Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 305
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jesli o mnie chodzi z radością i namaszczeniemi zrezygnowałabym z możliwosći posiadania psa, wiedząc, że za to ani jeden z nich nie cierpi, nie jest oddany-poddany czlowiekowi.

Posted

[quote name='Charly']też tak myślę. Mógł człowiek nigdy wilka nie oswajać
Zgadzam się, Charly, a jeśli to prawda, że Bóg stworzył lądy, morza, światło, ciemność, rośliny, zwierzęta potem jeden dzień odpoczął, a w siódmym dniu stworzył człowieka, to uważam, że gdyby se odpuscił i ludzi nie robił, to miałby dwa dni wolnego:diabloti: A tak to wszyscy mają przez NAS (ludzi) przesr..ne :shake: Zwłaszcza zwierzęta ... :-( W TV podaja, ze dzik grasuje pod Warszawą i ludzi straszy :crazyeye:...a gdzie ma , kurna, grasować, jak mu deweloperzy zabudowali "śliczniutkimi identycznymi domciami z ogródeczkami" większosć pastwisk?:mad: to gdzie on ma sie paść?

Posted

dokładnie tak. dokładnie tak jest. Tak jak 2 lata temu w Niemczech bodajże południowych odstrzelili niedzwiedzia, który pierwszy raz od ogromu czasu odważyl sie odwiedzic tamte lasy. Krytyka byla wielka, ale zwierzaka odstrzelili i juz.

Posted

wiem,ze jestescie smutni z powodu Jasia....ja rowniez lacze sie z Wami w tym smutku....
chcialabym jednak wiedziec,jezeli byloby to mozliwe...jakie leczenie zostalo zastosowane w leczeniu Jasia..w jakich proporcjach???

Posted

:oops: wiesz co...glupio przyznac się, ale ja nawet nie zapytalam co jest w tym co on dostawal:oops:

dostawal dwie butelki zawsze tzn we wtorek, srode, czwartek i w piątek. raz z przezroczystym plynem, raz z takim zóltym. zapytam dokladnie co i w jakich proporcjach i napiszę.

Posted

Charly napisał(a):
:oops: wiesz co...glupio przyznac się, ale ja nawet nie zapytalam co jest w tym co on dostawal:oops:

dostawal dwie butelki zawsze. raz z przezroczystym plynem, raz z takim zóltym. zapytam dokladnie i napiszę.

dziekuje Charly za odpowiedz;)
te dwie buteleczki mialy jakas proporcje???mam na mysli mililitry....
przepreszam,ze Ci tak zawracam glowe,ale chcialabym to wiedziec;)

jakbys mogla sie spytac dokladnie co dostawal..nazwe leku...proporcje i ile razy dziennie bylabym ci bardzo wdzieczna;)

Posted

Charly napisał(a):
ja się zapytam. sama chce wiedziec. to wszytko co mi zostalo po nim.

rozumiem Charly i naprawde wierz mi,ze rozumiem Twoj bol...naprawde bardzo mi smutno,ze Jasiu odszedl.....

czekam wiec na info...

Posted

co byśmy zrobili bez psów?

ja bym wołała nie mieć psa, nic nie robić zamiast "patrzeć" lub patrzeć na nieszczęścia jak to Jasia.

też czekam na info o Jasiu... :roll: bardzo czekam. bardzo bardzo. :(

Posted

w poniedziałek będę miala informacje. A teraz wykorzystam śmierc Jasia:

ze strony ARKA
http://arka.strefa.pl/Akcja-2009/akcja_sterylizacji_2009.html

"Tysiące zwierząt niechcianych, nowonarodzonych, corocznie poddawanych jest eutanazji, wyrzucanych w workach, kartonach do śmietników, w lesie, czy też humanitarnie przynoszone są do schronisk.
Tysiące zwierząt trafia do schronisk komercyjnych, stając się źródłem dochodu dla ich właścicieli. W schroniskach tych życie zwierząt to pasmo cierpień, gehenna i piekło na ziemi zgotowane przez człowieka.
Większość z nich umiera w cierpieniu, bądź jest masowo poddawana eutanazji. Umierają z niedożywienia, z powodu nie leczonych chorób wirusowych, skórnych, pasożytniczych, z powodu przepełnienia - zagryzają się wzajemnie w walce o przetrwanie. Im szybciej skończą życie tym większy zysk z takiej działalności gospodarczej.
To my rozmnażając zwierzęta bezmyślnie, dajemy na to przyzwolenie. Czy musisz rozmnażać swojego pupila, kiedy tysiące innych psów i kotów cierpi w schroniskach, jest uśmiercanych?
Zobacz zdjęcia i przemyśl to:
Likwidowane komercyjne schronisko w Krężelu
Komercyjne schronisko w Olkuszu - Więżniowie człowieka
- o jego zamknięcie walczą organizacje pro-zwierzęce
Prawda jest taka, że zwierząt rodzi się kilkakrotnie więcej niż jest osób chętnych na nie, kto zaopiekuje się nimi? Już od momentu urodzenia, skazane są na przedwczesną śmierć, chrońmy je przed takim losem. Przyjście na świat potomstwa, po naszym pupilu, nie zdejmuje z nas odpowiedzialności moralnej za ich los jak i za los kolejnego potomstwa, po ich potomstwie - czy potrafimy wziąć na siebie tak daleko idącą odpowiedzialność?
Wybierz humanitarne rozwiązanie- kastracje swojego zwierzaka"

Posted

Rozmawialam dzis osobiscie z pracownikiem, który miał Jasia przy sobie kiedy zmarł. Więc Jasiu w ten dzień byl już bardzo spokojny. Po kroplówce w drodze do schroniska Jasiu spojrzał gwałtownie w stronę Marka i odszedł. Jasiu nie odszedł w bólu. Odszedł spokojnie.

