote name='togaa']No Nie...sleeping.....!!!

Z tym frankensteinem to mocno przesadziłaś....:mad::mad::mad:

To nie było miłe ani poprawne.....:nono:

:crazyeye:
ciekawe, że był na wątku uroczych POKRAK i to jakos nie było niepoprawne :cool3:.

mi się tam fiodor bambaryłkowski wybitnie podoba ogolony z brązowymi nogami i głową. miałam wrażenie, że to dość oczywiste :roll:.

ja uważam, ze moja zosia - przydługa, z krzywymi i za krótkimi nogami jest najpiękniejsza na świecie, ale nie będę się zaperzac, jak ktoś powie, ze nie jest klasyczną pieknością! uroda zosi (oraz fiodora) - tego nie potrzebuje, ani słitaśnego lukrowania. ich wielka siła to oryginalność. takiego psa nie ma nikt na świecie! w dodatku o tak dużym uroku.
czego trzeba więcej?

apeluję o więcej luzu...

Posted

alicjazar, dzięki wielkie za dom dla "mojego" Bambaryłka! Zdjęcia super :lol: Ogromna radość oglądać Fiodora w jego własnym domu. Po wygoleniu wygląda śmiesznie / uroczo :eviltong:
(poznałyśmy się na pierwszym spacerku schroniskowym)

Posted

sleeping....no przecież żartowałam..:eviltong:...!!!!

Pogroziłam paluchem....a co...nie wolno???

Ja też mam takie bambarylstwo w domu, no łapy może ciut wyższe.....

Miłego dnia życzę....:lol:.!

Posted

togaa - wolno, no baa. ale żeby pokazać, że to żart, używaj jeszcze w takim przypadku emotki typu: ;), albo :evil_lol:, a i nawet :eviltong:.

te emotki w połącznieu z tekstem wyglądały bardzo serioznie.

ulżyło mi, że sie nie zaperzasz o frankensztajna... znaczy się, jest jeszcze poczucie humoru na dogo :multi:

Posted

Fajny ma ten golfik na szyjce na tym ostatnim zdjęciu!!!!!:razz:

Trudno sie nie usmiechać jak sie go widzi...:lol:
Rozbrajający.....

/Oooo...widze że posty przeskakują../