Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Więc, proszę. :)

Piszmy. 8)

Dzielmy się swoimi doświadczeniami, rozterkami, rozwiązaniami.

Howgh.!!!! :roll:

:bigok: :kciuki:

:hand:

A ja od siebie proponuję otworzyć nowy topic na temat charakteru labradora. Natomiast ten zostawmy jako poradnik odnośnie samego obedience, ewentualnie innych komend i sztuczek.

Ja ekspertem nie jestem. Natomiast chętnie służę swoim doświadczeniem w pracy z naszymi kochanymi labami :D

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Więc, proszę. :)

Piszmy. 8)

Dzielmy się swoimi doświadczeniami, rozterkami, rozwiązaniami.

Howgh.!!!! :roll:

:bigok: :kciuki:

A ja od siebie proponuję otworzyć nowy topic na temat charakteru labradora. Natomiast ten zostawmy jako poradnik odnośnie samego obedience, ewentualnie innych komend i sztuczek.

Ja ekspertem nie jestem.

Natomiast chętnie służę swoim doświadczeniem w pracy z naszymi kochanymi labami :D

Asia :) :hmmmm:

Proszę ... nie bądź 'przesadnie ' skromna. 8) :D

TY masz po prostu 'przegląd' w tych sprawach.

Masz do czynienia z labami i nie tylko.

Obserwujesz je w czasie pracy i szkolenia, i nie tylko.

Masz Hugo, który już jest hmmmm ...w pełni dojrzałym labem.

Wiencej nie bedem Ci ... tego ... nooo :roll: :wink:

:D To CO Kochani? :D

Zakładamy Topic - "Charakter laba" ?

Opisujemy charakterystyczne, zauważone, incydentalne i trwałe zachowania naszych psiurów ? :)

:roll: :D

Posted
Mając super skoncentrowanego psa, można tak zrobić, że będzie wyglądać jakby pies czytał w myślach swojego przewodnika :D
Wlasnie ta metoda moja sunia potrafi wyszczekac na komende wszystkie liczby od 1 do 10 :lol:
Posted
Mając super skoncentrowanego psa, można tak zrobić, że będzie wyglądać jakby pies czytał w myślach swojego przewodnika :D
Wlasnie ta metoda moja sunia potrafi wyszczekac na komende wszystkie liczby od 1 do 10 :lol:

Więc się w nią :roll: :wink: 10x ... lub mniej w niom 'wgapiasz' ??

:lol:

Fajnie MA :roll:

A teraz o sygnale ręką / podniesiona ręka - Argo biegnie do mnie / i komenda - 'Do mnie' - gwizdkiem. :P

Pierwszy sposób / reka w górze /.

Nauczyłem go tego gdy już opanował aportowanie.

Po prostu. :P

W lesie, w trakcie spaceru, gdy rudy był uprzejmy sie troszkę oddalić, to brałem w rekę duuuzego kijka i podnosiłem do góry.

Un był zwykle łaskaw zauważyć, że CUŚ interesujacego trzymam w ręce. :wink:

No i gnał DO mnie ile sił w nogach.

Potem było aportowanie 'kijaszka', 'konara', itp.

Gdy już skojarzył 'podniesioną rekę' z zabawą, aportowaniem :roll: to bylismy w 'domu' :lol:

Następnie KONAR :wink: zamieniłem na piszczacą hantelkę i dodawałem SYGNAŁ gwizdkiem :D

Załapał błyskawicznie O CO CHODZI :lol:

:D

W ten sposób doszliśmy do sposobu drugiego - SYGNAŁ gwizdkiem. :D

Posted

:D

Asia / od Focusa / :D Bila :D

A cóżeście tak zamilkły z tym dzieleniem się doświadczeniami w NAUCE 'ogoniastych'? :(

Piszcie !!!

:P - CO uczycie, JAK uczycie :P

OBEDIENCE zobowią :P zuje.

:wink:

Posted
:D Argo, bedziem pisać, bedziem, ino nie dziś. :lol:

Kompy nie działają ? :o :wink:

Weny zabrakło ? :evil:

:wink:

Czekam z niecierpliwością 8) :P

:P

Posted

Kompy, chwalić Boga, działają, tylko dziś z czasem kruchutko. Poza tym my w sobotę jedziemy do weta, umówić się na termin operacji i chyba już po Imodium polecę. Ale jutro coś szrajbnę.

Posted

Argo :wink:

Ja cos napiszę, jak będą jakies efekty :wink: Bo n razie, to mogłabym sie tylko żalić, a tego nie lubie :wink:

Marta, co to znowu za operacja?? :o Musisz sie odezwać na gadu! bo nie wiem kompletnie co się dzieje ? :o

Posted

To już krótko i pozaobediencowo. Bilbadło ma taką wadę: rzęsy na dolnej powiece rosną mu w strone źrenicy i trzeba to skorygowć (notoryczne, mocne łzawienie). Wet będzie mu te powieki wywijał na zewnątrz. :(