DorkaWD Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Mój Pandziszon (Bearded Collie 4 m-ce) kocha aportowanie :loveu: Więc postanowiłam spróbować z frisbee. Na początek wybrałam dysk gumowy z TRIXIE Wydawał mi się ten dysk dobry dla szczeniaka, bo miękki, ale... niestety nie przewidziałam, ze smak tej gumy będzie dla mojej Pandy tak bardzo nieprzyjemny, że nawet do pyska tego nie będzie chciała wziąć :shake: Próbowałam umyć ten dysk już chyba wszystkim, ale to gumsko dalej jest obrzydliwe (próbowałam :evil_lol:). Nawet zbytnio smaków nie chce z tego dysku zabierać! W zasadzie to sprawia wrażenie, że jedzenie z dysku jest dla niej karą. Nie śmiać się z tego pomysłu, byłam zdesperowana :evil_lol: Troszkę udało się zdziałać klikerem, ale nie dużo. W tej chwili jesteśmy na etapie dotykania pyskiem dysku. Inwestycję w inny (lepszy) dysk wolę opóźnić w czasie, do momentu gdy będę wiedziała, że Pandzisz jest frisbee zainteresowany. Inna sprawa to nie mam gwarancji czy inne dyski będą mojemu psu smakowo odpowiadały. Czy ktoś miał podobne przejścia ze smakiem gumy i udało mu się jakoś to przełamać? Jeszcze dodam, że do aportowania używamy gumowych piłeczek, ale może one nie są aż takie gorzkie w smaku (ich nie spróbuję, bo już są mocno używane :eviltong:) Quote
shangri_la Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 witaj, profesjonalne dyski sa bezsmakowe, bezzapachowe ( tzn jakis tam lekki zapach maja zwlaszcza jak sa nowe, a pozneij napewno pies cos tam wyczuwa) ale moja sucz ma problem z gumowymi zabawkami- jak cos cuchnie guma to pluje zabawka i tyle... a frisbee nie powoduja takich zachowan- nawet te bardziej gumowe- jak sofciki, jawzy, czy heavy crushery- ;) nie smierdza :evil_lol: pozdrawiam Quote
DorkaWD Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Czyli znowu skąpstwo nie popłaciło, bo teraz i tak muszę kupić inny dysk :mad: Zmyliły mnie te wszystkie opinie, że to dobry dysk na początek :shake: A może to te nasze psy nielubiące gumy są inne? :evil_lol: Nic... pozostaje kupić Softa a tego TRIXIE wykorzystamy do owinięcia rzeczy do których psu zbliżać się nie wolno :lol: Chyba, że... z czasem minie jej niechęć do gumy ;) Quote
dog_master Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Moj tez takiej gumy do pyska nie wezmie ;) Trudno, softy tez sa miekkie. A na poczatek lepiej skupic sie imho nie na przelamywaniu niecheci do talerza tylko na nakrecaniu etc etc. Po co sobie zycie utrudniac ;) Quote
DorkaWD Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 No właśnie - po co? Nie znalazłam opinii na temat tego dysku, że ma paskudny smak! Trzeba ludzi uprzedzić :mad: Okazało się, że brat mojej Pandzi też był anty nastawiony do tego dysku, ale... po kilku próbach przekonał się. W zasadzie to i tak na początku ja sama muszę się nauczyć rzucać tym wynalazkiem - więc nic się nie zmarnuje :razz: A przed wiosennym seminarium kupię Softa. Quote
madziasto4 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 No widzicie, ja mam dwa identyczne gumowe dyski Trixie, jeszcze z czasów nakręcania psa na frisbee- i mojemu psiurowi nic nie przeszkadzało- ani smak, ani zapach. ;) Quote
DorkaWD Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 CUDA, CUDA!!! Panda nie chce za nic wypuścić z pyska tego śmierdzącego, okropnie smakującego i znienawidzonego dysku :diabloti: Pies oszalał na jego punkcie! TERAZ zamiast nakręcać psa, muszę go stopować :mad: Co się stało? Do końca nie wiem co w końcu zadziałało :roll: Albo Panda "dorosła" do nowej zabawki, albo targetowanie zrobiło swoje, a może ten aromat suchej karmy zadziałał? Dysk w chwilach spoczynku leżakował w worku suchej karmy :evil_lol: TERAZ, najłatwiejsze mamy już za sobą! TERAZ, to ja muszę się nauczyć obsługiwać latający talerz. Nie miała baba kłopotu...:lol: Quote
Joy106 Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 gratuluję ;) ja nie mam pomysłu jak skłonić owczara , że frisbee zawsze jest fajne... :lol: bo to ani ciągać się nie chce, tylko by rollerki łapało albo niskie rzuty a potem uciekało i to nie zawsze. :eviltong: może tez spróbuję z tą suchą karmą, bo smaczki nie dają rady. albo pasztetem frisbee wysmarować? :D :D :D Quote
drado Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Joy106 napisał(a):gratuluję ;) ja nie mam pomysłu jak skłonić owczara , że frisbee zawsze jest fajne... :lol: bo to ani ciągać się nie chce, tylko by rollerki łapało albo niskie rzuty a potem uciekało i to nie zawsze. :eviltong: może tez spróbuję z tą suchą karmą, bo smaczki nie dają rady. albo pasztetem frisbee wysmarować? :D :D :D jeśli masz już problemy, że pies nie chce sie ciągać i ucieka po złapaniu dysku, to smaczki już "dały radę" sucha karma i pasztet :lol: to będzie ostateczne pożegnanie z dogfrisbee. Quote
Joy106 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 tzn ucieka z frisbee czasem się trochę pociąga, ale ona po prostu.. nie ma pasji aportowania takiej. z pasztetem to żarty... :eviltong: Quote
Blizniak2 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 A co myślicie o takim pływającym? ZOO-SKLEP.pl Tani sklep zoologiczny :: TRIXIE DYSK PŁYWAJĄCY 25cm [TX-3354] Quote
Recommended Posts