zachraniarka Posted November 20, 2004 Posted November 20, 2004 Więc, proszę. :) Piszmy. 8) Dzielmy się swoimi doświadczeniami, rozterkami, rozwiązaniami. Howgh.!!!! :roll: :bigok: :kciuki: :hand: A ja od siebie proponuję otworzyć nowy topic na temat charakteru labradora. Natomiast ten zostawmy jako poradnik odnośnie samego obedience, ewentualnie innych komend i sztuczek. Ja ekspertem nie jestem. Natomiast chętnie służę swoim doświadczeniem w pracy z naszymi kochanymi labami :D Quote
argo Posted November 20, 2004 Posted November 20, 2004 Więc, proszę. :) Piszmy. 8) Dzielmy się swoimi doświadczeniami, rozterkami, rozwiązaniami. Howgh.!!!! :roll: :bigok: :kciuki: :hand: A ja od siebie proponuję otworzyć nowy topic na temat charakteru labradora. Natomiast ten zostawmy jako poradnik odnośnie samego obedience, ewentualnie innych komend i sztuczek. Ja ekspertem nie jestem. Natomiast chętnie służę swoim doświadczeniem w pracy z naszymi kochanymi labami :D Asia :) :hmmmm: Proszę ... nie bądź 'przesadnie ' skromna. 8) :D TY masz po prostu 'przegląd' w tych sprawach. Masz do czynienia z labami i nie tylko. Obserwujesz je w czasie pracy i szkolenia, i nie tylko. Masz Hugo, który już jest hmmmm ...w pełni dojrzałym labem. Wiencej nie bedem Ci ... tego ... nooo :roll: :wink: :D To CO Kochani? :D Zakładamy Topic - "Charakter laba" ? Opisujemy charakterystyczne, zauważone, incydentalne i trwałe zachowania naszych psiurów ? :) :roll: :D Quote
Evelina Posted November 20, 2004 Posted November 20, 2004 Mając super skoncentrowanego psa, można tak zrobić, że będzie wyglądać jakby pies czytał w myślach swojego przewodnika :D Wlasnie ta metoda moja sunia potrafi wyszczekac na komende wszystkie liczby od 1 do 10 :lol: Quote
argo Posted November 22, 2004 Posted November 22, 2004 Mając super skoncentrowanego psa, można tak zrobić, że będzie wyglądać jakby pies czytał w myślach swojego przewodnika :D Wlasnie ta metoda moja sunia potrafi wyszczekac na komende wszystkie liczby od 1 do 10 :lol:Więc się w nią :roll: :wink: 10x ... lub mniej w niom 'wgapiasz' ?? :lol: Fajnie MA :roll: A teraz o sygnale ręką / podniesiona ręka - Argo biegnie do mnie / i komenda - 'Do mnie' - gwizdkiem. :P Pierwszy sposób / reka w górze /. Nauczyłem go tego gdy już opanował aportowanie. Po prostu. :P W lesie, w trakcie spaceru, gdy rudy był uprzejmy sie troszkę oddalić, to brałem w rekę duuuzego kijka i podnosiłem do góry. Un był zwykle łaskaw zauważyć, że CUŚ interesujacego trzymam w ręce. :wink: No i gnał DO mnie ile sił w nogach. Potem było aportowanie 'kijaszka', 'konara', itp. Gdy już skojarzył 'podniesioną rekę' z zabawą, aportowaniem :roll: to bylismy w 'domu' :lol: Następnie KONAR :wink: zamieniłem na piszczacą hantelkę i dodawałem SYGNAŁ gwizdkiem :D Załapał błyskawicznie O CO CHODZI :lol: :D W ten sposób doszliśmy do sposobu drugiego - SYGNAŁ gwizdkiem. :D :hand: Quote
argo Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 :D Asia / od Focusa / :D Bila :D A cóżeście tak zamilkły z tym dzieleniem się doświadczeniami w NAUCE 'ogoniastych'? :( Piszcie !!! :P - CO uczycie, JAK uczycie :P OBEDIENCE zobowią :P zuje. :wink: Quote
Bila Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 :D Argo, bedziem pisać, bedziem, ino nie dziś. :lol: Quote
argo Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 :D Argo, bedziem pisać, bedziem, ino nie dziś. :lol: Kompy nie działają ? :o :wink: Weny zabrakło ? :evil: :wink: Czekam z niecierpliwością 8) :P :P Quote
Bila Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Kompy, chwalić Boga, działają, tylko dziś z czasem kruchutko. Poza tym my w sobotę jedziemy do weta, umówić się na termin operacji i chyba już po Imodium polecę. Ale jutro coś szrajbnę. Quote
argo Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Bila Jaka znowu operacja ? :o :( Pisz. :P Quote
Asia_Focus Posted November 24, 2004 Author Posted November 24, 2004 Argo :wink: Ja cos napiszę, jak będą jakies efekty :wink: Bo n razie, to mogłabym sie tylko żalić, a tego nie lubie :wink: Marta, co to znowu za operacja?? :o Musisz sie odezwać na gadu! bo nie wiem kompletnie co się dzieje ? :o Quote
Bila Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 To już krótko i pozaobediencowo. Bilbadło ma taką wadę: rzęsy na dolnej powiece rosną mu w strone źrenicy i trzeba to skorygowć (notoryczne, mocne łzawienie). Wet będzie mu te powieki wywijał na zewnątrz. :( Quote
Recommended Posts