Posted

Kamila_s napisał(a):
dziekuje Charly za odpowiedz;)
te dwie buteleczki mialy jakas proporcje???mam na mysli mililitry....
przepreszam,ze Ci tak zawracam glowe,ale chcialabym to wiedziec;)

jakbys mogla sie spytac dokladnie co dostawal..nazwe leku...proporcje i ile razy dziennie bylabym ci bardzo wdzieczna;)

Posted

ja tez nie. ale jest tyle psiakow w potrzebie. dlatego poprosilam kochaną Mru o taki plaski banerek. wstawie go sobie w czasie tak pod podpis:-(
ten plaski banerek jest w pierwszym poscie.

Posted

Lecz biedny pies-za życia najwierniejszy przyjaciel,
Pierwszy do powitania,pierwszy do obrony,(...)
Który pracuje,walczy,żyje ,oddycha tylko dla niego,(...)
Nie przyznano mu w niebie duszy,którą posiadł na ziemi,
Podczas gdy człowiek-(..),przypuszcza że mu się wybaczy ,
I żąda dla siebie wyłącznego nieba....
Byron

Posted

Jestem na tym wątku już jakiś czas. Cały czas trzymałam mocno kciuki za Jasia i głupia miałam nadzieję,że i jemu i Wam uda się wygrać tę nierówną walkę. Jak Jasiu odszedł to nie byłam w stanie nic napisać bo łzy przesłaniały mi klawiaturę.:placz: Teraz mogę napisać tylko tyle. Niech piekło pochłonie tego sku....... co mu taki los zgotował.Kiedyś będzie się smażył w tym piekle. A Jasieńkowi życzę za TM wszystkiego najlepszego. Dużo słoneczka i dużo jedzonka i wielu wielu przyjaciół. Mam nadzieję ,że mój kochanyTobiaszek pokaże mu tam wszystko i będą bawić się razem. Pozdrowienia dla Wszystkich ,którzy próbowali uratować Jasia.

Posted

[quote name='majka50'](....) Dużo słoneczka i dużo jedzonka i wielu wielu przyjaciół. Mam nadzieję ,że mój kochanyTobiaszek pokaże mu tam wszystko i będą bawić się razem. Pozdrowienia dla Wszystkich ,którzy próbowali uratować Jasia.

:-( kochana jesteś...

Posted

Charly napisał(a):
Lecz biedny pies-za życia najwierniejszy przyjaciel,
Pierwszy do powitania,pierwszy do obrony,(...)
Który pracuje,walczy,żyje ,oddycha tylko dla niego,(...)
Nie przyznano mu w niebie duszy,którą posiadł na ziemi,
Podczas gdy człowiek-(..),przypuszcza że mu się wybaczy ,
I żąda dla siebie wyłącznego nieba....
Byron

Charly - Byron to pięknie napisał. Bardzo żałuję , że się Jasiowi nie udało....:-(:-( miałam nadzieję , już to pisałam , że będzie inaczej , że przeżyje i trafi do kochających ludzi , ale nie wyszło ...nie tak to miało być....wiem , że jest Ci ciężko .... współczuję ......trzymaj się !

Posted

weszłam na wątek przypadkowo... bo tyle, co mogę, to czytać forum dogomanii, ale ostatnio to już było ponad moje siły.... a teraz ta historia... łzy płyną mi po policzkach, strasznie smutne... naprawdę dobrze, że przez te kilka dni miał kochających i troskliwych ludzi wokoło... jego organizm był bardzo wyniszczony, przecież to trwało sporo czasu, zanim ludzie doprowadzili Jasia do takiego stanu... ale przynajmniej odszedł w ciepłych rękach, a nie w reklamówce gdzieś przy torach... ktoś napisał, że uruchamia się wyobraźnia... to fakt, bo ile zwierząt tak właśnie w samotności i cierpieniu traci życie...
jestem Wam wdzięczna, za te ostatnie dni dla Jasia, być może jego najlepsze dni, dziękuję...

Posted

majka50 napisał(a):
(...) Pozdrowienia dla Wszystkich ,którzy próbowali uratować Jasia.

Szczególne podziękowania nalezą sie naszej wspaniałej, nieocenonej nowej wetce schroniskowej, która dawała z siebie wszystko, zeby wyciągnąć Jaśka z tego.
I Charly, która siedziała przy nim ciągle .