lenusia Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Witam! Mam problem z moją sunią, 11 lutego będzie miała 2 miesiące, wczoraj chyba się przejadła i troszkę wymiotowała karmą (royal),a później samą śliną. Dzisiaj od rana kompletnie NIC nie zjadła, pobawiła się troszkę a teraz śpi. Miał może ktoś podobny problem ze swoim pieskiem? Proszę o pomoc... PS. Tekla jest u mnie od niedzieli, szybko się zaklimatyzowała. Po 20 minutach zaczęła się bawić, jadła normalnie tylko wczoraj zaczęły się te problemy, może jestem przewrażliwiona ale martwie się o nią bardzo... Quote
Jagódka&Uzi Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 To nic nowego, nie przejmowałabym się. Ale koniecznie obserwuj. Szczeniaki ogólnie tak mają. Mój Uzi wymiotował bez przerwy. A to zjadł zbyt łapczywie, a to zjadł paprocha z podłogi..ciągle coś z nim miałam:lol: Irokez natomiast twardo się trzyma:evil_lol: Quote
lenusia Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Dziękuję za odpowiedź :) dzisiaj zjadła troszkę ryżu z kurczaczkiem,a royala w ogóle nie chce... I do tego kupkę zrobiła wodnistą, ale to chyba po tym ryżu :) Obserwacji ciąg dalszy :) Quote
roxi-malina Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Jagódka&Uzi']To nic nowego, nie przejmowałabym się. Ale koniecznie obserwuj. Szczeniaki ogólnie tak mają. Mój Uzi wymiotował bez przerwy. A to zjadł zbyt łapczywie, a to zjadł paprocha z podłogi..ciągle coś z nim miałam:lol: Irokez natomiast twardo się trzyma:evil_lol:[/QUOTE] A to im przechodzi (czy tylko szczeniaki tak mają?) czy tak przez cały czas? Quote
Jagódka&Uzi Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='roxi-malina']A to im przechodzi (czy tylko szczeniaki tak mają?) czy tak przez cały czas?[/quote] Zwykle przechodzi, dorosły pies nie pożera już tak bezmyslnie wszystkiego z podłogi i do jest już bardziej przystosowany. No chyba, że z natury ma delikatny żołądeczek, to wtedy przez całe życie trzeba uważać i dawac mu odpowiednie jedzienie. Ale nie panikowałabym:lol: Nie można szczeniaka ani "zagłaskać" ani "zaniedbać". Poprostu obserwować w nietypowych sytuacjach. Quote
roxi-malina Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Jagódka&Uzi']Zwykle przechodzi, dorosły pies nie pożera już tak bezmyslnie wszystkiego z podłogi i do jest już bardziej przystosowany. No chyba, że z natury ma delikatny żołądeczek, to wtedy przez całe życie trzeba uważać i dawac mu odpowiednie jedzienie. Ale nie panikowałabym:lol: Nie można szczeniaka ani "zagłaskać" ani "zaniedbać". Poprostu obserwować w nietypowych sytuacjach.[/QUOTE] Dzięki wielkie:loveu: bo już sie przestraszyłam że tak cały czas będzie wymiotował po jedzeniu:roll: Quote
Recommended Posts